X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podjęłam decyzję i w poniedziałek rano idę do fryzjera! Koniec odkładania! Na początek nie będę szaleć i zetnę tylko kilka centymetrów, później się zobaczy czy zdecyduję się na krótką fryzurę. Ale nie mogę patrzeć na te moje włosy :( Milion mi ich wypadło, na ich miejsce urosło milion nowych krótkich odstających baby hair i nijak się nie da tych kłaków ogarnąć. Proszę mnie tam pilnować, żebym nie stchórzyła w ostatnim momencie, bo ostatnio u fryzjera byłam gdzieś w okolicy ślubu :P

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia też mam kręcone włosy :) nie lubię ich ścinać, ale pewnie też mnie to będzie czekało

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Est Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, nic tak nie poprawia humoru jak wizyta u fryzjera :-) Tak wiec, idz, obetnij, to tylko włosy, odrosną.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, u fryzjerabędzie dobrze. Przy baby hair to dobra decyzja.

Co do dupka, ja brałam 3x1 do końca 10t, potem przez tydzień 1x1 dupek i 1x1 luteina (bo miałam w domu zapasy), potem przez kolejny tydzień tylko luteina 1x1 i gdy prenatalne wyszły dobrze to lekarz kazał odstawić.

Ach nie pisałam Wam, że w poniedziałek prenatalne wyszły dobrze. NT 2,2, CRL 70mm, FHR 157, kość nosowa widoczna, przepływy prawidłowe. No i termin zmienia się na 6.03 (już kolejne usg tak wskazało) i będzie chłopak! Domi czy możesz mi zaktualizować na 1 stronie?

A.Kasia, She86, Est, kleo2426, Lula_w, Karolina@, baassiia, d'nusia, Renka88, Kate84, Kajola, krówka_muffka, Karka, Mietka 30:), karlik lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Domi* Koleżanka

Wysłany: 5 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    Kasia też mam kręcone włosy :) nie lubię ich ścinać, ale pewnie też mnie to będzie czekało

I ja też mam kręcone. Zawijają sie jak baranie rogi. Do tego są suche i też sobie z nimi nie radzę. Pół życia marze o prostych. Czego dziewczyny używacie do włosów?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 - gratuluję dobrych wyników badań :) Cieszę się bardzo! No i oczywiście gratuluję synka :) To już kolejny siusiak na tym forum, a podobno to dziewczynek rodzi się więcej :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi* wrote:
    I ja też mam kręcone. Zawijają sie jak baranie rogi. Do tego są suche i też sobie z nimi nie radzę. Pół życia marze o prostych. Czego dziewczyny używacie do włosów?

Szamponów używam z reguły jakiś delikatnych, bez SLSów. Z odżywek przetestowałam multum ale najbardziej mi służą Nivea Long/Intense Repair i zawsze do nich wracam. A po myciu włosów od połowy długości ku końcom nakładam olejek Mythic Oil (chociaż ostatnio ten ostatni punkt zaniedbałam). Ja jestem zadowolona z moich włosów i ich skrętu, wolę też jak są długie bo troszkę poważniej w nich wyglądam. Niestety raz na jakiś czas zdarza się tak jak teraz, że dużo mi ich wypada i to szczególnie na czubku głowy a te baby hair doprowadzają mnie do szału. Chyba dzieje się tak w odpowiedzi na stres, bo przed ślubem miałam identycznie :/

• She86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, bardzo się cieszę na dobre wieści :)

A u mnie 3 dzień przeziębienia i pakiecik czyli temperatura, katar, gardło :(
    W czwartek wieczór miałam calkiem zatkany nos i pozwoliłam sobię na jedną tabletkę ASPELANu, żeby zmniejszyc obrzek, a woda morska ani cebula na waciku zapalikowana do nosa kompletnie nic nie pomogły :(Mam trochę wyrzuty sumienia, ale mysle ze taka jedna tabletka nie zaszkodzi bardzo..

Także dzisiaj popijam herbatki z cytrynką i sokiem malinowym :)

Miłego dnia :*

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminko a powiedź mi jakie książeczki polecasz do czytania tak 2,5-3 letniemu urwisowi,masz świetne podejście do wychowania/ nauki i fajnie poczytać kogoś obeznanego w temacie:)) Całuję

muminka83 lubi tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ależ ten czas leci, juz skończone 12 tyg ciąży :) byłam dzis ponownie na bad moczu, w ost próbce dość liczne bakterie i jest możliwe ze zle oddałam materiał :) i dzis doszłam do wniosku ze źrodłem mojego największego stresu sa wlasnie ciagle badania...ciagle cos. Chciałabym cieszyć sie w pełni tym stanem a tu wiecznie bad krwi moczu tsh pappa. To jest wpędzanie kobiet w stan wiecznego leku

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam roznych szamponow. Ostatnio zakupilam fryzjerskie do wlosow farbowanych i odzywke z tej samej serii. Po myciu olejek arganowy z mariona na koncowki i troche odzywki z jedwabiem z mariona na calosc. I raz nalozylam olej kokosowy i wlosy jakies takie fajne byly. Ogolnie polecam kosmetyki z mariona do pielegnacji wlosow. Tanie i dobre.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Martka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia! :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Dziewczyny co do ubierania dzecka to nie mam doswiadczenia, ale na pewno kombinezon kupie... Bez kombinezonu to tak jakby ktoras mama wyszla w zime w samym swetrze i tak chodzila... A te dzieciece ubranka sa duzo ciensze... Ale to jest moje zdanie, sama jestem zmarzluchem wiec nie wyobrazam sobie dziecka nie ubrac... Tym bardziej ze ostatnio w maju nawet snieg padal, wiec w lutym tym bardziej moze...

Ja pije rano kawe fusiasta i czasami zdarzy mi sie po poludniu wypic rozpuszczalna z mlekiem, ale to jak mnie glowa zaczyna bolec, od spadku cisnienia...

krówka_muffka lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:

Ach nie pisałam Wam, że w poniedziałek prenatalne wyszły dobrze. NT 2,2, CRL 70mm, FHR 157, kość nosowa widoczna, przepływy prawidłowe. No i termin zmienia się na 6.03 (już kolejne usg tak wskazało) i będzie chłopak! Domi czy możesz mi zaktualizować na 1 stronie?

Gratuluje udanej wizyty, wspaniałych wieści i synka :)

Kasiu
    włosy nie zęby odrosną i ważne żeby nie żałować :D
    jak masz sprawdzonego fryzjera to zapewne będziesz zadowolona, ja zawsze mam z tym problem (żeby zaufać fryzjerowi) bo sama jestem fryzjerką i najchętniej to sama bym się strzygła :P

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    muminko a powiedź mi jakie książeczki polecasz do czytania tak 2,5-3 letniemu urwisowi,masz świetne podejście do wychowania/ nauki i fajnie poczytać kogoś obeznanego w temacie:)) Całuję

My czytaliśmy najróżniejsze. Jest udowodnione że dziecko reaguje na ton głosu a nie na samą treść. Tak więc my postawiliśmy na wiersze najróżniejszych poetów, ale też bajki: Podróże Guliwera, Pinokio itd. A i szukałam bajek gdzie np. jest dużo zwierzątek i naśladowanie ich.
    Fajne i tanie bajki o dziwo zawsze udawało nam się kupić w zwykłym cerrfurze. Były pięknie wydane.

Rada najważniejsza. Czytać przynajmniej 30 minut dziennie modulując głos. Jak dziecko jest starsze możesz wydrukować mu z netu kolorowankę odnośnie bajki jaką czytasz i dziecko podczas czytania może malować. :P

edit. teraz dla mojego 5 latka np. ogarniamy savoir dla dzieci. Ta książeczka jest w formie bajek i uczy dziecko jak się zachowywać. Ma świetne ilustracje. Książeczka od 3-6 roku życia. Uwielbiam ją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 10:43

krówka_muffka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Plamienia- nie ma reguły, bo ja zaczęłam plamić na nowo kilka dni temu, a jestem już od 2 tygodni w II trymestrze i dodam, że macica, szyjka, wszystko czyste!

Duphaston - tydzień nie ma znaczenia, bo ja jestem w 16 tygodniu i jeszcze mam 2 opakowania 2x1 brać, oczywiście z zalecenia lekarza prowadzącego

Kawa - piję codziennie rano jedną, bo mam niskie ciśnienie i jak nie wypiję to ból głowy od razu mnie ściga, więc muszę. Czasami piję mielona ze swojego ekspresu, a czasami rozpuszczalna Ricore - więcej ma fajnego smaku niż kofeiny, ale organizm oszukuje i głowa nie boli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 11:09

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do duphastonu to najczesciej lekarze mowia zeby odstawic ok 12tyg ( nawet na ulotce tak pisze)... Ja mam dalej brac i dupka i luteine...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o to kwiaty jakie dostałam od męża przed momentem :d

e8d8c01a7014dd84m.jpg

kleo2426, Love_life, A.Kasia, 26Asia, Karmelek211, d'nusia, Kajola, Est, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Domi* Koleżanka

Wysłany: 5 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę że mozecie pić kawe. Ja przed ciążą piłam po kilka szklanek dziennie bo też mam niskie cisnienie, a i po porannej kawie zawsze lądowałam w toalecie :) a od 8tc mam wstręt do kawy, sam jej zapach przyprawia mnie o mdłości :(

• Love_life Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii mam to samo słabe ciśnienie i ból głowy nie do zniesienia. Piłam decaff przez pierwszy trymestr ale teraz jedna parzona bardzo słaba z mlekiem.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ