X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle chciałabym przenieść się w czasie i żeby to był już marzec :-)

A.Kasia, Gośśś, RudyTygrysek, Kajola lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia hehe najczesciej jest tak, ze podobienstwa sie nie widzi tym bardziej jak z kims przebywasz czesto :P moim zdaniem jestescie podobni, moze nie jakos bardzo, ale macie podobne rysy i od razu jak go zobaczylam to sobie pomyslalam, ze to twoj brat :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est ja teeeeez :-)

Est lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba z wrażenia zapomniałam Wam napisać, że moje dziecko na wczorajszym usg ważyło już 100g! :-)

A.Kasia, d'nusia, Kate84, Kajola, She86, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    W ogóle chciałabym przenieść się w czasie i żeby to był już marzec :-)

Oj tez bym chciala :D

ryjkek lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę zachłanna, wystarczy mi styczeń :D

Est, She86 lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to mi swieta heh

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy miała któraś z was rozejscie spojenia lub ból kości w tej okolicy? Boli mnie coraz bardziej i nie wiem co robić, po wstaniu praktycznie nie mogę chodzić :(

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Dziewczyny, czy miała któraś z was rozejscie spojenia lub ból kości w tej okolicy? Boli mnie coraz bardziej i nie wiem co robić, po wstaniu praktycznie nie mogę chodzić :(

Ja nie miałam, ale też mnie bolało w poprzedniej ciąży i jak o to pytałam lekarki, to mówiła, że rozejście spojenia zdarza się w w późniejszych etapach ciąży, nie na początku. Nie życzę tego nikomu, bo niekiedy kończy się miednicą i nogami w gipsie po porodzie :/

Pogadaj z lekarzem przy następnej wizycie. Może po prostu bolą Cię więzadła, II trymestr to taki czas, że wszystko bardzo się napręża i naciąga.

• Est Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salomea, ja też nie miałam nic takiego.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu ja zasnac nie moge :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:

Nie mam akurat tego bólu ale to podobno normalne.
    Mnie natomiast boli tak lewe biodro i kolano i cała noga że w nocy wyłam z bólu. Oczywiście nie brałam nic bo Apap za słaby dla mnie a że mam wysoki próg bólu to nawet jak mąż stwierdził to rzeczywiście musi mnie boleć. Na szczęście nie bolał brzuszek.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• salomea Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mnie przy każdym kroku boli, mam nadzieję, że może jakoś to rozchodzę...

gg642n0aww2rhqzn.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę wam miłego dnia. Jadę sobie na jeden dzień z moim chłopcami do mamy wypocząć. Wracam wieczorem. Dziś zaczynam 12 t 0 d a więc 13 tydzień i trzeba to uczcić dobrym obiadkiem.
    :-*

salomea, A.Kasia, Kate84, Renka88, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, życzę Wam również spokojnej niedzieli. Ja chyba spedze ją w lozku- po wczorajszym wycieczce cos mnie lapie- gardło pobolewa i całą noc ból głowy... Mam nadzieję, że obejdzie się bez leków. Muszę poszperac na forum jakie domowe sposoby polecalyscie na przeziębienie....

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii ale ładne zakupy, ślicznie :-) Ja też chcę mieć kompletną wyprawkę do końca 2 trymestru. Później zostanie tylko zamówienie kosmetyków dla bobasa i mamusi z Gemini, no i prezenty z Baby shower. Przyjaciółki już się śmieją, że mam im coś z tej wyprawki zostawić do kupienia.
    Cieszę się, że ten wózek już mamy bo to jedna z poważaniejszych decyzji.

Ja oczywiście noc bardzo ciężka przez owe hemoroidy :-( Mam nadzieję, że wkrótce maść zacznie działać bo teraz nie wyobrażam sobie się wypróżnić :-(
    Po takiej nocy chyba do 12 zostaje w łóżku bo M i tak pojechał grać mecz i będzie dopiero ok 14...

Dziewczyny ponawiam pytanie, ile dziennie bierzecie Urinalu? Rozumiem, że zapobiegawczo mogę sobie łykać?

Miłej niedzieli bez bólu dla nas Wszystkich!

domiii lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaki rozmiar ubranek kupujecie? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Dziewczyny, życzę Wam również spokojnej niedzieli. Ja chyba spedze ją w lozku- po wczorajszym wycieczce cos mnie lapie- gardło pobolewa i całą noc ból głowy... Mam nadzieję, że obejdzie się bez leków. Muszę poszperac na forum jakie domowe sposoby polecalyscie na przeziębienie....

Też mnie dopadł ból gardła :( Boli jak cholera, szczególnie w nocy. Poza tym nie mam żadnych dolegliwości. Nawet zastanawiałam się czy nie iść na L4, bo pracuję w szkole podstawowej i boję się, że mi się pogorszy. To niestety bardzo możliwe, bo odkąd pracuję w szkole to przeziębienie zawsze zaczyna się od bolącego gardła. :( Jak na razie piję tylko babciny sok z czarnej porzeczki i ból trochę złagodniał. Tak się zastanawiam, czy w razie potrzeby powinnam iść do lekarza ogólnego czy swojego ginekologa?

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Witam sie w drugim trymestrze :) przez to ze mam prace ostatnio mało tu zaglądam :) wczoraj z okazji 4 mca zaczęliśmy mowić o ciąży :)

A.Kasia, Est, baassiia, Love_life, She86, karlik lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii mi się wydaje że dobrze mieć kilka w rozmiarze 56 ale głównie to chyba 62... Ja tez czuje koło spojenia lonowego i ogólnie w obrębie całej miednicy nawet z tyłu takie rozciąganie i kłucie, ale lekarz mówi ze to norma.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ