Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia.a wrote:Jak mi się nie polepszy to jutro zadzwonie do mojej Pani Ginekolog i zapytam co mogę wziąć a na twoim miejscu nawet nie wahalabym się z tym L4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:37
Tunia.a lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie czy możnaby na pierwszej stronie tam gdzie mamy lisy również dodać zaufanych sprzedawców. W ten sposób nie będzie trzeba szukać po całym forum od kogo można kupić dobre rzeczy.
A i tak się zastanawiam że chyba wczoraj poczułam motylki w brzuchu, takie śmieszne gilgotanie po prawej stronie, później wzięłam doplera i okazało się że serduszko słychać było tam gdzie gilgotanie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:39
Mietka 30:) lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Mnie też bóle najczęściej łapią z lewej strony
Na takie sytuacje mam scopolan w czopkach. Dobrej nocy kochana, mam nadzieję że to nic takiego ale jakby nie przechodziło i było bardzo uciążliwe to nie wahaj się jechać na IP :*
Najgorsze jest być z tym sama,bo tamten ciągle zajęty ciągle w rozjazdach. -
Robaczek89 wrote:Co do wyprawki, doświadczenia nie mam, ale przeczytałam na ten temat pół internetu
i zrobiłam sobie taką listę - https://www.dropbox.com/s/p2zigucwlne4m9w/Wyprawka%20-%20wersja%20dla%20dziewczyn.xlsx?dl=0. Domii, Karolina, jeśli uważacie, że może się przydać to może podepnijcie na początku wątku? No i wczoraj kupiłam wózek.
Bardzo fajna ta lista, mi się na pewno przyda, bo jestem zielona w tych tematach, fajnie to poukładałaś. -
anielica ja tez sama, w sensie maz wyjezdza, ale jak go nie ma to przenosze sie do rodzicow, troche ta meczace bo wiecej go nie ma niz jest,ale dopoki nie zrobie prawka to tak to bedzie niestety wygladac, a ze prawkiem sie stresuje mega to nie wiem jak to wszystko wyjdzie hehjusiakp
-
paola87 wrote:Witam się i ja w ten pochmurny dzień
Co do ciuszków, to ja mam dylemat w co ubierać takie dziecko w dzień, na noc, no i w związku z tym nie bardzo wiem co mam kupować i ile czego mieć... Jak macie jakąś wiedzę na ten temat, to proszę podzielcie się
Domii, a ten kocyk to przypadkiem nie ze smyka? Widziałam taki ostatnio i we wtorek chcę kupić bo był taki milusi i mięciusiI jeszcze ręczniczek mi się jeden podobał
Ja kupiłam na allegro kocyk minky, ceny tam są różne tych kocyków, ale i jakość bardzo różna. Jeśli ktoś będzie chciał kiedyś zamawiać to mogę polecić sprzedawcę u którego brałam, minky fajne, a bawełna inna niż u innych sprzedawców, nie taka pościelowa, szorstka, tylko taka mięciutka, no i wzorki fajne
A z otuli.pl zamawiałam pieluszki bambusowe, śliczne i fajne jakościowo, też polecam
dokładnie ze Smykai bardzo go polecam, bo jest super miękki i milusi
-
anie93lica wrote:Ja tez jeżdżę do taty i brata by nie siedzieć samemu.
Ja zdałam teorie w styczniu, a praktyki nie zdałam dwa razy i się poddalam. Beznadziejnie.
ciekawe jak to ze mna bedzie, mam nadzieje ze jak zobacza brzuchol to beda jakos przychylniej patrzec, choc szczerze.. watpiejusiakp
-
nick nieaktualny
-
RudyTygrysek wrote:Witajcie dziewczyny. Powiedzcie czy przy braniu luteiny dopochwowo można się kochać? Gin mi nic na ten temat nie mówiła i nie mam pojęcia.
Z tego co wiem i kazdy lekarz mi mowil ze nie mozna sie kochac przy lekach na podtrzymanie, czy to jest duphaston, czy luteina, zakaz jest... W kazdej ciazy je bralam i w kazdej mielismy zakaz...A.Kasia lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Dziwne. My kochaliśmy się do 12 tygodnia tak,jak przed ciążą mimo brania luteiny 2x dziennie.
Zastanawiam się czy to przezorność lekarzy czy można ten zakaz jakoś racjonalnie wytłumaczyć. -
nick nieaktualnyNie wiem jak dla Was dziewczyny, ale dla mnie jeżeli w ciąży istniały jakiegokolwiek rodzaju powikłania to seks jest wykluczony. Choćby lekarz mi mówił, że mogę to i tak bym się bała bo na kogo później winę zrzucę jeżeli coś się wydarzy? W zupełnie zdrowej ciąży można się kochać do woli ale przy przebytych krwawieniach, nieokreślonej przyczyny bólach, krwiakach i innych komplikacjach po prostu bym uważała z aktywnością seksualną, raczej zupełnie ją wykluczając. Oczywiście każdy robi, jak uważa i nic mi do tego, mówię tylko jak ja bym postąpiła.
U mnie mimo tego, że nie brałam żadnych leków na podtrzymanie prócz minimalnej dawki duphastonu (do 12 tyg) mam zakaz jakiejkolwiek aktywności seksualnej. Nie tylko seksu waginalnego ale każdej aktywności mogącej wywołać skurcze macicy. No ale u mnie problem leży w niewydolności szyjki, więc to oczywiste.Gośśś, Nataszka2200 lubią tę wiadomość