X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 21:43

domiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Karlik, ja mam problemy z biodrem już od miesiąca (z tym, że ja miałam z nim problem i przed ciążą). Zarówno ginekolog, jak i ortopeda przyznali, że to wina relaksyny i rozciągających się więzadeł. Na początku mocno utykałam, a teraz po prostu czasami mnie boli - w pachwinie i po zewnętrznej stronie. Ponoć pływanie może pomóc.

Właśnie tak sobie tłumaczę, że to pewnie macica, bo przecież już znacząco powiększyła swój rozmiar i jest na etapie przepychania się pod spojeniem łonowym, więc delikatnie rozsuwa miednicę i sąsiednie stawy. Ciekawa jestem czy będzie bolało już do końca ciąży, czy też minie jak macica wyskoczy ponad spojenie łonowe, ale skoro mówisz, że u Ciebie to już trwa miesiąc, to może trzeba się nastawić na dłuższy ból :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dziękuję Wam za słowa wsparcia. Bardzo to dla mnie ważne. A teraz zmykam na USG. Mam termin na 12.30. na szczęście moja mama się bardzo cieszy i bardzo mnie wspiera i to chyba mojego męża denerwuje po tym jak zachowali się jego rodzice. Ale pies ich lizał i te małe pieski też.

Na razie.

Love_life, kleo2426, Kajola, A.Kasia, baassiia, Est, ksanka, Mietka 30:), d'nusia, muminka83, karlik, Kate84, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siostra mi poradziła żebym spala z normalną poduszka między nogami i powiem Wam ze super mi się spało :)

muminka83, Madzialena90 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kasisko Znajoma

Wysłany: 7 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki :)
    Dzisiaj po pracy będę miała USG :)

kleo2426, Kajola, Love_life, aaagaaatka, edyś, A.Kasia, kofeinka, anie93lica, Karolina@, karlik, Martita88, Madzialena90, She86, Karmelek211, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

dwhpwq0.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smarujecie piersi czymś innym czy też na rozstępy? Ja smaruje się oliwka na zmianę z balsamem babydream. Oliwka rzeczywiście trochę słabo się rozprowadza ale chyba się przyzwyczaiłam

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam swój brzusio - zdjęcie z wczoraj 10+5 :)
    image.jpg

Kajola, edyś, 26Asia, A.Kasia, arien, Est, Love_life, kofeinka, Mietka 30:), d'nusia, Kasisko, muminka83, anie93lica, Karolina@, karlik, ksanka, Karka, Gośśś, Madzialena90, Martita88, She86, Karmelek211, Hannia123, Kate84, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Domiii jak nie masz problemów ze skurczami, to nie masz się czym martwić.

Aaaaa i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Ja oliwki nie nawidzę bo się lepi, teraz używam nivea balsam pod prysznic, fajnie nawilża, i kupiłam jakieś masło na brzuch i piersi nie wiem z jakiej firmy ale jest dosyć fajne :)

no nie mam takich problemów na szczęście:)
    i w sumie też używam Palmersa i on faktycznie szybko i fajnie się wchłania :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle wizyt w ciągu jednego dnia to chyba jeszcze nie miałyśmy na forum :-D
    Aż się nie mogę doczekać swojej środowej ;-)

anie93lica lubi tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    A smarujecie piersi czymś innym czy też na rozstępy? Ja smaruje się oliwka na zmianę z balsamem babydream. Oliwka rzeczywiście trochę słabo się rozprowadza ale chyba się przyzwyczaiłam

ja smaruję i brzuch i piersi i boczki i pośladki tym samym Palmersem na rozstępy :)

Love_life lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak czytam o problemach z teściami, to cieszę się, że moi jeszcze nic nie wiedzą :)
    oczywiście zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlik wrote:
    Niektóre z Was wspominały o zatkanym nosie. Mam to prawie od samego początku ciąży i wyczytałam, że jest coś takiego jak hormonalny nieżyt nosa, który występuje często w ciąży lub przy niedoczynności tarczycy.
    Zawsze myślałam, że zatkany nos mam przez palenie papierosów. Nigdy bym nie pomyślała, że to przez tarczycę. Teraz nie palę a problemy z nosem mam w dalszym ciągu, strasznie to uciążliwe bo czasami mam problemy z oddychaniem. Spróbuję wody morskiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 12:21

Est, karlik lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piersi nie smaruję, nigdy nie miałam na nich rozstępów choćby urosły o 3 rozmiary i mam nadzieję, że i teraz się nie dorobię. Nie lubię się w tamtych rejonach smarować kremami bo zaraz mi się jakieś krostki robią.

Love_life lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście wszyscy w euforii z nowiny :) trochę się ociągaliśmy więc teraz każdy zadowolony :)

Ad smarowania, to ja ogólnie nie lubię niczym ;/ wole być taka przesuszona, po balsamie czuje się zaraz jak spocona. No ale staram się chociaż na noc coś pociapać.

Ad biustu to ja mam stare rozstępy z wieku dorastania, w 7 tygodniu niektóre stare poczerwieniały, ale teraz juz luz, biust jakby opadł więc sytuacja opanowana :D

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

podczytuje Was na bieżąco, ale nie miałam czasu pisać. Sporo spraw bieżących wyszło, rocznica śmierci teścia, pełno zamieszania z tym związanego itd.
    U mnie przeszła większość objawów i zaczynam się niepokoić. To co zostało to od czasu do czasu bóle brzucha, mega płaczliwość bez powodu, no i ten dziwny posmak w ustach i tyle.

W piątek wizyta, mam nadzieję że się uspokoję trochę na niej ://///
    MoniaKr wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Wczoraj poinformowaliśmy z mężem jego rodziców o ciąży. Zareagowali słowami "Chyba żartujecie, jesteście nieodpowiedzialni i trzeba było uważać". Takie słowa bardzo bolą zwłaszcza, że nigdy nie mówiłam że nie będę miała dziecka a wręcz przeciwnie. Długo się o nie staraliśmy i stał się cud. Teściowie mieszkają 50 km od nas więc chyba się nie powinni obawiać, że będziemy im podrzucać dziecko. Zdołowało mnie to a dzisiaj mam usg genetyczne i zaczęłam się wkręcać, że coś będzie nie tak. Oczywiście z męzem wieczorem się pokłóciłam, bo wyskoczył z hasłem, że najwyżej nie uzna dziecka. Jakiś kosmos... Siedzę w pracy i zamiast przygotowywać szkolenie płaczę.

Monia brak słów na takie zachowanie zarówno teściów jak i męża... takie słowa pewnie mocno Cie zabolały.. ale pamiętaj że to TWOJE maleństwo, dla Ciebie ukochane i najważniejsze pod słońcem ! I tego się mocno trzymaj. Tulam :***

Karmelku bardzo się cieszę, że los wkońcu się do Ciebie uśmiechnął. Trzymam mocno kciuki za zdrowie maleństwa i Twoje. Mam nadzieję że najgorsze masz już za sobą :)

Za wszystkie wizytujące w dniu dzisiejszym trzymam kciuki z całej siły :]

muminka83 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• alinalii Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje wszystko ;) tez używam palmersa ;) lubię jego zapach

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Właśnie tak sobie tłumaczę, że to pewnie macica, bo przecież już znacząco powiększyła swój rozmiar i jest na etapie przepychania się pod spojeniem łonowym, więc delikatnie rozsuwa miednicę i sąsiednie stawy. Ciekawa jestem czy będzie bolało już do końca ciąży, czy też minie jak macica wyskoczy ponad spojenie łonowe, ale skoro mówisz, że u Ciebie to już trwa miesiąc, to może trzeba się nastawić na dłuższy ból :(

No trwa już jakiś czas, ale nie martw się, bo pierwsze jak mówiłam, ja z tym biodrem od dawna mam problemy (jego stan jest u mnie wskazaniem do CC), a po drugie nie boli codziennie, np. 2-3 dni, a potem tydzień przerwy.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupilam sobie te herbatkę Rooibos, chyba Ksanka ją polecała i powiem Wam, że jest całkiem niezła.

A.Kasia lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie :) Wszystko dobrze i na bank będzie chłopak :D
    No to zaczynam buszować w necie powolutku za wyprawką ;)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, obyście Dziewczyny wyszły takie szczęśliwe jak ja :D

kleo2426, Kajola, aaagaaatka, domiii, Est, alinalii, Vincent, Love_life, baassiia, kofeinka, Kasisko, A.Kasia, Lilou1984, Lula_w, anie93lica, d'nusia, Karolina@, Mietka 30:), MeAmerie, karlik, Karka, Kokaina, edyś, Madzialena90, Martita88, She86, Karmelek211, Hannia123, Kate84, Izoleccc, Gośśś, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie :) Wszystko dobrze i na bank będzie chłopak :D
    No to zaczynam buszować w necie powolutku za wyprawką ;)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, obyście Dziewczyny wyszły takie szczęśliwe jak ja :D

Super i gratuluje synka :)

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ