X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dostalismy z mlodym antybiotyk, ja augmentin ehhh

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    No i dostalismy z mlodym antybiotyk, ja augmentin ehhh

Jusia, czasem lepiej wziąć antybiotyk bo infekcja dla maluszka może być bardziej szkodliwa. To teraz oboje macie się kurować :) Po niedzieli ma być nawet do 30 stopni, szkoda chorować w taką ładną jesień :)

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee niby 30st a wiatr jak zawieje to ziab bedzie, zdradliwa ta pogoda. Czytam wlasnie o lozysku, ze ulozone na przedniej scianie brzucha moze powodowac ze pozniej zaczniemy czuc ruchy bobasa

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam na przedniej ;) No zobaczymy, niby też przy takim łożysku jest gorszy obraz USG a u mnie wszystko widać elegancko.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na tylnej, wlasnie odszukalam w wynikach :-) jejku juz bym chciala zeby ten czas szybciej lecial heh zeby tak juz byl ten 20 tydzien chociaz :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym już chciała 30ty :D Pocieszam się, że zawsze czas szybko leci od września do świąt to może i tym razem szybko zleci.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mam stresa z prawo jazdy, zapisalam sie miesiac temu i teraz tylko czekam kiedy zadzwonia ze mam sie zglosic na pierwsza jazde :-/ co prawda zdawalam 6 lat temu, niestety oblalam, wiem jak sie jezdzi ale obawiam sie ze zapomnialam :-/ i tak sie tym stresuje troszke

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedział 3ego na wizycie ,że dziewczynka, ten od prenatalnych też coś już wtedy przebąkiwał ,ale nie był pewien :) choć kupuje już trochę różowych ciuszków to reszta wyprawki neutralna ,a jak się okaże Chłopcem to też będę się cieszyć .Choć wierzę,że będzie Amelka :)

My po zakupach i doszedł nam dziś przewijak zielony M sobie wybrał (chciałam beżowy bo bardziej neutralny no ale niech mu będzie :P ) i tak będzie miał pokrowiec :D, fioetowy pokrowiec i 2 śliniaki różowe :D

Do tego w końcu 2 nowe staniki dla Mamuśki bo tamte już tak mnie cisnęły!Od razu do karmienia są .I nowa piżamka od razu w rozm L hehe :P

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp, wiem że to oczywiste ale przy tym antybiotyku pamiętaj żeby kupić sobie coś oslonowego :-) Ja mam dziś taki leniwy dzień leżę jeszcze w łóżku... u mnie obyło się bez antybiotyku ale coś mnie gardło drapie, martwię się żeby nie przeksztalcilo się w jakąś grypę, bo przedwczoraj umylam głowę, niby była sucha ale przy skórze jeszcze wysuszylam na wszelki wypadek i poszłam do babci... pfff

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - ja też mam problem z prawkiem tylko trochę inny. Chwilę przed ciążą zdałam egzamin ale lekarz zabronił mi prowadzić auto no i boję się, że do porodu to ja zapomnę jak się samochód prowadzi :/ Szczególnie po mieście.

Kate84 - kurcze, wszystkie już poczyniłyście pierwsze zakupy, aż się czuję wyobcowana bo nie kupiłam jeszcze zupełnie nic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 15:03

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj nie potrzebne stresy z tym prawkiem, a ja musze miec bo po porodzie musze miec jak dojechac do centrum aj jajaj

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, dlaczego Ci zabronił? Ja też staram się nie jeździć, ale ostatnio mój dziadek był w szpitalu i zawiozlam kilka razy babcie... Niby to dwa km ale ja mam duszę na ramieniu :-) Mój chłop twierdzi że odkąd jestem w ciąży zapomniałam jak się jeździ :-D jest trochę zły bo teraz jeździmy prosić gości, wszyscy go częstują alkoholem a on biedak pić przeze mnie nie może. Jutro będzie kłótnia bo jedziemy na chrzciny, powiedziałam ze nie będę wracać na pewno, ale on mi chyba nie uwierzył :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kate84 - kurcze, wszystkie już poczyniłyście pierwsze zakupy, aż się czuję wyobcowana bo nie kupiłam jeszcze zupełnie nic :D

Też jeszcze nic nie kupiłam, chociaż ostatnio strasznie mnie korci. Już nie mogę się doczekać pierwszych ruchów maluszka. Wtedy będzie to wszystko bardziej realne.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek dziewczyny. Dziś jakąś godzinkę temu czułam takie dziwne zabulgotanie w podbrzuszu. Rozmawiałam z mama i mówiła że to maleństwo się rusza i wody płodowe się przelewają dlatego tak dziwnie bulgocze. Myślę że to prawda bo na usg maluszek fikał i się tak śmiesznie odpychał nóżkami więc ruch wykonuje a wody płodowe raczej nie stoją w miejscu. Dodam jeszcze że chudzinka ze mnie :)
    A wy co myślicie na ten temat?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate pochwal sie zakupami dla dzieciatka ? :P uwielbiam ogladac takie zakupy :D

Kasia ja tez mam wiecej czasu lezec, ale mi gin o jezdzeniu autem nic nie mowil... Zreszta choćby nie wiem co to i tak musze wsiasc i jechac po najpotrzebniejsze zakupy, a do niego jade 100km i tez o tym wie...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam opinie lekarzy, że to jest niemożliwe, żeby czuć ruchy dziecka w 12 tygodniu. Ale ekspertem nie jestem, więc może masz racje...;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - jest fizycznie niemożliwe, abyś odczuwała ruchy płodu w 12/13 tygodniu :) Wód płodowych jest jeszcze malutko a maluch ma dopiero około 30 gram, nawet byś nie poczuła jego odpychania się. To bulgotanie to przelewanie w jelitach najpewniej. Poczekaj minimum do 16-18 tygodnia, jak poczujesz pierwsze ruchy to nie będziesz miała wątpliwości, że to to :)

Ola - przez cały pierwszy trymestr miałam częste zawroty głowy i dlatego mi zabronił. Teraz też mi się czasem zdarza, więc nie chcę ryzykować. Dopiero co słyszałam o kobiecie, która w III trymestrze zasłabła za kółkiem i wjechała w latarnię :/

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje sie wyobcowana z tymi zakupami heh poki co kupilam tylko jedne body hihi

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Ja tez czuje sie wyobcowana z tymi zakupami heh poki co kupilam tylko jedne body hihi

To masz chociaz jedno body :P hehe ja nie mam nic :P tzn nic nie kupilam (oprocz rzeczy ktore mam z poprzedniej ciazy)

Lucky lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że rzadko wychodzę z domu bo pewnie też bym już coś dla malucha kupiła, a tak to oszczędzam na wózek i mebelki do pokoiku ;) Już wybrałam szafę i komodę:

2ed32wg.jpg

2jbprx4.jpg

Znajomi jadą w październiku do Ikei i chciałabym, żeby nam przywieźli. Gorzej, jak się Piotrka siostra nie przeprowadzi na dół, bo wtedy nie wiem jak my się pomieścimy z bobasem :/ Zupełnie nie mam miejsca w żadnym pokoju, żeby wstawić jakieś dodatkowe meble :/

Lucky lubi tę wiadomość

‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ