X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 21:43

domiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Karlik, ja mam problemy z biodrem już od miesiąca (z tym, że ja miałam z nim problem i przed ciążą). Zarówno ginekolog, jak i ortopeda przyznali, że to wina relaksyny i rozciągających się więzadeł. Na początku mocno utykałam, a teraz po prostu czasami mnie boli - w pachwinie i po zewnętrznej stronie. Ponoć pływanie może pomóc.

Właśnie tak sobie tłumaczę, że to pewnie macica, bo przecież już znacząco powiększyła swój rozmiar i jest na etapie przepychania się pod spojeniem łonowym, więc delikatnie rozsuwa miednicę i sąsiednie stawy. Ciekawa jestem czy będzie bolało już do końca ciąży, czy też minie jak macica wyskoczy ponad spojenie łonowe, ale skoro mówisz, że u Ciebie to już trwa miesiąc, to może trzeba się nastawić na dłuższy ból :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dziękuję Wam za słowa wsparcia. Bardzo to dla mnie ważne. A teraz zmykam na USG. Mam termin na 12.30. na szczęście moja mama się bardzo cieszy i bardzo mnie wspiera i to chyba mojego męża denerwuje po tym jak zachowali się jego rodzice. Ale pies ich lizał i te małe pieski też.

Na razie.

Love_life, kleo2426, Kajola, A.Kasia, baassiia, Est, ksanka, Mietka 30:), d'nusia, muminka83, karlik, Kate84, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siostra mi poradziła żebym spala z normalną poduszka między nogami i powiem Wam ze super mi się spało :)

muminka83, Madzialena90 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kasisko Znajoma

Wysłany: 7 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki :)
    Dzisiaj po pracy będę miała USG :)

kleo2426, Kajola, Love_life, aaagaaatka, edyś, A.Kasia, kofeinka, anie93lica, Karolina@, karlik, Martita88, Madzialena90, She86, Karmelek211, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

dwhpwq0.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smarujecie piersi czymś innym czy też na rozstępy? Ja smaruje się oliwka na zmianę z balsamem babydream. Oliwka rzeczywiście trochę słabo się rozprowadza ale chyba się przyzwyczaiłam

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam swój brzusio - zdjęcie z wczoraj 10+5 :)
    image.jpg

Kajola, edyś, 26Asia, A.Kasia, arien, Est, Love_life, kofeinka, Mietka 30:), d'nusia, Kasisko, muminka83, anie93lica, Karolina@, karlik, ksanka, Karka, Gośśś, Madzialena90, Martita88, She86, Karmelek211, Hannia123, Kate84, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Domiii jak nie masz problemów ze skurczami, to nie masz się czym martwić.

Aaaaa i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Ja oliwki nie nawidzę bo się lepi, teraz używam nivea balsam pod prysznic, fajnie nawilża, i kupiłam jakieś masło na brzuch i piersi nie wiem z jakiej firmy ale jest dosyć fajne :)

no nie mam takich problemów na szczęście:)
    i w sumie też używam Palmersa i on faktycznie szybko i fajnie się wchłania :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle wizyt w ciągu jednego dnia to chyba jeszcze nie miałyśmy na forum :-D
    Aż się nie mogę doczekać swojej środowej ;-)

anie93lica lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    A smarujecie piersi czymś innym czy też na rozstępy? Ja smaruje się oliwka na zmianę z balsamem babydream. Oliwka rzeczywiście trochę słabo się rozprowadza ale chyba się przyzwyczaiłam

ja smaruję i brzuch i piersi i boczki i pośladki tym samym Palmersem na rozstępy :)

Love_life lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak czytam o problemach z teściami, to cieszę się, że moi jeszcze nic nie wiedzą :)
    oczywiście zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlik wrote:
    Niektóre z Was wspominały o zatkanym nosie. Mam to prawie od samego początku ciąży i wyczytałam, że jest coś takiego jak hormonalny nieżyt nosa, który występuje często w ciąży lub przy niedoczynności tarczycy.
    Zawsze myślałam, że zatkany nos mam przez palenie papierosów. Nigdy bym nie pomyślała, że to przez tarczycę. Teraz nie palę a problemy z nosem mam w dalszym ciągu, strasznie to uciążliwe bo czasami mam problemy z oddychaniem. Spróbuję wody morskiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 12:21

Est, karlik lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piersi nie smaruję, nigdy nie miałam na nich rozstępów choćby urosły o 3 rozmiary i mam nadzieję, że i teraz się nie dorobię. Nie lubię się w tamtych rejonach smarować kremami bo zaraz mi się jakieś krostki robią.

Love_life lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście wszyscy w euforii z nowiny :) trochę się ociągaliśmy więc teraz każdy zadowolony :)

Ad smarowania, to ja ogólnie nie lubię niczym ;/ wole być taka przesuszona, po balsamie czuje się zaraz jak spocona. No ale staram się chociaż na noc coś pociapać.

Ad biustu to ja mam stare rozstępy z wieku dorastania, w 7 tygodniu niektóre stare poczerwieniały, ale teraz juz luz, biust jakby opadł więc sytuacja opanowana :D

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

podczytuje Was na bieżąco, ale nie miałam czasu pisać. Sporo spraw bieżących wyszło, rocznica śmierci teścia, pełno zamieszania z tym związanego itd.
    U mnie przeszła większość objawów i zaczynam się niepokoić. To co zostało to od czasu do czasu bóle brzucha, mega płaczliwość bez powodu, no i ten dziwny posmak w ustach i tyle.

W piątek wizyta, mam nadzieję że się uspokoję trochę na niej ://///
    MoniaKr wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Wczoraj poinformowaliśmy z mężem jego rodziców o ciąży. Zareagowali słowami "Chyba żartujecie, jesteście nieodpowiedzialni i trzeba było uważać". Takie słowa bardzo bolą zwłaszcza, że nigdy nie mówiłam że nie będę miała dziecka a wręcz przeciwnie. Długo się o nie staraliśmy i stał się cud. Teściowie mieszkają 50 km od nas więc chyba się nie powinni obawiać, że będziemy im podrzucać dziecko. Zdołowało mnie to a dzisiaj mam usg genetyczne i zaczęłam się wkręcać, że coś będzie nie tak. Oczywiście z męzem wieczorem się pokłóciłam, bo wyskoczył z hasłem, że najwyżej nie uzna dziecka. Jakiś kosmos... Siedzę w pracy i zamiast przygotowywać szkolenie płaczę.

Monia brak słów na takie zachowanie zarówno teściów jak i męża... takie słowa pewnie mocno Cie zabolały.. ale pamiętaj że to TWOJE maleństwo, dla Ciebie ukochane i najważniejsze pod słońcem ! I tego się mocno trzymaj. Tulam :***

Karmelku bardzo się cieszę, że los wkońcu się do Ciebie uśmiechnął. Trzymam mocno kciuki za zdrowie maleństwa i Twoje. Mam nadzieję że najgorsze masz już za sobą :)

Za wszystkie wizytujące w dniu dzisiejszym trzymam kciuki z całej siły :]

muminka83 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• alinalii Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje wszystko ;) tez używam palmersa ;) lubię jego zapach

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Właśnie tak sobie tłumaczę, że to pewnie macica, bo przecież już znacząco powiększyła swój rozmiar i jest na etapie przepychania się pod spojeniem łonowym, więc delikatnie rozsuwa miednicę i sąsiednie stawy. Ciekawa jestem czy będzie bolało już do końca ciąży, czy też minie jak macica wyskoczy ponad spojenie łonowe, ale skoro mówisz, że u Ciebie to już trwa miesiąc, to może trzeba się nastawić na dłuższy ból :(

No trwa już jakiś czas, ale nie martw się, bo pierwsze jak mówiłam, ja z tym biodrem od dawna mam problemy (jego stan jest u mnie wskazaniem do CC), a po drugie nie boli codziennie, np. 2-3 dni, a potem tydzień przerwy.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupilam sobie te herbatkę Rooibos, chyba Ksanka ją polecała i powiem Wam, że jest całkiem niezła.

A.Kasia lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie :) Wszystko dobrze i na bank będzie chłopak :D
    No to zaczynam buszować w necie powolutku za wyprawką ;)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, obyście Dziewczyny wyszły takie szczęśliwe jak ja :D

kleo2426, Kajola, aaagaaatka, domiii, Est, alinalii, Vincent, Love_life, baassiia, kofeinka, Kasisko, A.Kasia, Lilou1984, Lula_w, anie93lica, d'nusia, Karolina@, Mietka 30:), MeAmerie, karlik, Karka, Kokaina, edyś, Madzialena90, Martita88, She86, Karmelek211, Hannia123, Kate84, Izoleccc, Gośśś, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie :) Wszystko dobrze i na bank będzie chłopak :D
    No to zaczynam buszować w necie powolutku za wyprawką ;)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, obyście Dziewczyny wyszły takie szczęśliwe jak ja :D

Super i gratuluje synka :)

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ