X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    jagood - cieszę się, że wszystko ok :) A powiedz mi który to będzie tydzień ciąży gdy będziesz miała zakładany szew? Bo ja się dziś pytałam lekarki przy badaniu to powiedziała, że szew się dopiero po 17 tyg zakłada. Do tej pory mój ginek nic nie wspominał o szwie a jak będę u niego na wizycie to właśnie 17 tydzień będzie. Ale chyba jeśli mi się szyjka nie będzie skracała to nic mi nie będzie tam grzebał...

PS. nie ma Cię na liście marcówek ;) Przypomnij się Domiii z terminem porodu, żeby mogła Cię dopisać ;)

Kasia termin porodu om na 5 marca, ale według usg to 12 tydzień i 4 dzień
    Szew zakładany będę miała 15stego września.
    Więc będzie to przełom z 14stego tygodnia na 15sty.
    U mnie tutaj dwaj lekarze plus kontaktowalam się jeszcze z lekarzami z profamilii
    zgodnie twierdzą, że najlepszy czas na szew to 13-14 tydzień.
    Kasia, ale wiesz jak to jest, każdy przypadek jest inny. U mnie z szyjki 4.0 w trzy dni nie było śladu, a dziecko główką było już w kanale rodnym.nie było szans na wstrzymanie porodu. Ja nie mam wyjścia, bo też kontrolować szyjke tak często nie mam jak:/ i boję się..najgorszego.choć do najstrachliwszych nie należę:]

do czterech razy sztuka.
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, dziewczyna miałaby w czym wybierać =)

do czterech razy sztuka.
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagooda profamilia Rzeszów ?

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku, cieszę się bardzo!

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ale się wyspałam, chyba ze 3h drzemki moje ukochane dzieci pozwoliły mamusi zrobić :D

jagood lubi tę wiadomość

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    jagooda profamilia Rzeszów ?

Tak,

do czterech razy sztuka.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood wrote:
    Kasia termin porodu om na 5 marca, ale według usg to 12 tydzień i 4 dzień
    Szew zakładany będę miała 15stego września.
    Więc będzie to przełom z 14stego tygodnia na 15sty.
    U mnie tutaj dwaj lekarze plus kontaktowalam się jeszcze z lekarzami z profamilii
    zgodnie twierdzą, że najlepszy czas na szew to 13-14 tydzień.
    Kasia, ale wiesz jak to jest, każdy przypadek jest inny. U mnie z szyjki 4.0 w trzy dni nie było śladu, a dziecko główką było już w kanale rodnym.nie było szans na wstrzymanie porodu. Ja nie mam wyjścia, bo też kontrolować szyjke tak często nie mam jak:/ i boję się..najgorszego.choć do najstrachliwszych nie należę:]

No u mnie póki co ta ciąża całkiem inna i brzuch rośnie duuużo wolniej. Może tym razem będzie dobrze. A u kogo byłaś w profamilii?

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku gratuluję i bardzo bardzo się cieszę :-* wiara czyni cuda!

Jagood super wiadomości, cieszę się że wszystko jest dobrze :-)

Dziewczyny po 2 dniach nieobecności i nadrabianiu Was na raty nie pamiętam już co miałam odpisać :-(

Na pewno było o witaminach to ja biorę vitaminer prenatal + dha.

Ja mimo, że lubię ciepło przy dziecku chce mieć chłodniej bo wiem, że tak lepiej dla dziecka, będę się starać nie przegrzewać aczkolwiek to będzie moje pierwsze więc doświadczenia brak :-)

Rodzić chce w Państwowym szpitalu na Polnej w Poznaniu, ponieważ mój lekarz prowadzący tam pracuje.

Pozostałe tematy zapomniałam :-P
    Ale teraz się pochwalę i powiem, że będzie córka :-D M sobie wmawiał syna i widziałam tą jego zawiedzioną minę... Mój lekarz jest taki, że gdy nie jest pewien to nie mówi, a tu powiedział że absolutnie jest :-) także Domii możesz mi dopisać córkę.
    Dostałam też zgodę na gimnastykę lekką dla kobiet w ciąży, a że teraz jestem na trochę w Gdańsku to poszukuję tutaj jakichś zajęć.
    Oprócz tego na usg wszystko w jak najlepszym porządku, córka ma 7,5 cm z usg 2 dni starsza. Teraz trzeba zdecydować które imię :-D

Czyli jednak przeczucie mamy się sprawdza, ciuszki co wczoraj przyszły z wyprzedaży ze smyka się przydadzą :-P różowe....

A i dzwonili z luxmed wyniki pappy bardzo dobrze, a opis prenatalnych odbiorę za 2 tygodnie na wizycie jak wrócę z Gdańska.

Jak ja się cieszę, będzie ta mała księżniczka w pięknych sukienkach :-D

baassiia, kleo2426, A.Kasia, d'nusia, jagood, arien, Karka, anie93lica, Est, Karolina@, krówka_muffka, Madzialena90, Kajola, She86 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - gratuluję córy :D I dobrych wyników badań :)

Kate84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood Kate84
    super że przynosicie dobre wieści z wizyt.
    Kate gratuluję córeczki :)

Piękny dziś dzień i oby już do marca same takie dni :)
    i coraz piękniejsze wrażenia z wszystkich wizyt :D

Kate84, muminka83 lubią tę wiadomość

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahha Kate, czyli jednak intuicja;)
    u mnie w rodzinie i wśród przyjaciół zaobserwowalam,za każdym razem jak mężczyźni dowiadywali się o córce to widać było, że tak ekhm nie do końca:p
    a potem przepadali, córa najważniejsza!

Kasia, ponieważ nie prowadzę ciąży w profamilii, poki co;) to tak nazwisk nie pamiętam, na pewno miałam przyjemność z panią Gabriel, a drugiego lekarza nazwiska nie jestem w stanie sobie przypomnieć:/

Krówka_muffka halo, czekamy :)

Kate84 lubi tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratulacje :-)
    Ja mam nadzieje ze sie dowiem w poniedziałek ;)

Kate84 lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia - wow, ale kolekcja :)
    Kate gratuluje cory :)
    Jagood wspaniale wiesci, ciekawe ktory maluch pierwszy przekroczy 10 cm.
    Kasienka, dobrze ze sie odezwalas, bo juz sie zastanawialam gdzie sie podziewasz.
    Jusia, gdzie jestes? Mam nadzieje, ze to "tylko" poczatek roku szkolnego Cie tak absorbuje.

Kate84 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku, cieszę się, ze wszystko jest ok :-)
    Kate, gratuluję córeczki!

Dobranoc Dziewczyny!

Kate84 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratuluję :) a genetyczne tez miałaś na polnej? Ja właśnie jadę ze skierowaniem :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, a już myślałam że to ja jestem największą panikarą :-D Całe szczęście że z maluchem wszystko okej, znowu Ci sporo podgonił, większy od mojego aż o 1 cm :-) Ja dzisiaj mam drugi dzień kursów przedmalzenskich, wczoraj starałam się ukryć brzuch który już widać, bo ksiądz bardzo przywiazywal wagę do tego żeby nie brać ślubu kiedy,kobieta jest w ciąży :-D dzisiaj włożę chyba największy sweter jaki mam :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.

Dziś będzie szalony dzień. Od wczorajszego wieczora bigos pyrkał całą noc i dalej pyrka :P. Uwielbiam taki gotowany na wolnym gazie :D
    Potem na rowerek z młodym ale mąż musi mi go znieść bo rower to masakra - rama waży bardzo dużo.
    ( Oczywiście to nie ja pedałuje a mój synek)
    Koło 17:00 przychodzą do nas znajomi :P

A ja witam się z wami w ostatnim dniu 11 tygodnia ciąży. Według bell tu mija największe ryzyko utraty dziecka. Dla mnie takim momentem jest poniedziałkowa wizyta u mojej Pani doktor i nie mogę się doczekać.

Kręgosłup bo biodro i nogę boli coraz bardziej więc chyba powiem na wizycie o tym i niech zdecyduje co robić ewentualnie pójdę do neurologa w tym tygodniu.

Rankiem synek do mnie: Mamusiu jesteś najlepsza na świecie. <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Kasia, a już myślałam że to ja jestem największą panikarą :-D Całe szczęście że z maluchem wszystko okej, znowu Ci sporo podgonił, większy od mojego aż o 1 cm :-) Ja dzisiaj mam drugi dzień kursów przedmalzenskich, wczoraj starałam się ukryć brzuch który już widać, bo ksiądz bardzo przywiazywal wagę do tego żeby nie brać ślubu kiedy,kobieta jest w ciąży :-D dzisiaj włożę chyba największy sweter jaki mam :-D

ale jak już będzie udzielał ślubu to już będzie widać. Myślę że nie ma co ukrywać. :P Jesteśmy dorośli :P a ślubu nie może odmówić. Nie robi łaski tym bardziej że za darmo tego nie robi :P

Ja nie brałam ślubu kościelnego ( tylko cywilny )ani nie chrzciłam syna. I nie chcę chrzcić kolejnego dziecka. Jestem pod tym względem inna. :P jestem wierząca zaznaczam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 08:57

edyś lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotę, co 2 tyg robię zdjęcia, także porównanie 8t vs 12t. Mój brzuch dalej szału nie robi :) Wieczorami mam mega napuchnięty, ale to przez niestrawność :( Wga od początku 50.9 -> 51.7. Ciekawe kiedy mi ten brzuch wysadzi :)

A jak wasze ciążowe brzuszki?

ax1mcm.jpg

ioork2.jpg

2i67v6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 08:16

muminka83, Karolina@ lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Melduję się,że wszystko u mnie w porządku, z maleństwem też jak najbardziej! Macica miękka, szyjka piękna, prosiłam aby mi zmierzył i wyszło że mam 38 mm, stwierdził że może taka moja natura,że mam taką szyjkę.Powiedział,że zaczyna się kontrolować jej wymiary koło 18 tygodnia.
    Byłam na prenatalnym dwa tyg temu u innego lekarza i od razu mu powiedziałam,że lekarz stwierdził w 90% dziewczynkę, on po usg powiedział,że nie ma absolutnie takiej pewności, że według niego coś tak wystaje.Stwierdził,że równie dobrze może być to siusiak jak i wargi sromowe,bo na tym etapie niezwykle ciężko jest dostrzec. No i bądź tu kobieto mądra... także ja już sama nic nie wiem.
    Pytałam się o ten szew, a on do mnie,że co ja się tak na ten szew uparłam, że na razie nie widzi takiej potrzeby,że może jak się sytuacja pogorszy można jeszcze pessar założyć...
    Maleństwo rośnie jak na drożdzach, całuję mocno w weekend:*

muminka83, edyś, d'nusia, 26Asia, jagood, Karolina@, A.Kasia, Madzialena90, Kajola, Karmelek211, Kate84, Karka, anie93lica, Mietka 30:), karlik lubią tę wiadomość

‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ