X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-* Witam was kochane .

Obudziłam się ponownie z potwornym bólem łopatki przez cały kręgosłup - wrrr
    dziś wielki dzień generalnych porządków bo jak nie dziś to kiedy :P
    No i ważna data ostatni dzień 12 tygodnia dziś <3

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ale miałam durne sny :P Śniło mi się, że znów wychodziłam za mąż i cała uroczystość była jedną wielką improwizacją. Wszystko było tak niedopracowane i na odwal się, a mnie to o dziwo wcale nie przeszkadzało ;)

Kokaina - super, kolejny siusiak na forum :D Gratuluję!

Kokaina lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Właśnie zbieram się do pracy na szczęście tylko na 4h. Poniżej link dla mam które mieszkają w Anglii- baby & toddler show. Targi na których mam nadzieje coś po promocyjnej cenie będzie można kupić. Kod promocyjny ze zniżka ma bilety " BT14" wtedy bilety wychodzą po 8£ a w cenie prezenty dla mam tych już z dzieciaczkami lub w ciazy.

http://babyandtoddlershow.co.uk/sandown-park/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 09:17

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaKr wrote:
    Ja dzisiaj przymusowo w łóżku dzień spędziłam. O 4 wylądowała m na dyżurze na SORze z mega atakiem astmy. Skończyło się na zastrzyku z Dexavenu i wziewnych lekach. Bardzo spadło mi wysycenie krwi tlenem. Potem konsultacja ginekologiczna czy astma nie wpłynęła źle na dziecko. Mały fikal ze aż miło, ale nerwy były. Tak mnie to wykonczylo ze musiałam wziąć sobie wolne.

kochana ja tez mam astme niestety oskrzelowa i biore cały czas leki wziewne teraz biore Miflonide 400 ;D i na szczescie wszystko ok:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze wczoraj o godzinie 21 jadłam pizzę w łóżku!!!

Love_life, salomea, A.Kasia, Izoleccc, edyś, Kate84, Kajola, She86, Magda lena, Est, Karka, karlik, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Hejka :)
    U nas wszystko dobrze :D
    Serce bije miarowo, bobas starszy w dalszym ciagu o kilka dni, ma już ok 11 cm, waga 180 gramow.
    Jestem przeszczesliwa i uspokojona :D
    A teraz z natłoku myśli i wrażeń nie mogę spać :D

WOW 11cm to juz kawał chłopa :) Bardzo się cieszę, że wszytko ok.

Zazdroszczę wam, że znacie już pleć, u nas przy CRL 65mm powiedział, że nie wiadomo z wskazaniem na chłopca. Następne USG dopiero w październiku więc zostaje czekać :)

ryjkek tez trochę marzyłam o córeczce, te ciuszki różowe są cudne, ale wygląda, że będzie chłopak (takie też mam przeczucie od początku ciąży)

A ja straszna ilość godzin przespałam :P wczoraj popołudniu kiepsko sie czułam i drzemka była 17-20, potem wstałam się poplątać chwile, bo przyszli koledzy męża na mecz i % i o 23 znowu spanie. Wstałam przed chwilą :D W nocy mnie trochę budzili, ale ogólnie przespałam większość :)

Poza tym dowiedziałam się też o nieciekawej rzeczy. Mąż znajomej jest oficerem Wojska Polskiego i powiedział jej, że ma mieć przygotowane walizki, żeby zdążyła z dzieckiem uciec w razie "w bo nie wiadomo co będzie... Generalnie dziewczyny chyba wojna idzie :( to jest straszne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 09:43

Kokaina lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Ja o 23:30 jadłam chińska ;)

Izoleccc, alinalii lubią tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, cala noc nie przespana, co za cudowne uczucie ;-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    WOW 11cm to juz kawał chłopa :) Bardzo się cieszę, że wszytko ok.

Zazdroszczę wam, że znacie już pleć, u nas przy CRL 65mm powiedział, że nie wiadomo z wskazaniem na chłopca. Następne USG dopiero w październiku więc zostaje czekać :)

ryjkek tez trochę marzyłam o córeczce, te ciuszki różowe są cudne, ale wygląda, że będzie chłopak (takie też mam przeczucie od początku ciąży)

A ja straszna ilość godzin przespałam :P wczoraj popołudniu kiepsko sie czułam i drzemka była 17-20, potem wstałam się poplątać chwile, bo przyszli koledzy męża na mecz i % i o 23 znowu spanie. Wstałam przed chwilą :D W nocy mnie trochę budzili, ale ogólnie przespałam większość :)

Poza tym dowiedziałam się też o nieciekawej rzeczy. Mąż znajomej jest oficerem Wojska Polskiego i powiedział jej, że ma mieć przygotowane walizki, bo nie wiadomo co będzie... Generalnie dziewczyny chyba wojna idzie :( to jest straszne :(

Wiadomo jednak w zeszłym roku też straszono nas wojną. Myślę że sytuacja jest nerwowa przez napływ imigrantów. Staram się nie myśleć o tym co będzie. Nie zmienimy tego. Cieszymy się tym co jest. I nie wpadajmy w panikę. To nie ma sensu. Każdy żołnierz Państwa Polskiego musi być w gotowości tego wymaga od niego zawód i dziś walczy za nasz kraj a jutro musi zaprowadzić pokój w innym.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

:) ufff... dobrze, że się w końcu odezwałaś, bo już zaczęłam się o Ciebie martwić. Nie widziałam Cię ostatnio na forum i zastanawiałam się co u Ciebie słychać. :)

Ostatnio mam straszną ochotę na zupkę chińską, ale się powstrzymuję, bo to takie niezdrowe... Poza tym nie miałam w ustach takiej zupki już chyba z pięć lat i boję się jak zareaguje mój organizm jak przyjmie takie ilości chemii...

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo na komisję wojskową obowiązkowo idą studenci medycznych kierunków, nawet weterynarii, i psycholodzy. Mi wypada ta komisja właśnie gdzieś w marcu.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, co do Twojego komentarza, dziś całą noc śniła mi się wojna. Planowanie taktyki, odbijanie jeńców itp. Bardzo dziwny sen, ale wszystko działo się w jakimś ciepłym i bogatym kraju.

Kate, jeśli interesują Cię okolice Warszawy/Płocka to polecam hotel BoniFaCio, jest kameralny i z bardzo fajną, nie nadętą atmosferą, za to ze smacznym lokalnym i sezonowym jedzeniem.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa nie pisałam wam że za ten protokół ślubny daliśmy 100, organiscie i koscielnemu osobno się płaci, jeszcze tydzień przed ślubem mamy przyjść z papierami z urzędu to tez wtedy się coś da, no i ksiądz który będzie udzielał ślubu nie jest z mojej parafii także jemu też osobno się płaci... No juz widzę właśnie ze sakramenty są za darmo :-D

Love_life lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Znaleźliśmy w Londku rynek warzywny więc lecim na zakupy :)
    A dzisiejszy obiad w polskiej restauracji. Nareszcie normalne jedzenie :)

Miłego dnia wszystkim <3

A.Kasia, Love_life, She86 lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est jak najbardziej mogą być Mazury, może być w całej Polsce :)

Kokaina i jesteś pierwsza co przekroczyła magiczą liczbę 10 cm bobasa :) gratuluję zdrowego synka!

Robaczek dziękuje oblukam :)

muminka83, Kokaina lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D

Witam się w 16 tygodniu. Oby mi w końcu wywaliło konkretnie brzuchol w tym tygodniu ;-)

Dziewczyny, gratuluję nowo poznanych płci. Rzeczywiście chłopców od zatrzęsienia na naszym wątku:-)

Miłego dnia :-D

Kate84, Love_life, A.Kasia, Kokaina lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę 21 września to będzie 14 tydzień i 3 dni liczę że płeć już będzie widoczna :)

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Dzień dobry.
    Znaleźliśmy w Londku rynek warzywny więc lecim na zakupy :)
    A dzisiejszy obiad w polskiej restauracji. Nareszcie normalne jedzenie :)

Miłego dnia wszystkim <3

Ja jutro się wybieram po owoce i warzywa są przepyszne no i dużo taniej niż w marketach :)

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu Ja tez mam 21 września i lekarz ma mi powiedzieć juz płeć jak będzie widać :)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Love_life Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    Dzień dobry :-D

Witam się w 16 tygodniu. Oby mi w końcu wywaliło konkretnie brzuchol w tym tygodniu ;-)

Dziewczyny, gratuluję nowo poznanych płci. Rzeczywiście chłopców od zatrzęsienia na naszym wątku:-)

Miłego dnia :-D

Mi tak z dnia na dzień wywalilo ze wow

Kajola lubi tę wiadomość

‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ