X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Widzę, że na naszej liście chłopcy kontra dziewczynki jest na razie 10:7, ciekawe jak będzie dalej :-)
    Teraz chyba pora na wysyp dziewczynek.

Mojemu mężowi kiedy mu.powiedziałam, że jest chłopiec, to załamał mu się głos :-)

Mi się wydaje, że jeszcze nie ma co się tak przyzwyczajać do określonej na tym etapie płci ;) Jeszcze się to może 2 razy pozmieniać ;) Te, które miały NIFTY już mogą wyprawkę robić ale reszcie radziłabym poczekać do II prenatalnych ;)

She86 lubi tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, ja mam corcie ale poczekam do pazdziernikowego usg. Dziewczyny lece do lekarza z mlodym i ze soba

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od fryzjera i teraz do 14:00 w pracy siedzę.

Ścięłam włosy i wycieniowałam, dodatkowo położyłam farbę bo już spory odrost był.
    Farba bez amoniaku była, pierwszy raz mam taką- ciekawe jak się będzie zachowywać.

kofeinka, Love_life, d'nusia, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do fryzjera we wtorek, już odliczam dni.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wizytuję 21 września, czyli w rozpoczętym 16 tygodniu :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Wróciłam od fryzjera i teraz do 14:00 w pracy siedzę.

Ścięłam włosy i wycieniowałam, dodatkowo położyłam farbę bo już spory odrost był.
    Farba bez amoniaku była, pierwszy raz mam taką- ciekawe jak się będzie zachowywać.

Wizyta u fryzjera zawsze poprawia humor :) a farby bez amoniaku raczej tyle samo wytrzymują co inne.

Ja zafundowałam sobie kawkę sypaną :) ze względu na dzisiejsze niskie ciśnienie atmosferyczne

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - zdrówka dla Was, wskakiwać po powrocie pod kołdrę i weekend trolla ;)

Widzę, że 21.09 to będzie kolejny stresujący dzień oczekiwania na wieści z wizyt :D

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 22-go, akurat będę miała skończony 13 tydzień.
    Pierwszy dzień drugiego trymestru :)
    Lekarz ma zbadać malca, a raczej zmierzyć chyba :D obecność kości nosowej, przezierność karkowa, itd.

Ale pewnie za wcześnie będzie na określenie płci..? jak myślicie??

Ja od początku ciąży mam jakieś wewnętrzne przekonanie, że będzie to chłopiec - zobaczymy czy moje odczucia się sprawdzą ;)
    Też tak miałyście? wewnętrzne matczyne przeczucie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 11:57

jagood lubi tę wiadomość

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka - ja bardziej wierzę wewnętrznym przekonaniom niż określeniu płci przed 18-20 tygodniem ;)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:

Ja od początku ciąży mam jakieś wewnętrzne przekonanie, że będzie to chłopiec - zobaczymy czy moje odczucia się sprawdzą ;)

Mi w 12 tyg nie mógł określić płci, ale już w 14 dało radę (tylko, że ja nie chciałam...byłam przybita pogrubionym nt). Ale cieszę się, że poczekałam do późniejszych tygodni. Tak jak pisze Kasia jeszcze się trzeba upewnić na usg połówkowym :)

Ja miałam też od początku przeczucie na synka!
    Mdłości miałam znikome, żadnych wymiotów, czy innych dolegliwości. Cera lśniąca, włosy też.
    Teraz trochę mi się pogorszyło i coś mi wyskakuje na twarzy i dekolcie :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 12:00

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    kofeinka - ja bardziej wierzę wewnętrznym przekonaniom niż określeniu płci przed 18-20 tygodniem ;)

Racja, słyszałam już nie raz jak lekarz mówił pacjent że będzie miała chłopca, a potem się okazało, że jest na odwrót. To chyba wina zbyt wczesnego doszukiwania się i określania płci malca.

wac4wpq.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Ja mam wizytę 22-go, akurat będę miała skończony 13 tydzień.
    Pierwszy dzień drugiego trymestru :)
    Lekarz ma zbadać malca, a raczej zmierzyć chyba :D obecność kości nosowej, przezierność karkowa, itd.

Też tak miałyście? wewnętrzne matczyne przeczucie?

Ja mam podobnie:) tez mam przeczucie na chlopaka, ale dzisiaj mi sie znilo ze sie dziewczynka urodzila :)
    Wizyte na badania przeziernosci mam podobnie jak ty. Pierwsze 18.09 na pakiet w luxmed a drugie tydzin pozniej prywatnie u mojego lejarza prowadzacego;) ciekawe czy beda rozbieznosci w wynikach...
    Co do płci to mozna juz podobno stwierdzic ale trzeba mieć troche szczescia zeby dzidzia sie akurat dobrze ulozyla. Wiec sie nie nastawiam...

kofeinka lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Mi w 12 tyg nie mógł określić płci, ale już w 14 dało radę (tylko, że ja nie chciałam...byłam przybita pogrubionym nt). Ale cieszę się, że poczekałam do późniejszych tygodni. Tak jak pisze Kasia jeszcze się trzeba upewnić na usg połówkowym :)

Ja miałam też od początku przeczucie na synka!
    Mdłości miałam znikome, żadnych wymiotów, czy innych dolegliwości. Cera lśniąca, włosy też.
    Teraz trochę mi się pogorszyło i coś mi wyskakuje na twarzy i dekolcie :-/

Biorąc pod uwagę brak wymiotów i znikome mdłości mogę jeszcze bardziej przechylić szalę na chłopca ;) he he
    Zobaczymy...
    Jak jeszcze przed ślubem rozmawiałam ze swoim M. czy wolał by chłopca czy dziewczynkę, to oboje jednogłośnie powiedzieliśmy, że dziewczynkę byśmy kiedyś chcieli... a teraz całe moje serce nastawia się na chłopca :D jakie to dziwne.
    Poczekamy zobaczymy, nie ma się co spieszyć... nie ważne co ma między nogami, ważne by było zdrowe ;)

wac4wpq.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Ja tez mam teraz dłuższą przerwę w podglądaniu maluszka. Do mojego gina idę dopiero 5 października, głównie po upragnione L4 :D a 15 października wybieram się na połówkowe. Tym razem do dr Włoch w Sodowski Centrum :)

Po wizycie proszę o relacje wraz z opinią o tej Pani doktor, bo ja idę do niej 19.10 :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 3 tyg i na kazdej mam robione usg :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:00

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Po wizycie proszę o relacje wraz z opinią o tej Pani doktor, bo ja idę do niej 19.10 :)

Jasne :) Relacja będzie na 100%. Pierwszy raz idę do tej ginekolog. Sama jestem jej ciekawa, z tego co widziałam ma bardzo dobre opinie w internecie.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp ,ja chodzę co miesiąc,ale teraz wyjątkowo minie 5 tygodni :)
    Kurde, od tygodnia mdłości i wymioty się nie pojawiały, a przed chwilą wróciłam z zakupów i poleciała żółć ;/ Herbata i kanapka pomogły. Oby na dłużej niż tydzień :)

Przepisałam się też do nowej przychodni. Okazało się,że babka w rejestracji to położna i na do widzenia mówi do mnie "to ja się Wami zaopiekuję w lutym, niech Pani dzwoni do mnie w każdej chwili w razie pytań". I takie konkrety lubię, a wyglądała na wytapetowaną jędzę 60+ z brokatowymi paznokciami i cycami na wierzchu... Nie oceniaj po pozorach mówili za młodu i mieli rację:)

Kate84 lubi tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie weekendowo :)

Ja mam wizyty co dwa tygodnie, ale to przez krwawienia i krwiaka. I powiem Wam, że wystarcza mi ta wizyta na około tydzień :), ładuję się po niej pozytywnymi fluidami i tak po ok. tygodniu zaczynam znów myśleć i odliczać do kolejnej wizyty. Teraz idę w czwartek na usg prenatalne, a w piątek do mojego gina. W sumie to chciałabym, by tego krwiaka już nie było, nawet kosztem chodzenia co 4 tygodnie.

1usai09khne0c7t3.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Wczoraj wieczorem leżąc już w łóżku czułam takie coś jakby mi pępęk i pod nim skakało, koleżanka dzisiaj napisała, że to czkawka dzidziusia, ona też to czuła na początku, później już wiedziała co to :)))

A dzisiaj się obudziłam przed 10 z mega zawrotami głowy, osłabiona, dziwnie tak, poszłam dalej spać, przed 12 wstałam i dalej to samo, jeszcze niedobrze mi było. Poleżałam. Później udało mi się załatwić bo bolało podbrzusze. Miałam odruch wymiotny. Nadal mi się kręciło. Zjadłam delikatne kanapeczki wypiłam Inkę. Wreszcie dopiero teraz mi lepiej... Pierwszy raz w ciąży się tak czułam. Powiem Wam, że mnie to przestraszyło. Oby nigdy więcej...

Bardzo miło czytać jak rosną pociechy i tyle dziewczyn zna już płeć, zazdroszczę i nie mogę się doczekać. Ja 15.09 mam usg u gina, 15.10 drugie prenatalne, wtedy już chyba na 100% będzie wiadomo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 14:19

She86 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ