Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia wrote:Dzień dobry. Jestem padnięta i zmarznięta i chyba zaraz położę się spać. Miałam okropną niedzielę i jeszcze gorszą noc. Do tego ta głupia infekcja znowu przylazła, dopiero co skończyłam brać nystatynę ;( W środę idę zrobić biocenozę pochwy i mam nadzieję, że w poniedziałek mi coś lekarz zaradzi. Wkurzające to jest bo nieraz ta wydzielina jest rzadka jak woda i mnie tylko stresuje
Od wczoraj bardzo mnie kłuje w spojeniu łonowym jak leżę lub siedzę. Jak stoję jest ok. Chyba sobie termofor z ciepłą wodą przyłożę tylko czy tak można w ciąży?
Muminka brzusio fajnyA mój dzisiaj magicznie zniknął
Nie miało być lubie - przykro mi że się źle czujesz. A poduszka pomiędzy nogami?? -
Doliczylam się 14 chłopców i 8 dziewczynek. ☺ ciekawe jaka płeć będą mieć nasze forumowe bliźniaki? ☺
Powiedzcie mi czy Wy też się tak stresujecie każdym bólem czy uklociem no o tym że znowu muszę mylące jakieś leki? Chyba straszna panikara ze mnie. Mój biedny Mąż znosi moje płacze i paniki. Mam nadzieję że mój Dzidzius nie odziedziczył po mnie tych cech charakteru. Coraz częściej zastanawiam się czy całkowicie nie iść na zwolnienie.Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Love life - tak, w tej ciąży miałam torbiel. Byłam na monicie w dniu owulacji i jej nie było, a po 3 tygodniach podczas wizyty u lekarza okazało się,że mam na jajniku prawym 6cm bombę. Trzymała się dwa miesiące. Na trzeciej wizycie (miesiąc temu) okazało się,że nie ma po niej śladu. Nie bolała,była jednolita i chyba tylko dlatego mogliśmy bez problemu się kochać
Zniknęła dwa tygodnie po tym jak przestałam brać luteinę.
Buziaki i pozdrowienia Mamuśki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 10:18
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:Nie miało być lubie - przykro mi że się źle czujesz. A poduszka pomiędzy nogami??
Poduszka jest niezbędna bo bez niej to już bym zupełnie nie zasnęła, ale moje złe samopoczucie to wypadkowa wielu rzeczy, w tym problemów prywatnych.
aneczka1985 - z tym stresem to jest masakra, jak tak dalej pójdzie to ta ciąża odbierze mi z 5 lat życia ;/ Myślę, że najwięcej tu działa psychika. Jak człowiek większość dla poleguje i to w samotności to wiadomo, że każde ukłucie będzie odbierał 2 razy mocniej. Mi to takie głupoty czasem do głowy przychodzą, że o większości tu na forum nie piszę bo wstydWydaje mi się, że ta utrata wagi i włosów to głównie wpływ stresu, który poniekąd sama sobie generuję. Ech, muszę sobie znaleźć jakieś hobby, szydełkowanie czy coś. Dobrze, że mój brat przyjeżdża końcem tygodnia to chociaż będzie z kim pogadać.
-
Good morning II trymestrze
Jupii:)
Miłego dzionka Wam życzę kochaniutkie:)
Kalendarz ciąży BellyBestFriendMania1718, A.Kasia, Kate84, Est, Tunia.a, She86, d'nusia lubią tę wiadomość
-
aneczka1985 wrote:Powiedzcie mi czy Wy też się tak stresujecie każdym bólem czy uklociem
Ja na początku strasznie panikowałam a to, że leki zaszkodzą dzieciom a to że mnie boli podbrzusze i od razu czarne scenariusze oczywiścieMój partner dzielnie to znosił a jak już przeginałam to rzucał mi wymowne spojrzenie i wiedziałam, że jadę po bandzie i trzeba przystopować
Wszystko pewnie wynikało z tego, że to wczesne tygodnie były, moja pierwsza ciąża, więc pojęcia nie miałam co jest normą a co powinno budzić niepokój. Teraz jak byłam na usg I trymestru i lekarz powiedział, że wszystko jest jak najbardziej w porządku, nie mam plamień więc wrzuciłam na luz trochę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 10:28
-
Cześć Dziewczyny.
Co do listy z wyprawką to korzystajcie z niej jak tylko chcecie. Jak macie jakieś propozycje jej modyfikacji to dajcie znać.
Muminka, A.Kasia - brzuszki piękne i takie ciążowe
Ja wczoraj byłam na urodzinach u teścia. Ubrałam się w legginsy ciążowe i taką fajną tunikę i brzuchol było tak widać, że szok. Non stop słyszałam tylko jedno pytanie: "Dziewczynka czy chłopczyk?". Wiecie co, mój 4-letni chrześniak uderzył mnie w brzuch. Nie jakoś strasznie mocno, ale też nie było to pogłaskanie. Takie uderzenie chyba nie mogło zaszkodzić malcowi? Tym bardziej, że od tej pory nic złego się nie dzieje? -
Karolina@ mam w domu synka 7 latka który czasami przychodzi do nas do łóżka w nocy, twierdząc że miał zły sen. Często rozkopuje się w łóżku i raz przywalił mi kopniaka w brzuch podczas snu
Martwilam się oczywiście czy coś mogło się stać ale na szczęście nic złego się nie stało
Karolina@ lubi tę wiadomość
[/link]
-
Mania1718 wrote:Karolina@ mam w domu synka 7 latka który czasami przychodzi do nas do łóżka w nocy, twierdząc że miał zły sen. Często rozkopuje się w łóżku i raz przywalił mi kopniaka w brzuch podczas snu
Martwilam się oczywiście czy coś mogło się stać ale na szczęście nic złego się nie stało
Dzięki Mania. Tak też myślę, że nic złego się nie stało. Dziecko w końcu jest otoczone wodami płodowymi. Ale jakaś tam nutka niepewności została we mnie zasiana.Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Byłam rano w szpitalu w kolejce do wymazu ale kolejka do rejestracji taaaaaka dłuuuga i jeszcze zamiast o 8:00 zaczęli przyjmować o 8:15, że zrezygnowałam:( do 14:00 mają czynne to może koło południa wyrwę się z pracy. -
Hej Dziewczynki
Ja dziś na pobraniu krwi już byłam, a jutro jadę do endo, nawet się cieszę, bo dzięki temu mój mąż wziął wolne
Kasia mam prośbę, pisałaś kiedyś o legginsach z hm i jedne polecałaś, że wytrzymałe i długo posłużą, a o drugich pisałaś żeby nie brać. Mogłabyś przypomnieć te nazwy? Bo chciałabym jutro sobie kupić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Kasia mam prośbę, pisałaś kiedyś o legginsach z hm i jedne polecałaś, że wytrzymałe i długo posłużą, a o drugich pisałaś żeby nie brać. Mogłabyś przypomnieć te nazwy? Bo chciałabym jutro sobie kupić
One wszystkie są ok, ale ja polecam te z zieloną metką - z serii conscious. Mam i takie i takie, te z conscious lepiej się noszą, są całkowicie kryjące i bardziej wytrzymałe. Cena chyba jednakowa, ewentualnie jakaś groszowa różnica.paola87 lubi tę wiadomość