X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia śliczny brzusio masz :) Ach... zachwyt :)

Mam dziś jakieś dziwne uderzenia gorąca do głowy, aż twarz robi się czerwona... zawroty głowy straszne, no i ból w krzyżu... głowa na szczęście przestała jak na razie boleć :)

Gołąbki się już gotują :) więc mogę na spokojnie tu z Wami posiedzieć przy kawce ;)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka powodzenia :)

wac4wpq.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do gina , mówi że bóle krzyżowe są normalne i możliwe że będą się nasilać ;/ Ja dziś najchętniej przeleżałabym w łóżku , pada strasznie. Ale ide na obiad do babci i muszę w pokoju ogarnąć. Później już kocyk i podusia ;)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomnialabym witam sie w 19 tygodniu.
    Milego dnia wam zycze :)

kofeinka, Kajola, d'nusia, muminka83, She86, M+M+?, Mania1718, Mietka 30:), Kate84, kleo2426 lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Wlasnie o to chodZi ze praktycznie caly czas ale tak jakby od nerki...

Kamka a badalas mocz?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • kamka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Kamka a badalas mocz?
    badałam na poczatku września i w poniedziałek miałam robić...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.sosrodzice.pl/ciazy-warto-spac-lewym-boku/#article

Na temat spania :)

• Love_life Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    badałam na poczatku września i w poniedziałek miałam robić...

Jak pójdziesz do gina to zbadaj na wszelki wypadek mi po antybiotyku przeszła infekcja pecherza

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry wszystkim :) Witam się w 18 tygodniu :) Z tej okazji fotka brzuszka:

xp80fk.jpg

Może jakoś mocno nie urósł, za to widzę, że podniósł się do góry. I dobrze, bo teraz wygodniej mi nosić spodnie z niskim stanem i legginsy (wcześniej wszystko mnie cisnęło, nawet bielizna :/)

Wszystkim, które zaczęły razem ze mną nowy tydzień gratuluję i życzę coby czas trochę przyspieszył :D

Co do herbaty to ja ostatnio często popijam słabą z cytrynką i nie sądzę, żeby mi to miało zaszkodzić. Nie popadajmy w skrajności z tym jedzeniem, tak jak już kasieńka 1985 wspomniała.

kleo2426 - tak jak Ci pisałam w pamiętniku - ładnie Ci się brzuszek zaokrąglił :) taka piłeczka ;)

kofeinka - współczuję bólu głowy :/ Mi na szczęście w ciąży migreny odpuściły, najczęściej nic mi na nie nie pomagało prócz ciemnego pokoju i snu :/ Może tak jak Madzia radzi, wypróbuj te plastry z mentolem?

26Asia - a ja już mam łóżeczko tralalala ;) Ale za to jak wczoraj przeglądałam oferty wózków tak utknęłam przy wyborze fotelika samochodowego :/ My często będziemy podróżować z Tymkiem autem do dziadków, a to 100km w jedną stronę i wolałabym mieć fotelik z najlepszą oceną w testach zderzeniowcyh. Niestety jak zobaczyłam ile takie kosztują to już sama nie wiem, czy opłaca się wywalać ponad 1000 zł na fotelik, którym dziecko pojeździ może z 6-8 miesięcy.... W tym następnym pojeździ już kilka lat i tu mogłabym wydać dużo kasy a tak to nie wiem co zrobić.

niecierpliwaa - zdrówka :*

Madzik90 -Madzik, jak tam żyjesz :) Pomagają Ci coś te leki od dermatologa?

Magda lena - z tymi ruchami to różnie. Jak gdzieś po bokach mnie kopie to jest ok, gorzej jak się tak ułoży, że kopie mnie w dole brzucha. Wtedy nie jest przyjemnie :/

Uffff, jak zwykle rozpisałam się na pół strony :P Idę się ogarniać i może się z mężem zabiorę do Lublina bo mi się ciapki domowe rozwaliły :D
    Stosuję ten Dalacin T raz dziennie (taki w płynie z aplikatorem) + skinoren co dwa dni na noc na podsuszenie pryszyczy. Jedna strona jakby przygasła ale boję się, że to tylko moja wyobrażnia... mąż mnie pociesza, że jest lepiej ale jemu nie wierzę ;D
    W środę jadę na konsultację do innego derma, może on coś wymyśli bo naprawdę się boję, że zostaną mi blizny :(
    Będziemy mieli chyba pięknego syna bo zabiera mi urodę całymi garściami!

muminka83, She86 lubią tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • kamka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w pon miałam robić... zobaczymy dzisiaj już nie zrobie wiec albo rano w szpitalu jak mnie zatrzymaja albo w pon...

Love_life lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    no w pon miałam robić... zobaczymy dzisiaj już nie zrobie wiec albo rano w szpitalu jak mnie zatrzymaja albo w pon...

Kamka jak moge doradzic to zrob sobie posiew moczu, bo to jest wazniejsze, mi caly czas wychodza bakterie w moczu, nawet antybiotyk mi nic nie pomogl i w srode na wizycie p dr powiedziala, ze najwazniejsze, ze posiew mam dobry i teraz tez mi kazala go zrobic, bo ogolny mocz mi zly wychodzi caly czas...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, jadę z mężem na miasto, może zajrzę do jakiegoś smyka czy innego dziecięcego sklepu ale znając życie to padnę po 10 min spaceru po galerii :P

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane. Wróciłam. Byłam dzisiaj na wizycie lekarskiej u mojej prywatnej gin ale na NFZ .Wpuściła mnie między pacjentkami. Chciałam jedynie coś skonsultować a nie chciałam czekać do poniedziałkowej wizyty tym razem w jej prywatnym gabinecie.
    A więc zrobiła mi szybkie usg i zbadała. Szyjka jest okey i długa nawet bardzo. Brzuszek miękki. No i powiedziała że na jej oko będzie do dziewuszka ale tak na 70 %.
    Jednak w poniedziałek zrobi mi usg na lepszym sprzęcie wtedy też będziemy omawiać wyniki badań.

No i coś mniej optymistycznego w środę wybieram się do mojego onkologa. W wtorek odbieram wyniki markerów. Mam nadzieje że to świństwo się nie namnaża. Jednak jestem dobrej myśli. Serduszko biło jak szalone - na pierwszy rzut oka wszystko dobrze. Tak wiec na więcej oczekuje do poniedziałku i mam nadzieje że sie utrzyma diagnoza o dziewuszce

usg 13 2 dz
    ostatnia @ 13 t 5 d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 11:50

Gośśś, Renka88, Lula_w, paola87, Kajola, 26Asia, baassiia, M+M+?, domiii, Madzialena90, d'nusia, Martita88, Karka, Kate84, kleo2426 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Rozumiem Cie doskonale, bo pamiętam jak mnie rodzice w szpitalu odwiedzili. Jak do tego czasu trzymałam się dzielnie tak po zobaczeniu rodziców zupełnie się rozkleiłam. Musiałam jakieś krople na uspokojenie wypić :/ Mężowi powiedz, że będziemy go regularnie sprawdzać czy się z obietnicy wywiązuje :D
    Dokładnie takie samo mialam odczucie będą rodzice będą spazmy. Nawet przez telefon czasem mi się głos łamać także nie chce ryzykować. A męża potrafię moimi dziewczynami!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu ja też mam problemy z krzyżami, od kilku dni codziennie popołudniu boli mnie dół pleców. Ja jestem przekonana, że to od siedzenia w pracy i dojazdów (nie zawsze uda mi się usiąść w pociągu).

Kasiu i Kleo ładne brzuszki i już bardzo ciążowe :-)

Ksanka kciuki nadal zaciśnięte i cieszę się z Twoich wyników.

Muminko po cichutko jeśli narazie na 70% gratuluję córeczki:-)

A ja już odliczam godziny do weekendu i mam zamiar spędzić go głównie polegując i śpiąc:-)

muminka83, ksanka, kleo2426 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka trzymam kciuki żeby nie było to nic poważnego.

Ksanka trzymaj się tam dzielnie, już niedługo wyjdziesz i będziesz już się tylko lenić ;)

Kofeinka, a masz możliwość zmierzenia ciśnienia? Bo to trochę brzmi jakbyś miała wysokie, a tego w ciąży trzeba pilnować. Zawsze możesz iść do pierwszej lepszej przychodni i powiedzieć, że w ciąży jesteś i chciałabyś sprawdzić ciśnienie, bo kiepsko się czujesz.

muminka83, ksanka lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a póki co czekając aż mój men wróci z pracy i mnie zawiezie coś milszego:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/33262ab525f8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 12:35

ona., Kajola, kofeinka, muminka83, Madzialena90, krówka_muffka, Karka, Kate84, kleo2426 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko życzę Ci tej dziewczynki z całego serca, będziesz miała parkę ;)

Kasia koniecznie kup coś w tym Smyku, nic tak nie poprawia samopoczucia ;) Ja szykuję się jutro na jakieś łowy :D Chcę odwiedzić Świat Dziecka, zobaczyć co jest i jakie ceny. Niby miałam już wszystko w necie upatrzone, ale pomysłałam, że może warto zobaczyć co jest w sklepach stacjonarnych :) No i przy okazji zobaczę co jeszcze trzeba mieć, a o czym nie pomyślałam, chyba wezmę notes :P

muminka83 lubi tę wiadomość

• ona. Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Jeej właśnie kichnęłam i taki ból jak nigdy do tej pory przy kichaniu. Aż krzyknęłam z zaskoczenia. Mam nadzieję, że przez to moje przeziębienie nic się dzidźce nie dzieje.
    u mnie to norma, szczególnie rano. Jak si ęnie zdąrze zwinąć w kulkę to ból mnie rozsadza..
    kofeinka wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    U mnie dziś fatalnie rozpoczął się dzień, o 4 rano taki ból głowy mnie zbudził, że wręcz płakałam. Mąż na siłkę kazał mi wziąć pół tabletki APAP'u żeby choć trochę mi ulżyło. Troszkę pomogło, mam nadzieję, że ten ból nie wróci.
    I mam nadzieję, że nie zaszkodzę dziecku biorąc Apap = Paracetamol
    ja brałam już kilka razy, lekarz pozwolił. Zresztą podobno ból bardziej dziecku szkodzi niż tabletka.
    Magda lena wrote:
    Kochane, a powiedzcie mi.

Czy ruchy dziecka są dla Was nieprzyjemne...?
    Tzn. psychicznie i emocjonalnie kocham je! Ale fizycznie ... to takie średnie uczucie dla mnie. Niektóre dziewczyny mówią, że to jak gilgotanie. Mi to gilgotania nie przypomina, tylko wypychanie mojego brzucha. Może ja jakaś dziwna jestem, co?
    dla mnie są bardzo przyjemne <3 i tylko czekam każdego dnia aż dostanę jakiegoś kopniaka <3 potem może będzie gorzej, ale póki co lubie to pukanie :D

Dzień dobry :)
    Ale Wy pędzicie..

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kamka trzymam kciuki żeby nie było to nic poważnego.

Ksanka trzymaj się tam dzielnie, już niedługo wyjdziesz i będziesz już się tylko lenić ;)

Kofeinka, a masz możliwość zmierzenia ciśnienia? Bo to trochę brzmi jakbyś miała wysokie, a tego w ciąży trzeba pilnować. Zawsze możesz iść do pierwszej lepszej przychodni i powiedzieć, że w ciąży jesteś i chciałabyś sprawdzić ciśnienie, bo kiepsko się czujesz.

Mierzyłam od razu po tym jak miałam takie uderzenie gorąca.
    111/60 puls 76
    Ja z natury jestem niskociśnieniowcem.

wac4wpq.png

‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ