X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • She86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    U mnie przez brzuch, ale wcześniej oczywiście było badanie ginekologiczne

No własnie, to już bez różnicy czy dowcipnie czy przez brzuch, jak i tak wcześniej bada ginekologicznie.. :]

Ja u mojego gina na badanie dostaje zawsze jednorazową spódniczkę i kapcie, żebym nie musiała z gołą pupą paradować i lekarz ogląda tyle ile musi :)

muminka83 lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!!!

mam pytanko ma któraś z was już rozstępy na brzuszku??

baassiia lubi tę wiadomość

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje z wizyt, super oglądać maleństwo, Basia jaki duży 6 cm nono :) słodziutki :)

baassiia, muminka83 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też gratuluję udanej wizyty, ja mam nadzieję że w piątek u mnie też będzie ok...
    Poszłam dzisiaj na spacer w deszczu, bo uwielbiam chodzić pod parasolka, ale wial straszny wiatr i chyba trochę mnie przewialo :\ ciekawe czy tak będzie do końca tygodnia.

Bribrami, muminka83 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja też już po ;)
    Dzisiaj usg nie robiliśmy,ale mieliśmy badanie szyjki wszystko w porządku.
    Dostałam skierowanie na posiew moczu bo wyniki coraz gorsze były, a i urofuraginum zalecone.
    Kolejna wizyta 28.09 :)

baassiia, Est, Renka88, karlik, A.Kasia, muminka83, Madzialena90, She86, Kajola, krówka_muffka lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za matol ten lekarz . Dal mi wyniki do reki powiedział że to jest statystyka i tyle.... Dowidzenia ... Musze sama ogarnąć w Internecie co i jak. A może wy cos doradzicie wynik pappa 5.150 lu/l

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Co za matol ten lekarz . Dal mi wyniki do reki powiedział że to jest statystyka i tyle.... Dowidzenia ... Musze sama ogarnąć w Internecie co i jak. A może wy cos doradzicie wynik pappa 5.150 lu/l
    hej ja znalazłam takie forum i lekarz się wypowiada, że bez programu do kalkulacji nie da się interpretować ;/ tzn trzeba też te statystyki występowania trisomii

http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=89&t=82744

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 17:15

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zrobil to w tym programie wydrukowal i kazał spadać

www.suwaczki.com
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    No to zrobil to w tym programie wydrukowal i kazał spadać
    i tylko masz ten jeden wynik? A to na NFZ czy prywatnie? Jakiś konował, współczuje bardzo :(

Ogólnie w necie nie ma nigdzie podanych norm objętościowych (lu/l) :( więc nawet nie wiadomo, czy to w normie czy nie. Zakładam, że to w programie wyskakuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 17:23

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos tam jeszcze pisze na tym wydruku . Pisze ze stwierdzono pośrednie ryzyko aneuploidii u plodu

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a to Twoj lekarz prowadzący?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź do innego specjalisty koniecznie, masakra, że tacy w ogóle są jeszcze na świecie, jak tak można potraktować kobietę w ciąży, która wiadomo, że boi się i martwi??

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mój lekarza jest super. Ale on się nie zajmuje tym. PiwiedzAl ze to jest tylko statystyka ze ryzyko jest średnie 1:539

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta pomyślnie wypadła.
    Śmieje się sama do siebie jak psychiczna ale nie potrafię się ogarnąć.
    Tak więc maluszek ma 4 cm + jego wielkość odpowiada skończonemu 11 tygodniowi ciąży.
    Serduszko bije 149/150 uderzeń na minutę.
    Nie szło go dokładnie zmierzyć bo szalał :d normalnie ruszał się jak mały pajacyk.
    Lekarka się śmiała że ADHD :D

Jestem taka szczęśliwa :D A o to zdjęcie naszego Cudu.
    ( Mąż miał łzy w oczach )

A jutro genetyczne w Rudzie :D

6dee058536cfd287med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 17:38

skowroneczka87, Hannia123, A.Kasia, Karmelek211, Est, Karolina@, kofeinka, arien, Lula_w, d'nusia, Kate84, Karka, Madzialena90, anie93lica, edyś, She86, kleo2426, 26Asia, Renka88, perła ziemi, Izoleccc, Kajola, Gośśś, jagood, karlik, Kokaina, krówka_muffka, Love_life lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Nie mój lekarza jest super. Ale on się nie zajmuje tym. PiwiedzAl ze to jest tylko statystyka ze ryzyko jest średnie 1:539

Alina, 1:539 to wcale nie jest duże ryzyko. Ogólnie to jestem oburzona podejściem tego lekarza :/ Ja przy niedobrych wynikach musiałam odbyć konsultację, nie było mowy, żeby wydali mi te wyniki do ręki bo lekarz musiał je z nami omówić i wyjaśnić co i jak. A teraz kazali nam odebrać w sekretariacie, bo są na tyle dobre, że nie trzeba żadnych konsultacji. Mój lekarz, który ma też specjalizację z genetyki twierdzi, że wynik lepszy niż 1:100 w ogóle nie kwalifikuje do amniopunkcji, bo ryzyko choroby jest mniejsze niż ryzyko powikłań w wyniku zabiegu. Tak więc dla mnie wynik jest zadowalający.

Idź kochana do jakiegoś rzetelnego lekarza, który potraktuje Was jak ludzi a nie rzuci wynikami i oleje :/

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo się cieszę, że po wizytach wszystko dobrze i dzieci prawidłowo się rozwijają i rosną:) Cudownie!!!

MoniaKr- spróbuj się nie przejmować opinią teściów, a męża spuść na drzewo, na jakiś czas. Niech się facet zastanowi co gada!! Wrr ode mnie dostałby w twarz za takie słowa!

Co do ciuchów, to ja dziś zgrzeszyłam i kupiłam 2 pary spodni, sukienkę, sweter i rajtuzy:D wszystko z H&M. W sumie to mam dużo sukienek i tunik, ale ze spodniami miałam już problem:/ Nie mogłam się zapiąć w pasie, a w sukienkach cały czas też źle chodzić;) Myślę, że starczy mi tych zakupów na jakiś czas:D Brakuje tylko kurtki jesiennej:/ Tą, którą mam jest już jakieś 2 rozmiary za mała...

Moja mama i teściowa jak się dowiedzą o ciąży oszaleją z radości:) u nas w rodzinie Ten Maluszek jest bardzo mocno i długo wyczekiwany:) To będzie Nasza Perełka:) tzn już jest:)

W pracy było nawet ok, dziewczyny pytały jak się czuję itp. Pisałam Wam o tym, że dostałam premię i nie wiem za co, skoro w pracy mnie nie ma 2,5 m-ca. Okazuje się, że moja szefowa mi ją dała, tzn.podzieliła na wszystkich pracowników, tzw.premię oddziałową za efekty. Wprawdzie najmniej się przyczyniłam, ale uznała, że też powinnam dostać, bo jestem częścią zespołu, a teraz szczególnie mi się przyda. Bardzo to miłe:) aż się zdziwiłam. Jednak ludzie czasem potrafią być empatyczni;)

Trzymam mocno kciuki za dalsze wizyty:)

Est, muminka83, Lula_w, arien, Izoleccc, karlik, krówka_muffka, Love_life lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Est Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, Karmelek, super wiadomosci!

muminka83, Karmelek211 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :)

Alinali jeśli Cię to męczy to możesz spróbować z tymi wynikami udać się do innego lekarza, tam gdzie robią test Pappa i poprosić o interpretację wyników. Ja osobiście do tego badania jestem bardzo sceptycznie nastawiona, bo to tylko statystyka, podaje, że z takimi i takimi wynikami jedna na ileś kobiet miała daną wadę. W uproszczeniu jeśli ja mam 4 dzieci, a Ty nie masz to statystycznie każda z nas ma po 2 dzieci...

W temacie spodni ciążowych, ja też zaczęłam je powoli prać, bo coraz większy problem z ciuchami. Spodni nie dopinam już żadnych, jeszcze wchodzę w luźniejsze spódnice i te na gumce. Generalnie spodnie, które miałam wystarczały mi na całą ciążę (niektóre na dwie :)), choć miałam jedne spodnie, które w 8 miesiącu zaczęły mnie cisnąć w miejscu gdzie zaczynał się golf i musiałam je odłożyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 17:52

Est lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jeszcze jedno, ja też używam Palmersa i jak dla mnie jest super! Lubię jego zapach, dobrze nawilża i szybko się wchłania. Jednak najbardziej mi odpowiada bio oil, którego używałam wcześniej przez dłuższy okres czasu. Znalazłam go w dobrej cenie, w dużej butelce i już zamowiłam. Dziś też dostałam z internetowej apteki tabletki Femibion Natal 2 Plus, od 13tc. Teraz używam seri pierwszej Femibion do 12tc. Do tego przyszły globulki lactovaginal, lekarz zalecił na poprawę flory bakteryjnej oraz płyn do higieny intymnej LaciBios femina.

A Wy jakich tabletek używacie, jeśli chodzi o witaminy prenatalne?

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 - pochwal się co kupiłaś ;) Szefowa faktycznie pokazała klasę a dodatkowa kasa zawsze się przyda :D Co do jesiennej kurtki to ja na szczęście mam płaszcz trapezowy i w niego zmieszczę się jeszcze długo. Bardziej martwi mnie zima, obym się zmieściła w zeszłoroczną zimówkę ;/

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ