Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie lekarka powiedziała, że pewnie chłopiec, ale że do potwierdzenia. Mimo, że my od samego początku przeczuwamy, że będzie chłopiec nie kupiliśmy jeszcze nic niebieskiego
Tzn generalnie nic nie kupiliśmy, ale jeśli nam się zdarzy to na pewno unisex
Mówimy już do brzucha Tomek, ale wiemy, że może się jeszcze okazać, że to jednak Natalia. Anyway, uważam, że każda w miarę rozsądna kobieta, która dowie sie w 11 tc (tak jak ja) jaka jest płeć malucha, nie powinna w to do końca wierzyć i właśnie np wpadać w szał zakupów różowych bądź niebieskich ciuszków
A.Kasia, baassiia, Gośśś, karlik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeAmerie wrote:Racja. Ale jak ktoś wpadnie w szał zakupów różowości....a potem okaże się że jednak chłopiec....znam przypadek mamy która miała depresję mocną ponieważ powiedziano jej że dziewczynka w 12 tc a około 20 okazało się że siusiak i ona nie była w stanie tego zaakceptować.
Ja rozumiem, że jak się człowiek na coś nastawi to może być rozczarowany ale żeby od razu depresję? Coś z tą Twoją koleżanką musiało być ogólnie nie tak... Dziecko to dziecko, nieważne jaka płeć.Est lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Ja rozumiem, że jak się człowiek na coś nastawi to może być rozczarowany ale żeby od razu depresję? Coś z tą Twoją koleżanką musiało być ogólnie nie tak... Dziecko to dziecko, nieważne jaka płeć.
Nie wiem dokładnie co z nią było nie tak, ponieważ urodziła w 25tc i od tamtej pory w ogóle ciężko o kontakt z nią. Postanowiła zerwać wszystkie kontakty i tak zrobiła.
Arien Tomki to fajne chłopaki są -
A ja dzisiaj kupilam naszemu maluszkowi kombinezon taki miedzy zima a cieplymi dniami i jest szaryw granatowe gwiazdki i zaloze go i chlopcu i dziewczynce... My sobie pomalu wyprawke szykujemy no ale narazie unisex bo nie wiemy kto ttammieszka ale wedlug mnie blekitne do dziewczynki tez pasuje wiadomo ze nie z jakimis autami czy robotami ale gladkie jak najbardziej...
-
kamka wrote:A ja dzisiaj kupilam naszemu maluszkowi kombinezon taki miedzy zima a cieplymi dniami i jest szaryw granatowe gwiazdki i zaloze go i chlopcu i dziewczynce... My sobie pomalu wyprawke szykujemy no ale narazie unisex bo nie wiemy kto ttammieszka ale wedlug mnie blekitne do dziewczynki tez pasuje wiadomo ze nie z jakimis autami czy robotami ale gladkie jak najbardziej...
Ja po synku mam 2 kombinezony - biały i niebieski więc mam nadzieję że wykorzystam jeszczebo jak będzie córka to biały, a jak synek to i tak mamy absolutnie wszystko dla niego
-
nick nieaktualnykamka wrote:Bo moj facet mimo ze w terminie to urodzil sie 48 cm i 3200g wiec wole miec jakies body i planuje dokupic spioszki i kaftaniki po 3 szt a reszta 56
u mnie nawet 56 się nie przydały bo pierwszy syn mierzył 57 a drugi 60 także teraz też będę się zaopatrywała w rozmiary od 62Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 20:20
A.Kasia, baassiia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyarien wrote:Hmm...no może i rozsądnie. Ja tam kupuję dosłownie pare na 56 a potem już 62...Wychodzę z założenia, że lepiej żeby coś było troszkę za duże a przydało się dłużej...
Ja gdybym cokolwiek kupowała to zrobiłabym tak samo. Dzieci rosną ekspresowo, z większości ubrań wyrastają zanim je zdążą w ogóle założyć... Na szczęście wszystko dostanę od siostry i nie zamierzam nic z ubrań kupować. Być może do końca roku zwolni nam się jeden pokój, będziemy mogli urządzić pokoik dziecięcy i tu będę musiała włożyć trochę kasy, bo i szafa by się przydała i komoda z szufladami. Niby jedną komodę mam, ale ona ma w środku półki i bardziej się na higieniczne rzeczy przyda: pampersy, kosmetyki i takie tam.kleo2426, baassiia lubią tę wiadomość
-
kofeinka wrote:No to muszę sobie chyba troszkę podjeść przed jutrzejszą wizytą
he he tylko żeby maleństwo dało się zmierzyć jeśli gin będzie chciał
Tylko nie zjedz za dużo, bo jak będzie się ruszał za bardzo to tez ciężko zmierzyć wszystko dokładnie
Swoja droga - ja raz jadłam żelki przed USG ale go to nie ruszyło i sobie smacznie spałkofeinka lubi tę wiadomość
-
Ja przy pierwszej córci również kupiłam dwa zestawy w rozmiarze 56, a resztę w 62 i jak wygrzebię to pokażę Wam zdjęcie małej w tej 62
Po minucie obie nóżki miała w jednej nogawce, a że do tego oczywiście przy przewijaniu zasikała drugi czysty zestaw, M leciał do sklepu i przywiózł jedyne jakie w nim były od ręki niebieskie kaftaniki i białe śpiochy
Mała miała przy urodzeniu 54 cm, ale w rozmiarze 56 chodziła ok. 1,5 m-ca, więc zupełnie przestrzeliliśmy z zakupami. Ale, że reguły nie ma to przyznam, że druga córcia urodziła się 55 cm i od razu tak rosła, że po dwóch tygodniach była już w rozmiarze 62
Nie ma reguły, jak to stare powiedzenie mówi, każde dziecię jest inne:)
A.Kasia, kleo2426, baassiia lubią tę wiadomość
-
Pokazać Wam jak wygląda "Beczka śmiechu" czyli ja w 12tc???
I to jest brzuszysko przed obiadem:D Dodam tylko, że mam lekką nadwagę i pewnie dlatego taki mam brzuchol. Nadęty jak balon;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 20:50
Hannia123, Madzialena90, Est, A.Kasia, arien, Renka88, Kate84, domiii, Lula_w, muminka83, Mietka 30:), Vincent, Izoleccc, ksanka, Kajola, perła ziemi, Kasisko, edyś, d'nusia, baassiia, She86, kofeinka, 26Asia, krówka_muffka, anie93lica, Love_life lubią tę wiadomość