X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 21:45

Tunia.a lubi tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 bardzo ładne to łóżeczko, ale wydaje mi się, że tak do 3, może maks. 4 roczku.Ja mam prawie 6 letnią córkę i od roku śpi na łóżku 180 cm. Sądzę, że ciężko jednak by 4 latek się wyspał w łóżku 140 cm. Dzieci śpią często z rączkami do góry, wiercą się itp. I do tego polecam wspomniane zabezpieczenie boku. Barierka boczna często jest nie do przecenienia dla 3 czy nawet 5 latka.

Witam podwójną mamę i życzę jak najszybszego znalezienia dobrego gina i spokojnych pozostałych ciążowych miesięcy:-)

A.Kasia ja też jeszcze nic nie kupiłam. Zostawiam zakupy na ostatni trymestr, gdy mnie dopadnie zapewne "syndrom wicia gniazda" ;-)

aniek_m, She86 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86,Jusiakp piękne te łóżeczka naprawdę :-) i mogę posłużyć na później.

Dziewczyny napisałam do gina i pozwolił na czopki i maści, także kupiłam posterisan i mam nadzieję, że niedługo pomoże :-(
    Do tego biegam siusiu co 10 minut i nie wiem czy tak powinno być? Badania moczu wyszły ok hmmm więc kupiłam też urinal tak jak niektóre z Was? Ile dziennie go bierzecie?

km5szbmhexpco9m1.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przepraszam ze nie na temat ale chyba czeka mnie kolejna nieprzespana noc, ogromny ból podbrzusza po lewej stronie ;(

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica - jak mnie dopadają bóle podbrzusza to kładę się na plecach, prostuję nogi i pod stopy albo łydki podkładam poduszkę, żeby były ciut wyżej niż biodra. W większości przypadków mi pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 21:29

anie93lica lubi tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Mój teściu zadeklarował się, że zafunduje wnukowi wózek. My mamy tylko wybrać :D

Mój tata miał zreperować stare łóżeczko, ale stwierdził, że tak to nie będzie i stare będzie trzymał u siebie (na odwiedziny), a dla mnie kupi nowe :) W sumie moglibyśmy sami kupić, ale nie chce mu przyjemności odbierać, bo też pewnie chce się przyczyić w wnusiową wyprawkę :D

She86 śliczne łóżeczko !!!

She86 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m wrote:
    anie93lica - jak mnie dopadają bóle podbrzusza to kładę się na plecach, prostuję nogi i pod stopy albo łydki podkładam poduszkę, żeby były ciut wyżej niż biodra. W większości przypadków mi pomaga.

Spróbuję, może zasne ;-*

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica - niech Cię czym prędzej puści ten ból ;) Dobrej nocy!

34bwkw7izri68fev.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anielica nospe wez

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Hej, przepraszam ze nie na temat ale chyba czeka mnie kolejna nieprzespana noc, ogromny ból podbrzusza po lewej stronie ;(

Mnie też bóle najczęściej łapią z lewej strony :/ Na takie sytuacje mam scopolan w czopkach. Dobrej nocy kochana, mam nadzieję że to nic takiego ale jakby nie przechodziło i było bardzo uciążliwe to nie wahaj się jechać na IP :*

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i co wystepowal Twoj kolega w tym odcinku? tez ogladam The Voice of Poland i nawet na publicznosci bylam na jednych nagraniach :P

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Kasia i co wystepowal Twoj kolega w tym odcinku? tez ogladam The Voice of Poland i nawet na publicznosci bylam na jednych nagraniach :P

Tak :) Nawet się dostał dalej. Taki młody chłopak w koszuli w kratę - Patryk Skoczyński :)

Gośśś lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Tak :) Nawet się dostał dalej. Taki młody chłopak w koszuli w kratę - Patryk Skoczyński :)

A wiesz, ze bylam wlasnie na jego wystepie :P i slyszalam na zywo jak spiewa :) I przez chwile przeszlo mi przez mysl, ze to o nim pisalas, bo ten chlopak co byl z nim bardzo jest do ciebie podobny :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

myślałam, że Was nie nadrobię, ale udało się! zaraz naniosę zmiany na listę :)

tak w ogóle to moja Mama przyjechała do nas ze swoim facetem na weekend i prawie tu nie zaglądałam. miało być miło, a okazuje się, że ich przyjazd jest dla mnie fatalny...
    generalnie mam astmę oskrzelową i alergię na wszystko co się da, w tym bardzo silną na koty, które posiada w domu moja Mama, a w dodatku razem z jej partnerem prowadzą klinikę weterynaryjną... nie spodziewałam się, że mogę tak zareagować na same alergeny, które ze sobą przywieźli! nie mając bezpośredniego kontaktu z tymi zwierzętami i to ich nie pierwsza wizyta u nas... w związku z tym, że prawie wszystko z leków jest zakazane w ciąży, wyczytałam, że mogę użyć tylko jednego inhalatora, który jest tak naprawdę bardzo słaby, co powodowało, że co 2h musiałam robić wziew od nowa, bo już miałam skurcz oskrzeli i nie mogłam oddychać...
    nie muszę Wam chyba mówić, że wszystko nasilił strach o malucha i wpływ tych wziewek na niego... aż się popłakałam z tego wszystkiego, bo sytuacja patowa... :(
    na szczęście jutro rano wyjeżdżają... będę musiała wszystko odkurzyć, umyć, wyprać i wywietrzyć...
    ehhh na pocieszenie dodam, że zrobiłam kolejne zakupy dla synka :) wrzucę Wam zaraz zdjęcia :)

i chyba pierwszy raz napisałam taki wywód! :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 22:30

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje nabytki z dziś :) jak ja nienawidzę chodzić po sklepach, tak zakupy dla maluszka mogłabym robić cały czas <zakochana>

34sfrer.jpg

ir6fy0.jpg

2n0szyp.jpg

A.Kasia, Est, Lula_w, d'nusia, Kate84, baassiia, Renka88, Kajola, anie93lica, She86, karlik, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii sliczne zakupy dla maluszka :)

domiii lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - hehe, no co Ty ;) Zupełnie nie jesteśmy podobni ;) Mam troje rodzeństwa i podzieliliśmy się podobieństwem do rodziców po połowie ;) Ja akurat jestem z drugim bratem w obozie taty ;)

domiii - niezłe łowy :D jeszcze chwila i będziesz miała wszystko przygotowane do porodu :D

• domiii Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Gośśś - hehe, no co Ty ;) Zupełnie nie jesteśmy podobni ;) Mam troje rodzeństwa i podzieliliśmy się podobieństwem do rodziców po połowie ;) Ja akurat jestem z drugim bratem w obozie taty ;)

domiii - niezłe łowy :D jeszcze chwila i będziesz miała wszystko przygotowane do porodu :D

Kochana, plan mam taki, że do końca listopada chcę mieć wszystko poza kosmetykami, które też mam już wybrane i tylko złoże zamówienie w lutym w aptece gemini :) teraz mam jeszcze dużo energii i siły, żeby biegać po sklepach, potem trzeba jeszcze wszystko wyprać, wyprasować... a te ostatnie 2 miesiące chce już sobie poodpoczywać i czekać aż przyjdzie na świat to cudo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 22:45

Est lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, plan mam taki, że do końca listopada chcę mieć wszystko poza kosmetykami, które też mam już wybrane i tylko złoże zamówienie w lutym w aptece gemini :) teraz mam jeszcze dużo energii i siły, żeby biegać po sklepach, potem trzeba jeszcze wszystko wyprać, wyprasować... a te ostatnie 2 miesiące chce już sobie poodpoczywać i czekać aż przyjdzie na świat to cudo :)

I to bardzo dobry plan :) Jak sobie pomyślę, jakie tłumy będą w centrach handlowych w okresie przedświąteczno-noworocznym to aż mi się wszystkiego odechciewa. I tylko się cieszę , że jedyne zakupy jakie planuję to właśnie produkty pielęgnacyjne, które zrobię on-line :)

domiii lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez gdzieś w listopadzie ruszę na zakupy, bo w grudniu będzie masakra w sklepach a w styczniu już chcę mieć wszystko załatwione. Ewentualnie wtedy już kupimy rzeczy, które zajmują dużo miejsca np łóżeczko, bo na razie maleństwo będzie spało z nami w sypialni.

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ