X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    oj chyba by mnie to wkurzało na dłuższą metę :D takie szumienie... chyba że się da głośność regulować :)
    chociaż podobno są i różne dźwięki...

Kochana,noworodek nie odróżnia dnia i nocy, pierwsze dni z nim w domu bywają ciężkie...i potrafi w nocy płakać bez przyczyny....ciągle... u nas suszarka/odkurzacz pomogły! a to dlatego,że w brzuszku ma podobne odgłosy...i uwierz mi,że jak dziecko jest spokojne i śpi to ty jestes tak szczesliwa ze absolutnie te odgłosy cie nie beda wkurzały..oby jednak tak nie było:P

Love_life, domiii, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow dziewczyny ja przy Was z moim 75B to deska ;) na szczęście coś tam rośnie :) milej niedzieli wszystkim

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, ja też się przypominam- zmień proszę termin z 8 marca na 6 marca i można dopisać chłopaka :)

Love_life, A.Kasia lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, mam dokladnie tak samo z jedzeniem. Wczesniej przy wymiotach jadlam bo musialam, a terz tez co 2-3 godziny max musze zjesc, nawet jak wypada to o 22-23:-P Trampek w buzi zostaje, ale na to pomaga mi zucie gumy przez chwile po posilku.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe przyjęcie :)
    W temacie biustu, u mnie tez mógłby być większy, do ciąż miałam naciągane 75B, po skoczyło mi do miseczki C, ale potem wróciło do 80B. Obecnie powoli przymierzam się z powrotem do C, ale zapewne po karmieniu trzeba będzie znów przeprosić się z B, do którego osobiście to jednak wolałabym nie wracać ;)
    domiii wrote:
    Hania, na kiedy masz termin? dopiszę Cię do listy :)

Dziewczyny, czy można gdzieś posłuchać tych szumisiów? :D

Domi termin mam na 24 marca. Dziękuję :)

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Hej dziewczyny...

Do wizyty już coraz bliżej... i stresować się zaczynam czy aby z maleństwem wszystko ok.
    A jeszcze niedawno nie mogłam się doczekać tej wizyty.
    No i swoją drogą zastanawiam się jak ona będzie wyglądać, bo będę miała juz skończony 11 tydzień, więc chyba będzie mi mógł zrobić prenatalne, jak myślicie??

Kofeinka ja byłam u gina w czwartek, to był dokładnie 11 tc. Maleństwo miało 46 mm (wielkość graniczna do badań genetycznych) i gin sprawdził nt= 1,2 i stwierdził obecność kości nosowej, nie dał radę na gabinetowym sprzęcie sprawdzić dokładnie serduszka i dodatkowo ze względu też na krwiaka kazał mi się pojawić za 2 tygodnie. Jeśli będziesz robić na dobrym aparacie (ten w mojej przychodni jest raczej z tych średniej klasy...), to myślę, że da sie wszystko posprawdzać przy wielkości dziecka powyżej 45 mm.

Muminka ja mam już 3 kg do przodu i też mi regularnie burczy w brzuchu, a ze do najlżejszych nie należę(zaczynałam od 72,5 kg), aż się boję czy uda mi się zakończyć ciążę z "8" z przodu ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 16:02

kofeinka lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Muminka ja mam już 3 kg do przodu i też mi regularnie burczy w brzuchu, a ze do najlżejszych nie należę(zaczynałam od 72,5 kg), aż się boję czy uda mi się zakończyć ciążę z "8" z przodu ...

Ja też zaczynałam od niemałej bo od 68 a już mam 69 kg. W pierwszej ciąży przytyłam tylko 8 kg i mam nadzieję że w tej max 10. Jednak w tamtej to codziennie po wszystkich wymiotowałam do dnia cesarki.

Eh ale nie to jest najgorsze. Ten kapeć w "pysku" mnie doprowadza do szału. Ciągle płuczę jamę ustną ale nadal ten nieprzyjemny odczyn.

Masakra.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro się wciskam na sile do lekarza i będę żądać moich wyników bo to jest skandal...... Tak wiec proszę trzymajcie kciuki za moją Emilkę

muminka83, She86, Kajola, ryjkek, jagood, Karka, A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka ja mam taki wysyp trądziku ze wyglądam strasznie w mojej rodzinie wszyscy mieli problemy z cera przy dziewczynkach

muminka83 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Jutro się wciskam na sile do lekarza i będę żądać moich wyników bo to jest skandal...... Tak wiec proszę trzymajcie kciuki za moją Emilkę

Nie no, bez jaj. Jutro na pewno będziesz miała te wyniki. Oczywiście trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze :)

Ja nie mam w ogóle problemów z cerą, nawet mam lepszą niż przed ciążą. Hmm.... może jednak będzie chłopiec....

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę obsypało w 8 tygodniu, a teraz cera jest już bardzo ładna. Czasem mała biała krostka wyskoczy, ale taka łatwa do pozbycia.

Ad biustu, ja dość szczupła jestem i normalnie 70/75C a teraz 75C/D. Może jak mi się utyje to jeszcze się zwiększy.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizytę;-)
    Może się dowiem jaki mieszkaniec mi w brzuszku rośnie ;))
    A co do biustu to widać różnicę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 17:56

muminka83, She86, Kajola, jagood, A.Kasia, Love_life lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Muminka ja mam taki wysyp trądziku ze wyglądam strasznie w mojej rodzinie wszyscy mieli problemy z cera przy dziewczynkach

oj to od tej pory będę w to wierzyć i trzymać się tego że to dziewczynka :p

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie tez wysyp, poki co tylko na czole i nie bardzo wielkie krochy, ale sa. Z synusiem nic nie mialam wiec moze cos w tym jest;-)

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

U mnie też wysyp :( jak u nastolatki

Kurcze zastanawiam się co robić.. bo mam nadal podwyższoną temperaturę tj 37,2 no a jutro do pracy.. I taki jest problem ze jest początek miesiąca i na wtorek ma być gotowy raport.. poza tym szefowa wraca jutro po dwutygodniowym urlopie a ja pokłóciłam się z nią na poczatku sierpnia o to ze nie chciała mi dać tygodniowego urlopu w siepniu bo bylam juz w czerwcu na urlopie dwutygodniowym i zagroziła wtedy ze zebym sobie nie myslała że da mi kiedykolwiek urlop w raporcie

No i nie wiem co robić.. czy poszłybyście do pracy mimo temperatury 37,2? nie jest to wysoka temperatura, ale srednio się czuje, może do rana przejdzie, tzn na pewno rano bede sie czula lepiej. Czy zaryzkować pracą i wziąść sobie ten dzień wolnego??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 19:14

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    U mnie też wysyp :( jak u nastolatki

Kurcze zastanawiam się co robić.. bo mam nadal podwyższoną temperaturę tj 37,2 no a jutro do pracy.. I taki jest problem ze jest początek miesiąca i na wtorek ma być gotowy raport.. poza tym szefowa wraca jutro po dwutygodniowym urlopie a ja pokłóciłam się z nią na poczatku sierpnia o to ze nie chciała mi dać tygodniowego urlopu w siepniu bo bylam juz w czerwcu na urlopie dwutygodniowym i zagroziła wtedy ze zebym sobie nie myslała że da mi kiedykolwiek urlop w raporcie

No i nie wiem co robić.. czy poszłybyście do pracy mimo temperatury 37,2? nie jest to wysoka temperatura, ale srednio się czuje, może do rana przejdzie, tzn na pewno rano bede sie czula lepiej. Czy zaryzkować pracą i wziąść sobie ten dzień wolnego??

Przepraszam, że to napiszę ale to nie jest podwyższona temperatura ciała. Podwyższona temperatura ciała zaczyna się od 38 C. Nawet lekarze zalecają zbijać od 38, 5. U kobiet w ciąży normalna temperatura to nawet 37,6-7 C. I jest prawidłowa. tak więc spokojnie. Jednak jeśli nie czujesz się na sile iść do pracy to może weź sobie dzień , dwa urlopu albo na L4 :-*

She86, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślę, ze taka temperatura jest ok i jeżeli dobrze się czujesz, to idz do pracy.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

PS. jak by to była prawda mąż by chyba oszalał z radości :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe.... mam skrytą nadzieję, że ta Wasza teoria się nie sprawdzi. Mam już imię dla dziewczynki. :P Chociaż jak będzie chłopczyk też będę się cieszyć.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ani jednego pryszcza. W ogóle mam fajną, gładką skórę :-)

A.Kasia lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ