X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    jezu dziewczyny, ja mieszkam w Rzeszowie i u mnie jest tak gorąco, że to juz jakiekolwiek pojęcie przechodzi. mamy właściwie wrzesień a tu jak w tropikach :( wyszłam z pracy (mamy klime) i zewsząd grzeje jakby na mnie farel na full mocy podłączyli. Jak zyć...:P

2le5aif.jpg

widzę Basiu ze jestes z Rzeszowa . w którym szpitalu chcesz rodzic?? :)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Kurde Dziewczyny współczuję tych badan prenatalnych. Myślę, że mimo wszystko będzie ok.
    Ja zaczynam jutrzejszy dzień od wizyty u dermatologa. Jeden z pieprzykow jest zaczerwieniony dookola. Tak mały 1 mm x 1 mm. Byłam dzisiaj u internisty, powiedzial, ze to nic takiego, jakas krostka się przy nim robi ale i tak się martwię.

Masz rację, lepiej niech to dermatolog obejrzy bo ze znamionami nie ma żartów. Ja dziś rano robiłam przegląd pieprzyków u męża na plecach bo on z tych porządnie "popieprzonych". Wolę je od czasu do czasu kontrolować bo tata mojego chłopaka z liceum zmarł na zbyt późno wykrytego czerniaka :/ Ja sama mam mało pieprzyków, jedynie jeden na piersi wymaga obserwacji bo ma nierówne brzegi i fakturę.

• Est Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka znamion, ktore chcę wyciąć ale to juz po urodzeniu dziecka. Tutaj zaniepokoilo mnie to zaczerwienienie.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja prenatalne będę miała dopiero 24.09 wtedy będzie 13 tydzień myślicie że to nie za późno? tak mi lekarz rozpisał wizyty co 4 tygodnie już do grudnia :(

chyba sobie kupię ten doppler tętna płodu bo zwariuję między wizytami.

f2w3lhb84sr8k5fi.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, myślę, że to będzie w sam raz :-)

agu88sia, A.Kasia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    widzę Basiu ze jestes z Rzeszowa . w którym szpitalu chcesz rodzic?? :)
    Ciężkie pytanie :P Trochę już czytałam opinii i po rodzinie wywiad robiłam i na razie odrzucam Lwowską, personel nie za bardzo i masówka. Od Rycerskiej mnie odrzuca, bo akcji jak mojemu mężowi chcieli nogę odcinać, bo nie umieli zoperować...(porodówka oczywiście może być dużo lepsza, ale ja mam złe wspomnienia) więc zostaje Szopena lub ProFamilia. Na Szopena nie cały rok temu rodziła koleżanka i miała wykupiona położną, była bardzo zadowolona. Minusy ProFamilii, to fakt, że potrafią odesłać kobietę z zagrożoną ciążą, no i jeśli się tam nie prowadzi ciąży to też trzeba zapłącić

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ciężkie pytanie :P Trochę już czytałam opinii i po rodzinie wywiad robiłam i na razie odrzucam Lwowską, personel nie za bardzo i masówka. Od Rycerskiej mnie odrzuca, bo akcji jak mojemu mężowi chcieli nogę odcinać, bo nie umieli zoperować...(porodówka oczywiście może być dużo lepsza, ale ja mam złe wspomnienia) więc zostaje Szopena lub ProFamilia. Na Szopena nie cały rok temu rodziła koleżanka i miała wykupiona położną, była bardzo zadowolona. Minusy ProFamilii, to fakt, że potrafią odesłać kobietę z zagrożoną ciążą, no i jeśli się tam nie prowadzi ciąży to też trzeba zapłącić

W ProFamilii jest wypas :) Moja siostra chciała tam rodzić, ale jednak ostatecznie padło na Nisko, bo bali się że nie zdążą ze Stalowej Woli do Rzeszowa. Ale wiele moich znajomych tam rodziło i baaardzo chwaliły.

baassiia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Lula, dzięki - trochę mnie podbudował Twój link. Moja gin mi odpisała, że mogę spróbować powtórzyć to USG za ok 10 dni i jak znowu wyjdzie to samo, to wtedy mogę pomyśleć o Harmony/Nifty.

Dziewczyny z Warszawy - znacie może jakiegoś super speca od USG ze świetnym sprzętem?
    Hej karlik! Wcześniej dziewczyny pisały o babka medica i o doktorach Lewczuk i Szewczyk. Moja znajoma chodziła do tego drugiego i była mega zadowolona. Ja tez mam zamiar iść tam w przyszłym tygodniu. Pewnie wizyta nie tania, ale najnowocześniejszy sprzęt do usg.

anie93lica, karlik lubią tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    ja będę rodziła w profamili, chodzę do dr łozińskiego :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak ktoś tam nie prowadzi ciąży, to musi płacić te 2,3 tysiące nawet jak jest ubezpieczony?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    W ProFamilii jest wypas :) Moja siostra chciała tam rodzić, ale jednak ostatecznie padło na Nisko, bo bali się że nie zdążą ze Stalowej Woli do Rzeszowa. Ale wiele moich znajomych tam rodziło i baaardzo chwaliły.

Kasia to Ty też jesteś gdzieś okolic Rzeszowa ze znasz szpital ProFamilia ? Czy tylko z opowiadań siostry :)

iv098rib495v7vlg.png

• Est Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem Dziewczyny, że chciałabym mieć już poród za sobą..

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Ja tam sobie chwale szpital na Lwowskiej :) leżałam tam na patologii i oddziale ginekologicznym i byłam bardzo zadowolona jak się zajmowali pacjentka.no i tym bardziej ze mój lekarz pracuje w tym szpitalu.Każdy ma tam swoje zdanie i opinie na temat szpitali

iv098rib495v7vlg.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    A ja Wam powiem Dziewczyny, że chciałabym mieć już poród za sobą..

Ja też :)a tu jeszcze tyle czasu :/

iv098rib495v7vlg.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze takie dziwne pytanie do was :-D mój lekarz stwierdził że mam wklęsłe skutki i musze je zacząć przygotowywać do karmienia, smarujac i stawiając (?) bepantenem. Któraś z was tez tak ma?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Kasia to Ty też jesteś gdzieś okolic Rzeszowa ze znasz szpital ProFamilia ? Czy tylko z opowiadań siostry :)

Ja z okolic Stalowej Woli ;) Ale od 8 lat mieszkam w Lublinie. Podkarpacie to moje rodzinne strony ;)

aleksandrazz - nie pomogę bo jak to mówi mój P - mam suty jak wentyle od jelcza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 19:02

wiewiórka17, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjku, a powiedz mi ile czasu masz czekać na wyniki?

3mam mocno kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Czyli jak ktoś tam nie prowadzi ciąży, to musi płacić te 2,3 tysiące nawet jak jest ubezpieczony?
    wydaje mi się, że przychodząc do porodu musisz mieć skierowanie, a takie da Ci lekarz z profamili, nie powiedzieliby, że masz płacić ale może nie być miejsca :) wiem z doświadczenia, że sprawdzają ile się miało wizyt.

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:
    dziewczyny ja prenatalne będę miała dopiero 24.09 wtedy będzie 13 tydzień myślicie że to nie za późno? tak mi lekarz rozpisał wizyty co 4 tygodnie już do grudnia :(

Powinno być ok. Zależy zresztą jak dzidzius rośnie
    Ja byłam w 13t2d wg OM

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu88sia wrote:

Ja miałam pod koniec 13 a później się okazało ze to był nawet 14 tydzień także spokojnie :)

agu88sia lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ