WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle chciałabym przenieść się w czasie i żeby to był już marzec :-)

A.Kasia, Gośśś, RudyTygrysek, Kajola lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia hehe najczesciej jest tak, ze podobienstwa sie nie widzi tym bardziej jak z kims przebywasz czesto :P moim zdaniem jestescie podobni, moze nie jakos bardzo, ale macie podobne rysy i od razu jak go zobaczylam to sobie pomyslalam, ze to twoj brat :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est ja teeeeez :-)

Est lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba z wrażenia zapomniałam Wam napisać, że moje dziecko na wczorajszym usg ważyło już 100g! :-)

A.Kasia, d'nusia, Kate84, Kajola, She86, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    W ogóle chciałabym przenieść się w czasie i żeby to był już marzec :-)

Oj tez bym chciala :D

ryjkek lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę zachłanna, wystarczy mi styczeń :D

Est, She86 lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to mi swieta heh

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy miała któraś z was rozejscie spojenia lub ból kości w tej okolicy? Boli mnie coraz bardziej i nie wiem co robić, po wstaniu praktycznie nie mogę chodzić :(

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Dziewczyny, czy miała któraś z was rozejscie spojenia lub ból kości w tej okolicy? Boli mnie coraz bardziej i nie wiem co robić, po wstaniu praktycznie nie mogę chodzić :(

Ja nie miałam, ale też mnie bolało w poprzedniej ciąży i jak o to pytałam lekarki, to mówiła, że rozejście spojenia zdarza się w w późniejszych etapach ciąży, nie na początku. Nie życzę tego nikomu, bo niekiedy kończy się miednicą i nogami w gipsie po porodzie :/

Pogadaj z lekarzem przy następnej wizycie. Może po prostu bolą Cię więzadła, II trymestr to taki czas, że wszystko bardzo się napręża i naciąga.

• Est Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salomea, ja też nie miałam nic takiego.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu ja zasnac nie moge :-/

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:

Nie mam akurat tego bólu ale to podobno normalne.
    Mnie natomiast boli tak lewe biodro i kolano i cała noga że w nocy wyłam z bólu. Oczywiście nie brałam nic bo Apap za słaby dla mnie a że mam wysoki próg bólu to nawet jak mąż stwierdził to rzeczywiście musi mnie boleć. Na szczęście nie bolał brzuszek.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• salomea Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mnie przy każdym kroku boli, mam nadzieję, że może jakoś to rozchodzę...

gg642n0aww2rhqzn.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzę wam miłego dnia. Jadę sobie na jeden dzień z moim chłopcami do mamy wypocząć. Wracam wieczorem. Dziś zaczynam 12 t 0 d a więc 13 tydzień i trzeba to uczcić dobrym obiadkiem.
    :-*

salomea, A.Kasia, Kate84, Renka88, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, życzę Wam również spokojnej niedzieli. Ja chyba spedze ją w lozku- po wczorajszym wycieczce cos mnie lapie- gardło pobolewa i całą noc ból głowy... Mam nadzieję, że obejdzie się bez leków. Muszę poszperac na forum jakie domowe sposoby polecalyscie na przeziębienie....

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii ale ładne zakupy, ślicznie :-) Ja też chcę mieć kompletną wyprawkę do końca 2 trymestru. Później zostanie tylko zamówienie kosmetyków dla bobasa i mamusi z Gemini, no i prezenty z Baby shower. Przyjaciółki już się śmieją, że mam im coś z tej wyprawki zostawić do kupienia.
    Cieszę się, że ten wózek już mamy bo to jedna z poważaniejszych decyzji.

Ja oczywiście noc bardzo ciężka przez owe hemoroidy :-( Mam nadzieję, że wkrótce maść zacznie działać bo teraz nie wyobrażam sobie się wypróżnić :-(
    Po takiej nocy chyba do 12 zostaje w łóżku bo M i tak pojechał grać mecz i będzie dopiero ok 14...

Dziewczyny ponawiam pytanie, ile dziennie bierzecie Urinalu? Rozumiem, że zapobiegawczo mogę sobie łykać?

Miłej niedzieli bez bólu dla nas Wszystkich!

domiii lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaki rozmiar ubranek kupujecie? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Dziewczyny, życzę Wam również spokojnej niedzieli. Ja chyba spedze ją w lozku- po wczorajszym wycieczce cos mnie lapie- gardło pobolewa i całą noc ból głowy... Mam nadzieję, że obejdzie się bez leków. Muszę poszperac na forum jakie domowe sposoby polecalyscie na przeziębienie....

Też mnie dopadł ból gardła :( Boli jak cholera, szczególnie w nocy. Poza tym nie mam żadnych dolegliwości. Nawet zastanawiałam się czy nie iść na L4, bo pracuję w szkole podstawowej i boję się, że mi się pogorszy. To niestety bardzo możliwe, bo odkąd pracuję w szkole to przeziębienie zawsze zaczyna się od bolącego gardła. :( Jak na razie piję tylko babciny sok z czarnej porzeczki i ból trochę złagodniał. Tak się zastanawiam, czy w razie potrzeby powinnam iść do lekarza ogólnego czy swojego ginekologa?

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Witam sie w drugim trymestrze :) przez to ze mam prace ostatnio mało tu zaglądam :) wczoraj z okazji 4 mca zaczęliśmy mowić o ciąży :)

A.Kasia, Est, baassiia, Love_life, She86, karlik lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii mi się wydaje że dobrze mieć kilka w rozmiarze 56 ale głównie to chyba 62... Ja tez czuje koło spojenia lonowego i ogólnie w obrębie całej miednicy nawet z tyłu takie rozciąganie i kłucie, ale lekarz mówi ze to norma.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ