Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny podjęłam decyzję i w poniedziałek rano idę do fryzjera! Koniec odkładania! Na początek nie będę szaleć i zetnę tylko kilka centymetrów, później się zobaczy czy zdecyduję się na krótką fryzurę. Ale nie mogę patrzeć na te moje włosy
Milion mi ich wypadło, na ich miejsce urosło milion nowych krótkich odstających baby hair i nijak się nie da tych kłaków ogarnąć. Proszę mnie tam pilnować, żebym nie stchórzyła w ostatnim momencie, bo ostatnio u fryzjera byłam gdzieś w okolicy ślubu
-
Kasia, u fryzjerabędzie dobrze. Przy baby hair to dobra decyzja.
Co do dupka, ja brałam 3x1 do końca 10t, potem przez tydzień 1x1 dupek i 1x1 luteina (bo miałam w domu zapasy), potem przez kolejny tydzień tylko luteina 1x1 i gdy prenatalne wyszły dobrze to lekarz kazał odstawić.
Ach nie pisałam Wam, że w poniedziałek prenatalne wyszły dobrze. NT 2,2, CRL 70mm, FHR 157, kość nosowa widoczna, przepływy prawidłowe. No i termin zmienia się na 6.03 (już kolejne usg tak wskazało) i będzie chłopak! Domi czy możesz mi zaktualizować na 1 stronie?A.Kasia, She86, Est, kleo2426, Lula_w, Karolina@, baassiia, d'nusia, Renka88, Kate84, Kajola, krówka_muffka, Karka, Mietka 30:), karlik lubią tę wiadomość
-
26Asia wrote:Kasia też mam kręcone włosy
nie lubię ich ścinać, ale pewnie też mnie to będzie czekało
I ja też mam kręcone. Zawijają sie jak baranie rogi. Do tego są suche i też sobie z nimi nie radzę. Pół życia marze o prostych. Czego dziewczyny używacie do włosów? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDomi* wrote:I ja też mam kręcone. Zawijają sie jak baranie rogi. Do tego są suche i też sobie z nimi nie radzę. Pół życia marze o prostych. Czego dziewczyny używacie do włosów?
Szamponów używam z reguły jakiś delikatnych, bez SLSów. Z odżywek przetestowałam multum ale najbardziej mi służą Nivea Long/Intense Repair i zawsze do nich wracam. A po myciu włosów od połowy długości ku końcom nakładam olejek Mythic Oil (chociaż ostatnio ten ostatni punkt zaniedbałam). Ja jestem zadowolona z moich włosów i ich skrętu, wolę też jak są długie bo troszkę poważniej w nich wyglądam. Niestety raz na jakiś czas zdarza się tak jak teraz, że dużo mi ich wypada i to szczególnie na czubku głowy a te baby hair doprowadzają mnie do szału. Chyba dzieje się tak w odpowiedzi na stres, bo przed ślubem miałam identycznie -
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, bardzo się cieszę na dobre wieści
A u mnie 3 dzień przeziębienia i pakiecik czyli temperatura, katar, gardło
W czwartek wieczór miałam calkiem zatkany nos i pozwoliłam sobię na jedną tabletkę ASPELANu, żeby zmniejszyc obrzek, a woda morska ani cebula na waciku zapalikowana do nosa kompletnie nic nie pomogły :(Mam trochę wyrzuty sumienia, ale mysle ze taka jedna tabletka nie zaszkodzi bardzo..
Także dzisiaj popijam herbatki z cytrynką i sokiem malinowym
Miłego dnia :*Natalia27.03.2016
-
Hejka! Ależ ten czas leci, juz skończone 12 tyg ciąży
byłam dzis ponownie na bad moczu, w ost próbce dość liczne bakterie i jest możliwe ze zle oddałam materiał
i dzis doszłam do wniosku ze źrodłem mojego największego stresu sa wlasnie ciagle badania...ciagle cos. Chciałabym cieszyć sie w pełni tym stanem a tu wiecznie bad krwi moczu tsh pappa. To jest wpędzanie kobiet w stan wiecznego leku
-
Ja uzywam roznych szamponow. Ostatnio zakupilam fryzjerskie do wlosow farbowanych i odzywke z tej samej serii. Po myciu olejek arganowy z mariona na koncowki i troche odzywki z jedwabiem z mariona na calosc. I raz nalozylam olej kokosowy i wlosy jakies takie fajne byly. Ogolnie polecam kosmetyki z mariona do pielegnacji wlosow. Tanie i dobre.
-
Hejka
Dziewczyny co do ubierania dzecka to nie mam doswiadczenia, ale na pewno kombinezon kupie... Bez kombinezonu to tak jakby ktoras mama wyszla w zime w samym swetrze i tak chodzila... A te dzieciece ubranka sa duzo ciensze... Ale to jest moje zdanie, sama jestem zmarzluchem wiec nie wyobrazam sobie dziecka nie ubrac... Tym bardziej ze ostatnio w maju nawet snieg padal, wiec w lutym tym bardziej moze...
Ja pije rano kawe fusiasta i czasami zdarzy mi sie po poludniu wypic rozpuszczalna z mlekiem, ale to jak mnie glowa zaczyna bolec, od spadku cisnienia...
krówka_muffka lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyRobaczek89 wrote:
Ach nie pisałam Wam, że w poniedziałek prenatalne wyszły dobrze. NT 2,2, CRL 70mm, FHR 157, kość nosowa widoczna, przepływy prawidłowe. No i termin zmienia się na 6.03 (już kolejne usg tak wskazało) i będzie chłopak! Domi czy możesz mi zaktualizować na 1 stronie?
Gratuluje udanej wizyty, wspaniałych wieści i synka
Kasiu
włosy nie zęby odrosną i ważne żeby nie żałować
jak masz sprawdzonego fryzjera to zapewne będziesz zadowolona, ja zawsze mam z tym problem (żeby zaufać fryzjerowi) bo sama jestem fryzjerką i najchętniej to sama bym się strzygła -
krówka_muffka wrote:muminko a powiedź mi jakie książeczki polecasz do czytania tak 2,5-3 letniemu urwisowi,masz świetne podejście do wychowania/ nauki i fajnie poczytać kogoś obeznanego w temacie:)) Całuję
My czytaliśmy najróżniejsze. Jest udowodnione że dziecko reaguje na ton głosu a nie na samą treść. Tak więc my postawiliśmy na wiersze najróżniejszych poetów, ale też bajki: Podróże Guliwera, Pinokio itd. A i szukałam bajek gdzie np. jest dużo zwierzątek i naśladowanie ich.
Fajne i tanie bajki o dziwo zawsze udawało nam się kupić w zwykłym cerrfurze. Były pięknie wydane.
Rada najważniejsza. Czytać przynajmniej 30 minut dziennie modulując głos. Jak dziecko jest starsze możesz wydrukować mu z netu kolorowankę odnośnie bajki jaką czytasz i dziecko podczas czytania może malować.
edit. teraz dla mojego 5 latka np. ogarniamy savoir dla dzieci. Ta książeczka jest w formie bajek i uczy dziecko jak się zachowywać. Ma świetne ilustracje. Książeczka od 3-6 roku życia. Uwielbiam ją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 10:43
krówka_muffka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Plamienia- nie ma reguły, bo ja zaczęłam plamić na nowo kilka dni temu, a jestem już od 2 tygodni w II trymestrze i dodam, że macica, szyjka, wszystko czyste!
Duphaston - tydzień nie ma znaczenia, bo ja jestem w 16 tygodniu i jeszcze mam 2 opakowania 2x1 brać, oczywiście z zalecenia lekarza prowadzącego
Kawa - piję codziennie rano jedną, bo mam niskie ciśnienie i jak nie wypiję to ból głowy od razu mnie ściga, więc muszę. Czasami piję mielona ze swojego ekspresu, a czasami rozpuszczalna Ricore - więcej ma fajnego smaku niż kofeiny, ale organizm oszukuje i głowa nie boliWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 11:09