X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dostalismy z mlodym antybiotyk, ja augmentin ehhh

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    No i dostalismy z mlodym antybiotyk, ja augmentin ehhh

Jusia, czasem lepiej wziąć antybiotyk bo infekcja dla maluszka może być bardziej szkodliwa. To teraz oboje macie się kurować :) Po niedzieli ma być nawet do 30 stopni, szkoda chorować w taką ładną jesień :)

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee niby 30st a wiatr jak zawieje to ziab bedzie, zdradliwa ta pogoda. Czytam wlasnie o lozysku, ze ulozone na przedniej scianie brzucha moze powodowac ze pozniej zaczniemy czuc ruchy bobasa

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam na przedniej ;) No zobaczymy, niby też przy takim łożysku jest gorszy obraz USG a u mnie wszystko widać elegancko.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na tylnej, wlasnie odszukalam w wynikach :-) jejku juz bym chciala zeby ten czas szybciej lecial heh zeby tak juz byl ten 20 tydzien chociaz :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym już chciała 30ty :D Pocieszam się, że zawsze czas szybko leci od września do świąt to może i tym razem szybko zleci.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mam stresa z prawo jazdy, zapisalam sie miesiac temu i teraz tylko czekam kiedy zadzwonia ze mam sie zglosic na pierwsza jazde :-/ co prawda zdawalam 6 lat temu, niestety oblalam, wiem jak sie jezdzi ale obawiam sie ze zapomnialam :-/ i tak sie tym stresuje troszke

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedział 3ego na wizycie ,że dziewczynka, ten od prenatalnych też coś już wtedy przebąkiwał ,ale nie był pewien :) choć kupuje już trochę różowych ciuszków to reszta wyprawki neutralna ,a jak się okaże Chłopcem to też będę się cieszyć .Choć wierzę,że będzie Amelka :)

My po zakupach i doszedł nam dziś przewijak zielony M sobie wybrał (chciałam beżowy bo bardziej neutralny no ale niech mu będzie :P ) i tak będzie miał pokrowiec :D, fioetowy pokrowiec i 2 śliniaki różowe :D

Do tego w końcu 2 nowe staniki dla Mamuśki bo tamte już tak mnie cisnęły!Od razu do karmienia są .I nowa piżamka od razu w rozm L hehe :P

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp, wiem że to oczywiste ale przy tym antybiotyku pamiętaj żeby kupić sobie coś oslonowego :-) Ja mam dziś taki leniwy dzień leżę jeszcze w łóżku... u mnie obyło się bez antybiotyku ale coś mnie gardło drapie, martwię się żeby nie przeksztalcilo się w jakąś grypę, bo przedwczoraj umylam głowę, niby była sucha ale przy skórze jeszcze wysuszylam na wszelki wypadek i poszłam do babci... pfff

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - ja też mam problem z prawkiem tylko trochę inny. Chwilę przed ciążą zdałam egzamin ale lekarz zabronił mi prowadzić auto no i boję się, że do porodu to ja zapomnę jak się samochód prowadzi :/ Szczególnie po mieście.

Kate84 - kurcze, wszystkie już poczyniłyście pierwsze zakupy, aż się czuję wyobcowana bo nie kupiłam jeszcze zupełnie nic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 15:03

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj nie potrzebne stresy z tym prawkiem, a ja musze miec bo po porodzie musze miec jak dojechac do centrum aj jajaj

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, dlaczego Ci zabronił? Ja też staram się nie jeździć, ale ostatnio mój dziadek był w szpitalu i zawiozlam kilka razy babcie... Niby to dwa km ale ja mam duszę na ramieniu :-) Mój chłop twierdzi że odkąd jestem w ciąży zapomniałam jak się jeździ :-D jest trochę zły bo teraz jeździmy prosić gości, wszyscy go częstują alkoholem a on biedak pić przeze mnie nie może. Jutro będzie kłótnia bo jedziemy na chrzciny, powiedziałam ze nie będę wracać na pewno, ale on mi chyba nie uwierzył :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kate84 - kurcze, wszystkie już poczyniłyście pierwsze zakupy, aż się czuję wyobcowana bo nie kupiłam jeszcze zupełnie nic :D

Też jeszcze nic nie kupiłam, chociaż ostatnio strasznie mnie korci. Już nie mogę się doczekać pierwszych ruchów maluszka. Wtedy będzie to wszystko bardziej realne.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek dziewczyny. Dziś jakąś godzinkę temu czułam takie dziwne zabulgotanie w podbrzuszu. Rozmawiałam z mama i mówiła że to maleństwo się rusza i wody płodowe się przelewają dlatego tak dziwnie bulgocze. Myślę że to prawda bo na usg maluszek fikał i się tak śmiesznie odpychał nóżkami więc ruch wykonuje a wody płodowe raczej nie stoją w miejscu. Dodam jeszcze że chudzinka ze mnie :)
    A wy co myślicie na ten temat?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate pochwal sie zakupami dla dzieciatka ? :P uwielbiam ogladac takie zakupy :D

Kasia ja tez mam wiecej czasu lezec, ale mi gin o jezdzeniu autem nic nie mowil... Zreszta choćby nie wiem co to i tak musze wsiasc i jechac po najpotrzebniejsze zakupy, a do niego jade 100km i tez o tym wie...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam opinie lekarzy, że to jest niemożliwe, żeby czuć ruchy dziecka w 12 tygodniu. Ale ekspertem nie jestem, więc może masz racje...;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek - jest fizycznie niemożliwe, abyś odczuwała ruchy płodu w 12/13 tygodniu :) Wód płodowych jest jeszcze malutko a maluch ma dopiero około 30 gram, nawet byś nie poczuła jego odpychania się. To bulgotanie to przelewanie w jelitach najpewniej. Poczekaj minimum do 16-18 tygodnia, jak poczujesz pierwsze ruchy to nie będziesz miała wątpliwości, że to to :)

Ola - przez cały pierwszy trymestr miałam częste zawroty głowy i dlatego mi zabronił. Teraz też mi się czasem zdarza, więc nie chcę ryzykować. Dopiero co słyszałam o kobiecie, która w III trymestrze zasłabła za kółkiem i wjechała w latarnię :/

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje sie wyobcowana z tymi zakupami heh poki co kupilam tylko jedne body hihi

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Ja tez czuje sie wyobcowana z tymi zakupami heh poki co kupilam tylko jedne body hihi

To masz chociaz jedno body :P hehe ja nie mam nic :P tzn nic nie kupilam (oprocz rzeczy ktore mam z poprzedniej ciazy)

Lucky lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że rzadko wychodzę z domu bo pewnie też bym już coś dla malucha kupiła, a tak to oszczędzam na wózek i mebelki do pokoiku ;) Już wybrałam szafę i komodę:

2ed32wg.jpg

2jbprx4.jpg

Znajomi jadą w październiku do Ikei i chciałabym, żeby nam przywieźli. Gorzej, jak się Piotrka siostra nie przeprowadzi na dół, bo wtedy nie wiem jak my się pomieścimy z bobasem :/ Zupełnie nie mam miejsca w żadnym pokoju, żeby wstawić jakieś dodatkowe meble :/

Lucky lubi tę wiadomość

‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ