X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny kupilam sobie te herbatkę Rooibos, chyba Ksanka ją polecała i powiem Wam, że jest całkiem niezła.
    Est możesz pić z cytrynka, z miodem czy z mlekiem. I cieszę się że Ci smakuje

Est lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Zawsze myślałam, że zatkany nos mam przez palenie papierosów. Nigdy bym nie pomyślała, że to przez tarczycę. Teraz nie palę a problemy z nosem mam w dalszym ciągu, strasznie to uciążliwe bo czasami mam problemy z oddychaniem. Spróbuję wody morskiej :)

Ja też długo myślałam, że to od fajek lub jakieś powikłania po poważnym zapaleniu zatok, które przeszłam w dzieciństwie, a potem trafiłam na te publikacje o hormonach i też się zdziwiłam, że może to tarczyca od wielu lat wariowała - Hashi zdiagnozowali mi dopiero kilka m-cy przed ciążą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    No trwa już jakiś czas, ale nie martw się, bo pierwsze jak mówiłam, ja z tym biodrem od dawna mam problemy (jego stan jest u mnie wskazaniem do CC), a po drugie nie boli codziennie, np. 2-3 dni, a potem tydzień przerwy.

Będę to obserwować, może za kilka dni/tygodni przejdzie. Najgorzej jest w pracy (mam pracę siedzącą) i jak wieczorami się podnoszę z siedzienia/leżenia. Przed ciążą nie miałam żadnych problemów z tym biodrem. A co się stało u Ciebie (jeśli mogę spytać), jakaś kontuzja?

• edyś Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Ja też długo myślałam, że to od fajek lub jakie powikłania po poważnym zapaleniu zatok, które przeszłam w dzieciństwie, a potem trafiłam na te publikacje o hormonach i też się zdziwiłam, że może to tarczyca od wielu lat wariowała - Hashi zdiagnozowali mi dopiero kilka m-cy przed ciążą :)
    Ja sie z tym cholerstwem mecze pare lat :/ dosyc wczesnie wykryte ale swiadomosci dot. Tej choroby nabywam od niedawna I niestety nie jest to wiedza od lekarzy :/

karlik lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dobre wieści :)

Przezierność 1.85, kość nosowa obecna. Serduszko tez ok. Według USG, dzidziuś 2 dni starszy 65mm

No i lekarz powiedział, że nie wiadomo, ale tak jakby chłopiec :) No ale mówił, że mocno nie pewna płeć :)

sbshkz.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 15:28

Renka88, alinalii, arien, A.Kasia, Love_life, Karka, d'nusia, Vincent, Kajola, domiii, ksanka, karlik, Madzialena90, Martita88, Karolina@, Est, skowroneczka87, She86, 26Asia, perła ziemi, Kokaina, anie93lica, paola87, edyś, Karmelek211, muminka83, Hannia123, Lula_w, Kate84, kleo2426, Izoleccc, jagood, krówka_muffka lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24de695390ca.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/63ad94e27a1a.jpg

taki wielki bęc

kofeinka, Jacqueline, Love_life, Karka, A.Kasia, d'nusia, Kajola, domiii, Madzialena90, karlik, Karolina@, Est, She86, Kokaina, edyś, muminka83, Hannia123, Lula_w, Kate84, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien śliczny brzusio :)

baassiia Gratulacje :)

baassiia, muminka83 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i czekam na więcej :)

kofeinka, baassiia, muminka83 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Podczytuję Was praktycznie co dzień jak znajdę chwile czasu, ale tyle już piszecie, że się gubię :/

Jakie macie już duże dzieciaczki, a jakie brzuszki... Chyba już u większości osoby postronne snują podejrzenia... ^^ Gratulacje dla wszystkich i trzymam kciuki za Was, dzieciaczki i wszystko inne :)

Ależ się ucieszyłam po przeczytaniu, że u Karmelka wszystko dobrze :) Teraz aby do przodu ;)

Love_life, Karmelek211 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Będę to obserwować, może za kilka dni/tygodni przejdzie. Najgorzej jest w pracy (mam pracę siedzącą) i jak wieczorami się podnoszę z siedzienia/leżenia. Przed ciążą nie miałam żadnych problemów z tym biodrem. A co się stało u Ciebie (jeśli mogę spytać), jakaś kontuzja?

Ja miałam dziecięce złuszczenie głowy kości udowej i miałam zespolony staw na śruby. Niby wyjęli je już 10 lat temu, ale potem zaczęły mi na tej kości takie małe wyrostki narastać, które zahaczają o torebkę stawową. Mocno mnie to ogranicza, bo nawet głupie zawiązanie buta jest problematyczne. Już sprawdzałam czy na pewno buty na zimę, które są wsuwane i na suwak, są w dobrym stanie, żebym nie musiała z brzuchem niczego wiązać :). No i Hashi też mam, wraz z problemami z zatokami.

Basia, gratulacje! No i jak w końcu było prowadzone badanie? U mnie w 12t6d już przez brzuch.

Arien, brzuch uroczy :)

baassiia lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialena widać, widać :)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jacqueline mam nadzieję że u ciebie tez pozytywnie i niedługo podzielisz się z nami jakimiś pozytywnymi informacjami

muminka83 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia jaki śliczny dzidzius!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, gratulacje!!! Cudna fota i najważniejsze, że maluszek zdrowy :)

Arien, piękny brzuszek. Nie dziwie się, że koleżanka już zauważyła :) U mnie jeszcze aż tak nie widać (chyba tylko ja widzę :P) i jak gadałam z szefową w zeszłym tygodniu, to powiedziała, że raczej schudłam i nic nie widać :) Może to i dobrze, bo na razie nie chcę mówić pozostałym dziewczynom w pracy (póki nie upewnimy się w temacie diagnozy) i może uda mi się ukryć ciążę jeszcze przez kilka tygodni.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:

Basia, gratulacje! No i jak w końcu było prowadzone badanie? U mnie w 12t6d już przez brzuch.
    Dziękuję :* Było i tak i tak :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, piękny brzuszek!

Basia, cudowne wiadomości :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Ja miałam dziecięce złuszczenie głowy kości udowej i miałam zespolony staw na śruby. Niby wyjęli je już 10 lat temu, ale potem zaczęły mi na tej kości takie małe wyrostki narastać, które zahaczają o torebkę stawową. Mocno mnie to ogranicza, bo nawet głupie zawiązanie buta jest problematyczne. Już sprawdzałam czy na pewno buty na zimę, które są wsuwane i na suwak, są w dobrym stanie, żebym nie musiała z brzuchem niczego wiązać :). No i Hashi też mam, wraz z problemami z zatokami.

Biedaczku, współczuję :(

Jeśli chodzi o tarczycę, to jestem w totalnym szoku, jak duża ilość kobiet ma z nią problemy - dopiero sobie to uświadomiłam, jak zaczęłam czytać Ovu i Belly. W ogóle się o tym głośno nie mówi i nie ma żadnych akcji edukacyjnych - np. wszyscy wiedzą, że trzeba łykać kwas foliowy, a nikt nie wie, że powinno się przed ciążą sprawdzić tarczycę. Ja zostałam zdiagnozowana przez przypadek, bo zanikła mi miesiączka, a w inaczej bym zapewne rozpoczęła ciążę z niewyrównanym TSH :(

• baassiia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karlik wrote:
    Basia, gratulacje!!! Cudna fota i najważniejsze, że maluszek zdrowy :)

Arien, piękny brzuszek. Nie dziwie się, że koleżanka już zauważyła :) U mnie jeszcze aż tak nie widać (chyba tylko ja widzę :P) i jak gadałam z szefową w zeszłym tygodniu, to powiedziała, że raczej schudłam i nic nie widać :) Może to i dobrze, bo na razie nie chcę mówić pozostałym dziewczynom w pracy (póki nie upewnimy się w temacie diagnozy) i może uda mi się ukryć ciążę jeszcze przez kilka tygodni.
    Dziękuję :)

ad. brzuszka, to przy 1 ciąży, zazwyczaj wywala koło 16-20 tygodnia. Ja sobie na youtube oglądam często "belly progression" i większość kobiet do 15 tygodnia ma brzuszek prawie jak zwykle :)

Lucky, karlik lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja smaruję i brzuch i piersi i boczki i pośladki tym samym Palmersem na rozstępy :)

Ja też smaruje palmersem brzuch, boczki i piersi, tylko pupy nie smaruje bo i tak mam na niej mnóstwo rozstępów :]

paola87 gratuluję udanej wizyty :*

i Tobie MoniuKr również gratuluję :*

baassiia cieszę się, że wszystko ok !:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 16:32

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Est Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie dokładnie tak jest. Na razie prawie nie widac brzucha, chyba, ze ubiore się w przylegające do ciała ubrania.
    A myślałam, ze szybko będzie widać, bo chudzina jestem.

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ