Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjusiakp wrote:No i dostalismy z mlodym antybiotyk, ja augmentin ehhh
Jusia, czasem lepiej wziąć antybiotyk bo infekcja dla maluszka może być bardziej szkodliwa. To teraz oboje macie się kurowaćPo niedzieli ma być nawet do 30 stopni, szkoda chorować w taką ładną jesień
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja jeszcze mam stresa z prawo jazdy, zapisalam sie miesiac temu i teraz tylko czekam kiedy zadzwonia ze mam sie zglosic na pierwsza jazde
co prawda zdawalam 6 lat temu, niestety oblalam, wiem jak sie jezdzi ale obawiam sie ze zapomnialam
i tak sie tym stresuje troszke
jusiakp
-
Mi gin powiedział 3ego na wizycie ,że dziewczynka, ten od prenatalnych też coś już wtedy przebąkiwał ,ale nie był pewien
choć kupuje już trochę różowych ciuszków to reszta wyprawki neutralna ,a jak się okaże Chłopcem to też będę się cieszyć .Choć wierzę,że będzie Amelka
My po zakupach i doszedł nam dziś przewijak zielony M sobie wybrał (chciałam beżowy bo bardziej neutralny no ale niech mu będzie) i tak będzie miał pokrowiec
, fioetowy pokrowiec i 2 śliniaki różowe
Do tego w końcu 2 nowe staniki dla Mamuśki bo tamte już tak mnie cisnęły!Od razu do karmienia są .I nowa piżamka od razu w rozm L hehe
-
Jusiakp, wiem że to oczywiste ale przy tym antybiotyku pamiętaj żeby kupić sobie coś oslonowego
Ja mam dziś taki leniwy dzień leżę jeszcze w łóżku... u mnie obyło się bez antybiotyku ale coś mnie gardło drapie, martwię się żeby nie przeksztalcilo się w jakąś grypę, bo przedwczoraj umylam głowę, niby była sucha ale przy skórze jeszcze wysuszylam na wszelki wypadek i poszłam do babci... pfff
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyjusiakp - ja też mam problem z prawkiem tylko trochę inny. Chwilę przed ciążą zdałam egzamin ale lekarz zabronił mi prowadzić auto no i boję się, że do porodu to ja zapomnę jak się samochód prowadzi
Szczególnie po mieście.
Kate84 - kurcze, wszystkie już poczyniłyście pierwsze zakupy, aż się czuję wyobcowana bo nie kupiłam jeszcze zupełnie nicWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 15:03
-
Kasia, dlaczego Ci zabronił? Ja też staram się nie jeździć, ale ostatnio mój dziadek był w szpitalu i zawiozlam kilka razy babcie... Niby to dwa km ale ja mam duszę na ramieniu
Mój chłop twierdzi że odkąd jestem w ciąży zapomniałam jak się jeździ
jest trochę zły bo teraz jeździmy prosić gości, wszyscy go częstują alkoholem a on biedak pić przeze mnie nie może. Jutro będzie kłótnia bo jedziemy na chrzciny, powiedziałam ze nie będę wracać na pewno, ale on mi chyba nie uwierzył
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
A.Kasia wrote:Kate84 - kurcze, wszystkie już poczyniłyście pierwsze zakupy, aż się czuję wyobcowana bo nie kupiłam jeszcze zupełnie nic
Też jeszcze nic nie kupiłam, chociaż ostatnio strasznie mnie korci. Już nie mogę się doczekać pierwszych ruchów maluszka. Wtedy będzie to wszystko bardziej realne.Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Doberek dziewczyny. Dziś jakąś godzinkę temu czułam takie dziwne zabulgotanie w podbrzuszu. Rozmawiałam z mama i mówiła że to maleństwo się rusza i wody płodowe się przelewają dlatego tak dziwnie bulgocze. Myślę że to prawda bo na usg maluszek fikał i się tak śmiesznie odpychał nóżkami więc ruch wykonuje a wody płodowe raczej nie stoją w miejscu. Dodam jeszcze że chudzinka ze mnie
A wy co myślicie na ten temat? -
Kate pochwal sie zakupami dla dzieciatka ?
uwielbiam ogladac takie zakupy
Kasia ja tez mam wiecej czasu lezec, ale mi gin o jezdzeniu autem nic nie mowil... Zreszta choćby nie wiem co to i tak musze wsiasc i jechac po najpotrzebniejsze zakupy, a do niego jade 100km i tez o tym wie...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyRudyTygrysek - jest fizycznie niemożliwe, abyś odczuwała ruchy płodu w 12/13 tygodniu
Wód płodowych jest jeszcze malutko a maluch ma dopiero około 30 gram, nawet byś nie poczuła jego odpychania się. To bulgotanie to przelewanie w jelitach najpewniej. Poczekaj minimum do 16-18 tygodnia, jak poczujesz pierwsze ruchy to nie będziesz miała wątpliwości, że to to
Ola - przez cały pierwszy trymestr miałam częste zawroty głowy i dlatego mi zabronił. Teraz też mi się czasem zdarza, więc nie chcę ryzykować. Dopiero co słyszałam o kobiecie, która w III trymestrze zasłabła za kółkiem i wjechała w latarnię -
jusiakp wrote:Ja tez czuje sie wyobcowana z tymi zakupami heh poki co kupilam tylko jedne body hihi
To masz chociaz jedno bodyhehe ja nie mam nic
tzn nic nie kupilam (oprocz rzeczy ktore mam z poprzedniej ciazy)
Lucky lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyDobrze, że rzadko wychodzę z domu bo pewnie też bym już coś dla malucha kupiła, a tak to oszczędzam na wózek i mebelki do pokoiku
Już wybrałam szafę i komodę:
Znajomi jadą w październiku do Ikei i chciałabym, żeby nam przywieźli. Gorzej, jak się Piotrka siostra nie przeprowadzi na dół, bo wtedy nie wiem jak my się pomieścimy z bobasemZupełnie nie mam miejsca w żadnym pokoju, żeby wstawić jakieś dodatkowe meble
Lucky lubi tę wiadomość