X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny kupilam sobie te herbatkę Rooibos, chyba Ksanka ją polecała i powiem Wam, że jest całkiem niezła.
    Est możesz pić z cytrynka, z miodem czy z mlekiem. I cieszę się że Ci smakuje

Est lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Zawsze myślałam, że zatkany nos mam przez palenie papierosów. Nigdy bym nie pomyślała, że to przez tarczycę. Teraz nie palę a problemy z nosem mam w dalszym ciągu, strasznie to uciążliwe bo czasami mam problemy z oddychaniem. Spróbuję wody morskiej :)

Ja też długo myślałam, że to od fajek lub jakieś powikłania po poważnym zapaleniu zatok, które przeszłam w dzieciństwie, a potem trafiłam na te publikacje o hormonach i też się zdziwiłam, że może to tarczyca od wielu lat wariowała - Hashi zdiagnozowali mi dopiero kilka m-cy przed ciążą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    No trwa już jakiś czas, ale nie martw się, bo pierwsze jak mówiłam, ja z tym biodrem od dawna mam problemy (jego stan jest u mnie wskazaniem do CC), a po drugie nie boli codziennie, np. 2-3 dni, a potem tydzień przerwy.

Będę to obserwować, może za kilka dni/tygodni przejdzie. Najgorzej jest w pracy (mam pracę siedzącą) i jak wieczorami się podnoszę z siedzienia/leżenia. Przed ciążą nie miałam żadnych problemów z tym biodrem. A co się stało u Ciebie (jeśli mogę spytać), jakaś kontuzja?

• edyś Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Ja też długo myślałam, że to od fajek lub jakie powikłania po poważnym zapaleniu zatok, które przeszłam w dzieciństwie, a potem trafiłam na te publikacje o hormonach i też się zdziwiłam, że może to tarczyca od wielu lat wariowała - Hashi zdiagnozowali mi dopiero kilka m-cy przed ciążą :)
    Ja sie z tym cholerstwem mecze pare lat :/ dosyc wczesnie wykryte ale swiadomosci dot. Tej choroby nabywam od niedawna I niestety nie jest to wiedza od lekarzy :/

karlik lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dobre wieści :)

Przezierność 1.85, kość nosowa obecna. Serduszko tez ok. Według USG, dzidziuś 2 dni starszy 65mm

No i lekarz powiedział, że nie wiadomo, ale tak jakby chłopiec :) No ale mówił, że mocno nie pewna płeć :)

sbshkz.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 15:28

Renka88, alinalii, arien, A.Kasia, Love_life, Karka, d'nusia, Vincent, Kajola, domiii, ksanka, karlik, Madzialena90, Martita88, Karolina@, Est, skowroneczka87, She86, 26Asia, perła ziemi, Kokaina, anie93lica, paola87, edyś, Karmelek211, muminka83, Hannia123, Lula_w, Kate84, kleo2426, Izoleccc, jagood, krówka_muffka lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24de695390ca.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/63ad94e27a1a.jpg

taki wielki bęc

kofeinka, Jacqueline, Love_life, Karka, A.Kasia, d'nusia, Kajola, domiii, Madzialena90, karlik, Karolina@, Est, She86, Kokaina, edyś, muminka83, Hannia123, Lula_w, Kate84, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien śliczny brzusio :)

baassiia Gratulacje :)

baassiia, muminka83 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i czekam na więcej :)

kofeinka, baassiia, muminka83 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Podczytuję Was praktycznie co dzień jak znajdę chwile czasu, ale tyle już piszecie, że się gubię :/

Jakie macie już duże dzieciaczki, a jakie brzuszki... Chyba już u większości osoby postronne snują podejrzenia... ^^ Gratulacje dla wszystkich i trzymam kciuki za Was, dzieciaczki i wszystko inne :)

Ależ się ucieszyłam po przeczytaniu, że u Karmelka wszystko dobrze :) Teraz aby do przodu ;)

Love_life, Karmelek211 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Będę to obserwować, może za kilka dni/tygodni przejdzie. Najgorzej jest w pracy (mam pracę siedzącą) i jak wieczorami się podnoszę z siedzienia/leżenia. Przed ciążą nie miałam żadnych problemów z tym biodrem. A co się stało u Ciebie (jeśli mogę spytać), jakaś kontuzja?

Ja miałam dziecięce złuszczenie głowy kości udowej i miałam zespolony staw na śruby. Niby wyjęli je już 10 lat temu, ale potem zaczęły mi na tej kości takie małe wyrostki narastać, które zahaczają o torebkę stawową. Mocno mnie to ogranicza, bo nawet głupie zawiązanie buta jest problematyczne. Już sprawdzałam czy na pewno buty na zimę, które są wsuwane i na suwak, są w dobrym stanie, żebym nie musiała z brzuchem niczego wiązać :). No i Hashi też mam, wraz z problemami z zatokami.

Basia, gratulacje! No i jak w końcu było prowadzone badanie? U mnie w 12t6d już przez brzuch.

Arien, brzuch uroczy :)

baassiia lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialena widać, widać :)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jacqueline mam nadzieję że u ciebie tez pozytywnie i niedługo podzielisz się z nami jakimiś pozytywnymi informacjami

muminka83 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia jaki śliczny dzidzius!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, gratulacje!!! Cudna fota i najważniejsze, że maluszek zdrowy :)

Arien, piękny brzuszek. Nie dziwie się, że koleżanka już zauważyła :) U mnie jeszcze aż tak nie widać (chyba tylko ja widzę :P) i jak gadałam z szefową w zeszłym tygodniu, to powiedziała, że raczej schudłam i nic nie widać :) Może to i dobrze, bo na razie nie chcę mówić pozostałym dziewczynom w pracy (póki nie upewnimy się w temacie diagnozy) i może uda mi się ukryć ciążę jeszcze przez kilka tygodni.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:

Basia, gratulacje! No i jak w końcu było prowadzone badanie? U mnie w 12t6d już przez brzuch.
    Dziękuję :* Było i tak i tak :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, piękny brzuszek!

Basia, cudowne wiadomości :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Ja miałam dziecięce złuszczenie głowy kości udowej i miałam zespolony staw na śruby. Niby wyjęli je już 10 lat temu, ale potem zaczęły mi na tej kości takie małe wyrostki narastać, które zahaczają o torebkę stawową. Mocno mnie to ogranicza, bo nawet głupie zawiązanie buta jest problematyczne. Już sprawdzałam czy na pewno buty na zimę, które są wsuwane i na suwak, są w dobrym stanie, żebym nie musiała z brzuchem niczego wiązać :). No i Hashi też mam, wraz z problemami z zatokami.

Biedaczku, współczuję :(

Jeśli chodzi o tarczycę, to jestem w totalnym szoku, jak duża ilość kobiet ma z nią problemy - dopiero sobie to uświadomiłam, jak zaczęłam czytać Ovu i Belly. W ogóle się o tym głośno nie mówi i nie ma żadnych akcji edukacyjnych - np. wszyscy wiedzą, że trzeba łykać kwas foliowy, a nikt nie wie, że powinno się przed ciążą sprawdzić tarczycę. Ja zostałam zdiagnozowana przez przypadek, bo zanikła mi miesiączka, a w inaczej bym zapewne rozpoczęła ciążę z niewyrównanym TSH :(

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Basia, gratulacje!!! Cudna fota i najważniejsze, że maluszek zdrowy :)

Arien, piękny brzuszek. Nie dziwie się, że koleżanka już zauważyła :) U mnie jeszcze aż tak nie widać (chyba tylko ja widzę :P) i jak gadałam z szefową w zeszłym tygodniu, to powiedziała, że raczej schudłam i nic nie widać :) Może to i dobrze, bo na razie nie chcę mówić pozostałym dziewczynom w pracy (póki nie upewnimy się w temacie diagnozy) i może uda mi się ukryć ciążę jeszcze przez kilka tygodni.
    Dziękuję :)

ad. brzuszka, to przy 1 ciąży, zazwyczaj wywala koło 16-20 tygodnia. Ja sobie na youtube oglądam często "belly progression" i większość kobiet do 15 tygodnia ma brzuszek prawie jak zwykle :)

Lucky, karlik lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja smaruję i brzuch i piersi i boczki i pośladki tym samym Palmersem na rozstępy :)

Ja też smaruje palmersem brzuch, boczki i piersi, tylko pupy nie smaruje bo i tak mam na niej mnóstwo rozstępów :]

paola87 gratuluję udanej wizyty :*

i Tobie MoniuKr również gratuluję :*

baassiia cieszę się, że wszystko ok !:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 16:32

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Est Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie dokładnie tak jest. Na razie prawie nie widac brzucha, chyba, ze ubiore się w przylegające do ciała ubrania.
    A myślałam, ze szybko będzie widać, bo chudzina jestem.

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ