WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 21:45

Tunia.a lubi tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 bardzo ładne to łóżeczko, ale wydaje mi się, że tak do 3, może maks. 4 roczku.Ja mam prawie 6 letnią córkę i od roku śpi na łóżku 180 cm. Sądzę, że ciężko jednak by 4 latek się wyspał w łóżku 140 cm. Dzieci śpią często z rączkami do góry, wiercą się itp. I do tego polecam wspomniane zabezpieczenie boku. Barierka boczna często jest nie do przecenienia dla 3 czy nawet 5 latka.

Witam podwójną mamę i życzę jak najszybszego znalezienia dobrego gina i spokojnych pozostałych ciążowych miesięcy:-)

A.Kasia ja też jeszcze nic nie kupiłam. Zostawiam zakupy na ostatni trymestr, gdy mnie dopadnie zapewne "syndrom wicia gniazda" ;-)

aniek_m, She86 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86,Jusiakp piękne te łóżeczka naprawdę :-) i mogę posłużyć na później.

Dziewczyny napisałam do gina i pozwolił na czopki i maści, także kupiłam posterisan i mam nadzieję, że niedługo pomoże :-(
    Do tego biegam siusiu co 10 minut i nie wiem czy tak powinno być? Badania moczu wyszły ok hmmm więc kupiłam też urinal tak jak niektóre z Was? Ile dziennie go bierzecie?

km5szbmhexpco9m1.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przepraszam ze nie na temat ale chyba czeka mnie kolejna nieprzespana noc, ogromny ból podbrzusza po lewej stronie ;(

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica - jak mnie dopadają bóle podbrzusza to kładę się na plecach, prostuję nogi i pod stopy albo łydki podkładam poduszkę, żeby były ciut wyżej niż biodra. W większości przypadków mi pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 21:29

anie93lica lubi tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Mój teściu zadeklarował się, że zafunduje wnukowi wózek. My mamy tylko wybrać :D

Mój tata miał zreperować stare łóżeczko, ale stwierdził, że tak to nie będzie i stare będzie trzymał u siebie (na odwiedziny), a dla mnie kupi nowe :) W sumie moglibyśmy sami kupić, ale nie chce mu przyjemności odbierać, bo też pewnie chce się przyczyić w wnusiową wyprawkę :D

She86 śliczne łóżeczko !!!

She86 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m wrote:
    anie93lica - jak mnie dopadają bóle podbrzusza to kładę się na plecach, prostuję nogi i pod stopy albo łydki podkładam poduszkę, żeby były ciut wyżej niż biodra. W większości przypadków mi pomaga.

Spróbuję, może zasne ;-*

ug37zbmh9r9sv292.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica - niech Cię czym prędzej puści ten ból ;) Dobrej nocy!

34bwkw7izri68fev.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anielica nospe wez

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Hej, przepraszam ze nie na temat ale chyba czeka mnie kolejna nieprzespana noc, ogromny ból podbrzusza po lewej stronie ;(

Mnie też bóle najczęściej łapią z lewej strony :/ Na takie sytuacje mam scopolan w czopkach. Dobrej nocy kochana, mam nadzieję że to nic takiego ale jakby nie przechodziło i było bardzo uciążliwe to nie wahaj się jechać na IP :*

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i co wystepowal Twoj kolega w tym odcinku? tez ogladam The Voice of Poland i nawet na publicznosci bylam na jednych nagraniach :P

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Kasia i co wystepowal Twoj kolega w tym odcinku? tez ogladam The Voice of Poland i nawet na publicznosci bylam na jednych nagraniach :P

Tak :) Nawet się dostał dalej. Taki młody chłopak w koszuli w kratę - Patryk Skoczyński :)

Gośśś lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Tak :) Nawet się dostał dalej. Taki młody chłopak w koszuli w kratę - Patryk Skoczyński :)

A wiesz, ze bylam wlasnie na jego wystepie :P i slyszalam na zywo jak spiewa :) I przez chwile przeszlo mi przez mysl, ze to o nim pisalas, bo ten chlopak co byl z nim bardzo jest do ciebie podobny :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

myślałam, że Was nie nadrobię, ale udało się! zaraz naniosę zmiany na listę :)

tak w ogóle to moja Mama przyjechała do nas ze swoim facetem na weekend i prawie tu nie zaglądałam. miało być miło, a okazuje się, że ich przyjazd jest dla mnie fatalny...
    generalnie mam astmę oskrzelową i alergię na wszystko co się da, w tym bardzo silną na koty, które posiada w domu moja Mama, a w dodatku razem z jej partnerem prowadzą klinikę weterynaryjną... nie spodziewałam się, że mogę tak zareagować na same alergeny, które ze sobą przywieźli! nie mając bezpośredniego kontaktu z tymi zwierzętami i to ich nie pierwsza wizyta u nas... w związku z tym, że prawie wszystko z leków jest zakazane w ciąży, wyczytałam, że mogę użyć tylko jednego inhalatora, który jest tak naprawdę bardzo słaby, co powodowało, że co 2h musiałam robić wziew od nowa, bo już miałam skurcz oskrzeli i nie mogłam oddychać...
    nie muszę Wam chyba mówić, że wszystko nasilił strach o malucha i wpływ tych wziewek na niego... aż się popłakałam z tego wszystkiego, bo sytuacja patowa... :(
    na szczęście jutro rano wyjeżdżają... będę musiała wszystko odkurzyć, umyć, wyprać i wywietrzyć...
    ehhh na pocieszenie dodam, że zrobiłam kolejne zakupy dla synka :) wrzucę Wam zaraz zdjęcia :)

i chyba pierwszy raz napisałam taki wywód! :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 22:30

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje nabytki z dziś :) jak ja nienawidzę chodzić po sklepach, tak zakupy dla maluszka mogłabym robić cały czas <zakochana>

34sfrer.jpg

ir6fy0.jpg

2n0szyp.jpg

A.Kasia, Est, Lula_w, d'nusia, Kate84, baassiia, Renka88, Kajola, anie93lica, She86, karlik, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii sliczne zakupy dla maluszka :)

domiii lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - hehe, no co Ty ;) Zupełnie nie jesteśmy podobni ;) Mam troje rodzeństwa i podzieliliśmy się podobieństwem do rodziców po połowie ;) Ja akurat jestem z drugim bratem w obozie taty ;)

domiii - niezłe łowy :D jeszcze chwila i będziesz miała wszystko przygotowane do porodu :D

• domiii Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Gośśś - hehe, no co Ty ;) Zupełnie nie jesteśmy podobni ;) Mam troje rodzeństwa i podzieliliśmy się podobieństwem do rodziców po połowie ;) Ja akurat jestem z drugim bratem w obozie taty ;)

domiii - niezłe łowy :D jeszcze chwila i będziesz miała wszystko przygotowane do porodu :D

Kochana, plan mam taki, że do końca listopada chcę mieć wszystko poza kosmetykami, które też mam już wybrane i tylko złoże zamówienie w lutym w aptece gemini :) teraz mam jeszcze dużo energii i siły, żeby biegać po sklepach, potem trzeba jeszcze wszystko wyprać, wyprasować... a te ostatnie 2 miesiące chce już sobie poodpoczywać i czekać aż przyjdzie na świat to cudo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 22:45

Est lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, plan mam taki, że do końca listopada chcę mieć wszystko poza kosmetykami, które też mam już wybrane i tylko złoże zamówienie w lutym w aptece gemini :) teraz mam jeszcze dużo energii i siły, żeby biegać po sklepach, potem trzeba jeszcze wszystko wyprać, wyprasować... a te ostatnie 2 miesiące chce już sobie poodpoczywać i czekać aż przyjdzie na świat to cudo :)

I to bardzo dobry plan :) Jak sobie pomyślę, jakie tłumy będą w centrach handlowych w okresie przedświąteczno-noworocznym to aż mi się wszystkiego odechciewa. I tylko się cieszę , że jedyne zakupy jakie planuję to właśnie produkty pielęgnacyjne, które zrobię on-line :)

domiii lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez gdzieś w listopadzie ruszę na zakupy, bo w grudniu będzie masakra w sklepach a w styczniu już chcę mieć wszystko załatwione. Ewentualnie wtedy już kupimy rzeczy, które zajmują dużo miejsca np łóżeczko, bo na razie maleństwo będzie spało z nami w sypialni.

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ