SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nie mogę się cieszyć normalnie ciążą? Wciąż tylko jakieś stresy:(
    Jak ja zazdroszczę tym kobietom, które zaszły, są w ciąży, nic im się nie dzieje, a potem urodzą dziecko i wszystko będzie pięknie, cudowne...
    Nie mam już siły walczyć z przeciwnościami losu;( Naprawdę jest mi strasznie ciężko:( Ten ciągły strach i obawy wykańczają mnie psychicznie;(

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Est Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Est, w sensie że odkąd poszłaś na zwolnienie to jest gorzej i masz jeszcze większe lęki i obawy?

Domii chyba i jedno i drugie. Bardziej się nad sobą użalam i ciągle coś mnie boli :-)
    Na kręgosłup zawsze mi pomagają ćwiczenia.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku spokojnie, lekarz na pewno coś poradzi. Może połóż się do szpitala na parę dni? Porobią Ci badania i ogarną sytuację.

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te jeansy z h&m to macie skinny? Bo ja mam duże łydki i boję się że będą za bardzo obcisłe.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dziewczyny a te jeansy z h&m to macie skinny? Bo ja mam duże łydki i boję się że będą za bardzo obcisłe.

Ja mam skinny high rib rozm 38 i wyglądają naprawdę spoko a dodam, że przez wiele lat trenowałam karate, do tego jestem niska więc nóżek jak baletnica nie posiadam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 12:38

Love_life lubi tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja mam skinny.
    Przymierz, bo one się rozciągają.

Love_life, Mania1718 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 - ech, no wiem. My to się teraz wszystkim będziemy denerwować czy chcemy czy nie :/ Pocieszę Cię, że moja mama miała w jednej ciąży kamicę nerkową, dostawała jakieś leki w ciąży a po porodzie od razu miała zabieg rozbijania tych kamieni ultradźwiękami. Mojemu bratu zupełnie to nie zaszkodziło, jest zdrów jak ryba :) Ja też bym chciała być jedną z tych dziewczyn o bezproblemowej ciąży, pomarzyć to fajna rzecz :(

domiii - bardzo pomagał mi basen i ćwiczenia w wodzie ale teraz nie mogę z tego korzystać :/ Pomaga też spanie na plecach z nogami wysoko na poduszce no ale w ciąży ciężko tak spać. Po poprzedniej ciąży i kilkumiesięcznym koczowaniu na stołku przy inkubatorze mój kręgosłup bym w takim stanie, że nie mogłam się sama z boku na bok przekręcić, to było coś strasznego. Chyba pierwsze co dla siebie po porodzie zrobię to znowu kupię karnet na aqua aerobik.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek pijesz duzo wody? Ja też miałam infekcję pecherza i mimo kuracji antybiotykami dalej czułam ból nerek jutro idę znowu na badania to powtórzę mocz. I do tego mam jeszcze infekcje pochwy!Głowa do góry będzie dobrze mała! Takim nastawieniem jeszcze gorzej będziesz się czuła. Posłuchaj sobie jakiejś relaksacyjnej muzyczki, herbatka z żurawiny i termofor.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a spisz z poduszka miedzy nogami? Mi jakby trochę pomogło, chcialam iść na basen ale pip.. zainfekowana także odpada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:

Ja mam jedne dżinsy i jedne spodnie chinosy, dokładnie te modele:

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0244765009.html

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262363002.html

Z obu jestem mega zadowolona, chociaż te chinosy są bardziej uniwersalne bo pasują i do eleganckich rzeczy i do sportowych.

Widzę, że jest nowa kolekcja w HM mama i nawet spodobała mi się jedna sukienka, ale jak zobaczyłam skład Poliester 70%; Wiskoza 30% to raczej podziękuję.

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek mnie też ciągle coś dolega od początku ciąży - infekcje pochwy, kamica nerkowa i mega trądzik. Do tego jak widziałaś w moich postach nie mam jeszcze lekarza prowadzącego bo ostatni mi niemalże naubliżał i wyszłam z gabinetu z płaczem :/
    Też się czasami zastanawiam gdzie ta cała magia ciąży bo ani nie wyglądam kwitnąco ani sie tak nie czuję. Ale z drugiej strony sobie myślę - hej dziewczyno, przecież tego chciałaś, jeszcze tylko kilka miesięcy, dzieciaki na razie zdrowe, partner masuje stópki i plecki, robi śniadanka do łóżka więc chyba nie jest tak źle :)

Głowa do góry, jesteśmy z Tobą!

34bwkw7izri68fev.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Witajcie!

Nie było mnie tu chwile, cały weekend bolał mnie brzuch, pachwiny i krzyż. Wczoraj wyszłam na krótki spacer, bo pogoda była piękna.
    Dziś odebralam wyniki TSH : 0,2 (chyba ok), za to mocz jeszcze gorzej niż wcześniej. Pojawił się urobilinogen i erytrocyty:( może to wskazywać na zapalenie nerek lub infekcję wirusową nerek... A ten ból w krzyżu i pachwinach mógł być właśnie od nerek. Przed godz.18 idę do mojego lekarza rodzinnego, zapytać o radę. W piątek mam dopiero badania prenatalne i nie chcę tak długo czekać, bo jeśli coś złego się dzieje, wolę szybko się tym zająć. I oczywiście mam ogromny niepokój i stres:( Jedna z moich koleżanek forumowiczek straciła swoje maleństwo właśnie przez infekcję dróg moczowych:(

Kochana nie możesz patrzyć na swoją ciążę przez pryzmat innych. Infekcja dróg moczowych musiała być mocna u koleżanki i długo nie leczona bo od samego zapalenia pęcherza moczowego nie traci się dzieci. 90 % kobiet ma złe wyniki moczu w ciąży. Spokojnie. Serduszko bije. Jest okey. Lekarz ci o tym powiedział. Więc proszę cię głowa do góry. Bierz urinal, dużo pij wody i nie martw się na zapas. Ból w pachwinach może być spowodowany równie dobrze tym że to jest normalny objaw kobiet w ciąży. Za dużo wszytskie czytamy internetu zamiast polegać na intuicji a ona mi mówi ze jest dobrze u Ciebie ;-*

Est, aniek_m lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dzisiaj zaczynamy 2 trymestr- aż mi się wierzyć nie chce :)
    Ale żeby nie było zbyt pięknie to właśnie czekam na lekarza bo to co mnie rozłożyło wygląda mi na zapalenie zatok ;/
    Ciekawe czym to leczą tu w UK... ehh jak ja bym chciała być w domu :( Nie sądziłam, że będzie tak cięzko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale my tu dzisiaj narzekamy :D Normalnie kółko umartwiających się ciężarnych kobiet :D Szkoda, że nie możemy się wszystkie na kawie spotkać to chociaż byśmy się razem pośmiały i nie było by czasu na biadolenie ;)

aniek_m, nick nieaktualny, Est, Renka88, She86, Mietka 30:), 26Asia, kofeinka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Domi a spisz z poduszka miedzy nogami? Mi jakby trochę pomogło, chcialam iść na basen ale pip.. zainfekowana także odpada.

Nie, nie próbowałam.. ale jeśli to ma pomóc to spróbuję :) dzięki! :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ale my tu dzisiaj narzekamy :D Normalnie kółko umartwiających się ciężarnych kobiet :D Szkoda, że nie możemy się wszystkie na kawie spotkać to chociaż byśmy się razem pośmiały i nie było by czasu na biadolenie ;)

To chyba syndrom końca lata :D

34bwkw7izri68fev.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

zdecydowanie dzisiaj dzień dolegliwości :D
    ale to tak może tylko na początek tygodnia, jutro będzie lepiej :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyscie jak zwykle :-D Ja też oczywiście mam jakieś dolegliwości, ale jutro mam wizytę to może mi coś powie jeśli się nie popuka w głowę :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam cebuszkę tę co ma Kasia i zobaczymy powinna jutro przyjść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:09

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to ja nie będę biadoliła (chociaż, nie powiem, że nie mam ochoty :P ). Tak jak wczoraj marudziłam na łapiące mnie przeziębienie, ból gardła itp... tak dzisiaj jak poczułam się lepiej - przeleciałam 5 okien w domu, zostało mi jeszcze 5, ale to dachowe a ich nienawidzę myć i nie umyję - deszcze i tak zachlapie ;).
    Ciąża to dziwny stan - w jednej chwili brak sił na wstanie z łóżka, a na drugi dzień góry można przenosić :) Oby mi to "przenoszenie gór" jutro bokiem nie wyszło :) :)

Ściska mocno wszystkie dziewuszki, które coś boli, mają gorszy dzień, albo zły humor - jutro będzie lepiej, musi być :)

aniek_m, Love_life, Renka88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ