Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
kofeinka wrote:Dziewczyny powiedzcie mi proszę o co chodzi z tymi żelkami przed wizytą USG ????
Załamałam się, zrobiłam przegląd ubrań i zostałam z dwoma parami leginsów i jednym swetrem który jest trochę dłuższy... masakra, spakowałam resztę do walizy i kazałam wynieść mężowi na strych, no bo po co mi ubrania w komodzie, których nie mogę założyć, bo albo za małe są i uciskają brzuch, albo za krótkie
Ryczeć mi się chce... nie będę z domu wychodzić, bo "nie mam się w co ubrać"
Brzuch mimo wczesnej ciąży szybko mi wysadziłopowinnam się cieszyć... ale nie umiem za bardzo
Ostatnio mój M. wkładał mi ostatnią pasującą na mnie parę jeansów a ja płakałam (musiał mi pomóc bo byłąm wysmarowana balsamem). I tak chodziłam w nich z odpiętymi guzikami
-
kofeinka wrote:Dziewczyny powiedzcie mi proszę o co chodzi z tymi żelkami przed wizytą USG ????
Załamałam się, zrobiłam przegląd ubrań i zostałam z dwoma parami leginsów i jednym swetrem który jest trochę dłuższy... masakra, spakowałam resztę do walizy i kazałam wynieść mężowi na strych, no bo po co mi ubrania w komodzie, których nie mogę założyć, bo albo za małe są i uciskają brzuch, albo za krótkie
Ryczeć mi się chce... nie będę z domu wychodzić, bo "nie mam się w co ubrać"
Brzuch mimo wczesnej ciąży szybko mi wysadziłopowinnam się cieszyć... ale nie umiem za bardzo
Oj Ty lobuzie, ja tu czekam, az brzusio bedzie widac na tyle, zeby wszyscy widzieli, a tu takie marudzenie. Nu, nu, nu! Tez nosze wieksze ubrania L/XL (w zaleznosci od rozmiarowki) juz teraz, a co bedzie potem;-P Jak kupowalam legginsy to po prostu bralam wiekszy rozmiar, nie typowo ciazowe. Ze sweterkami tez nie powinnas miec problemu, bo wszystko jest teraz "oversize" wiec tez nie musi byc ciazowe. Musisz tylko sie wybrac na zakupy, bez paniki i napewno cos znajdzieszkofeinka, domiii lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
trzymam kciuki za udane wizyty.
Madzialena90 wrote:.
Wczoraj zakupiłam sobie pierwsze ciążowe spodnie i powiem wam że są super wygodnie....
Powiedz proszę czy te spodnie wystarczą teoretycznie na całą ciążę... jakoś ciężko mi jest wyobrazić żeby dobrze się układały i w 4 miesiącu i w 9... co to musi być za gumka,żeby była taka rozciągliwa...jestem zielona w tych tematach, a muszę sobie kupić przynajmniej 2 pary na zmianę, -
Vincent wrote:Cześć dziewczyny
trzymam kciuki za udane wizyty.
Powiedz proszę czy te spodnie wystarczą teoretycznie na całą ciążę... jakoś ciężko mi jest wyobrazić żeby dobrze się układały i w 4 miesiącu i w 9... co to musi być za gumka,żeby była taka rozciągliwa...jestem zielona w tych tematach, a muszę sobie kupić przynajmniej 2 pary na zmianę,
Typowo ciazowe spodnie maja wszyty pas na brzuszek, z regulowana gumka wiec przy wiekszym brzuszku po prostu regulujesz sobie szerokosc gumki na tym pasie i spodnie rosna razem z brzuszkiem. Jest tylko kwestia rozmiaru wogole tzn. w biodrach, udach. Bo to tez sie moze zmienic w zaleznosci od miesiaca ciazy:-)Vincent lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty i jestem przekonana, że będzie super
Co do ciążowych ciuchów. Mnie wczoraj tak wywaliło brzuch, że pierwszy raz założyłam ciążówki. Poszłam na chwilkę do byłej pracy i jak mnie koleżanka zobaczyła od razu zaczęła gratulować. Trochę mi głupio bo to jeszcze przez tydzień 3 miesiąc a ja mam brzuch jak niektóre dziewczyny w 6mc.kofeinka, She86 lubią tę wiadomość
-
Mi jednak najwygodniej w ciazowych spodniach, bo wszedzie sa na mnie dobre: w biodrach, nogach
tylko mają ten pas na brzuch. Wiem, ze można sobie poradzić w inny sposób ale te spodnie są po prostu mega wygodne.. Mam już trzy pary i nie wyobrażam sobie chodzic w innych.
Dziewczyny u nas od rana leje!!!!Madzialena90 lubi tę wiadomość
-
Nieświadomie łyknęłam zakiśnięty sok
Większość wyplułam, chyba nie powinno mi nic być, co? Skisł przez noc, nie był jakiś mega stary
Na nadaniach mi 4 filoki odciągnęła. Robiłam taki pakiet, za całość 230zł, osobno mi wyliczyła prawie 400 zł więc się opłacało, choć np Prolaktyna czy żelazo nie są chyba potrzebne. Jedyne co nie ma to HIV, więc to jeszcze mi brakuje. Poza tym powiedziała, że na HIV potrzebuje skierowanie ?!? W sumie dziwne, bo jeśli robie prywatnie, to co kogo obchodzi
Przeciwciała przeciw CMV
Hormon tyreotropowy (TSH)
Prolaktyna
Żelazo
Morfologia krwi obwodowej
Glukoza we krwi
Badanie ogólne moczu
Przeciwciała przeciw Toxoplasma gondii klasy IgG i IgM (Toxo G i Toxo M)
Przeciwciała przeciw wirusowi różyczki klasy IgG i IgM (Rubella G i Rubella M)
Przeciwciała przeciw HCV (anty-HCV)
Przeciwciała przeciw HBs –
Test kiłowy
Grupa KrwiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 11:06
-
Monia, szkoda słów i na teściów, i męża. Tych pierwszych trzeba olać, a mąż mam nadzieję już szykuje się do gorących przeprosin.
Kofeinka, mimo wszystko zerknij na żywo na spodnie w hm, większość ma elastan i ten pas dość nisko się zaczyna, więc są duże szanse, że w 44/xl się zmieścisz. Zerknij też na allegro i olx, ja ostatnio kupiłam sukienkę happy mum w idealnym stanie. A na stronie happy mum kupiłam spodnie za 70pln, są super wygodne, nawet bez brzuchaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 11:03
kofeinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonika wiem co czujesz my z mężem mieliśmy identyczną sytuację jak byłam w drugiej ciąży z synem i teraz zapewne będzie identycznie, a do tego mieszkamy z teściami w jednym domu i dzielimy jedno podwórko więc się kryję jak mogę żeby nie spostrzegli i nie mamy zamiaru im mówić dopiero jak zobaczą i zapytają to potwierdzimy, ale generalnie mam to głęboko w nosie co powiedzą to nasze życie i nasze dzieci, nic im do tego. Głowa do góry, najważniejsze żeby mąż też to zrozumiał i był po Twojej stronie, a nie po stronie rodziców. Trzymam za Was kciuki
-
A.Kasia wrote:Dzień dobry
Na dworze pogoda idealna na zakopanie się pod kocem i czytanie książki
Obiad mam z soboty, jedynie do biedronki muszę wyskoczyć po lampki nocne z gazetki i mogę się lenić cały dzień
muminka - było superFajnie tak się spotkać całą rodzinką (chociaż była tylko najbliższa rodzina moja i szwagra, czyli rodzice i rodzeństwo), kupa śmiechu i zabawy
Szkoda tylko, że tego samego dnia trzeba było wracać do domu. Ja już się nie nadaję na takie długie podróże autem, kręgosłup mnie strasznie boli
A jeszcze pojechaliśmy busem, żeby zawieźć szwagrowi kilka rzeczy, i nie dało się regulować oparcia.
Dziewczyny, wrócę jeszcze do tego smarowania brzuszków. Przedwczoraj skończył mi się Palmers i musiałam użyć po kąpieli oliwki Babydream fur mama i to był koszmar! Przyzwyczaiłam się już do innej konsystencji i fakt, że muszę mocno rozcierać oliwkę żeby ją rozprowadzić po brzuchu mi zupełnie nie odpowiada. Już wolę jednak tego przebrzydłego Palmersa (wiem, że niektórym zupełnie nie odpowiada skład) bo w kontakcie ze skórą robi się śliski i wodnisty i dwoma ruchami mogę go sobie na brzuchu rozprowadzić. Boję się, że większą szkodę zrobi mi intensywne rozcieranie oliwki niż śladowe ilości chemii w palmersieJakoś utkwił mi w głowie zakaz położnych dotyczący nadmiernego dotykania brzucha i się boję coby sobie kuku tym nie zrobić.
Kasia, a o co chodzi z tym nadmiernym dotykaniem brzucha?
-
Ja kupiłam w hm spodnie ciążowe dresowe z pasem na brzuchu są super
-
nick nieaktualnyMi dzisiaj też 4 próbki pobrała zapłaciłam 223,80 u nas w przychodni liczone osobno (nie w pakiecie)
WR
HIV
HCV
TSH
Toksoplazmoza IgG i IgM
CMV IgG i IgM
Morfologia + płytki krwi
Glukoza na czczo
Mocz- badanie ogólne
i jakieś antyprzeciwciała do grupy krwi (czy coś nie pamiętam dokładnie jak to szło)
a tak wg to co to jest CMV ? -
kleo2426 wrote:Mi dzisiaj też 4 próbki pobrała zapłaciłam 223,80 u nas w przychodni liczone osobno (nie w pakiecie)
WR
HIV
HCV
TSH
Toksoplazmoza IgG i IgM
CMV IgG i IgM
Morfologia + płytki krwi
Glukoza na czczo
Mocz- badanie ogólne
i jakieś antyprzeciwciała do grupy krwi (czy coś nie pamiętam dokładnie jak to szło)
a tak wg to co to jest CMV ?
Przeciwciała przeciw CMV – wirusowi Cytomegalii klasy IgG i IgM (CMV G i CMV M) – są badaniem w trakcie ciąży, gdyż na ich podstawie możemy wykluczyć, bądź potwierdzić przebyte i aktualne zakażenie wirusem cytomegalii lub nosicielstwo wirusa, który może wywoływać zakażenia przetrwałe. Wirus jest bardzo niebezpieczny zarówno dla matki, jak i przyszłego dziecka. Zakażenie może powodować w pierwszym trymestrze ciąży poronienia, bądź wady rozwojowe płodu, zaś w drugim i trzecim trymestrze przedwczesny poród.
To masz dość tanie laboratoriumWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 11:18
kleo2426 lubi tę wiadomość
-
MoniaKr wrote:Witajcie dziewczyny,
Wczoraj poinformowaliśmy z mężem jego rodziców o ciąży. Zareagowali słowami "Chyba żartujecie, jesteście nieodpowiedzialni i trzeba było uważać". Takie słowa bardzo bolą zwłaszcza, że nigdy nie mówiłam że nie będę miała dziecka a wręcz przeciwnie. Długo się o nie staraliśmy i stał się cud. Teściowie mieszkają 50 km od nas więc chyba się nie powinni obawiać, że będziemy im podrzucać dziecko. Zdołowało mnie to a dzisiaj mam usg genetyczne i zaczęłam się wkręcać, że coś będzie nie tak. Oczywiście z męzem wieczorem się pokłóciłam, bo wyskoczył z hasłem, że najwyżej nie uzna dziecka. Jakiś kosmos... Siedzę w pracy i zamiast przygotowywać szkolenie płaczę.
Po pierwsze...piszesz że pokłóciłaś się z mężem, więc rozumiem że jesteście małżeństwem, więc o co chodzi rodzicom męża? Przecież to naturalne że ludzie są ze sobą, pobierają się lub nie, i mają dzieci.
Po drugie nie wiem czy dobrze zrozumiałam 2 część, ale mąż powiedział że nie uzna dziecka? Po takim tekście raczej spakowałabym męża i kazała spieprzać gdzie pieprz rośnie.Est, alinalii, arien, Martita88, Karmelek211 lubią tę wiadomość