X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podjęłam decyzję i w poniedziałek rano idę do fryzjera! Koniec odkładania! Na początek nie będę szaleć i zetnę tylko kilka centymetrów, później się zobaczy czy zdecyduję się na krótką fryzurę. Ale nie mogę patrzeć na te moje włosy :( Milion mi ich wypadło, na ich miejsce urosło milion nowych krótkich odstających baby hair i nijak się nie da tych kłaków ogarnąć. Proszę mnie tam pilnować, żebym nie stchórzyła w ostatnim momencie, bo ostatnio u fryzjera byłam gdzieś w okolicy ślubu :P

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia też mam kręcone włosy :) nie lubię ich ścinać, ale pewnie też mnie to będzie czekało

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Est Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, nic tak nie poprawia humoru jak wizyta u fryzjera :-) Tak wiec, idz, obetnij, to tylko włosy, odrosną.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, u fryzjerabędzie dobrze. Przy baby hair to dobra decyzja.

Co do dupka, ja brałam 3x1 do końca 10t, potem przez tydzień 1x1 dupek i 1x1 luteina (bo miałam w domu zapasy), potem przez kolejny tydzień tylko luteina 1x1 i gdy prenatalne wyszły dobrze to lekarz kazał odstawić.

Ach nie pisałam Wam, że w poniedziałek prenatalne wyszły dobrze. NT 2,2, CRL 70mm, FHR 157, kość nosowa widoczna, przepływy prawidłowe. No i termin zmienia się na 6.03 (już kolejne usg tak wskazało) i będzie chłopak! Domi czy możesz mi zaktualizować na 1 stronie?

A.Kasia, She86, Est, kleo2426, Lula_w, Karolina@, baassiia, d'nusia, Renka88, Kate84, Kajola, krówka_muffka, Karka, Mietka 30:), karlik lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Domi* Koleżanka

Wysłany: 5 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    Kasia też mam kręcone włosy :) nie lubię ich ścinać, ale pewnie też mnie to będzie czekało

I ja też mam kręcone. Zawijają sie jak baranie rogi. Do tego są suche i też sobie z nimi nie radzę. Pół życia marze o prostych. Czego dziewczyny używacie do włosów?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 - gratuluję dobrych wyników badań :) Cieszę się bardzo! No i oczywiście gratuluję synka :) To już kolejny siusiak na tym forum, a podobno to dziewczynek rodzi się więcej :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi* wrote:
    I ja też mam kręcone. Zawijają sie jak baranie rogi. Do tego są suche i też sobie z nimi nie radzę. Pół życia marze o prostych. Czego dziewczyny używacie do włosów?

Szamponów używam z reguły jakiś delikatnych, bez SLSów. Z odżywek przetestowałam multum ale najbardziej mi służą Nivea Long/Intense Repair i zawsze do nich wracam. A po myciu włosów od połowy długości ku końcom nakładam olejek Mythic Oil (chociaż ostatnio ten ostatni punkt zaniedbałam). Ja jestem zadowolona z moich włosów i ich skrętu, wolę też jak są długie bo troszkę poważniej w nich wyglądam. Niestety raz na jakiś czas zdarza się tak jak teraz, że dużo mi ich wypada i to szczególnie na czubku głowy a te baby hair doprowadzają mnie do szału. Chyba dzieje się tak w odpowiedzi na stres, bo przed ślubem miałam identycznie :/

• She86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, bardzo się cieszę na dobre wieści :)

A u mnie 3 dzień przeziębienia i pakiecik czyli temperatura, katar, gardło :(
    W czwartek wieczór miałam calkiem zatkany nos i pozwoliłam sobię na jedną tabletkę ASPELANu, żeby zmniejszyc obrzek, a woda morska ani cebula na waciku zapalikowana do nosa kompletnie nic nie pomogły :(Mam trochę wyrzuty sumienia, ale mysle ze taka jedna tabletka nie zaszkodzi bardzo..

Także dzisiaj popijam herbatki z cytrynką i sokiem malinowym :)

Miłego dnia :*

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminko a powiedź mi jakie książeczki polecasz do czytania tak 2,5-3 letniemu urwisowi,masz świetne podejście do wychowania/ nauki i fajnie poczytać kogoś obeznanego w temacie:)) Całuję

muminka83 lubi tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ależ ten czas leci, juz skończone 12 tyg ciąży :) byłam dzis ponownie na bad moczu, w ost próbce dość liczne bakterie i jest możliwe ze zle oddałam materiał :) i dzis doszłam do wniosku ze źrodłem mojego największego stresu sa wlasnie ciagle badania...ciagle cos. Chciałabym cieszyć sie w pełni tym stanem a tu wiecznie bad krwi moczu tsh pappa. To jest wpędzanie kobiet w stan wiecznego leku

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam roznych szamponow. Ostatnio zakupilam fryzjerskie do wlosow farbowanych i odzywke z tej samej serii. Po myciu olejek arganowy z mariona na koncowki i troche odzywki z jedwabiem z mariona na calosc. I raz nalozylam olej kokosowy i wlosy jakies takie fajne byly. Ogolnie polecam kosmetyki z mariona do pielegnacji wlosow. Tanie i dobre.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Martka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia! :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Dziewczyny co do ubierania dzecka to nie mam doswiadczenia, ale na pewno kombinezon kupie... Bez kombinezonu to tak jakby ktoras mama wyszla w zime w samym swetrze i tak chodzila... A te dzieciece ubranka sa duzo ciensze... Ale to jest moje zdanie, sama jestem zmarzluchem wiec nie wyobrazam sobie dziecka nie ubrac... Tym bardziej ze ostatnio w maju nawet snieg padal, wiec w lutym tym bardziej moze...

Ja pije rano kawe fusiasta i czasami zdarzy mi sie po poludniu wypic rozpuszczalna z mlekiem, ale to jak mnie glowa zaczyna bolec, od spadku cisnienia...

krówka_muffka lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:

Ach nie pisałam Wam, że w poniedziałek prenatalne wyszły dobrze. NT 2,2, CRL 70mm, FHR 157, kość nosowa widoczna, przepływy prawidłowe. No i termin zmienia się na 6.03 (już kolejne usg tak wskazało) i będzie chłopak! Domi czy możesz mi zaktualizować na 1 stronie?

Gratuluje udanej wizyty, wspaniałych wieści i synka :)

Kasiu
    włosy nie zęby odrosną i ważne żeby nie żałować :D
    jak masz sprawdzonego fryzjera to zapewne będziesz zadowolona, ja zawsze mam z tym problem (żeby zaufać fryzjerowi) bo sama jestem fryzjerką i najchętniej to sama bym się strzygła :P

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    muminko a powiedź mi jakie książeczki polecasz do czytania tak 2,5-3 letniemu urwisowi,masz świetne podejście do wychowania/ nauki i fajnie poczytać kogoś obeznanego w temacie:)) Całuję

My czytaliśmy najróżniejsze. Jest udowodnione że dziecko reaguje na ton głosu a nie na samą treść. Tak więc my postawiliśmy na wiersze najróżniejszych poetów, ale też bajki: Podróże Guliwera, Pinokio itd. A i szukałam bajek gdzie np. jest dużo zwierzątek i naśladowanie ich.
    Fajne i tanie bajki o dziwo zawsze udawało nam się kupić w zwykłym cerrfurze. Były pięknie wydane.

Rada najważniejsza. Czytać przynajmniej 30 minut dziennie modulując głos. Jak dziecko jest starsze możesz wydrukować mu z netu kolorowankę odnośnie bajki jaką czytasz i dziecko podczas czytania może malować. :P

edit. teraz dla mojego 5 latka np. ogarniamy savoir dla dzieci. Ta książeczka jest w formie bajek i uczy dziecko jak się zachowywać. Ma świetne ilustracje. Książeczka od 3-6 roku życia. Uwielbiam ją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 10:43

krówka_muffka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Plamienia- nie ma reguły, bo ja zaczęłam plamić na nowo kilka dni temu, a jestem już od 2 tygodni w II trymestrze i dodam, że macica, szyjka, wszystko czyste!

Duphaston - tydzień nie ma znaczenia, bo ja jestem w 16 tygodniu i jeszcze mam 2 opakowania 2x1 brać, oczywiście z zalecenia lekarza prowadzącego

Kawa - piję codziennie rano jedną, bo mam niskie ciśnienie i jak nie wypiję to ból głowy od razu mnie ściga, więc muszę. Czasami piję mielona ze swojego ekspresu, a czasami rozpuszczalna Ricore - więcej ma fajnego smaku niż kofeiny, ale organizm oszukuje i głowa nie boli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 11:09

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do duphastonu to najczesciej lekarze mowia zeby odstawic ok 12tyg ( nawet na ulotce tak pisze)... Ja mam dalej brac i dupka i luteine...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o to kwiaty jakie dostałam od męża przed momentem :d

e8d8c01a7014dd84m.jpg

kleo2426, Love_life, A.Kasia, 26Asia, Karmelek211, d'nusia, Kajola, Est, krówka_muffka, Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Domi* Koleżanka

Wysłany: 5 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę że mozecie pić kawe. Ja przed ciążą piłam po kilka szklanek dziennie bo też mam niskie cisnienie, a i po porannej kawie zawsze lądowałam w toalecie :) a od 8tc mam wstręt do kawy, sam jej zapach przyprawia mnie o mdłości :(

• Love_life Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii mam to samo słabe ciśnienie i ból głowy nie do zniesienia. Piłam decaff przez pierwszy trymestr ale teraz jedna parzona bardzo słaba z mlekiem.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ