X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry. Jestem padnięta i zmarznięta i chyba zaraz położę się spać. Miałam okropną niedzielę i jeszcze gorszą noc. Do tego ta głupia infekcja znowu przylazła, dopiero co skończyłam brać nystatynę ;( W środę idę zrobić biocenozę pochwy i mam nadzieję, że w poniedziałek mi coś lekarz zaradzi. Wkurzające to jest bo nieraz ta wydzielina jest rzadka jak woda i mnie tylko stresuje :/

Od wczoraj bardzo mnie kłuje w spojeniu łonowym jak leżę lub siedzę. Jak stoję jest ok. Chyba sobie termofor z ciepłą wodą przyłożę tylko czy tak można w ciąży?

Muminka brzusio fajny :) A mój dzisiaj magicznie zniknął :/

qyd5s0.jpg

Nie miało być lubie - przykro mi że się źle czujesz. A poduszka pomiędzy nogami??

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    aneczka1985 Gdzie te baby ja się pytam!
    ponoć u mnie jest spora szansa na dziewczynę, więc nie trać nadziei :)

34bwkw7izri68fev.png
  • aneczka1985 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doliczylam się 14 chłopców i 8 dziewczynek. ☺ ciekawe jaka płeć będą mieć nasze forumowe bliźniaki? ☺
    Powiedzcie mi czy Wy też się tak stresujecie każdym bólem czy uklociem no o tym że znowu muszę mylące jakieś leki? Chyba straszna panikara ze mnie. Mój biedny Mąż znosi moje płacze i paniki. Mam nadzieję że mój Dzidzius nie odziedziczył po mnie tych cech charakteru. Coraz częściej zastanawiam się czy całkowicie nie iść na zwolnienie.

Mania1718 lubi tę wiadomość

p19uk0s350c5hp5v.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love life - tak, w tej ciąży miałam torbiel. Byłam na monicie w dniu owulacji i jej nie było, a po 3 tygodniach podczas wizyty u lekarza okazało się,że mam na jajniku prawym 6cm bombę. Trzymała się dwa miesiące. Na trzeciej wizycie (miesiąc temu) okazało się,że nie ma po niej śladu. Nie bolała,była jednolita i chyba tylko dlatego mogliśmy bez problemu się kochać :) Zniknęła dwa tygodnie po tym jak przestałam brać luteinę.

Buziaki i pozdrowienia Mamuśki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 10:18

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka witaj w klubie :) Mam podobnie, i mąż też znosi dzielnie narzekania ;)
    Jestem bardzo ciekawa co tam się kryje u mnie w brzuszku, mam cichą nadzieję że będzie dziewczynka bo mamy juz wybrane imię. Dla chłopca nie mamy pomysłów :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:08

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:08

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nie miało być lubie - przykro mi że się źle czujesz. A poduszka pomiędzy nogami??

Poduszka jest niezbędna bo bez niej to już bym zupełnie nie zasnęła, ale moje złe samopoczucie to wypadkowa wielu rzeczy, w tym problemów prywatnych.

aneczka1985 - z tym stresem to jest masakra, jak tak dalej pójdzie to ta ciąża odbierze mi z 5 lat życia ;/ Myślę, że najwięcej tu działa psychika. Jak człowiek większość dla poleguje i to w samotności to wiadomo, że każde ukłucie będzie odbierał 2 razy mocniej. Mi to takie głupoty czasem do głowy przychodzą, że o większości tu na forum nie piszę bo wstyd :/ Wydaje mi się, że ta utrata wagi i włosów to głównie wpływ stresu, który poniekąd sama sobie generuję. Ech, muszę sobie znaleźć jakieś hobby, szydełkowanie czy coś. Dobrze, że mój brat przyjeżdża końcem tygodnia to chociaż będzie z kim pogadać.

• Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Good morning II trymestrze :)
    Jupii:):)

Miłego dzionka Wam życzę kochaniutkie:)

183d42cb422e3a5995c882c2ab16252b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Mania1718, A.Kasia, Kate84, Est, Tunia.a, She86, d'nusia lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1985 wrote:
    Powiedzcie mi czy Wy też się tak stresujecie każdym bólem czy uklociem

Ja na początku strasznie panikowałam a to, że leki zaszkodzą dzieciom a to że mnie boli podbrzusze i od razu czarne scenariusze oczywiście :P Mój partner dzielnie to znosił a jak już przeginałam to rzucał mi wymowne spojrzenie i wiedziałam, że jadę po bandzie i trzeba przystopować :) Wszystko pewnie wynikało z tego, że to wczesne tygodnie były, moja pierwsza ciąża, więc pojęcia nie miałam co jest normą a co powinno budzić niepokój. Teraz jak byłam na usg I trymestru i lekarz powiedział, że wszystko jest jak najbardziej w porządku, nie mam plamień więc wrzuciłam na luz trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 10:28

34bwkw7izri68fev.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Co do listy z wyprawką to korzystajcie z niej jak tylko chcecie. Jak macie jakieś propozycje jej modyfikacji to dajcie znać.

Muminka, A.Kasia - brzuszki piękne i takie ciążowe :)

Ja wczoraj byłam na urodzinach u teścia. Ubrałam się w legginsy ciążowe i taką fajną tunikę i brzuchol było tak widać, że szok. Non stop słyszałam tylko jedno pytanie: "Dziewczynka czy chłopczyk?". Wiecie co, mój 4-letni chrześniak uderzył mnie w brzuch. Nie jakoś strasznie mocno, ale też nie było to pogłaskanie. Takie uderzenie chyba nie mogło zaszkodzić malcowi? Tym bardziej, że od tej pory nic złego się nie dzieje?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Witajcie Marcóweczki!

Domiii Ty mnie chyba pomyliłaś, bo ja dopisywałam ciutkę do listy Karoliny :)

jej faktycznie! pomyliłam z Robaczkiem89!
    przepraszam Cię Kochana :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ mam w domu synka 7 latka który czasami przychodzi do nas do łóżka w nocy, twierdząc że miał zły sen. Często rozkopuje się w łóżku i raz przywalił mi kopniaka w brzuch podczas snu :/ Martwilam się oczywiście czy coś mogło się stać ale na szczęście nic złego się nie stało ;)

Karolina@ lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Karolina@ mam w domu synka 7 latka który czasami przychodzi do nas do łóżka w nocy, twierdząc że miał zły sen. Często rozkopuje się w łóżku i raz przywalił mi kopniaka w brzuch podczas snu :/ Martwilam się oczywiście czy coś mogło się stać ale na szczęście nic złego się nie stało ;)

Dzięki Mania. Tak też myślę, że nic złego się nie stało. Dziecko w końcu jest otoczone wodami płodowymi. Ale jakaś tam nutka niepewności została we mnie zasiana.

Mania1718 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Byłam rano w szpitalu w kolejce do wymazu ale kolejka do rejestracji taaaaaka dłuuuga i jeszcze zamiast o 8:00 zaczęli przyjmować o 8:15, że zrezygnowałam:( do 14:00 mają czynne to może koło południa wyrwę się z pracy.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :) Ja dziś na pobraniu krwi już byłam, a jutro jadę do endo, nawet się cieszę, bo dzięki temu mój mąż wziął wolne :)

Kasia mam prośbę, pisałaś kiedyś o legginsach z hm i jedne polecałaś, że wytrzymałe i długo posłużą, a o drugich pisałaś żeby nie brać. Mogłabyś przypomnieć te nazwy? Bo chciałabym jutro sobie kupić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się zbierać, może dzisiaj mnie przyjmie ta fryzjerka. I tak muszę wyjść z domu coś na kanapki kupić a mam po drodze. Przewietrzę się to może mi się samopoczucie poprawi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kasia mam prośbę, pisałaś kiedyś o legginsach z hm i jedne polecałaś, że wytrzymałe i długo posłużą, a o drugich pisałaś żeby nie brać. Mogłabyś przypomnieć te nazwy? Bo chciałabym jutro sobie kupić :)

One wszystkie są ok, ale ja polecam te z zieloną metką - z serii conscious. Mam i takie i takie, te z conscious lepiej się noszą, są całkowicie kryjące i bardziej wytrzymałe. Cena chyba jednakowa, ewentualnie jakaś groszowa różnica.

paola87 lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia co się dzieje?? Mam nadzieję, że to nic poważnego i stres nie jest długotrwały? Pamiętaj, że stres szkodzi dziecku :*

dqprwn15leplej5m.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87 polecam leginsy,dresy i spodnie dzinsowe z hm z serii "mama" :) jestem mega zadowolona ;)

paola87 lubi tę wiadomość

‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ