Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadzam sie z Kasia, a tym bardziej jezeli byly jakiekolwiek plamienia spowodowane krwiakiem i odklejajaca sie kosmowka, co wiaze sie z mozliwoscia poronienia tym bardziej przytulania sa zabronione, bo sperma wplywa na szyjke macicy i wspomaga skurcze... Co moze doprowadzic do poronienia...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
U mnie takich akcji nie było. Brałam luteine ze względu na poronienie w styczniu i torbiel, ale nie są to przeciwwskazania do współżycia więc nie odmawialiśmy sobie tej przyjemności.
-
U mnie też niestety na I trymestr całkowity zakaz aktywności seksualnej, właśnie ze względu na czynność skurczową macicy, nie jest dobra ani dla krwiaków ani dla problemów z szyjką. A co będzie dalej zobaczę na wizycie w piątek, ale wydaje mi sie, że przez tego krwiaka zakaz się może przedłużyć.
-
Ja brałam luteinę do 12 tc. Nie miałam żadnych wskazań, jedną ciąże straciłam ale wina leżała po stronie guza który został wycięty rok temu. Lekarz od samego początku pozwalał nam na seks, ale mówił mi wyraźnie że wszystko zależy ode mnie - jęli będzie ból, jakikolwiek dyskomfort, bo mamy dać sobie spokój.
W pierwszej ciąży od samego początku ciąży nie współżyliśmy aż do końca, i później połóg 6 tyg. ale też nie było przeciwwskazań - po prostu się baliśmy. -
ja jestem taka podenerwowana, nie wiem dlaczego, chyba ta choroba, moze te antybiotyki tak dzialaja, nie wiem po jakas chol.. w ogole je biore, 3 dzien powinno byc minimalnie lepiej, a ja w dodatku zaczynam kaszlec do tego, plakac sie chce normalniejusiakp
-
Lilou1984 wrote:Prawie....
najadlam sie spaggetti a teraz dogorywam przy kominku;)
O kominek fajnieTeż myślałam żeby zapalić na weekendzie, ale ciepło się zrobiło tu na podkarpaciu
A ja dzisiaj pojechałam do Basi tj Rzeszowa na galeriekupiłam sobie trzy bluzki i chciałam zmierzyc te spodnie z h&m http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0319107001.html ale nie było, wiec pewnie zamówię przez internet
A tak to też przysypiam cały dzień po sytym obiadku i własnie oglądałam Nasz Nowy Dom i sie poryczałam ze wzruszeniaNatalia27.03.2016
-
hejka, a u mnie od 2 dni pobolewa brzuch jak na okres. Chwile trwa i przechodzi...zastanawiam siębo lekarz powoli zmniejsza mi dawkę duphastonu i biorę 2x0,5 tabletki po czym zejdę za tydz do zera. I nie wiem czy to od tego czy mi się macica rozrasta...dr powiedzial, że na tym etapie mogłabym odstawić z dnia na dzień ale teraz się stresuję, że to może od odstawienia progesteronu...
Kokaina lubi tę wiadomość