WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate kora dębu zaparzyc wacik zamoczyc i tam przykładać. Albo nasiadowki :) bo maści raczej niewolno żadnych.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny POMOCY!! wyszły mi hemoroidy :-( nie wiem czy to od tego przeziębienia czy co? Od paru dni żadnych zaparć, a wcześniej nawet jak były to nic nie wyszło! Boli jak nie wiem :-( czy jest coś co w ciąży mogę bez obaw stosować???

Moja siostra w ciąży stosowała Posterisan czopki i maść. Lekarz jej polecił, więc widocznie wolno je w ciąży stosować.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie od któregoś Trymestru? Widzicie co lekarz to inne wiadomości :/

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona w II trymestrze stosowała, Kate też już w II jest.

http://www.hemoroidy.info.pl/?section=patients&action=suffer&id=25

Tu jest napisane, że mogą go bezpiecznie stosować kobiety w ciąży i w okresie laktacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 19:04

Renka88 lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate zadzwon do swojego gina i zapytaj co mozesz wziasc, bo co lekarz to inna opinia, a jest wiele masci lub czopkow na hemoroidy, ktore mozna brac nawet w ciazy, bo one sa co niektore na naturalnych ziolach robione...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 19:07

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi sie obilo o uszy to nasiadowek nie powinno sie robic w ciazy... nie wiem czy to prawda, ale tak slyszalam i kilka razy o tym czytalam, ze nie sa polecane ciezarnym...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Hm... jak przeglądam te wszystkie wózki to mam wrażenie, że niewiele się od siebie różnią. ;)

Mój teściu zadeklarował się, że zafunduje wnukowi wózek. My mamy tylko wybrać :D

Ja już przed ciążą patrzyłam na wózki kilka razy moja decyzja się zmieniała. Patrzyłam tez swojego czasu na Polską firmę mało znaną ,,Dada Paradiso group'' Teraz stawiam na Bebetto Holland ma śliczne kolorki i ogólnie jest cudowny po prostu skradł moje serduszko <3
    I tak samo jak u Ciebię ryjkek teśc powiedział że kupi wózek, bo on ma taka swoją tradycje że kupuje wózek pierwszemu dziecku które się rodzi w nowo stworzonej rodzinie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 19:17

ryjkek lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że rozmawiacie o wózkach, łóżeczkach to pokaże wam łóżeczko które teraz bym kupiła :D
    miniatura.jpg__900x700_q100_subsampling-2.jpg
    i na potem 7.jpg__900x700_q100_subsampling-2.jpg
    http://www.meblenizio.pl/produkt/29/lozeczko-simple - drogo ale jakbym wzieła na 140 cm to myślę że tak do 6-7 roku życia posłużyłoby dziecku no i wygląda super jakościowo

i najlepiej do tego komoda plus szafa.. strasznie drogie te meble, ale byłyby na kilka lat. Oczywiscie mąż sie nie zgadza, że za drogo i nie mam kasy na takie drogie meble.. ale chociaż na początek wziełabym same łóżeczko.. :D

Oczywiście to ostatni typ i pewnie za jakies czas znów spodoba mi się coś innego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 19:48

Gośśś, anie93lica, aniek_m, baassiia, Magda lena, Izoleccc lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She sliczne to lozeczko i te mebelki :) fakt dosyc drogie :p ale posluza troche tym bardziej, ze szafa i komoda nie sa takie typowo dzieciece z misiami, czy czyms tam, wiec dziecko starsze tez moze je spokojnie pozniej miec :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy takie, ale drogieeeee jak smok :/

http://www.decomania.pl/pl_PL/p/Lozeczko-70-x-140-z-funkcja-sofy-Bellamy-Good-Night-PURE/34590?utm_term=[hb_id:d7ccc896-6dc2-46df-8f9e-c03ae3349e46]

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, wszystko to piekne dla dzidziusiow, tylko pytanie czy takie dziecko potrzebuje tego wszystkiego, wlasnie takiego i za takie pieniadze? Czy to wszystko nie jest stworzone ku uciesze oka mamus zeby wyciagnac te pieniadze? Wiadomo, ze kazda by chciala jak nejlepsze i najpiekniejsze, ale czy napewno dla dzieciatka, a nie dla siebie i dla innych? Takiemu szkrabowi potrzebna jest przedewszystkim kochajacy mama i tata, a nie wozki i meble za tysiace. Sama to przerabialam na synku i z perspektywy czasu widze, ze to nie ma znaczenia dla takiego brzdaca:-)

She86, Renka88, Gośśś, edyś, Magda lena, Izoleccc lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 21:44

She86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piękne te mebelki :) Szkoda, że dziecięce rzeczy są takie drogie :/ Ja nawet nie będę wklejać łóżeczka, które bym sobie kupiła jakbym miała kasę bo od samego patrzenia na cenę oczy bolą :/

Lula - nie myślałaś o czymś takim? Piętrowe ale z opcją rozłożenia na dwa osobne łóżka w przyszłości :)

http://udanysen.pl/towar-2432-%C5%82ozko-pietrowe-sebi.html

Miłego wieczorku :) Ja spadam oglądać Voice od Poland, bo mojego brata przyjaciel ma występować :) Mój brat był z nim na backstage'u i będzie w TV :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 20:19

Lula_w lubi tę wiadomość

• salomea Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteście niesamowite, mam coraz większe problemy, żeby Was nadgonić ;) Czytam Was trochę na komórce w pracy, trochę wieczorami, ale po 8 godzinach pracy nie mam już siły, żeby brać się za odpisywanie... Mam nadzieję, że jak będę pracować mniej lub będę na zwolnieniu, uda mi się bardziej być z Wami.
    Postaram się odpisać na część wątków metodą A.Kasi (dzięki Ci za pomysł! :) )
    margaret26 wrote:
    Dziewczyny ,któraś z Was pisała nie tak dawno o niskim tsh. Ja wyjściowy wynik na początku ciąży miałam 1,8. Półtora miesiąca temu 0,002. Przestałam brać euthyrox na własną rękę bo zapisanie się prywatnie do Endo na termin szybszy niż miesiąc w mieście Wrocław graniczyło z cudem...
    Margaret, mnie we Wrocławiu udało się dostać do endo z dnia na dzień :) Mój mąż znalazł na znanylekarz.pl dr Piotra Janczaka, akurat na następny dzień miał wolny termin. Naprawdę rzeczowy, skrupulatny, wszystko pięknie tłumaczy :) Poza tym w Dolmedzie też są dosyć szybkie terminy wizyt. Myślałaś już o tym, w którym szpitalu będziesz rodzić? Znasz może jakąś fajną szkołę rodzenia we Wrocławiu?
    ryjkek wrote:
    Ostatnio mam straszną ochotę na zupkę chińską, ale się powstrzymuję, bo to takie niezdrowe... Poza tym nie miałam w ustach takiej zupki już chyba z pięć lat i boję się jak zareaguje mój organizm jak przyjmie takie ilości chemii...
    Ryjkek, ja też co jakiś czas mam ochotę na zupkę chińską i ja już wyznajemy swoje grzechy, to muszę się przyznać, że zjadłam 2-3 razy...
    kofeinka wrote:
    Też tak miałyście? wewnętrzne matczyne przeczucie?
    Ja tak nie miałam :P Wydawało mi się, że będzie dziewczynka, a z USG na 80% wychodzi chłopiec. Mnie jest całkowicie obojętne, mąż baaardzo chce syna.
    jusiakp wrote:
    Czytam wlasnie o lozysku, ze ulozone na przedniej scianie brzucha moze powodowac ze pozniej zaczniemy czuc ruchy bobasa
    Ja też o tym słyszałam! Mam łożysko na przedniej ścianie i zapytałam o to lekarza, on twierdzi, że to nie reguła, bo ruchy czuje się także po bokach, ale u mojej szwagierki i siostry się potwierdziło (jedna miała na przedniej i późno czuła ruchy, druga na tylnej i czuła szybko).

Aniek_M - witaj! Jak fajnie, chyba pierwsze bliźnięta na naszym wątku?
    Tunia.a wrote:
    Witam się dziewczynki w II trymestrze (chyba, że coś pokrecilam) :-). Właśnie wrocilam z ZOO z Wrocławia i jestem padnieta jak mucha:-)
    Jesteś z Wrocławia? Gdzie planujesz rodzić?

Ech, rozpisałam się :D

gg642n0aww2rhqzn.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słyszałyście o rozejściu spojenia łonowego w ciąży? Od kilku dni coś mnie tak boli coraz bardziej przy chodzeniu i staniu na jednej nodze - dzisiaj to aż nawet utykałam :/
    Szwagierka miała i przez to musiała mieć dwie cesarki, ale ujawnia się to zazwyczaj dopiero pod koniec ciąży...

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka zgadzam się z Toba i byc moze jest cos w tym, ze lozeczka to spelnienie marzen rodzicow, bo takie malenstwo potrzebuje zaledwie podusi, kolderki i nie wie czy spi w lozeczku za 300zl czy za 3 tys zl. Ale wiadomo, kazdy rodzic chce jak najpiekniej urzadzic ten pokoik. Ja mam lozeczko po Synku tyle, ze jest w kolorze jasno brazowym a teraz marzy mi sie biale, bo bedzie bardziej pasowac do pokoju i oczywiscie bede kombinowac zeby go przemalowac po prostu, wierze ze dam rade, mam nadzieje heha a co do wozka to hmm rowniez uwazam, ze cena 3 tys to maaaasa kasy, nawet tysiac to duzo, ale juz tysiak to bardziej realna kwota, wozek to rzecz która musi miec dobre kolka zeby dziecko nie podskakiwalo nam w wozku kiedy bedziemy jezdzic po dziurach, jak widze te kola plastikowe, fakt tanie sa te wozki i lekki ale wspolczuje dziecku hehe ja na pewno bede inwestowac w wozek z kolkami pompowanymi, fajnie amortyzuje, jest ciezszy,ale tym bardziej jak sie mieszka na terenach nie asfaltowych heh to super sprawa.

Lula a ile Zuza ma lat? Moj Synek ma 7 i tez chcemy mu kupic jakies lozko bo poki co spi na kanapie rozkladanej, a chcemy mu troche urzadzic pokoik, biurko bo zaczal szkole itd i jak patrze na te jednosobowe lozka to wydaja mi sie tak waskie heh ze przeciez mlody z tego zladuje w mig, patrzalam na dwuosobowe i nawet ceny sa okazyjniejsze od tych jednoosobowych, tylko z drugiej strony po co mu dwuosobowe i tak nie wiem w koncu co wybrac..

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A do tej pory nie miałaś lekarza? Ten ci nie odpowiada?

Miałam stałą lekarkę, właśnie tą która zlekceważyła u mnie stan zapalny układu moczowego w efekcie czego trafiłam do szpitala ze skurczami i problemami z nerkami :( Poza tym kiedy zgłosiłam się do niej z wynikami betaHCG, spóźniającym okresem i mdłościami - objawami które ewidentnie wskazywały na ciążę - nawet nie przeprowadziła żadnego badania...stwierdziłam, że raczej nie chcę powierzyć jej prowadzenia ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 20:45

34bwkw7izri68fev.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salomea, do Wrocławia mam jakieś 120km, a Zoo to tylko taka jednodniowa wycieczka :-)
    Czytam Dziewczyny o Waszych typach wózków, lozeczek, o tym jak powoli myslicie nad wyprawka.... A ja kurcze jeszcze zupełnie tego nie czuje chociaż to tak upragniona ciąża - zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem coś ze mną nie jest nie tak...

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ