Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
She86 bardzo ładne to łóżeczko, ale wydaje mi się, że tak do 3, może maks. 4 roczku.Ja mam prawie 6 letnią córkę i od roku śpi na łóżku 180 cm. Sądzę, że ciężko jednak by 4 latek się wyspał w łóżku 140 cm. Dzieci śpią często z rączkami do góry, wiercą się itp. I do tego polecam wspomniane zabezpieczenie boku. Barierka boczna często jest nie do przecenienia dla 3 czy nawet 5 latka.
Witam podwójną mamę i życzę jak najszybszego znalezienia dobrego gina i spokojnych pozostałych ciążowych miesięcy:-)
A.Kasia ja też jeszcze nic nie kupiłam. Zostawiam zakupy na ostatni trymestr, gdy mnie dopadnie zapewne "syndrom wicia gniazda"aniek_m, She86 lubią tę wiadomość
-
She86,Jusiakp piękne te łóżeczka naprawdę
i mogę posłużyć na później.
Dziewczyny napisałam do gina i pozwolił na czopki i maści, także kupiłam posterisan i mam nadzieję, że niedługo pomoże
Do tego biegam siusiu co 10 minut i nie wiem czy tak powinno być? Badania moczu wyszły ok hmmm więc kupiłam też urinal tak jak niektóre z Was? Ile dziennie go bierzecie? -
anie93lica - jak mnie dopadają bóle podbrzusza to kładę się na plecach, prostuję nogi i pod stopy albo łydki podkładam poduszkę, żeby były ciut wyżej niż biodra. W większości przypadków mi pomaga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 21:29
anie93lica lubi tę wiadomość
-
ryjkek wrote:Mój teściu zadeklarował się, że zafunduje wnukowi wózek. My mamy tylko wybrać
Mój tata miał zreperować stare łóżeczko, ale stwierdził, że tak to nie będzie i stare będzie trzymał u siebie (na odwiedziny), a dla mnie kupi noweW sumie moglibyśmy sami kupić, ale nie chce mu przyjemności odbierać, bo też pewnie chce się przyczyić w wnusiową wyprawkę
She86 śliczne łóżeczko !!!She86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanie93lica wrote:Hej, przepraszam ze nie na temat ale chyba czeka mnie kolejna nieprzespana noc, ogromny ból podbrzusza po lewej stronie ;(
Mnie też bóle najczęściej łapią z lewej stronyNa takie sytuacje mam scopolan w czopkach. Dobrej nocy kochana, mam nadzieję że to nic takiego ale jakby nie przechodziło i było bardzo uciążliwe to nie wahaj się jechać na IP :*
anie93lica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGośśś wrote:Kasia i co wystepowal Twoj kolega w tym odcinku? tez ogladam The Voice of Poland i nawet na publicznosci bylam na jednych nagraniach
TakNawet się dostał dalej. Taki młody chłopak w koszuli w kratę - Patryk Skoczyński
Gośśś lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Tak
Nawet się dostał dalej. Taki młody chłopak w koszuli w kratę - Patryk Skoczyński
A wiesz, ze bylam wlasnie na jego wystepiei slyszalam na zywo jak spiewa
I przez chwile przeszlo mi przez mysl, ze to o nim pisalas, bo ten chlopak co byl z nim bardzo jest do ciebie podobny
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Dobry wieczór
myślałam, że Was nie nadrobię, ale udało się! zaraz naniosę zmiany na listę
tak w ogóle to moja Mama przyjechała do nas ze swoim facetem na weekend i prawie tu nie zaglądałam. miało być miło, a okazuje się, że ich przyjazd jest dla mnie fatalny...
generalnie mam astmę oskrzelową i alergię na wszystko co się da, w tym bardzo silną na koty, które posiada w domu moja Mama, a w dodatku razem z jej partnerem prowadzą klinikę weterynaryjną... nie spodziewałam się, że mogę tak zareagować na same alergeny, które ze sobą przywieźli! nie mając bezpośredniego kontaktu z tymi zwierzętami i to ich nie pierwsza wizyta u nas... w związku z tym, że prawie wszystko z leków jest zakazane w ciąży, wyczytałam, że mogę użyć tylko jednego inhalatora, który jest tak naprawdę bardzo słaby, co powodowało, że co 2h musiałam robić wziew od nowa, bo już miałam skurcz oskrzeli i nie mogłam oddychać...
nie muszę Wam chyba mówić, że wszystko nasilił strach o malucha i wpływ tych wziewek na niego... aż się popłakałam z tego wszystkiego, bo sytuacja patowa...
na szczęście jutro rano wyjeżdżają... będę musiała wszystko odkurzyć, umyć, wyprać i wywietrzyć...
ehhh na pocieszenie dodam, że zrobiłam kolejne zakupy dla synkawrzucę Wam zaraz zdjęcia
i chyba pierwszy raz napisałam taki wywód!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 22:30
-
A to moje nabytki z dziś
jak ja nienawidzę chodzić po sklepach, tak zakupy dla maluszka mogłabym robić cały czas <zakochana>
A.Kasia, Est, Lula_w, d'nusia, Kate84, baassiia, Renka88, Kajola, anie93lica, She86, karlik, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGośśś - hehe, no co Ty
Zupełnie nie jesteśmy podobni
Mam troje rodzeństwa i podzieliliśmy się podobieństwem do rodziców po połowie
Ja akurat jestem z drugim bratem w obozie taty
domiii - niezłe łowyjeszcze chwila i będziesz miała wszystko przygotowane do porodu
-
A.Kasia wrote:Gośśś - hehe, no co Ty
Zupełnie nie jesteśmy podobni
Mam troje rodzeństwa i podzieliliśmy się podobieństwem do rodziców po połowie
Ja akurat jestem z drugim bratem w obozie taty
domiii - niezłe łowyjeszcze chwila i będziesz miała wszystko przygotowane do porodu
Kochana, plan mam taki, że do końca listopada chcę mieć wszystko poza kosmetykami, które też mam już wybrane i tylko złoże zamówienie w lutym w aptece geminiteraz mam jeszcze dużo energii i siły, żeby biegać po sklepach, potem trzeba jeszcze wszystko wyprać, wyprasować... a te ostatnie 2 miesiące chce już sobie poodpoczywać i czekać aż przyjdzie na świat to cudo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 22:45
Est lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydomiii wrote:Kochana, plan mam taki, że do końca listopada chcę mieć wszystko poza kosmetykami, które też mam już wybrane i tylko złoże zamówienie w lutym w aptece gemini
teraz mam jeszcze dużo energii i siły, żeby biegać po sklepach, potem trzeba jeszcze wszystko wyprać, wyprasować... a te ostatnie 2 miesiące chce już sobie poodpoczywać i czekać aż przyjdzie na świat to cudo
I to bardzo dobry planJak sobie pomyślę, jakie tłumy będą w centrach handlowych w okresie przedświąteczno-noworocznym to aż mi się wszystkiego odechciewa. I tylko się cieszę , że jedyne zakupy jakie planuję to właśnie produkty pielęgnacyjne, które zrobię on-line
domiii lubi tę wiadomość
-
Ja tez gdzieś w listopadzie ruszę na zakupy, bo w grudniu będzie masakra w sklepach a w styczniu już chcę mieć wszystko załatwione. Ewentualnie wtedy już kupimy rzeczy, które zajmują dużo miejsca np łóżeczko, bo na razie maleństwo będzie spało z nami w sypialni.
domiii lubi tę wiadomość