X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :D witam się w 13 tygodniu!! Dziś wizyta ale dopiero o 19:35 u dr Lewczuka w babka Medica :) trzymajcie kciukasy!!! :)

muminka83, A.Kasia, Kajola, Hannia123, edyś, domiii, kofeinka, baassiia, kleo2426, Mietka 30:), RudyTygrysek, ksanka, d'nusia, Love_life, karlik, Lula_w, Gośśś, anie93lica, She86, krówka_muffka lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry kochane. Dziś też mam wizytę o 15:30 więc i za mnie trzymaj-ta kciuk a ja trzymam za pozostałe. <3

A.Kasia, Martita88, Kajola, Hannia123, edyś, kofeinka, baassiia, kleo2426, alinalii, ksanka, Love_life, karlik, Lula_w, Gośśś, anie93lica, krówka_muffka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kasia a Ty jak? Co u Ciebie? Wczorajszy dzień chyba ciężki co?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten niezachęcający do opuszczania łóżeczka dzionek, ale przynajmniej upały nas przestały wykańczać:-)

Kciuki za dzisiejsze wizyty zaciśnięte:-)

Martita88, muminka83, domiii lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Na dworze pogoda idealna na zakopanie się pod kocem i czytanie książki <3 Obiad mam z soboty, jedynie do biedronki muszę wyskoczyć po lampki nocne z gazetki i mogę się lenić cały dzień :)

muminka - było super :) Fajnie tak się spotkać całą rodzinką (chociaż była tylko najbliższa rodzina moja i szwagra, czyli rodzice i rodzeństwo), kupa śmiechu i zabawy :) Szkoda tylko, że tego samego dnia trzeba było wracać do domu. Ja już się nie nadaję na takie długie podróże autem, kręgosłup mnie strasznie boli :/ A jeszcze pojechaliśmy busem, żeby zawieźć szwagrowi kilka rzeczy, i nie dało się regulować oparcia.

Dziewczyny, wrócę jeszcze do tego smarowania brzuszków. Przedwczoraj skończył mi się Palmers i musiałam użyć po kąpieli oliwki Babydream fur mama i to był koszmar! Przyzwyczaiłam się już do innej konsystencji i fakt, że muszę mocno rozcierać oliwkę żeby ją rozprowadzić po brzuchu mi zupełnie nie odpowiada. Już wolę jednak tego przebrzydłego Palmersa (wiem, że niektórym zupełnie nie odpowiada skład) bo w kontakcie ze skórą robi się śliski i wodnisty i dwoma ruchami mogę go sobie na brzuchu rozprowadzić. Boję się, że większą szkodę zrobi mi intensywne rozcieranie oliwki niż śladowe ilości chemii w palmersie :/ Jakoś utkwił mi w głowie zakaz położnych dotyczący nadmiernego dotykania brzucha i się boję coby sobie kuku tym nie zrobić.

muminka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, kciuki oczywiście od rana zaciśnięte za Was wszystkie :D

alinalii, muminka83 lubią tę wiadomość

• Kajola Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie po weekendzie :-)

Ile tu się działo, nie nadążałam czytać. Już nie powiem o tym, że o połowie już zapomniałam ;-)
    Wspaniała wiadomość, że u Karmelka wszystko dobrze ale nie mogło być inaczej :-D
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty! Dziewczyny myślcie pozytywnie :-)
    No i miłego dnia życzę :-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukory zaciśnięte z Was oczywiście dziewczyny, no i proszę o wieści po wizytach ;) bo czekamy tu znniecierpliwione

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dzis o 14.00 prenatalne, bardzo sie stresuje:( a teraz na krew jade

kleo2426, Kajola, ksanka, edyś, karlik, Gośśś, anie93lica lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na informacje :-)

Jak mi się dziś dobrze spało w tym deszczu :-) zdecydowanie wolę to niż upały! :-D tylko, że nie wzięłam do Gdańska odpowiednich ubrań i hmmm ciężko z wychodzeniem, a też chciałam iść do biedry po te lampki kulki :-D

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :) i czekam na relacje i fotki maluszków :D

Ja mam jutro prenatalne, a dzisiaj byłam na pobraniu krwi jutro wyniki do odbioru no a w czwartek wizyta u mojego lekarza prowadzącego.

Dziewczyny czy wy też jak pochodzicie to boli Was krzyż ja przeszłam się z przychodni do domu i czuję jak mnie nawala już krzyż tak samo było przed wczoraj jak posprzątałam w domu to wieczorem już nie wyrabiałam na ból pleców i w zasadzie to wczoraj też wieczorem mnie bolały.
    w poprzednich ciążach też miałam bóle pleców ale zdecydowanie później jak brzuch był już duży i ciężki a teraz czuję je prawie od początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 08:56

• Kajola Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo mnie czasami też pobolewa ale pewnie dlatego, że nie mam tyle ruchu co przed ciążą

A ja w nocy jak się przekręcam z boku na bok to czasami mnie mocno ukłuje w boku. Czy któraś też tak ma?

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w nocy nic nie kuje ale ból krzyża często mnie budzi podczas zmiany pozycji właśnie dlatego bardzo nastawiam się na kupno tej poduszki.
    Przetestowałam nockę z kocem zwiniętym w rulon i spałam dużo lepiej i faktycznie rano nie wstałam połamana, ale z kocem ciężko się przewrócić na drugi boczek :P

• alinalii Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymam kciuki za was i za siebie ;) udanych wizyt

kleo2426, muminka83 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo często boli krzyż, jak ćwiczyłam było dużo dużo lepiej, szczególnie po basenie. Teraz niestety nie ma mowy o ćwiczeniach :/ Dlatego cieszy mnie, że brzuszek nie rośnie zbyt szybko bo zawsze to trochę mniejsze obciążenie dla pleców. Z tym kłuciem w boku przy przekręcaniu się to też mi się czasem zdarza :) Takie uroki ciąży, tu boli, tam zakłuje ;)

kleo2426 lubi tę wiadomość

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty Mamuśki:) Dajcie odrazu znać, co i jak:)

Szukuję się do pracy, tzn.muszę podjechać i zostawić L4. Choć przyznam, że nie mam za wielkiej ochoty, bo w pracy mam fałszywe koleżanki na czele z szefową. Tam nikomu nie jest na rękę moje zwolnienie i nieobecność. To duża korporacja i naważniejsza jest praca i wynik, a nie kobieta w ciąży i jej humorki... Ale nigdy wcześniej nie myślałam, że będę tak szybko na L4. W dwóch ciążach chciałam pracować jak najdłużej, w trzeciej myślałam już tylko o sobie, ale ona długo nie trwała. Natomiast teraz mam wszystko w czterech literach, jestem samolubna i myślę o sobie, a przede wszystkim o dziecku! Poza tym moja praca jest stresująca, do tego muszę do niej dojeżdżać do innego miasta. Pamiętam jak w pierwszej ciąży, w drodze do pracy moje auto wpadło w poślizg i ledwo wyprowadziłam samochód z tego cało, ale tyle stresu ile się wtedy najadlam wiem tylko ja i moje serce, które waliło jak szalone, a ręce trzęsły się tak mocno, że trudno było mi auto prowadzić. Najgorsze, że moja szefowa dogaduje, że ciąża to nie choroba. Ona chodziła do pracy do 8 m-ca, ale jej praca w wygodnym fotelu, w eleganckim biurze, była większym relaksem chyba niż pozostanie w domu. Zresztą nie ma co generalizować. Każda ciąża jest inna. Ja straciłam trzy i nie chcę stracić już ani jednej i jeśli leżenie w domu może mi w mniejszym lub większym stopnii pomóc to z tego przywileju skorzystam.

Wczoraj mąż zabrał mnie na obiad do japońskiej restauracji. Jedzonko pyszne:) Muszę nadrobić stracone 4kg;)

A dziś śniło mi się, że urodziłam synka. Był śliczny:) byłam tylko zła w tym śnie, że nie mogłam wrócić do domu z dzieckiem, bo w domu trwał remont. Musiałam być u mamy, gdzie nie miałam rzadnych rzeczy ani ciuszków dla Maluszka i koleżanka przyniosła mi kilka potrzebnych rzeczy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 09:15

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Kajola Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie Kasiu uspokoiłaś z tym kłuciem ;-) Dla mnie wszystko jest nowe i nieznane i jeszcze nie wiem czym się powinnam martwić, ale oby tych zmartwień było jednak jak najmniej ;-)

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!

Nie wiem jak inne mamy czekające na rodzeństwo dla swoich pociech, ale ja w tej ciąży nie czuję rozciągania, kłucia, nic mnie nie boli, praktycznie jakbym w ciąży nie była. Może to wynika z faktu, że z pierworodnym jest trochę roboty, do tego ja ciągle pracuję i może nie mam czasu zastanawiać się czy mi coś dolega czy nie.
    Pamiętam jak poszłam na L4 z synkiem....czułam się rewelacyjnie do momentu zwolnienia, a potem to już było mi wszystko....
    Miłego dnia, ja zmykam do pracy :)

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ja też mam dziś prenatalne:) Godz. 17;30:) Chyba zaraz ze stresu zejdę:) Od kilku dni nie myślę o niczym innym!!!! I weź tu człowieku skup się na pracy :D:D No ale przecież musi być dobrze no nie? :D:D

Całuję Was wszystkie i życzę miłego dzionka:)

183d42cb422e3a5995c882c2ab16252b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

kleo2426, Kajola, muminka83, edyś, Martita88, karlik, A.Kasia, She86, Hannia123 lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • agu88sia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wczoraj kłuje brzuch z lewej strony do tego ból krzyża już 3 dzień z rana. Wizytę mam dopiero 24.09 ale dziś się umówiłam między pacjentkami.

Muszę sprawdzić czy wszystko jest OK.

f2w3lhb84sr8k5fi.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ