Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dlaczego nie mogę się cieszyć normalnie ciążą? Wciąż tylko jakieś stresy:(
Jak ja zazdroszczę tym kobietom, które zaszły, są w ciąży, nic im się nie dzieje, a potem urodzą dziecko i wszystko będzie pięknie, cudowne...
Nie mam już siły walczyć z przeciwnościami losu;( Naprawdę jest mi strasznie ciężko:( Ten ciągły strach i obawy wykańczają mnie psychicznie;( -
Love_life wrote:Dziewczyny a te jeansy z h&m to macie skinny? Bo ja mam duże łydki i boję się że będą za bardzo obcisłe.
Ja mam skinny high rib rozm 38 i wyglądają naprawdę spoko a dodam, że przez wiele lat trenowałam karate, do tego jestem niska więc nóżek jak baletnica nie posiadamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 12:38
Love_life lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelek211 - ech, no wiem. My to się teraz wszystkim będziemy denerwować czy chcemy czy nie
Pocieszę Cię, że moja mama miała w jednej ciąży kamicę nerkową, dostawała jakieś leki w ciąży a po porodzie od razu miała zabieg rozbijania tych kamieni ultradźwiękami. Mojemu bratu zupełnie to nie zaszkodziło, jest zdrów jak ryba
Ja też bym chciała być jedną z tych dziewczyn o bezproblemowej ciąży, pomarzyć to fajna rzecz
domiii - bardzo pomagał mi basen i ćwiczenia w wodzie ale teraz nie mogę z tego korzystaćPomaga też spanie na plecach z nogami wysoko na poduszce no ale w ciąży ciężko tak spać. Po poprzedniej ciąży i kilkumiesięcznym koczowaniu na stołku przy inkubatorze mój kręgosłup bym w takim stanie, że nie mogłam się sama z boku na bok przekręcić, to było coś strasznego. Chyba pierwsze co dla siebie po porodzie zrobię to znowu kupię karnet na aqua aerobik.
-
Karmelek pijesz duzo wody? Ja też miałam infekcję pecherza i mimo kuracji antybiotykami dalej czułam ból nerek jutro idę znowu na badania to powtórzę mocz. I do tego mam jeszcze infekcje pochwy!Głowa do góry będzie dobrze mała! Takim nastawieniem jeszcze gorzej będziesz się czuła. Posłuchaj sobie jakiejś relaksacyjnej muzyczki, herbatka z żurawiny i termofor.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualnyLove_life wrote:Dziewczyny a te jeansy z h&m to macie skinny? Bo ja mam duże łydki i boję się że będą za bardzo obcisłe.
Ja mam jedne dżinsy i jedne spodnie chinosy, dokładnie te modele:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0244765009.html
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262363002.html
Z obu jestem mega zadowolona, chociaż te chinosy są bardziej uniwersalne bo pasują i do eleganckich rzeczy i do sportowych.
Widzę, że jest nowa kolekcja w HM mama i nawet spodobała mi się jedna sukienka, ale jak zobaczyłam skład Poliester 70%; Wiskoza 30% to raczej podziękuję.Love_life lubi tę wiadomość
-
Karmelek mnie też ciągle coś dolega od początku ciąży - infekcje pochwy, kamica nerkowa i mega trądzik. Do tego jak widziałaś w moich postach nie mam jeszcze lekarza prowadzącego bo ostatni mi niemalże naubliżał i wyszłam z gabinetu z płaczem
Też się czasami zastanawiam gdzie ta cała magia ciąży bo ani nie wyglądam kwitnąco ani sie tak nie czuję. Ale z drugiej strony sobie myślę - hej dziewczyno, przecież tego chciałaś, jeszcze tylko kilka miesięcy, dzieciaki na razie zdrowe, partner masuje stópki i plecki, robi śniadanka do łóżka więc chyba nie jest tak źle
Głowa do góry, jesteśmy z Tobą!Love_life lubi tę wiadomość
-
Karmelek211 wrote:Witajcie!
Nie było mnie tu chwile, cały weekend bolał mnie brzuch, pachwiny i krzyż. Wczoraj wyszłam na krótki spacer, bo pogoda była piękna.
Dziś odebralam wyniki TSH : 0,2 (chyba ok), za to mocz jeszcze gorzej niż wcześniej. Pojawił się urobilinogen i erytrocyty:( może to wskazywać na zapalenie nerek lub infekcję wirusową nerek... A ten ból w krzyżu i pachwinach mógł być właśnie od nerek. Przed godz.18 idę do mojego lekarza rodzinnego, zapytać o radę. W piątek mam dopiero badania prenatalne i nie chcę tak długo czekać, bo jeśli coś złego się dzieje, wolę szybko się tym zająć. I oczywiście mam ogromny niepokój i stres:( Jedna z moich koleżanek forumowiczek straciła swoje maleństwo właśnie przez infekcję dróg moczowych:(
Kochana nie możesz patrzyć na swoją ciążę przez pryzmat innych. Infekcja dróg moczowych musiała być mocna u koleżanki i długo nie leczona bo od samego zapalenia pęcherza moczowego nie traci się dzieci. 90 % kobiet ma złe wyniki moczu w ciąży. Spokojnie. Serduszko bije. Jest okey. Lekarz ci o tym powiedział. Więc proszę cię głowa do góry. Bierz urinal, dużo pij wody i nie martw się na zapas. Ból w pachwinach może być spowodowany równie dobrze tym że to jest normalny objaw kobiet w ciąży. Za dużo wszytskie czytamy internetu zamiast polegać na intuicji a ona mi mówi ze jest dobrze u Ciebie ;-*Est, aniek_m lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry.
Dzisiaj zaczynamy 2 trymestr- aż mi się wierzyć nie chce
Ale żeby nie było zbyt pięknie to właśnie czekam na lekarza bo to co mnie rozłożyło wygląda mi na zapalenie zatok ;/
Ciekawe czym to leczą tu w UK... ehh jak ja bym chciała być w domuNie sądziłam, że będzie tak cięzko...
-
nick nieaktualnyAle my tu dzisiaj narzekamy
Normalnie kółko umartwiających się ciężarnych kobiet
Szkoda, że nie możemy się wszystkie na kawie spotkać to chociaż byśmy się razem pośmiały i nie było by czasu na biadolenie
aniek_m, Izoleccc, Est, Renka88, She86, Mietka 30:), 26Asia, kofeinka, d'nusia lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Ale my tu dzisiaj narzekamy
Szkoda, że nie możemy się wszystkie na kawie spotkać to chociaż byśmy się razem pośmiały i nie było by czasu na biadolenie
To chyba syndrom końca lata -
A.Kasia wrote:Ale my tu dzisiaj narzekamy
zdecydowanie dzisiaj dzień dolegliwości
ale to tak może tylko na początek tygodnia, jutro będzie lepiej -
Ale się rozpisalyscie jak zwykle
Ja też oczywiście mam jakieś dolegliwości, ale jutro mam wizytę to może mi coś powie jeśli się nie popuka w głowę
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ok to ja nie będę biadoliła (chociaż, nie powiem, że nie mam ochoty
). Tak jak wczoraj marudziłam na łapiące mnie przeziębienie, ból gardła itp... tak dzisiaj jak poczułam się lepiej - przeleciałam 5 okien w domu, zostało mi jeszcze 5, ale to dachowe a ich nienawidzę myć i nie umyję - deszcze i tak zachlapie
.
Ciąża to dziwny stan - w jednej chwili brak sił na wstanie z łóżka, a na drugi dzień góry można przenosićOby mi to "przenoszenie gór" jutro bokiem nie wyszło
Ściska mocno wszystkie dziewuszki, które coś boli, mają gorszy dzień, albo zły humor - jutro będzie lepiej, musi byćaniek_m, Love_life, Renka88, A.Kasia lubią tę wiadomość