Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate84 wrote:Muminko ładnie już widać brzusio
Dziewczyny a mnie nadal trzyma ból głowy, od wczoraj rana no masakramyślałam, że po nocy przejdzie a tu nic... Ponad dobę tak boli!
A za 2 godziny ruszam do poznania pierwszy raz sama autem, ciekawe jak w tym kiepskim stanie dam radę i siusianiem co 5 minut
Kochana pij dużo wody i zrób sobie zimny kompres i tak leż. Oddychaj miarowo. Otwórz sobie okno bo tlen pomaga. Mi ostatnio to pomaga najlepiej na bóle głowy.Nataszka2200 lubi tę wiadomość
-
Czesc:)
Witam sie w II trymestrze;d;d;d juhuuuu ;d Miłęgo dnia:Dkrówka_muffka, kofeinka, She86, perła ziemi, A.Kasia, Madzialena90, Kate84, 26Asia, Renka88, Karolina@, karlik, Martita88, anitka19953, Izoleccc, Tunia.a, d'nusia, edyś lubią tę wiadomość
-
Jusia, rób sobie inhalacje, na kaszel są najlepsza, jeśli masz inhalator to z soli fizjologicznej! I polecam każdej z Was mieć inhalator, powiem Wam,że jak dziecko ma katar, i jeśli się robi przed spaniem to daje rewelacyjne efekty!! To samo oczywiście jest z dorosłymi:) Polecam, naprawdę przydatny sprzęt który może uchronić przed antybiotykiem!
-
krówka_muffka wrote:Jusia, rób sobie inhalacje, na kaszel są najlepsza, jeśli masz inhalator to z soli fizjologicznej! I polecam każdej z Was mieć inhalator, powiem Wam,że jak dziecko ma katar, i jeśli się robi przed spaniem to daje rewelacyjne efekty!! To samo oczywiście jest z dorosłymi:) Polecam, naprawdę przydatny sprzęt który może uchronić przed antybiotykiem!
Oczywiście masz rację. Jednak nie każdy ma dobre efekty. Mój syn ma zakaz używania inhalatora ponieważ u niego inhalacje powodują zawsze zaostrzenie .... jednak mamy i korzystamy
-
muminka83 wrote:Oczywiście masz rację. Jednak nie każdy ma dobre efekty. Mój syn ma zakaz używania inhalatora ponieważ u niego inhalacje powodują zawsze zaostrzenie .... jednak mamy i korzystamy
Szok.No cóż, więc jesteś jedyną osobą spośród wszystkich moich znajomych co mają dzieci, której inhalacje nie pomagają, a gorzej-bo zaostrzają infekcję. No cóż, piszę co Nam pomaga.
-
Kate84 wrote:Muminko ładnie już widać brzusio
Dziewczyny a mnie nadal trzyma ból głowy, od wczoraj rana no masakramyślałam, że po nocy przejdzie a tu nic... Ponad dobę tak boli!
A za 2 godziny ruszam do poznania pierwszy raz sama autem, ciekawe jak w tym kiepskim stanie dam radę i siusianiem co 5 minut
Jak juz się tak meczysz to weź sobie spokojnie tabletkę paracetamolu, w ciąży jest bezpieczny jako jedyny przeciwbólowy:) -
U mnie cudowne ozdrowienie po czosnku, miodzie i woda z sola. Troche sie zestresowalam tymi zatokami i teraz wiem, ze to bylo ostrzezenie i musze sie baaardzo pilnowac, zeby mi sie to paskudztwo nie robujalo.
Dziewczyny czy ktoras z Was ma zoltawy sluz teraz w ciazy? Bo ja mam b duzo i to takiego jasno zoltegododam,ze nie mam zadnych dolegliwosci typu swedzenie czy pieczenie.
Trzymajcie za nas kciuki! Dzisiaj usg I trymestru. Jeszcze wczoraj bylam spokojna i pelna przekonania,ze jest dobrze, a juz dzisiaj dopadly mnie leki
Milego dnia!domiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry. Jestem padnięta i zmarznięta i chyba zaraz położę się spać. Miałam okropną niedzielę i jeszcze gorszą noc. Do tego ta głupia infekcja znowu przylazła, dopiero co skończyłam brać nystatynę ;( W środę idę zrobić biocenozę pochwy i mam nadzieję, że w poniedziałek mi coś lekarz zaradzi. Wkurzające to jest bo nieraz ta wydzielina jest rzadka jak woda i mnie tylko stresuje
Od wczoraj bardzo mnie kłuje w spojeniu łonowym jak leżę lub siedzę. Jak stoję jest ok. Chyba sobie termofor z ciepłą wodą przyłożę tylko czy tak można w ciąży?
Muminka brzusio fajnyA mój dzisiaj magicznie zniknął
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:20
Mania1718, Kokaina, 26Asia, muminka83, Madzialena90, Karolina@, baassiia, Tunia.a, d'nusia lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny, mi kiedyś Pani z apteki doradziła na przeziębienie robić taką miksturę: 1 cm imbiru pokroić na drobne kawałki, na szklankę 5 goździków, zalać wrzątkiem do połowy szklanki, przykryć, odstawić na 10 min, później dodać dużą łyżkę miodu i sok z cytryny i resztę szklanki dolać gorącą wodą. Bardzo polubiłam taki rozgrzewający napój i tamtej zimy nie chorowałam, a jeżeli już miałam katar to płukałam nos i gardło wodą z łyżeczką wody utlenionej.
perła ziemi, muminka83 lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Dzień dobry. Jestem padnięta i zmarznięta i chyba zaraz położę się spać. Miałam okropną niedzielę i jeszcze gorszą noc. Do tego ta głupia infekcja znowu przylazła, dopiero co skończyłam brać nystatynę ;( W środę idę zrobić biocenozę pochwy i mam nadzieję, że w poniedziałek mi coś lekarz zaradzi. Wkurzające to jest bo nieraz ta wydzielina jest rzadka jak woda i mnie tylko stresuje
Od wczoraj bardzo mnie kłuje w spojeniu łonowym jak leżę lub siedzę. Jak stoję jest ok. Chyba sobie termofor z ciepłą wodą przyłożę tylko czy tak można w ciąży?
Muminka brzusio fajnyA mój dzisiaj magicznie zniknął
jak zniknął, jak jest?i to widać, że ciążowy
może przez te choroby jakoś chudniesz i trochę Ci spadło "tłuszczyku" - jakkolwiek to zabrzmi u Ciebie hahha
dlatego wygląda inaczej, ale ja widzę
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki kochane. Piękne te Wasze brzuszki. Dawno mnie tu nie było. Praca tak daje mi popalić ze nie wyrabiam. Cały weekend bolało mnie podbrzusze i w końcu wczoraj pojechałam na IP. Przyjęła mnie bardzo miła Pani doktor, zbadala, z Dzidziolkiem na szczęście wszystko ok, rozwija się prawidłowo. Dostałam Asmag i Nospe. Dziś i jutro jestem na L4. USG bardzo mnie u spokoilo, Młody co prawda był bardzo ospaly ale w końcu pomachal mi rączka. Domii bardzo proszę dopisz mi ze chłopczyk. Pozdrawiam. Przepraszam musiałam się wyzalic.
A.Kasia, Mietka 30:), Madzialena90, Martita88, Izoleccc, d'nusia, edyś lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
Moge dolaczyc ponownie? Pisalam cos na poczatku ale nie potrafilam sie cieszyc ciaza w pierwszym trymestrze bo strasznie sie balam, mimo ze wszystko przebiega bardzo spokojnie. Usg mialam w 11 tygodniu ciazy i dzidzia miala 4,5cm. Mieszkam w UK i tutaj wszystko przebiega inaczej niz w PL. czekam z niecierpliwoscia na kolejne usg ktore bede miala dopiero 21 pazdziernika. Nie moge sie doczekac plci dziecka, do tego czasu jestem twarda i nic nie kupujeChociaz czasami nie moge sie powstrzymac
She86, A.Kasia, muminka83, Mietka 30:), Karolina@, Martita88, Izoleccc, d'nusia lubią tę wiadomość
[/link]
-
Hej dziewczyny
nawet nie próbuje Was nadrobić z weekendu
A. Kasia ja też mam mniejszy brzuch jakby, kolejne pół kg schudłam, w sobotę tak mnie męczyło z dwóch stron, że myślałam że zejdę... W niedzielę było już lepiej ale musiałam wyjść w połowie mszy (a stałam na zewnątrz) bo byłam sama i nagle mi się ciemno zrobiło przed oczami i dzwoniło mi w uszach. Jeszcze 5 sekund i bym zemdlała... A tak się już cieszyłam, że jest lepiej - 4 dni były bez pawia, a tu zaś to samo ;/
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
A co do infekcji, kupiłam w aptece żel http://www.aptekagemini.pl/search?st_search[search]=multi-gyn&st_search[and_search]=1&st_search[detail]= Miałam robioną biocenozę w Polsce i wyszyły mi leukocyty, ale już nie udało mi się pójść na wizytę tam, więc kupiłam ten żel i poszłam w Belgii i dostałam pozwolenie od mojej lekarki, stosuje już ponad trzy tygodnie, już teraz tak bardziej profilaktycznie, ale mi pomaga... przyjemniej mam taką nadzieje, jak pojadę do Polski to sprawdzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:37
-
Cześć dziewczynki,
Znowu wstrętny dzień za oknem mnie przywitał brrrr
perła ziemi Ja mam taki lekko zoltawy sluz. Ostatnio jak byłam u lekarza pytałam o to i powiedział że sluz jest prawidłowy i staje się żółty w kontakcie z powietrzem. Jeżeli nic Cie nie swędzi i nie piecze to powinno być ok.
Kasia, Muminka piękne brzuszki. Może zrobię zdjęcie swojego chociaż jest ciążowy jak się najem. Od razu po przebudzeniu go nie ma :]Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Renka, super lista! bardzo pokrywa się z moją
i jak sobie odhaczyłam pozycje to mi się kwota z prawie 10k zmniejszyła na 4k
co bardzo ucieszyło moje oko i to znaczy, że jestem już bliżej niż dalej
ja swoje listy mam niestety w takiej aplikacji wiec nie mam jak udostępnić, ale może połączymy Twoją i Karoliny?
Karolina - co Ty na to?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:47
-
nick nieaktualny