X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez sie dolaczam do gratulacji Karmelku. Ciesze sie bardzo, ze z dzidzia wszystko ok. Duzo sily i radosci po tych wszystkich smutkach:-)

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A ja mam takie pytanie do Was. Czy wasze szpitale, w których planujecie rodzić, to prywatne czy państwowe. Ja się zastanawiam nad prywatnym (ProFamilia) albo publicznym (Szopena Rzeszów). Wiadomo są plusy i minusy. Ja ogólnie nie potrzebuje luksusów, byle opieka była kompetentna i życzliwa. Boję się bardzo, że na porodówce zostanę olana i z dzidziusiem będzie niedotleniony :(

Osobiście rodzę w Nowym centrum Ginekologii w Zabrzu. Standard Europejski. Jednak za tym że tam rodzę przemawiają dwa aspekty a w sumie 3. Nie ma tam tego już konowała Straszaka, Moja Gin tam pracuje i mam mieć cesarkę. Sale poporodowe są dwu osobowe. Opieka położnych jest na wysokim poziomie. Więc wybrałam ten.

baassiia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam w necie opnie o szpitalach w Rzesz to mnie depresja łapie :(

Też zdaje sobie sprawę, że są kobiety które rodzą w 30 min i takie to wszędzie powiedzą, że dobrze. Ale takie z 24h porodem lub CC, to często mają traumatyczne przejścia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 18:31

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek gratuluję!!!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czytam każdy wpis na bieżąco , ale mój strach jest tak wielki że nie udzielam się zbytnio:( czekam na wyniki , bez nich nie mam ochoty na pisanie i komentowanie wybaczcie:(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku gratuluje Wam i ciesze sie Waszym szczesciem a tak apropo to jestesmy w tym samym tygodniu i dniu ciazy :)

Karmelek211 lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinko nie martw sie, mam nadzieje ze Twój strach ma tak wielkie i nieprawdziwe oczy jak mój
    Właśnie wróciłam ze szpitala, ostatnie dwa dni były jakie takie bez objawów, cały czas w głowie słyszałam słowa gin o tym, ze 'macica niewyczuwalna palpacyjnie', potem zaczęło sie plamienie, dziś rano czułam sie super, aż za super, aż w pracy na wkładce znalazłam krew i od razu pojechałam na oddział dzwoniąc po drodze do lekarza. Serio myślałam o najgorszym. Okazuje sie ze maluszek ma tydzień do przodu, rośnie, trochę sie rusza, serce bije jak dzwon. No odetchnęłam, a martwiłam ze strachu. Ja wiem ze dopóki nie urodzę to będę tak schizowac ale niestety z historią poronień trudno o radosny optymizm
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maluszka. Będzie dobrze!

Karmelku wielkie gratulacje. Cieszę sie ogromnie

A poza tym to witam sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 18:51

d'nusia, A.Kasia, muminka83, Est lubią tę wiadomość

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny czytam każdy wpis na bieżąco , ale mój strach jest tak wielki że nie udzielam się zbytnio:( czekam na wyniki , bez nich nie mam ochoty na pisanie i komentowanie wybaczcie:(
    Kochana jesteśmy z Tobą.
    Modlę się za Was.

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kochane!!!
    Moja Natalia jest z 6 marca tego roku, a tu już kolejny marzec.
    U nas za dwa dni półroku. Zlecialo to baaardzo szybko. Ciąża jeszcze szybciej.

Trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę spokojnej, nudnej ciąży! Oraz oczywiście szczęśliwego rozwiązania.

Pozdrawiamy!

A.Kasia, Gośśś, Karka, jagood, muminka83, Lucky, 26Asia lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzis polazlam na zakupy, podkrecilyscie mnie na gulasz to zawitalam na bazarek. Zawsze chodzez torba na kolkach. Niby wszystko ok ale chyba za ciezko bylo zwlaszcza wlozyc to wszystko do auta (z10kg)i przed chwila jak poszlam do kibelka zobaczylam brunatny uplaw a nie mialam takich juz od dawna. Teraz leze z nogami do gory i mam nadzieje ze bylo to jednorazowe, i nic wiecej nie pojawi sie , ale mam nauczke na przyszlosc, takze dbsjcie o siebie i sie nie forsujcie,
    ja chyba wezme nospe tak na wszelii wypadek. I mecz poogladam w poziomie.

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wrócę do tematu sera pleśniowego z mojego wczorajszego tagliatelle ;)

jeżeli na takim serku na etykiecie przeczytamy, że jest z mleka pasteryzowanego, to możemy go śmiało jeść.

dodatkowo mój sos do tagliatelle gotował się dobre kilka minut, więc w takiej postaci śmiało możemy go bezpiecznie spałaszować

smacznego! :)

Lucky, Est lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, to samo właśnie mi się dzisiaj przytrafilo, podnosilam towar do mojego sklepu (8 damskich flausOwych plaszczy)i myk brunatny uplaw chwilowy. Takze ja tez dzis mecz w poziomie

ksanka, Lucky lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u mnie wszystko w porządku<3
    genetyczne dopiero 12stego, ale już dziś ładnie było widać wszystkie parametry,
    a jak czadowo było zobaczyć soczewki w oku!! cudo<3 maluszek ma 6,5cm
    szyjka 3,2- alarm to 2,8 ale doktorka powiedziała,
    że musi mieć na czym ten szew umieścić.
    14stego września idę do szpitala, dzień później będę miała zakładany szew okrężny. powrót do domu trzeciego dnia.
    no i poklocilam się z piotrkiem:( no nic, muszę to na klatę wziąć i nie powtarzać błędów. nie przysporzyć maluchowi zmartwień.
    Karmelek wspaniale!!! dbaj o siebie:*

d'nusia, muminka83, Izoleccc, Madzialena90, ksanka, Lucky, 26Asia, Est, krówka_muffka, Karolina@, karlik, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Ksanka, to samo właśnie mi się dzisiaj przytrafilo, podnosilam towar do mojego sklepu (8 damskich flausOwych plaszczy)i myk brunatny uplaw chwilowy. Takze ja tez dzis mecz w poziomie

Oj dziewczyny musicie uważać :d

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood - cieszę się, że wszystko ok :) A powiedz mi który to będzie tydzień ciąży gdy będziesz miała zakładany szew? Bo ja się dziś pytałam lekarki przy badaniu to powiedziała, że szew się dopiero po 17 tyg zakłada. Do tej pory mój ginek nic nie wspominał o szwie a jak będę u niego na wizycie to właśnie 17 tydzień będzie. Ale chyba jeśli mi się szyjka nie będzie skracała to nic mi nie będzie tam grzebał...

PS. nie ma Cię na liście marcówek ;) Przypomnij się Domiii z terminem porodu, żeby mogła Cię dopisać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 20:09

Lucky lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood gratuluje dzidziula, juz duzy jest!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 20:29

jagood, Lucky lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    nooo koniec marca to już ładna wiosna może być ;)
    a na kiedy masz termin?

29.02 lub 01.03

ug37zbmh9r9sv292.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    sorry za polubienie, po orostu latwiej wiedziec ze nie jestem odosobniona. Ja elasnie zapodalam luteinke i leze. Na palcu mialam taki lekko rozowy sluz i troche mnie brzusio boli,

Lucky lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męża nie ma i mam wolną chwilę, więc wyciągnęłam właśnie ze strychu ciuszki, które kiedyś dostałam od szwagierki (ona miała bliźniaczki + dziewczynkę) i jest tego multum :P Przyjemnie się to przegląda, prać na razie nie będę bo wcześnie i by sę przykurzyły, ale poprzeglądam poukładam. Inna sprawa, że kolor różowy dominuje, ale siostra obiecała też męskie ciuszki :) No i w niedziele jadę po dokładkę. Takie oglądanie mega przyjemność sprawia. Pierwsze zakupy chce po poniedziałkowym USG prentalanym

96z3aw.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 20:31

arien, A.Kasia, Lucky, Karka, Madzialena90, Kate84, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku bardzo się cieszę !!
    basia oj dużo masz ciuszków :) super :)

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ