Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
domiii wrote:oj chyba by mnie to wkurzało na dłuższą metę
takie szumienie... chyba że się da głośność regulować
chociaż podobno są i różne dźwięki...
Kochana,noworodek nie odróżnia dnia i nocy, pierwsze dni z nim w domu bywają ciężkie...i potrafi w nocy płakać bez przyczyny....ciągle... u nas suszarka/odkurzacz pomogły! a to dlatego,że w brzuszku ma podobne odgłosy...i uwierz mi,że jak dziecko jest spokojne i śpi to ty jestes tak szczesliwa ze absolutnie te odgłosy cie nie beda wkurzały..oby jednak tak nie było:PLove_life, domiii, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za ciepłe przyjęcie
W temacie biustu, u mnie tez mógłby być większy, do ciąż miałam naciągane 75B, po skoczyło mi do miseczki C, ale potem wróciło do 80B. Obecnie powoli przymierzam się z powrotem do C, ale zapewne po karmieniu trzeba będzie znów przeprosić się z B, do którego osobiście to jednak wolałabym nie wracać
domiii wrote:Hania, na kiedy masz termin? dopiszę Cię do listy
Dziewczyny, czy można gdzieś posłuchać tych szumisiów?
Domi termin mam na 24 marca. Dziękuję -
kofeinka wrote:Hej dziewczyny...
Do wizyty już coraz bliżej... i stresować się zaczynam czy aby z maleństwem wszystko ok.
A jeszcze niedawno nie mogłam się doczekać tej wizyty.
No i swoją drogą zastanawiam się jak ona będzie wyglądać, bo będę miała juz skończony 11 tydzień, więc chyba będzie mi mógł zrobić prenatalne, jak myślicie??
Kofeinka ja byłam u gina w czwartek, to był dokładnie 11 tc. Maleństwo miało 46 mm (wielkość graniczna do badań genetycznych) i gin sprawdził nt= 1,2 i stwierdził obecność kości nosowej, nie dał radę na gabinetowym sprzęcie sprawdzić dokładnie serduszka i dodatkowo ze względu też na krwiaka kazał mi się pojawić za 2 tygodnie. Jeśli będziesz robić na dobrym aparacie (ten w mojej przychodni jest raczej z tych średniej klasy...), to myślę, że da sie wszystko posprawdzać przy wielkości dziecka powyżej 45 mm.
Muminka ja mam już 3 kg do przodu i też mi regularnie burczy w brzuchu, a ze do najlżejszych nie należę(zaczynałam od 72,5 kg), aż się boję czy uda mi się zakończyć ciążę z "8" z przodu ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 16:02
kofeinka lubi tę wiadomość
-
Hannia123 wrote:Muminka ja mam już 3 kg do przodu i też mi regularnie burczy w brzuchu, a ze do najlżejszych nie należę(zaczynałam od 72,5 kg), aż się boję czy uda mi się zakończyć ciążę z "8" z przodu ...
Ja też zaczynałam od niemałej bo od 68 a już mam 69 kg. W pierwszej ciąży przytyłam tylko 8 kg i mam nadzieję że w tej max 10. Jednak w tamtej to codziennie po wszystkich wymiotowałam do dnia cesarki.
Eh ale nie to jest najgorsze. Ten kapeć w "pysku" mnie doprowadza do szału. Ciągle płuczę jamę ustną ale nadal ten nieprzyjemny odczyn.
Masakra. -
Jutro się wciskam na sile do lekarza i będę żądać moich wyników bo to jest skandal...... Tak wiec proszę trzymajcie kciuki za moją Emilkę
muminka83, She86, Kajola, ryjkek, jagood, Karka, A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Muminka ja mam taki wysyp trądziku ze wyglądam strasznie w mojej rodzinie wszyscy mieli problemy z cera przy dziewczynkach
muminka83 lubi tę wiadomość
-
alinalii wrote:Jutro się wciskam na sile do lekarza i będę żądać moich wyników bo to jest skandal...... Tak wiec proszę trzymajcie kciuki za moją Emilkę
Nie no, bez jaj. Jutro na pewno będziesz miała te wyniki. Oczywiście trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze
Ja nie mam w ogóle problemów z cerą, nawet mam lepszą niż przed ciążą. Hmm.... może jednak będzie chłopiec....Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Mnie trochę obsypało w 8 tygodniu, a teraz cera jest już bardzo ładna. Czasem mała biała krostka wyskoczy, ale taka łatwa do pozbycia.
Ad biustu, ja dość szczupła jestem i normalnie 70/75C a teraz 75C/D. Może jak mi się utyje to jeszcze się zwiększy.
-
Dziewczynki trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizytę
Może się dowiem jaki mieszkaniec mi w brzuszku rośnie)
A co do biustu to widać różnicęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 17:56
muminka83, She86, Kajola, jagood, A.Kasia, Love_life lubią tę wiadomość
-
alinalii wrote:Muminka ja mam taki wysyp trądziku ze wyglądam strasznie w mojej rodzinie wszyscy mieli problemy z cera przy dziewczynkach
U mnie też wysypjak u nastolatki
Kurcze zastanawiam się co robić.. bo mam nadal podwyższoną temperaturę tj 37,2 no a jutro do pracy.. I taki jest problem ze jest początek miesiąca i na wtorek ma być gotowy raport.. poza tym szefowa wraca jutro po dwutygodniowym urlopie a ja pokłóciłam się z nią na poczatku sierpnia o to ze nie chciała mi dać tygodniowego urlopu w siepniu bo bylam juz w czerwcu na urlopie dwutygodniowym i zagroziła wtedy ze zebym sobie nie myslała że da mi kiedykolwiek urlop w raporcie
No i nie wiem co robić.. czy poszłybyście do pracy mimo temperatury 37,2? nie jest to wysoka temperatura, ale srednio się czuje, może do rana przejdzie, tzn na pewno rano bede sie czula lepiej. Czy zaryzkować pracą i wziąść sobie ten dzień wolnego??Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 19:14
Natalia27.03.2016
-
She86 wrote:U mnie też wysyp
jak u nastolatki
Kurcze zastanawiam się co robić.. bo mam nadal podwyższoną temperaturę tj 37,2 no a jutro do pracy.. I taki jest problem ze jest początek miesiąca i na wtorek ma być gotowy raport.. poza tym szefowa wraca jutro po dwutygodniowym urlopie a ja pokłóciłam się z nią na poczatku sierpnia o to ze nie chciała mi dać tygodniowego urlopu w siepniu bo bylam juz w czerwcu na urlopie dwutygodniowym i zagroziła wtedy ze zebym sobie nie myslała że da mi kiedykolwiek urlop w raporcie
No i nie wiem co robić.. czy poszłybyście do pracy mimo temperatury 37,2? nie jest to wysoka temperatura, ale srednio się czuje, może do rana przejdzie, tzn na pewno rano bede sie czula lepiej. Czy zaryzkować pracą i wziąść sobie ten dzień wolnego??
Przepraszam, że to napiszę ale to nie jest podwyższona temperatura ciała. Podwyższona temperatura ciała zaczyna się od 38 C. Nawet lekarze zalecają zbijać od 38, 5. U kobiet w ciąży normalna temperatura to nawet 37,6-7 C. I jest prawidłowa. tak więc spokojnie. Jednak jeśli nie czujesz się na sile iść do pracy to może weź sobie dzień , dwa urlopu albo na L4 :-*
She86, A.Kasia lubią tę wiadomość