WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Marcowe Mamusie,

23 marca mam powitać bliźnięta dwujajowe :)

I trymestr powoli dobiega końca, dolegliwości mijają i całe szczęście bo ostatni miesiąc to był jakiś koszmar. Niestety nadal nie mam lekarza prowadzącego, tułam się po różnych osobistościach w moim mieście. Ostatnio zawitałam do mega specjalisty, który zbiera same och i ach na forach internetowych, byłam u niego raz na próbę, zrobił na mnie pozytywne wrażenie, ale wczoraj niestety wyszłam od niego z gabinetu ze łzami w oczach...Żaden lekarz przez 30 lat nie potraktował mnie z taką wyższością i cynizmem. Dosłownie pojechał po mnie. Miałam wrażenie, że jestem dla niego bardzo niewygodną pacjentką i robił wszystko żeby mnie do siebie zniechęcić, żebym nie wróciła bo przecież sam nie powie wprost, że nie chce prowadzić ciąży wysokiego ryzyka...Udało mu się. Mam miesiąc czasu (do końca L4) na znalezienie kogoś kompetentnego kto nie boi się wyzwań.

Całe szczęście, że z dziećmi wszystko ok (usg I trym prawidłowe) :)

Chciałabym po prostu znaleźć lekarza, którego można obdarzyć zaufaniem i mieć komfort psychiczny i skupić się na przyjemniejszych rzecz jak np zakupy dla szkrabów :)

Lucky, She86, Karolina@, Gośśś, A.Kasia, Martita88, Est, baassiia, Renka88, muminka83, krówka_muffka, anie93lica, salomea, Kajola, d'nusia, karlik, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m - Witaj Aniu! Gratuluję podwójnego szczęścia, jesteś pierwszą marcową mamusią spodziewającą się bliźniąt :) Zachowania lekarza nawet nie chcę komentować, bo jest poniżej każdej krytyki :/ Przykro mi, że spotkało Cię takie traktowanie :/ Napisz skąd jesteś, może któraś z dziewczyn będzie w stanie Ci polecić lekarza z prawdziwego zdarzenia?

Lucky, aniek_m, muminka83 lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też już korci do kupowania. Póki co mam tylko parę skarpetek, które dałam mojemu M razem z testem ciążowym w prezencie :) Jednak czekam na jesień, bo wtedy mój mąż będzie wieczorami w domu i powoli zaczniemy kompletować wyprawkę. Napaliłam się na jakiś wózek z firmy Bebetto. Ogromnie mi się podobają, ale najpierw czeka mnie wyprawa do wózkowego sklepu i testowanie sprzętu.

Ja jeszcze wyraźnych ruchów nie czułam, ale co jakiś czas czuję takie przelewanie w brzuchu, a wczoraj poczułam nawet kilka takich puknięć. Nie chcę się nakręcać, że to bobas, bo mogą to być moje jelita :)

Aniek_m - witamy i do rozmowy zapraszamy. Napisz coś więcej o sobie. Płeć maluszków już znana? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 16:02

Lucky, aniek_m, baassiia lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no to mam nadzieję, że po połówkowych i Wy kupicie choć jakiś drobiazg dla Waszych maluszków :-)

Kasiu bardzo ładne te meble, na początku myślałam że z BRW :-) trzymam kciuki żeby jednak się wyprowadziła, a będziecie z nią rozmawiać??

Już pokazuje, ale dziś mało tych zakupów, więcej dla mamy było :-P

ced2973ed53f8be2med.jpg

A to Wam pokazywałam: :-)
    3e0d87b6af89671emed.jpg

I znów nie wiem dlaczego zrobiło się bokiem, ale udało mi się pierwszy raz z telefonu :-D

Aniek m gratuluję bliźniaków, super :-) najważniejsze, że dzieciaczki zdrowe i powoli przed Tobą lepsze samopoczucie. Właśnie tak jak Kasia pisze powiedz skąd jesteś to może pomożemy z lekarzem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 16:06

Karolina@, Lucky, Gośśś, Gośśś, She86, aniek_m lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - mieszkam w Łodzi - wydawałoby się, że żaden problem znaleźć kogoś sensownego a jednak...Po wczorajszej akcji rozpuściłam wici po znajomych, mam juz namiary na dwóch lekarzy, ale nie wiem czy zgodzą się prowadzić ciążę bliźniaczą - w poniedziałek zacznę obdzwaniać i pytać. Jeżeli ktokolwiek może polecić ginekologa, który nie boi się podjąć prowadzenia ciąży mnogiej to będę dozgonnie wdzięczna :)

Na wczorajszym badaniu powiedziano mi, że jest szansa, że jedno z dzieci będzie dziewczynką, ale to nie jest na 100% pewne. Prawdopodobnie wszystko wyjaśni się na usg połówkowym. Dzieci nie są równe i nigdy nie będą, mimo że są bliźniakami - jeden jest ciut większy od drugiego, ale Pani Doktor wykonująca USG powiedziała, że na chwilę obecną wszystko jest w normie, więc radość była niesamowita :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 16:14

Lucky, muminka83, d'nusia lubią tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aniu! Szkoda ze jeszcze nie trafiłaś na sensownego lekarza. Zachowanie pana 'slawy' raczej lepszej opinii mu juz nie przysporzy.
    Moze napisz skąd jesteś i dziewczyny poradzą kogoś fajnego.

A ja oszalałam. Na poprawę humoru kupiłam w Tesco dwie czapeczki maleńkie, takie na wyjście ze szpitala - obie kosztowały całe 5 zł :) cena mnie mocno zachęciła. Jedna jest biała a druga niebieska, ale ja tam kolorowego kodu dla płci w ogóle nie uznaje. Mała rzecz a cieszy :) cudne te czapeczki. Nie umiem jeszcze wklejać zdjeć, czas sie nauczyć :)

A.Kasia, aniek_m, Martita88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - Bebetto ma świetne jakościowo wózki, szczególnie te z 2015 roku bo są lekko ulepszone :) Moja siostra ma Vulcano i prowadzi się wspaniale. Gdyby nie to, że zakochani jesteśmy w futerkowym x-landerze to może też bym się nad Bebetto zastanawiała.

Kate84 - super zakupy! Co do szwagierki, ja raczej nie chcę tej rozmowy inicjować. Liczę, że za jakiś czas Piotrek przeprowadzi z nią rozmowę na temat przeprowadzki bo jednak to jego siostra. Rodzeństwu chyba łatwiej będzie rozmawiać, ja mimo wszystko jestem "obcą osobą". Trochę mi głupio zaczynać ten temat bo jednak wychowała się w tym domu, nie chcę żeby myślała, że chcę się jej pozbyć. Oczywiście mam jej trochę dosyć, bo od kilku lat jest wraz z córką na naszym utrzymaniu i do żadnych opłat się nie dokłada ani nie pomaga, ale jednak nie jestem bez serca i na bruk jej nie wyrzucę.

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Karolina@ - Bebetto ma świetne jakościowo wózki, szczególnie te z 2015 roku bo są lekko ulepszone :) Moja siostra ma Vulcano i prowadzi się wspaniale. Gdyby nie to, że zakochani jesteśmy w futerkowym x-landerze to może też bym się nad Bebetto zastanawiała.

Kasiu, to właśnie dzięki Tobie trafiłam na tą firmę, bo kiedyś o niej pisałaś pod kątem Twojej siostry. Na chwilę obecną jestem ślepo zakochana w tych wózkach pomimo tego, że jeszcze nie byliśmy oglądać żadnych wózków. Jestem jednak takiej natury, że jak na coś się uprę to koniec ;-)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniek witaj :) gratuluje podwojnego szczescia :)

Kate sliczne zakupy :)

Kasia ladna ta komoda i szafa :)

aniek_m lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kasiu, to właśnie dzięki Tobie trafiłam na tą firmę, bo kiedyś o niej pisałaś pod kątem Twojej siostry. Na chwilę obecną jestem ślepo zakochana w tych wózkach pomimo tego, że jeszcze nie byliśmy oglądać żadnych wózków. Jestem jednak takiej natury, że jak na coś się uprę to koniec ;-)

A jakiś model upodobałaś sobie szczególnie? Moja przyjaciółka, która rodzi w październiku ma w planach zakup Torino S-Line. To jakaś nowa seria i słyszałam, że ludzie zachwalają ;)

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Szkoda ze jeszcze nie trafiłaś na sensownego lekarza.

Lucky - co ja przeszłam do tej pory to ręce opadają. W pierwszych tygodniach ciąży dostałam zapalenia pęcherza, poziom bakterii w moim moczu bił pod sufit + leukocyty, już nie wspominając o sporym bólu przy oddawaniu moczu a pani ginekolog ze stoickim spokojem (wiedząc, że już 2 razy miałam zapalenie nerek) mówi mi, że nie dostanę żadnych leków bo to I trymestr. Powiedziałam jej wprost, że nie chce antybiotyków bo jestem świadoma, że mogą zaszkodzić, ale coś zrobić trzeba. Pani doktor leczyła mnie Uroseptem przez miesiąc i w końcu wylądowałam w szpitalu z powodu problemów z nerkami...Do pani doktor już nie wróciłam.

Drugi akt "dramatu" - wizyta u innego lekarza z powodu infekcji okolic intymnych. Lekarz stwierdził po badaniu, że wszystko ok mimo, ze syczałam z bólu i stwierdził, że skoro się upieram, że jednak coś mi dolega to mam na odczepne globulki...Oczywiście żadnego badania czystości pochwy nie wykonał więc nie wiedział z jakim rodzajem infekcji ma do czynienia i przepisał lek w ciemno kobiecie w ciąży...

Trzeci akt nastąpił wczoraj i normalnie coś we mnie pękło :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 16:51

34bwkw7izri68fev.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A jakiś model upodobałaś sobie szczególnie? Moja przyjaciółka, która rodzi w październiku ma w planach zakup Torino S-Line. To jakaś nowa seria i słyszałam, że ludzie zachwalają ;)

Kasiu na chwilę obecną najbardziej jestem skłonna do s-line Luca bądź Torino, aczkolwiek wszystko się wyjaśni jak "na żywo" przetestuję sprzęt. Oglądając wózki na internecie ciężko jest mi podjąć decyzję. Muszę pomacać, przejechać się. Ja bardzo rzadko ubrania kupuję przez internet, a co dopiero taką inwestycję jak wózek :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki w II trymestrze (chyba, że coś pokrecilam) :-). Właśnie wrocilam z ZOO z Wrocławia i jestem padnieta jak mucha:-)

She86 lubi tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Też się nastawiam na Bebetto Vulcano :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:02

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m wrote:
    Witam wszystkie Marcowe Mamusie,

23 marca mam powitać bliźnięta dwujajowe :)

I trymestr powoli dobiega końca, dolegliwości mijają i całe szczęście bo ostatni miesiąc to był jakiś koszmar. Niestety nadal nie mam lekarza prowadzącego, tułam się po różnych osobistościach w moim mieście. Ostatnio zawitałam do mega specjalisty, który zbiera same och i ach na forach internetowych, byłam u niego raz na próbę, zrobił na mnie pozytywne wrażenie, ale wczoraj niestety wyszłam od niego z gabinetu ze łzami w oczach...Żaden lekarz przez 30 lat nie potraktował mnie z taką wyższością i cynizmem. Dosłownie pojechał po mnie. Miałam wrażenie, że jestem dla niego bardzo niewygodną pacjentką i robił wszystko żeby mnie do siebie zniechęcić, żebym nie wróciła bo przecież sam nie powie wprost, że nie chce prowadzić ciąży wysokiego ryzyka...Udało mu się. Mam miesiąc czasu (do końca L4) na znalezienie kogoś kompetentnego kto nie boi się wyzwań.

Całe szczęście, że z dziećmi wszystko ok (usg I trym prawidłowe) :)

Chciałabym po prostu znaleźć lekarza, którego można obdarzyć zaufaniem i mieć komfort psychiczny i skupić się na przyjemniejszych rzecz jak np zakupy dla szkrabów :)

Oj jak super. Bliźniaki. To jest dopiero cud nad cudy. :-*
    Co do lekarza niech się buja. Mam nadzieję że znajdziesz kogoś kompetentnego. Czego ci życzę. A do tej pory nie miałaś lekarza? Ten ci nie odpowiada?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny umieram. Zaatakowały mnie znowu wymioty, a zaraz mamy jechać prosić :-( czuje się fatalnie....

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Też się nastawiam na Bebetto Vulcano :) chociaż co patrze po stronach to jeszcze dużo wózków firmy Tako mi się podoba, bo mają gondole do 90 cm.

Hm... jak przeglądam te wszystkie wózki to mam wrażenie, że niewiele się od siebie różnią. ;)

Mój teściu zadeklarował się, że zafunduje wnukowi wózek. My mamy tylko wybrać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 18:36

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie różnią się, dlatego ciężko mi się zdecydować. Zadecyduje wielkość gondoli wysokość wózka i wybór kolorów :) ale to jeszcze troszkę..

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu rozumiem, faktycznie lepiej żeby mąż o tym porozmawiał. W każdym razie mam nadzieję, że jednak uda się to załatwić po Waszej myśli.

Aniek m faktycznie przykra sprawa z tymi lekarzami, ja nie wiem dlaczego oni nie chcą ciąż bliźniaczych prowadzić, mój gin nie ma z tym problemu. No tylko on jest w Poznaniu.

Dziewczyny POMOCY!! wyszły mi hemoroidy :-( nie wiem czy to od tego przeziębienia czy co? Od paru dni żadnych zaparć, a wcześniej nawet jak były to nic nie wyszło! Boli jak nie wiem :-( czy jest coś co w ciąży mogę bez obaw stosować???

km5szbmhexpco9m1.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podobają te jasne, z białymi elementami, ale na pewno się na taki nie zdecyduje. Jest niepraktyczny, bo jak w marcu będzie plucha, to szybko się zabrudzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 18:47

Renka88 lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ