Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ryjkek wrote:Też mnie dopadł ból gardła
Boli jak cholera, szczególnie w nocy. Poza tym nie mam żadnych dolegliwości. Nawet zastanawiałam się czy nie iść na L4, bo pracuję w szkole podstawowej i boję się, że mi się pogorszy. To niestety bardzo możliwe, bo odkąd pracuję w szkole to przeziębienie zawsze zaczyna się od bolącego gardła.
Jak na razie piję tylko babciny sok z czarnej porzeczki i ból trochę złagodniał. Tak się zastanawiam, czy w razie potrzeby powinnam iść do lekarza ogólnego czy swojego ginekologa?
Jak mi się nie polepszy to jutro zadzwonie do mojej Pani Ginekolog i zapytam co mogę wziąć a na twoim miejscu nawet nie wahalabym się z tym L4ksanka lubi tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Domiii mi się wydaje że dobrze mieć kilka w rozmiarze 56 ale głównie to chyba 62... Ja tez czuje koło spojenia lonowego i ogólnie w obrębie całej miednicy nawet z tyłu takie rozciąganie i kłucie, ale lekarz mówi ze to norma.
No właśnie tak myślałam... bo ja wszystko kupuje 62, ale pomyślałam o kilku awaryjnych 56. -
Domii ja tak samo kupuję większość w rozmiarze 62, czasem jak mi coś bardzo wpadnie w oko to nawet 68 ale to już w kierunku letnim
jednak z uwagii na to jak nie tyje i jakie w rodzinie rodziły się mniejsze dzieci też parę 56 i nawet z 2 szt mini 50
ale te to już w Tesco w super promo
Ja na przeziębienie od kilku dni jem do kolacji chleb z czosnkiem i pije herbatę z miodem i cytryna.Tunia.a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak w ogóle to dzień dobry
Pogoda paskudna ale ponoć od jutra ma być już ładnie
My pewnie przeleżymy cały dzień w domu, ewentualnie jak znam mojego męża to możemy zaliczyć wypad do maka wracając z mszy
Miłego dzionka dziewczyny, ja pewnie będę Was podczytywać bo raczej się z domu nie ruszamBuziaki na ten niedzielny dzień!
Renka88 lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja w ten pochmurny dzień
Co do ciuszków, to ja mam dylemat w co ubierać takie dziecko w dzień, na noc, no i w związku z tym nie bardzo wiem co mam kupować i ile czego mieć... Jak macie jakąś wiedzę na ten temat, to proszę podzielcie się
Domii, a ten kocyk to przypadkiem nie ze smyka? Widziałam taki ostatnio i we wtorek chcę kupić bo był taki milusi i mięciusiI jeszcze ręczniczek mi się jeden podobał
Ja kupiłam na allegro kocyk minky, ceny tam są różne tych kocyków, ale i jakość bardzo różna. Jeśli ktoś będzie chciał kiedyś zamawiać to mogę polecić sprzedawcę u którego brałam, minky fajne, a bawełna inna niż u innych sprzedawców, nie taka pościelowa, szorstka, tylko taka mięciutka, no i wzorki fajne
A z otuli.pl zamawiałam pieluszki bambusowe, śliczne i fajne jakościowo, też polecam
-
Ja też do końca listopada planuję skompletować wyprawkę. Na grudzień zostawię kosmetyki i jakieś drobiazgi o których zapomnę wcześniej
W styczniu tylko łóżeczko zamówię, no i pewnie ciuszków dokupię, bo będą jakieś przeceny.
She86 lubi tę wiadomość
-
cześć! widzę, że czas przeziębień rozpoczęty
mnie też wczoraj zaczęło boleć gardło, a najbardziej stresuje mnie to, że zaczęły też doskwierać mi zatoki.
póki co wcinam czosnek i piję gorące herbatki, ale wiecie co mnie zdziwiło? poszłam wczoraj do apteki i pani wiedząc, że jestem w 12 tygodniu ciąży dała mi tantum verde mówiąc,że skoro minęły już trzy miesiące (a nie minęły...) to spokojnie mogę brać. kupiłam i jako,że jutro mam prenatalne (w końcu!!) to podpytam jeszcze lekarza czym się leczyć.
dziewczyny, patrzę na Wasze poukładane plany wyprawkowe i stwierdzam, że te 3-4 tygodnie różnicy w naszych ciążach to bardzo dużo. ja nawet nie myślę! uspokaja mnie to,że mam po sąsiedzku doświadczoną siostrę i od niej dostaniemy większość drobnych rzeczy dla malucha. myślę, że ja zacznę się zastanawiać gdzieś koło półmetkapóki co pracuję normalnie, brzuszka nie widać, więc jeszcze się nie przestawiłam na stan ciążowy
któraś z Was pytała o szkoły rodzenia we Wrocławiu, ostatnio wpadłam na info na stronie kliniki "Mama i ja" o zajęciach refundowanych przez nfz.
miłej niedzieli!salomea lubi tę wiadomość
-
Ale juz szalejecie z wyprawkami:) ja sobie obiecalam ze zaczne kompletowac wszystko po polowkowym. Chociaz zobaczymy czy wytrzymam;)
Na razie dostalam od przyjaciolki adapter do pasow samochodowych dla kobiet w ciazy. Przydatna rzecz, szczegolnie jak zaraz brzuszek urosnie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:19
ryjkek, She86 lubią tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:Ale juz szalejecie z wyprawjamu:) ja sobie obiecalam ze zaczne kompletowac wszystko po polowkowym. Chociaz zobaczymy czy wytrzymam;)
Na razie dostalam od przyjaciolki adapter do pasow samochodowych dla kobiet w ciazy. Przydatna rzecz, szczegolnie jak zaraz brzuszek urosnie;)
Popieram. Wcześniej myślałam, że będę wszystko kupować pod koniec roku, ale jak czytam o Waszych zakupach to zaczynam się czuć jak wyrodna matka
Adapter do pasów samochodowych???? Pierwsze słyszę. Zapytam wujka Google co to jestSyn Stasiu ur 02.03.2016
-
domiii wrote:Dziewczyny, a jaki rozmiar ubranek kupujecie?
Ciężko przewidzieć, bo dużo zależy w którym tygodniu sie dzidziuś urodzi. Wcześniaki pochodzą w 50, ale np jak Ci się urodzi po terminie to możliwe, że nawet w 56 ledwo się będzie mieściło
ryjkek, Lilou1984 ja tez nie kupuje nic, bo odstane wszystkiego duuuuzo od rodziny, więc szkoda się dublować. A wyprawka? Czarna magia :pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:35
-
Kasiu dziękuje bardzo, to od dziś łykam narazie 2x1
Paola87 Możesz podać sprzedawcę minky? ja narazie wiem skąd zamówię do wózka ,ogólnie to zakochałam się w minkyi chcę mieć dużo rzeczy: kocyk, śpiworek, rożek ,pościel do łóżeczka itp
Lilou1984 ja też planuję i to jak najszybciej kupić taki używany adapter nie wiem jak Was ale mnie baaardzo denerwuje pas ,wciąż ciśnie i drażni a niestety dużo jeżdżę autem.Jutro pierwszy raz jadę z Gdańska do Poznania od kiedy wiem o ciąży...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:41
-
Witam Was serdecznie dziewczyny
Wczoraj pobrykałam i to ostro, pomagałam przy remoncie cały dzień - wymęczyłam się i do tego jeszcze w dymie czasem od palnika, itd. Niezdrowo...
Jestem debilem... przyznaję - potem wieczorem leżąc już w łóżku bałam się okrutnie o dzieciątko, że swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem mogłam zaszkodzić maleństwu... i co chwilę biegałam do łazienki sprawdzić czy nie krwawię.
Jestem głupia, przyznaję...
Bo lekarz przecież zalecił oszczędzający tryb życia i duuużo leżenia.
A teraz tak z innej beczki - bardzo podobają mi się Wasze zakupy dla przyszłych pociech
Sama już nie mogę się doczekać kiedy też będę mogła już kupić coś dla maleństwa.
-
Witam sie w 16tygodniu
Kate ja tez biore urinal i gin kazal mi brac 2*1
Tez mi sie bardzo podobaja kocyki z minky i taki planuje kupic
A co do wyprawki to wydaje mi sie, ze rozmiar 50 to sie nie przyda jego raczej kupuje sie wczesniaka, a jak dziecko jest male to ubiera sie 56Kate84, Madzialena90, A.Kasia lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Hej dziewczyny, ale zimny wiatr wieje. Ciekawe czy od jutra będzie ładnie.
Co do rozmiarów ja mam zaplanowaną cesarkę, lekarz coś wspominał o 2 tygodniach przed termine, więc kupuję ubranka na 56 (mniej) i 62 (więcej). Ostatnio jak wpadłam w szał zakupów, a mieliśmy dodatkowy rabat, to kupiłam nawet kilka na 68 i 74. Co do wyprawki, doświadczenia nie mam, ale przeczytałam na ten temat pół internetui zrobiłam sobie taką listę - https://www.dropbox.com/s/p2zigucwlne4m9w/Wyprawka%20-%20wersja%20dla%20dziewczyn.xlsx?dl=0. Domii, Karolina, jeśli uważacie, że może się przydać to może podepnijcie na początku wątku? No i wczoraj kupiłam wózek.
Kupiłam też używany adapter do pasów beSafe, zapłaciłam 70 PLN i polecam. Dużo spokojniej hamuję podczas prowadzenia
Pojawiał się ostatnio wątek pierwszych ruchów. Ja jeszcze nie czuję kopniaczków, trochę jest za wcześnie, dziś dopiero zaczynam 16 tydzień. Ale młody regularnie od wczorajszego poranka układa się po lewej stronie i wypycha brzuch. Dzieje się tak głównie gdy mam pełny pęcherz. Teraz w nocy muszę wstawać dwa razy, a zanim zachce mi się siku to młody już brzuch napina i to mnie budzi. Tu możecie zobaczyć jak to wygląda:
http://zapodaj.net/808fcf0f7e3e1.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:50
RudyTygrysek, A.Kasia, 26Asia, She86 lubią tę wiadomość
-
U mnie pogoda ładna. Byłam w Kościele ale długo tam nie wystalam, może z 15 min. Resztę przesiedzialam na ławce za Kościołem, mój 12 letni brat którego zabrałam ze sobą bardzo się z tego ucieszył bo kazalam mu iść ze mną na wszelki wypadek. Nie piszcie dziś za dużo bo jadę na chrzciny i nie nadrobię z czytaniem
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyDziewczyny ja kupiłam w tkmax książeczkę prezent. Zobaczyłam ją pierwszy raz u znajomej i byłam oczarowana. Książka ma miejsce na zdjęcia rodziców i dzidzi oraz na info czym zajmują się rodzice i jak się poznali. Jest tez taka folia na odcisk nóżki lub rączki. Mysle, ze da się tez znaleźć w necie, a jeśli macie tkmax szukajcie na dziale dziecięcym. To tez super prezent dla kogoś.
-
U mnie pogodowo dziś bez szału, ale przynajmniej nie pada. I obudziłam się jakaś taka połamana. Ale zaraz biorę się za rosółek, a potem chyba polegiwanie z książką.
W temacie ciuszków, tak jak kiedyś pisałam warto mieć jednak jakieś zestawy na 56, obiecałam, że jak znajdę to pokażę Wam jak się u mnie skończyło słuchanie dobrych rad koleżanki, by nie kupować ciuszków mniejszych niż 62 i młoda wylądowała w niebieskich kaftanikach i białych śpioszkach, które jako jedyne M wtedy na spontanie dorwał w sklepieoto moja gwiazda jednak w ciut za dużym rozmiarze 62:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:32
perła ziemi, edyś, Kajola, anie93lica, Izoleccc, Est, She86 lubią tę wiadomość
-
Robaczek89 wrote:No i wczoraj kupiłam wózek.
Osz TyExpres jesteś. Poprosimy zdjęcie wózka.
Robaczek89 wrote:Kupiłam też używany adapter do pasów beSafe, zapłaciłam 70 PLN i polecam. Dużo spokojniej hamuję podczas prowadzenia
Po krótkim namyśle stwierdziłam, że tez by mi się przydał, bo sporo jeżdżę autem .
Co do zdjęcia brzuszka. Mój wyglądał identycznie, ale tylko dlatego, że mięśniak się uwidocznił. Teraz już poszedł do góry i go aż tak nie widać.
Syn Stasiu ur 02.03.2016