Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny w ten pochmurny dzień. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja swoją mam za tydzień i tez będą to prenatalne. Wczoraj rano bolał mnie brzuszek dziś też boli brzuszek tak w sumie miedzy pępkiem a spojeniem łonowym i wydaje mi się że to moje jelita się tak gniotą albo jakieś wzdęcia mega mam. Czy w takim wypadku mogę wziąć nospę?
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny,
Wczoraj poinformowaliśmy z mężem jego rodziców o ciąży. Zareagowali słowami "Chyba żartujecie, jesteście nieodpowiedzialni i trzeba było uważać". Takie słowa bardzo bolą zwłaszcza, że nigdy nie mówiłam że nie będę miała dziecka a wręcz przeciwnie. Długo się o nie staraliśmy i stał się cud. Teściowie mieszkają 50 km od nas więc chyba się nie powinni obawiać, że będziemy im podrzucać dziecko. Zdołowało mnie to a dzisiaj mam usg genetyczne i zaczęłam się wkręcać, że coś będzie nie tak. Oczywiście z męzem wieczorem się pokłóciłam, bo wyskoczył z hasłem, że najwyżej nie uzna dziecka. Jakiś kosmos... Siedzę w pracy i zamiast przygotowywać szkolenie płaczę.ksanka lubi tę wiadomość
-
MoniaKr ładne chamstwo... Brak słów. Musi Ci być przykro, ale wiesz co? Niech spadają - a dzidziuś na pewno będzie zdrowy
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
MoniaKr wrote:Witajcie dziewczyny,
Wczoraj poinformowaliśmy z mężem jego rodziców o ciąży. Zareagowali słowami "Chyba żartujecie, jesteście nieodpowiedzialni i trzeba było uważać". Takie słowa bardzo bolą zwłaszcza, że nigdy nie mówiłam że nie będę miała dziecka a wręcz przeciwnie. Długo się o nie staraliśmy i stał się cud. Teściowie mieszkają 50 km od nas więc chyba się nie powinni obawiać, że będziemy im podrzucać dziecko. Zdołowało mnie to a dzisiaj mam usg genetyczne i zaczęłam się wkręcać, że coś będzie nie tak. Oczywiście z męzem wieczorem się pokłóciłam, bo wyskoczył z hasłem, że najwyżej nie uzna dziecka. Jakiś kosmos... Siedzę w pracy i zamiast przygotowywać szkolenie płaczę.
Wybacz że to napiszę ale chyba żartujesz. ja chyba czegoś nie rozumiem. Jesteście po ślubie, dorośli więc co im do tego????!!!! Po takim haśle to moi rodzice już by nic nie wiedzieli o ciąży a nawet o porodzie.
Kochana to co ci mogę doradzić. Nie kłóćcie się o rodziców. Musisz to tłumaczyć sobie i partnerowi. Nie będziesz z nimi żyła.
Ps. co do uznania dziecka to jako mąż ma to z automatu. Musiałby iść do sądu by unieważnić a to i tak by nic nie dało bo genetyka wie swoje. Myślę że to było przez napiętą sytuacje u jego rodziców. :-* Trzymam kciuki za dzisiejsze badania ;-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 09:55
-
Witajcie dziewczyny
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!
MoniaKr nie martw się takimi tekstami Dzidziuś się urodzi i serce im zmieknie, a wtedy będziemy im strasznie głupio za wypowiedziane słowa.
Ja miałam wczoraj kiepska noc, ból głowy i wymioty. Chyba zakupie ten Apap, bo żelowe kompresy nie dają rady. -
Dziewczyny mogę wsiąść stoperan ?
-
Dziewczyny melduję, że żyję po imprezowym weekendzie. Dzisiaj zostało mi tylko wyprać obrusy, pozmywać jakieś resztki misek i koniec:) Organizacja imprezy dla 20 osób to wyzwanie, a w ciąży to już kosmos. Pod koniec dnia marzyłam tylko o mojej poduszce.
MoniaKr - nawet sobie nie wyobrażam co czujesz... Swoją drogą takie teksty są dobre dla gówniarzy co nie mają szkoły skończonej i nie mają pracy. Czasami ludzie nie zdają sobie sprawy, jaki to cud mieć dziecko czy wnuka. Nie doceniają tego
Rudy Tygrysek - w ciąży można brać nospę. Mi lekarka na takie dolegliwości zaleciła brać magnez. Piję codziennie i jak ręką odjąłmuminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie mi proszę o co chodzi z tymi żelkami przed wizytą USG ????
Załamałam się, zrobiłam przegląd ubrań i zostałam z dwoma parami leginsów i jednym swetrem który jest trochę dłuższy... masakra, spakowałam resztę do walizy i kazałam wynieść mężowi na strych, no bo po co mi ubrania w komodzie, których nie mogę założyć, bo albo za małe są i uciskają brzuch, albo za krótkie
Ryczeć mi się chce... nie będę z domu wychodzić, bo "nie mam się w co ubrać"
Brzuch mimo wczesnej ciąży szybko mi wysadziłopowinnam się cieszyć... ale nie umiem za bardzo
-
kofeinka wrote:Dziewczyny powiedzcie mi proszę o co chodzi z tymi żelkami przed wizytą USG ????
Załamałam się, zrobiłam przegląd ubrań i zostałam z dwoma parami leginsów i jednym swetrem który jest trochę dłuższy... masakra, spakowałam resztę do walizy i kazałam wynieść mężowi na strych, no bo po co mi ubrania w komodzie, których nie mogę założyć, bo albo za małe są i uciskają brzuch, albo za krótkie
Ryczeć mi się chce... nie będę z domu wychodzić, bo "nie mam się w co ubrać"
Brzuch mimo wczesnej ciąży szybko mi wysadziłopowinnam się cieszyć... ale nie umiem za bardzo
Kochana spokojnie. Ja na chwilę obecna jeszcze mam ubranka :p ale to moment na to by sobie coś kupić. Oczywiście nie całą szafę bo to tylko na okres ciąży ale zawsze to poprawi humor. :-* -
nick nieaktualny
-
muminka83 wrote:Kochana spokojnie. Ja na chwilę obecna jeszcze mam ubranka :p ale to moment na to by sobie coś kupić. Oczywiście nie całą szafę bo to tylko na okres ciąży ale zawsze to poprawi humor. :-*
Jakoś mnie to nie pociesza, patrzyłam na stronie H&M na ciążowe ubrania ale wszystko do rozmiaru 36 albo XL, a ja potrzebuję XXL -
Moniakr, jak to nie uzna dziecka? Jeżeli jest Twoim mężem to z automatu jest uznawany za ojca Twojego dziecka, nikt go o to nie będzie pytał!
Co za niedojrzaly człowiek, żeby żonie w ciąży mówić takie rzeczy. Nie wiem kogo Ci bardziej współczuć: teściów czy ich syna..
Ja bym się mocno obraziła. Nie daj się!!!!
Dziewczyny kciuki za wizyty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 10:19
muminka83, Martita88 lubią tę wiadomość
-
kofeinka wrote:Jakoś mnie to nie pociesza, patrzyłam na stronie H&M na ciążowe ubrania ale wszystko do rozmiaru 36 albo XL, a ja potrzebuję XXL
ja przy pierwszej ciąży nie kupowałam ubrań dla kobiet w ciąży tylko rozmiarowo większe. I nie dość że kupowałam taniej to jeszcze nikt nic nie wiedział. Teraz tez nie zamierzam przepłacać tylko dlatego by kupić ubranko dla kobiet w ciążyskowroneczka87, baassiia lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny życzę wam udanych wizyt i nie powiem że strasznie wam ich zazdroszczę bo ja swoją wizytę mam dopiero 1 października Eh tyle jeszcze czasu.
Wczoraj zakupiłam sobie pierwsze ciążowe spodnie i powiem wam że są super wygodnie....
miłego dnia wam życzę kochane mamuśki :*muminka83, A.Kasia, She86 lubią tę wiadomość
-
kofeinka wrote:Jakoś mnie to nie pociesza, patrzyłam na stronie H&M na ciążowe ubrania ale wszystko do rozmiaru 36 albo XL, a ja potrzebuję XXL
Na pewno na allegro kupisz coś w rozsądnej ceniespokojnie to tylko ciuchy
muminka83 lubi tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
MoniaKr wrote:Witajcie dziewczyny,
Wczoraj poinformowaliśmy z mężem jego rodziców o ciąży. Zareagowali słowami "Chyba żartujecie, jesteście nieodpowiedzialni i trzeba było uważać". Takie słowa bardzo bolą zwłaszcza, że nigdy nie mówiłam że nie będę miała dziecka a wręcz przeciwnie. Długo się o nie staraliśmy i stał się cud. Teściowie mieszkają 50 km od nas więc chyba się nie powinni obawiać, że będziemy im podrzucać dziecko. Zdołowało mnie to a dzisiaj mam usg genetyczne i zaczęłam się wkręcać, że coś będzie nie tak. Oczywiście z męzem wieczorem się pokłóciłam, bo wyskoczył z hasłem, że najwyżej nie uzna dziecka. Jakiś kosmos... Siedzę w pracy i zamiast przygotowywać szkolenie płaczę.