Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia śliczny brzusio masz
Ach... zachwyt
Mam dziś jakieś dziwne uderzenia gorąca do głowy, aż twarz robi się czerwona... zawroty głowy straszne, no i ból w krzyżu... głowa na szczęście przestała jak na razie boleć
Gołąbki się już gotująwięc mogę na spokojnie tu z Wami posiedzieć przy kawce
-
Dzwoniłam do gina , mówi że bóle krzyżowe są normalne i możliwe że będą się nasilać ;/ Ja dziś najchętniej przeleżałabym w łóżku , pada strasznie. Ale ide na obiad do babci i muszę w pokoju ogarnąć. Później już kocyk i podusia
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
A.Kasia wrote:Dzień dobry wszystkim
Witam się w 18 tygodniu
Z tej okazji fotka brzuszka:
Może jakoś mocno nie urósł, za to widzę, że podniósł się do góry. I dobrze, bo teraz wygodniej mi nosić spodnie z niskim stanem i legginsy (wcześniej wszystko mnie cisnęło, nawet bielizna)
Wszystkim, które zaczęły razem ze mną nowy tydzień gratuluję i życzę coby czas trochę przyspieszył
Co do herbaty to ja ostatnio często popijam słabą z cytrynką i nie sądzę, żeby mi to miało zaszkodzić. Nie popadajmy w skrajności z tym jedzeniem, tak jak już kasieńka 1985 wspomniała.
kleo2426 - tak jak Ci pisałam w pamiętniku - ładnie Ci się brzuszek zaokrągliłtaka piłeczka
kofeinka - współczuję bólu głowyMi na szczęście w ciąży migreny odpuściły, najczęściej nic mi na nie nie pomagało prócz ciemnego pokoju i snu
Może tak jak Madzia radzi, wypróbuj te plastry z mentolem?
26Asia - a ja już mam łóżeczko tralalalaAle za to jak wczoraj przeglądałam oferty wózków tak utknęłam przy wyborze fotelika samochodowego
My często będziemy podróżować z Tymkiem autem do dziadków, a to 100km w jedną stronę i wolałabym mieć fotelik z najlepszą oceną w testach zderzeniowcyh. Niestety jak zobaczyłam ile takie kosztują to już sama nie wiem, czy opłaca się wywalać ponad 1000 zł na fotelik, którym dziecko pojeździ może z 6-8 miesięcy.... W tym następnym pojeździ już kilka lat i tu mogłabym wydać dużo kasy a tak to nie wiem co zrobić.
niecierpliwaa - zdrówka :*
Madzik90 -Madzik, jak tam żyjeszPomagają Ci coś te leki od dermatologa?
Magda lena - z tymi ruchami to różnie. Jak gdzieś po bokach mnie kopie to jest ok, gorzej jak się tak ułoży, że kopie mnie w dole brzucha. Wtedy nie jest przyjemnie
Uffff, jak zwykle rozpisałam się na pół stronyIdę się ogarniać i może się z mężem zabiorę do Lublina bo mi się ciapki domowe rozwaliły
W środę jadę na konsultację do innego derma, może on coś wymyśli bo naprawdę się boję, że zostaną mi blizny
Będziemy mieli chyba pięknego syna bo zabiera mi urodę całymi garściami!muminka83, She86 lubią tę wiadomość
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
kamka wrote:no w pon miałam robić... zobaczymy dzisiaj już nie zrobie wiec albo rano w szpitalu jak mnie zatrzymaja albo w pon...
Kamka jak moge doradzic to zrob sobie posiew moczu, bo to jest wazniejsze, mi caly czas wychodza bakterie w moczu, nawet antybiotyk mi nic nie pomogl i w srode na wizycie p dr powiedziala, ze najwazniejsze, ze posiew mam dobry i teraz tez mi kazala go zrobic, bo ogolny mocz mi zly wychodzi caly czas...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualny
-
Kochane. Wróciłam. Byłam dzisiaj na wizycie lekarskiej u mojej prywatnej gin ale na NFZ .Wpuściła mnie między pacjentkami. Chciałam jedynie coś skonsultować a nie chciałam czekać do poniedziałkowej wizyty tym razem w jej prywatnym gabinecie.
A więc zrobiła mi szybkie usg i zbadała. Szyjka jest okey i długa nawet bardzo. Brzuszek miękki. No i powiedziała że na jej oko będzie do dziewuszka ale tak na 70 %.
Jednak w poniedziałek zrobi mi usg na lepszym sprzęcie wtedy też będziemy omawiać wyniki badań.
No i coś mniej optymistycznego w środę wybieram się do mojego onkologa. W wtorek odbieram wyniki markerów. Mam nadzieje że to świństwo się nie namnaża. Jednak jestem dobrej myśli. Serduszko biło jak szalone - na pierwszy rzut oka wszystko dobrze. Tak wiec na więcej oczekuje do poniedziałku i mam nadzieje że sie utrzyma diagnoza o dziewuszce
usg 13 2 dz
ostatnia @ 13 t 5 dWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 11:50
Gośśś, Renka88, Lula_w, paola87, Kajola, 26Asia, baassiia, M+M+?, domiii, Madzialena90, d'nusia, Martita88, Karka, Kate84, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Rozumiem Cie doskonale, bo pamiętam jak mnie rodzice w szpitalu odwiedzili. Jak do tego czasu trzymałam się dzielnie tak po zobaczeniu rodziców zupełnie się rozkleiłam. Musiałam jakieś krople na uspokojenie wypić
Mężowi powiedz, że będziemy go regularnie sprawdzać czy się z obietnicy wywiązuje
-
Olu ja też mam problemy z krzyżami, od kilku dni codziennie popołudniu boli mnie dół pleców. Ja jestem przekonana, że to od siedzenia w pracy i dojazdów (nie zawsze uda mi się usiąść w pociągu).
Kasiu i Kleo ładne brzuszki i już bardzo ciążowe
Ksanka kciuki nadal zaciśnięte i cieszę się z Twoich wyników.
Muminko po cichutko jeśli narazie na 70% gratuluję córeczki:-)
A ja już odliczam godziny do weekendu i mam zamiar spędzić go głównie polegując i śpiąc:-)muminka83, ksanka, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
Kamka trzymam kciuki żeby nie było to nic poważnego.
Ksanka trzymaj się tam dzielnie, już niedługo wyjdziesz i będziesz już się tylko lenić
Kofeinka, a masz możliwość zmierzenia ciśnienia? Bo to trochę brzmi jakbyś miała wysokie, a tego w ciąży trzeba pilnować. Zawsze możesz iść do pierwszej lepszej przychodni i powiedzieć, że w ciąży jesteś i chciałabyś sprawdzić ciśnienie, bo kiepsko się czujesz.muminka83, ksanka lubią tę wiadomość
-
a póki co czekając aż mój men wróci z pracy i mnie zawiezie coś milszego:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/33262ab525f8.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 12:35
ona., Kajola, kofeinka, muminka83, Madzialena90, krówka_muffka, Karka, Kate84, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
Muminko życzę Ci tej dziewczynki z całego serca, będziesz miała parkę
Kasia koniecznie kup coś w tym Smyku, nic tak nie poprawia samopoczuciaJa szykuję się jutro na jakieś łowy
Chcę odwiedzić Świat Dziecka, zobaczyć co jest i jakie ceny. Niby miałam już wszystko w necie upatrzone, ale pomysłałam, że może warto zobaczyć co jest w sklepach stacjonarnych
No i przy okazji zobaczę co jeszcze trzeba mieć, a o czym nie pomyślałam, chyba wezmę notes
muminka83 lubi tę wiadomość
-
polin wrote:Jeej właśnie kichnęłam i taki ból jak nigdy do tej pory przy kichaniu. Aż krzyknęłam z zaskoczenia. Mam nadzieję, że przez to moje przeziębienie nic się dzidźce nie dzieje.kofeinka wrote:Dzień dobry dziewczyny
U mnie dziś fatalnie rozpoczął się dzień, o 4 rano taki ból głowy mnie zbudził, że wręcz płakałam. Mąż na siłkę kazał mi wziąć pół tabletki APAP'u żeby choć trochę mi ulżyło. Troszkę pomogło, mam nadzieję, że ten ból nie wróci.
I mam nadzieję, że nie zaszkodzę dziecku biorąc Apap = ParacetamolMagda lena wrote:Kochane, a powiedzcie mi.
Czy ruchy dziecka są dla Was nieprzyjemne...?
Tzn. psychicznie i emocjonalnie kocham je! Ale fizycznie ... to takie średnie uczucie dla mnie. Niektóre dziewczyny mówią, że to jak gilgotanie. Mi to gilgotania nie przypomina, tylko wypychanie mojego brzucha. Może ja jakaś dziwna jestem, co?i tylko czekam każdego dnia aż dostanę jakiegoś kopniaka
potem może będzie gorzej, ale póki co lubie to pukanie
Dzień dobry
Ale Wy pędzicie.. -
paola87 wrote:Kamka trzymam kciuki żeby nie było to nic poważnego.
Ksanka trzymaj się tam dzielnie, już niedługo wyjdziesz i będziesz już się tylko lenić
Kofeinka, a masz możliwość zmierzenia ciśnienia? Bo to trochę brzmi jakbyś miała wysokie, a tego w ciąży trzeba pilnować. Zawsze możesz iść do pierwszej lepszej przychodni i powiedzieć, że w ciąży jesteś i chciałabyś sprawdzić ciśnienie, bo kiepsko się czujesz.
Mierzyłam od razu po tym jak miałam takie uderzenie gorąca.
111/60 puls 76
Ja z natury jestem niskociśnieniowcem.