Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia wrote:A ja mam takie pytanie do Was. Czy wasze szpitale, w których planujecie rodzić, to prywatne czy państwowe. Ja się zastanawiam nad prywatnym (ProFamilia) albo publicznym (Szopena Rzeszów). Wiadomo są plusy i minusy. Ja ogólnie nie potrzebuje luksusów, byle opieka była kompetentna i życzliwa. Boję się bardzo, że na porodówce zostanę olana i z dzidziusiem będzie niedotleniony
Osobiście rodzę w Nowym centrum Ginekologii w Zabrzu. Standard Europejski. Jednak za tym że tam rodzę przemawiają dwa aspekty a w sumie 3. Nie ma tam tego już konowała Straszaka, Moja Gin tam pracuje i mam mieć cesarkę. Sale poporodowe są dwu osobowe. Opieka położnych jest na wysokim poziomie. Więc wybrałam ten.baassiia lubi tę wiadomość
-
Jak czytam w necie opnie o szpitalach w Rzesz to mnie depresja łapie
Też zdaje sobie sprawę, że są kobiety które rodzą w 30 min i takie to wszędzie powiedzą, że dobrze. Ale takie z 24h porodem lub CC, to często mają traumatyczne przejścia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 18:31
-
dziewczyny czytam każdy wpis na bieżąco , ale mój strach jest tak wielki że nie udzielam się zbytnio:( czekam na wyniki , bez nich nie mam ochoty na pisanie i komentowanie wybaczcie:(
-
Alinko nie martw sie, mam nadzieje ze Twój strach ma tak wielkie i nieprawdziwe oczy jak mój
Właśnie wróciłam ze szpitala, ostatnie dwa dni były jakie takie bez objawów, cały czas w głowie słyszałam słowa gin o tym, ze 'macica niewyczuwalna palpacyjnie', potem zaczęło sie plamienie, dziś rano czułam sie super, aż za super, aż w pracy na wkładce znalazłam krew i od razu pojechałam na oddział dzwoniąc po drodze do lekarza. Serio myślałam o najgorszym. Okazuje sie ze maluszek ma tydzień do przodu, rośnie, trochę sie rusza, serce bije jak dzwon. No odetchnęłam, a martwiłam ze strachu. Ja wiem ze dopóki nie urodzę to będę tak schizowac ale niestety z historią poronień trudno o radosny optymizm
Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maluszka. Będzie dobrze!
Karmelku wielkie gratulacje. Cieszę sie ogromnie
A poza tym to witam sieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 18:51
d'nusia, A.Kasia, muminka83, Est lubią tę wiadomość
-
alinalii wrote:dziewczyny czytam każdy wpis na bieżąco , ale mój strach jest tak wielki że nie udzielam się zbytnio:( czekam na wyniki , bez nich nie mam ochoty na pisanie i komentowanie wybaczcie:(
Modlę się za Was.muminka83 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Kochane!!!
Moja Natalia jest z 6 marca tego roku, a tu już kolejny marzec.
U nas za dwa dni półroku. Zlecialo to baaardzo szybko. Ciąża jeszcze szybciej.
Trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę spokojnej, nudnej ciąży! Oraz oczywiście szczęśliwego rozwiązania.
Pozdrawiamy!A.Kasia, Gośśś, Karka, jagood, muminka83, Lucky, 26Asia lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Hej dzis polazlam na zakupy, podkrecilyscie mnie na gulasz to zawitalam na bazarek. Zawsze chodzez torba na kolkach. Niby wszystko ok ale chyba za ciezko bylo zwlaszcza wlozyc to wszystko do auta (z10kg)i przed chwila jak poszlam do kibelka zobaczylam brunatny uplaw a nie mialam takich juz od dawna. Teraz leze z nogami do gory i mam nadzieje ze bylo to jednorazowe, i nic wiecej nie pojawi sie , ale mam nauczke na przyszlosc, takze dbsjcie o siebie i sie nie forsujcie,
ja chyba wezme nospe tak na wszelii wypadek. I mecz poogladam w poziomie.Lucky lubi tę wiadomość
-
dziewczyny wrócę do tematu sera pleśniowego z mojego wczorajszego tagliatelle
jeżeli na takim serku na etykiecie przeczytamy, że jest z mleka pasteryzowanego, to możemy go śmiało jeść.
dodatkowo mój sos do tagliatelle gotował się dobre kilka minut, więc w takiej postaci śmiało możemy go bezpiecznie spałaszować
smacznego!Lucky, Est lubią tę wiadomość
-
i u mnie wszystko w porządku<3
genetyczne dopiero 12stego, ale już dziś ładnie było widać wszystkie parametry,
a jak czadowo było zobaczyć soczewki w oku!! cudo<3 maluszek ma 6,5cm
szyjka 3,2- alarm to 2,8 ale doktorka powiedziała,
że musi mieć na czym ten szew umieścić.
14stego września idę do szpitala, dzień później będę miała zakładany szew okrężny. powrót do domu trzeciego dnia.
no i poklocilam się z piotrkiem:( no nic, muszę to na klatę wziąć i nie powtarzać błędów. nie przysporzyć maluchowi zmartwień.
Karmelek wspaniale!!! dbaj o siebie:*
d'nusia, muminka83, Izoleccc, Madzialena90, ksanka, Lucky, 26Asia, Est, krówka_muffka, Karolina@, karlik, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
do czterech razy sztuka. -
nick nieaktualnyjagood - cieszę się, że wszystko ok
A powiedz mi który to będzie tydzień ciąży gdy będziesz miała zakładany szew? Bo ja się dziś pytałam lekarki przy badaniu to powiedziała, że szew się dopiero po 17 tyg zakłada. Do tej pory mój ginek nic nie wspominał o szwie a jak będę u niego na wizycie to właśnie 17 tydzień będzie. Ale chyba jeśli mi się szyjka nie będzie skracała to nic mi nie będzie tam grzebał...
PS. nie ma Cię na liście marcówekPrzypomnij się Domiii z terminem porodu, żeby mogła Cię dopisać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 20:09
Lucky lubi tę wiadomość
-
kasieńka 1985 wrote:Ksanka, to samo właśnie mi się dzisiaj przytrafilo, podnosilam towar do mojego sklepu (8 damskich flausOwych plaszczy)i myk brunatny uplaw chwilowy. Takze ja tez dzis mecz w poziomie
Lucky lubi tę wiadomość
-
Męża nie ma i mam wolną chwilę, więc wyciągnęłam właśnie ze strychu ciuszki, które kiedyś dostałam od szwagierki (ona miała bliźniaczki + dziewczynkę) i jest tego multum
Przyjemnie się to przegląda, prać na razie nie będę bo wcześnie i by sę przykurzyły, ale poprzeglądam poukładam. Inna sprawa, że kolor różowy dominuje, ale siostra obiecała też męskie ciuszki
No i w niedziele jadę po dokładkę. Takie oglądanie mega przyjemność sprawia. Pierwsze zakupy chce po poniedziałkowym USG prentalanym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 20:31
arien, A.Kasia, Lucky, Karka, Madzialena90, Kate84, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość