X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo szumisiow i suszarek...Moja znajoma puszczala noworodkowi z you tube dzwiek bijacego serca (tak jak dziecko slyszalo serce matki w brzuszku) i podobno tez pieknie uspokaja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:47

Lucky, Est lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    No to kończcie już bo mam dylemat w co się ubrać na chrzciny ;) Potrzebna mi babska rada ;)
    pokazuj w co chcesz się ubrać :)

Lucky, Est lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Czy przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną marcową mamę? Tak na prawdę czytam Was od lipca i już miałam się dopisać do listy, ale po dwóch tygodniach radości z pozytywnego testu i ładnie przyrastającej bety, dostałam takiego krwotoku, że krew mi przeciekła przez spodnie do wysokości kolan zanim dotarłam do domu. Do tego wyleciały ze mnie dwa galaretowate skrzepy i byłam przekonana, że poroniłam... Tego samego dnia pojechałam do gina i okazało się, że maleństwo żyje, ale ma po sąsiedzku krwiaka, a najprawdopodobniej drugi krwiak się ewakuował w tak "spektakularny"sposób. To mnie wyhamowało i dlatego podczytywałam Was czekając do 12 tc, który rozpoczęłam w czwartek badaniem u gina. Maleństwo ma 46 mm, rośnie zdrowo, zagrożenie poronieniem zmalało, ale niestety krwiak jest nadal na ponad 2 cm :( Mam nakaz oszczędzania się, łykam duphastom i czekam. Za dwa tygodnie mam usg genetyczne i kontrolę tego krwiaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:32

A.Kasia, Lucky, d'nusia, wiewiórka17, Kajola, krówka_muffka, baassiia, Love_life, Madzialena90, Mietka 30:), She86 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia- co masz do wyboru?

Ja jestem, a raczej byłam niepoprawna zakupoholiczka:D Mąż nawet kiedyś chciał mnie wysłać na odwyk:D W domu mam tyle par butow, że cieżko je zliczyć, kiedyś wyliczyłam koło 50 par, ale mam jeszcze jakieś buty u mamy:D Kocham buty, szczególnie na obcasie i tych mam najwiecej. Uwielbiam też sukienki i torebki. Byłam tak głupia, że co tydzień potrafiłam kupić 1-2sukienki szczególnie na wyjście do klubu... Wtedy jeszcze byłam szczupła i wyglądałam ok, teraz prawie w większość nie wchodzę i wyprzedaje je koleżankom lub w internecie wystawiam.
    Teraz sumiennie odkładam dla Malucha:) choc pewnie tez oszaleje i bede kupować wiele rzeczy. Mam siostre za granica, ktora tylko czeka ma płeć i mowi, ze chyba nie da rady przylecieć z bagażem i zakupami :D
    U nas w rodzinie Maluszek jest długo wyczekiwany, szczególnie po tym co przeszliśmy. Każda mama czeka na wnuczka, wszystkie ciocie i wujkowie, no i reszta znajomych. Śmiejemy sie, że to bedzie bardzo popularne dziecko w mieście :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 17:40

Lucky, Kajola, baassiia, muminka83 lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    pokazuj w co chcesz się ubrać :)

Alarm odwołany, przymierzyłam wszystko co mam (a mam dużo bo uwielbiam sukienki) i moje wielkie cycki mieszczą się tylko w jedną... Rozumiesz to? Nie brzuch mi się nie mieści a cycki :/ Nigdy nie rozumiałam dziewczyn, które marzą o dużych piersiach. Znam takie, które już sprawdzały cennik u Dr Szczyta coby je sobie powiększyć a widać wystarczy zajść w ciążę :P

Hannia123 - Hania witaj :) Ciąża z przebojami ale teraz już musi być dobrze! Fajnie, że do nas dołączyłaś :) Jest tu całkiem spora grupka dziewczyn z Warszawy i okolic :)

Lucky, muminka83, Est lubią tę wiadomość

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania123-witamy :)

Lucky lubi tę wiadomość

3277f92879.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha A.Kasia znam ten ból dużych piersi. Mój rozmiar to 80D, od zawsze miałam większy biust:/ na szczęście narazie nie zrobiły się o wiele większe, ale to pewnie tylko kwestia czasu. Moja mama ma rozmiar F albo G jak się nie mylę heh. To dopiero cycochy :D
    Z garderoba jest problem to fakty, bo wszystko co dobre w talii, za małe w biuście. Moja praca wymagała ode mnie noszenia koszul i często musiałam kupować większy rozmiar, a potem zwężać tu i ówdzie:/ Oczywiście mężowi się to podoba:) a jakby inaczej. Takie duze piersi wymagają szczególnej pielęgnacji, bo szybko mogą zrobić się obwisłe:/ U mojej mamy dobrze się trzymają;) wiec liczę, że to genetyka i u mnie też tak będzie haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 17:54

Lucky lubi tę wiadomość

3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek - ja kiedyś ważyłam 44 kg ale kilka ciuchów z tamtego okresu nadal wisi w mojej szafie ;) Wiem, że już nigdy do tej wagi nie wrócę ale taaak mi ich szkoda sprzedać. To były moje perełki - piękna biała sukienka z poprawin, jesienny płaszcz który dostałam od męża. Ja bardzo rzadko robię zakupy bo szczerze tego nie znoszę ale jak już coś kupuję to jest to bardzo przemyślane i dobrej jakości. Teraz najczęściej kupuję on-line i mam swoją metodę, żeby nie wydawać niepotrzebnie kasy :D Wrzucam wszystko co mi się podoba do koszyka, a później codziennie te rzeczy oglądam i sprawdzam, czy nadal mi się podobają. Najczęściej kończy się na tym, że z kilkunastu rzeczy zostaje 1-2 i przynajmniej wiem, że to coś w czym będę chodzić a nie chwilowa fanaberia :D

Za to mój mąż ma tyle ciuchów... Mamy ogromną szafę w zabudowie, połowa należy do niego a połowa do mnie, ale tylko w teorii. W praktyce u niego już dawno nie ma miejsca i zajął mi cały jeden drążek w mojej części szafy :P

A co do piersi, to normalnie mam 70B lub C (zależy ile ważę bo mi zawsze najpierw w cycki idzie i z cycków spada) i takie mi w zupełności wystarczą. Niestety w ciąży się robią OLBRZYMIE, bluzki z dekoltem nie mam jak założyć bo wyglądam wulgarnie :( Moja mama też kiedyś miała takie średnie jak ja, a po 4 porodach ma naprawdę duży biust i wiem, że będę to miała po niej :( Plus jedynie taki, że nie wiszą jej do kolan i są w dobrej kondycji to może i to odziedziczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 18:00

Lucky, baassiia lubią tę wiadomość

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie jestem sama, bo też mam kilka takich perełek w rozmiarze 34/36, których nigdy nie oddam ani nie sprzedam. Mąż się śmieje, że i tak pewnie nigdy w to nie wejdę, ale to są rzeczy, na które wydałam dobrych kilka stówek, albo ciuchy kupione w Anglii, fajnych marek, których tutaj nigdy się nie dostanie. To pewnie śmieszne, ale czasem lubię sobie je pooglądać, podotykać:D Szpilek też pewnie długo nie założę, ale tak je kocham:D Wariatka:P
    U mnie na odwrót, 2 szafy zapełnione moimi ciuchami, a mąż ma ledwo 3 półki i dosłownie kilka rzeczy powieszonych w szafie.
    Zakupy już mi się trochę znudziły, bo ileż można?! Poza tym człowiekowi zmieniają się priorytety i wyrasta z "zabawek";)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 18:09

Lucky, A.Kasia lubią tę wiadomość

3277f92879.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was
    słabo się dziś czuję i nawet nie mam ochoty na internet :( brzuch boli, mdłości męczą i jeszcze pokłóciłam się z M, bo ten chodzi i warczy od rana nie wiadomo po co i dlaczego, tzn domyslam się dlaczego-doskwiera mu celibat, bo on z tych o kosmicznym libido :(
    a mi smutno że to nie jest dla niego takie łatwe jak dla mnie, ja po prostu przestawiłam się od testu ciążowego w tryb inkubatora, a zakaz mamy bezwzględny :( i to do końca brrrr
    pozdrawiam wszystkie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamusię marcową :)

Ja wpadłam w szał sprzątania i niedawno skończyłam wysprzątałam całą kuchnie i jadalnię włącznie z przestawianiem i myciem okien, w między czasie obiadek zrobiłam a teraz zasiadłam i już chyba dziś palcem nie dam rady kiwnąć :)

• edyś Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wieczora :) Ja podobno juz w drugim trymestrze ;) u mnie caly dzien w biegu, najpierw bylam wybrac lozko do naszego "nowego" mieszkania, pozniej skrobalam parapet ze starej farby, a teraz wyladowalam na grillu :)

baassiia, She86 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia witaj ! też miałam krwiaka, leżenie + duphaston i ładnie się wchłoną bez krwawienia.

relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny ja dziś połowę dnia w pracy a później sprzątanie bo ostatnio nabalaganilam ;) pochowalam letnie ciuchy i wnoszę ze strychu jesienno-zimowe. Właśnie się dowiedziałam ze zjeżdża się kilka kolegów M. A ja mam pusta lodówkę..nie lubię takich niespodzianek. Co do zakupów i ciuchów przechodzę odwyk heh miałam skłonność do kupowania kiepskiej jakości ciuchów "oby jak najwięcej" i nagromadziło się dużo niepotrzebnych i byle jakich okazów. Czytam teraz książke "slow fashion" polecam dla tych którzy mają podobny problem :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa koleżankę i trzymam kciuki :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Haniu! Dziewczyny ja sobie nie wyobrażam moich cyckow teraz mam donice 70G.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:38

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Czy przyjmiecie do swojego grona jeszcze jedną marcową mamę?

Witam cieplutko i trzymam kciuki zeby krwiak zniknal szybko i na zawsze;)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, na kiedy masz termin? dopiszę Cię do listy :)

Dziewczyny, czy można gdzieś posłuchać tych szumisiów? :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Hania, na kiedy masz termin? dopiszę Cię do listy :)

Dziewczyny, czy można gdzieś posłuchać tych szumisiów? :D
    https://www.youtube.com/watch?v=M-Oq7zvkIH0 proszę :)

arien lubi tę wiadomość

relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, badania moczu wyszły kiepsko, a krwi troszkę lepiej niż ostatnio.
    Śpię całymi dniami....

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ