Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRobaczek89 wrote:Karlik, ja mam problemy z biodrem już od miesiąca (z tym, że ja miałam z nim problem i przed ciążą). Zarówno ginekolog, jak i ortopeda przyznali, że to wina relaksyny i rozciągających się więzadeł. Na początku mocno utykałam, a teraz po prostu czasami mnie boli - w pachwinie i po zewnętrznej stronie. Ponoć pływanie może pomóc.
Właśnie tak sobie tłumaczę, że to pewnie macica, bo przecież już znacząco powiększyła swój rozmiar i jest na etapie przepychania się pod spojeniem łonowym, więc delikatnie rozsuwa miednicę i sąsiednie stawy. Ciekawa jestem czy będzie bolało już do końca ciąży, czy też minie jak macica wyskoczy ponad spojenie łonowe, ale skoro mówisz, że u Ciebie to już trwa miesiąc, to może trzeba się nastawić na dłuższy ból -
nick nieaktualnyDziewczyny, bardzo dziękuję Wam za słowa wsparcia. Bardzo to dla mnie ważne. A teraz zmykam na USG. Mam termin na 12.30. na szczęście moja mama się bardzo cieszy i bardzo mnie wspiera i to chyba mojego męża denerwuje po tym jak zachowali się jego rodzice. Ale pies ich lizał i te małe pieski też.
Na razie.Love_life, kleo2426, Kajola, A.Kasia, baassiia, Est, ksanka, Mietka 30:), d'nusia, muminka83, karlik, Kate84, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
A smarujecie piersi czymś innym czy też na rozstępy? Ja smaruje się oliwka na zmianę z balsamem babydream. Oliwka rzeczywiście trochę słabo się rozprowadza ale chyba się przyzwyczaiłam[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Kajola, edyś, 26Asia, A.Kasia, arien, Est, Love_life, kofeinka, Mietka 30:), d'nusia, Kasisko, muminka83, anie93lica, Karolina@, karlik, ksanka, Karka, Gośśś, Madzialena90, Martita88, She86, Karmelek211, Hannia123, Kate84, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Lula_w wrote:Domiii jak nie masz problemów ze skurczami, to nie masz się czym martwić.
Aaaaa i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Ja oliwki nie nawidzę bo się lepi, teraz używam nivea balsam pod prysznic, fajnie nawilża, i kupiłam jakieś masło na brzuch i piersi nie wiem z jakiej firmy ale jest dosyć fajne
no nie mam takich problemów na szczęście:)
i w sumie też używam Palmersa i on faktycznie szybko i fajnie się wchłania -
Love_life wrote:A smarujecie piersi czymś innym czy też na rozstępy? Ja smaruje się oliwka na zmianę z balsamem babydream. Oliwka rzeczywiście trochę słabo się rozprowadza ale chyba się przyzwyczaiłam
ja smaruję i brzuch i piersi i boczki i pośladki tym samym Palmersem na rozstępyLove_life lubi tę wiadomość
-
Karlik wrote:Niektóre z Was wspominały o zatkanym nosie. Mam to prawie od samego początku ciąży i wyczytałam, że jest coś takiego jak hormonalny nieżyt nosa, który występuje często w ciąży lub przy niedoczynności tarczycy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 12:21
Est, karlik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie na szczęście wszyscy w euforii z nowiny
trochę się ociągaliśmy więc teraz każdy zadowolony
Ad smarowania, to ja ogólnie nie lubię niczym ;/ wole być taka przesuszona, po balsamie czuje się zaraz jak spocona. No ale staram się chociaż na noc coś pociapać.
Ad biustu to ja mam stare rozstępy z wieku dorastania, w 7 tygodniu niektóre stare poczerwieniały, ale teraz juz luz, biust jakby opadł więc sytuacja opanowana
-
Hej dziewczyny,
podczytuje Was na bieżąco, ale nie miałam czasu pisać. Sporo spraw bieżących wyszło, rocznica śmierci teścia, pełno zamieszania z tym związanego itd.
U mnie przeszła większość objawów i zaczynam się niepokoić. To co zostało to od czasu do czasu bóle brzucha, mega płaczliwość bez powodu, no i ten dziwny posmak w ustach i tyle.
W piątek wizyta, mam nadzieję że się uspokoję trochę na niej////
MoniaKr wrote:Witajcie dziewczyny,
Wczoraj poinformowaliśmy z mężem jego rodziców o ciąży. Zareagowali słowami "Chyba żartujecie, jesteście nieodpowiedzialni i trzeba było uważać". Takie słowa bardzo bolą zwłaszcza, że nigdy nie mówiłam że nie będę miała dziecka a wręcz przeciwnie. Długo się o nie staraliśmy i stał się cud. Teściowie mieszkają 50 km od nas więc chyba się nie powinni obawiać, że będziemy im podrzucać dziecko. Zdołowało mnie to a dzisiaj mam usg genetyczne i zaczęłam się wkręcać, że coś będzie nie tak. Oczywiście z męzem wieczorem się pokłóciłam, bo wyskoczył z hasłem, że najwyżej nie uzna dziecka. Jakiś kosmos... Siedzę w pracy i zamiast przygotowywać szkolenie płaczę.
Monia brak słów na takie zachowanie zarówno teściów jak i męża... takie słowa pewnie mocno Cie zabolały.. ale pamiętaj że to TWOJE maleństwo, dla Ciebie ukochane i najważniejsze pod słońcem ! I tego się mocno trzymaj. Tulam :***
Karmelku bardzo się cieszę, że los wkońcu się do Ciebie uśmiechnął. Trzymam mocno kciuki za zdrowie maleństwa i Twoje. Mam nadzieję że najgorsze masz już za sobą
Za wszystkie wizytujące w dniu dzisiejszym trzymam kciuki z całej siły :]
muminka83 lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Ja smaruje wszystko
tez używam palmersa
lubię jego zapach
-
karlik wrote:Właśnie tak sobie tłumaczę, że to pewnie macica, bo przecież już znacząco powiększyła swój rozmiar i jest na etapie przepychania się pod spojeniem łonowym, więc delikatnie rozsuwa miednicę i sąsiednie stawy. Ciekawa jestem czy będzie bolało już do końca ciąży, czy też minie jak macica wyskoczy ponad spojenie łonowe, ale skoro mówisz, że u Ciebie to już trwa miesiąc, to może trzeba się nastawić na dłuższy ból
No trwa już jakiś czas, ale nie martw się, bo pierwsze jak mówiłam, ja z tym biodrem od dawna mam problemy (jego stan jest u mnie wskazaniem do CC), a po drugie nie boli codziennie, np. 2-3 dni, a potem tydzień przerwy. -
Dziewczyny ja już po wizycie
Wszystko dobrze i na bank będzie chłopak
No to zaczynam buszować w necie powolutku za wyprawką
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, obyście Dziewczyny wyszły takie szczęśliwe jak jakleo2426, Kajola, aaagaaatka, domiii, Est, alinalii, Vincent, Love_life, baassiia, kofeinka, Kasisko, A.Kasia, Lilou1984, Lula_w, anie93lica, d'nusia, Karolina@, Mietka 30:), MeAmerie, karlik, Karka, Kokaina, edyś, Madzialena90, Martita88, She86, Karmelek211, Hannia123, Kate84, Izoleccc, Gośśś, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Dziewczyny ja już po wizycie
Wszystko dobrze i na bank będzie chłopak
No to zaczynam buszować w necie powolutku za wyprawką
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, obyście Dziewczyny wyszły takie szczęśliwe jak ja
Super i gratuluje synka