X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z nieco innej beczki. Przytyłam 3 kg. To normalny przyrost na ten etap ciąży? Generalnie zawsze bardzo pilnowałam swojej wagi i teraz tez stałe ja kontroluje. Chciałam porównać z wami dziewczyny :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka krwswienie wystapilo w 13t2d po badaniu ginekologicznym poprzedniego dnia. Prawdopodobnie bylo z nadzerki ale nikt na 100% tego nie mogl stwierdzic. Powiedzieli tylko,ze nie widac krwiaka ani odklejania lozyska a dziecko na genetycznym pare dni pozniej fikalo.wtedy szyjke mialam chyba 38mm i to bylo dobrze. Najlepsze w tym wszystkim jest to,ze jutro przez maraton warszawski blokuja mi dojazd do szpitala i ewentualny powrot :) o ile przed 10 dojade do szpitala o tyle jesli bedzie wszystko dobrze i mnie puszcza to nie mam jak wrocic :)

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 - u nas to każda ma inaczej - jedne tyją, drugie chudną ;) Ja np schudłam kilka kilo i póki co nadal jestem na minusie w odniesieniu do wagi początkowej. Nie ma chyba co generalizować z tą wagą bo to kwestia dość indywidualna. Tu jest fajny artykuł na ten temat:

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/prawidlowa-waga-w-ciazy-czyli-ile-moze-przytyc-przyszla-mama_37266.html

A tu fajny kalkulator obliczający optymalną wagę w kolejnych tygodniach ciąży:

http://noworodek.pl/index.php?sm=4&ope=1

• kamka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby od pocZatku przybralam 3 kg a jakos sie tym nie przejmuje... Wazne zeby maluch byl zdrowy widocZnie tak ma byc...

Renka88 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Ksanka krwswienie wystapilo w 13t2d po badaniu ginekologicznym poprzedniego dnia. Prawdopodobnie bylo z nadzerki ale nikt na 100% tego nie mogl stwierdzic. Powiedzieli tylko,ze nie widac krwiaka ani odklejania lozyska a dziecko na genetycznym pare dni pozniej fikalo.wtedy szyjke mialam chyba 38mm i to bylo dobrze. Najlepsze w tym wszystkim jest to,ze jutro przez maraton warszawski blokuja mi dojazd do szpitala i ewentualny powrot :) o ile przed 10 dojade do szpitala o tyle jesli bedzie wszystko dobrze i mnie puszcza to nie mam jak wrocic :)
    Ja w środę miałam waginalne a w piątek jeszcze wziernik.Ponieważ na te chwile nic nie leci to zakładam że mogły wystąpić 2 opcje
    1. Któryś ze skrzepow które na usg wykrył mi lekarz oproznil się
    2. Któreś z badań spowodowało krwiaka bo na papierze też była taka cienka blonka jak np gdy sparzyć się w język
    I mam nadzieję że to było to, a nie coś z dzidziuniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 22:57

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 26 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze gdyby bylo vos nie tak to krwaeienie by nie ustapilo. Mizesz miec to co ja czyli bardzo wrazliwa szyjke. Kazda ingerencja - badanie, stosunek powoduje krwaeienie. Malo tego, mi samoistnie pekaja naczynka na szyjce bo jest tak ukrwiona

q1ztgl8.png
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 26 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to tez na minusie jestem ale lekarz mowi ze u kazdego inaczej. Niektore kobiety tyja rownomiernie cala ciaze a innym nagle waga skacze. Niby najwiecej sie tyje miedzy 20 a 30 tyg. Ale domyslam sie ze to osobnicze. Kazda ciaza inna i tycie pewnie tez. Oj tam... Wszystko zrzucimy po porodzie ☺

A.Kasia, Martita88 lubią tę wiadomość

q1ztgl8.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewajtis mam nadzieję że to jest to i jutro stres że mnie zejdzie i będę mogła znów leżeć i pogodnie bpodchodzic do ciąży,
    Musi być dobrze chce to dziecko i zależy mi na nim

Dewajtis lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eaaf092e2e89.png

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry trochę ciemne to zdjęcie ostatnio w jakimś magazynie znalazłam " Będę mama" czy coś takiego ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A ja mam pytanie z nieco innej beczki. Przytyłam 3 kg. To normalny przyrost na ten etap ciąży? Generalnie zawsze bardzo pilnowałam swojej wagi i teraz tez stałe ja kontroluje. Chciałam porównać z wami dziewczyny :)
    Ja też przytyłam 3 kg. Przed ciążą miałam wagę 50 kg, stabilną od kilkunastu lat. Teraz nie jem dużo więcej, ale waga sukcesywnie i równomiernie wzrasta.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, wydaje mi się, że skoro krwawienie ustało, to faktycznie musiało wiązać się z podrażnieniem lub tym krwiakiem. Gdyby działo się coś złego, to z pewnością krwawienie trwałoby dłużej. Postaraj się spokojnie przeczekać noc, a my wszystkie tu wysyłamy do Ciebie pozytywne wibracje.

ksanka lubi tę wiadomość

• Kasisko Znajoma

Wysłany: 27 września 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:

Przytyłam ok. 2,5 kg. Startowałam od wagi 57,5kg. Tylko ja nie miałam żadnych mdłości, nie wymiotowałam i miałam wilczy apetyt.

dwhpwq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym trymestrze schudłam z 57-58 do 54-55. Caly czas utrzymuje sie u mnie waga 54- 55. Nie mam zbytnio apetytu, brzucha tez zbytnio nie widać. Dwa tygodnie temu byłam na kontroli u gina i powiedział, że to są kwestie indywidualne a do porodu prawdopodobnie przytyje ok 7kg. I na tym etapie nie mam się przejmować tym, że nie nam zbytnio apetytu i waga stoi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez pierwszy trymestr miałam sraszne mdłości :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie uwierzycie, ale dosłownie czuje jak dziecko pływa mi w brzuchu. Już nie wiem czy matka wariatka ze mnie, czy poprosru te wszystkie stukania, łaskotania i dziwne rzeczy w ostatnim czasie ktòre oczywiście brałam za wzdęcia to były pierwsze ruchy. No i teraz to wogòle nie zasnę.

Magda lena, ksanka, krówka_muffka, Karka, ona., Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie obudził silny ból w górze pośladka. Nie wiem co to, wzięłam nospe forte i na razie przeszło

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały wieczorem wariował w brzuszku jak szalony. W dzień jest ospały, a wieczorem szaleje <3

Ah Dziewczyny. Wiem co czujecie z tymi plamieniami/krwawieniami.
    Ja do 13 tc krwawiłam z polipa + dodatkowo kilka krwiaków. Każda krew doprowadzała mnie to szału i obłędu.
    Do tej pory odczuwam to w psychice. Każda wizyta w toalecie itp to dla mnie stres :-/

Ksanka, dla mnie to dziwne, że lekarz dyżurujący w nocy nie zrobił Ci usg... Kuźwa.
    A ta położna co tak chlapnęła to jebnięta. Też na taką raz trafiłam u siebie "poronienia nie powstrzymamy..." pfffff. Jędza! Wypruta z resztek człowieczeństwa.
    A czujesz ruchy malucha? Bo jeśli pamiętam pisałaś, że poczułaś już.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Magda Lena, to nie była położna co tak powiedziała tylko lekarz dyzurujacy!
    Położna starała się mnie uspokajac.
    Co do ruchów to kilka dni ttemu czułam jakieś lekkie puknięcia. Ale teraz tak nie bardzo wiem czy to to. Jestem tłuszczowa i to moja pierwsza ciąża w 17 tyg.
    Jak na razie na podkładce czysto. A na papierze jak się podcieralam to tylko niewielkie brunatne uplawy.
    Na razie leże raz na lewym raz na prawym i staram się myśleć pozytywnie
    Jak pytałam czy mogłyby mi zmierzyć tętno dzidziusia powiedziały że ciąża jest jeszcze za mała i nie chcą dociskac brzucha

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!!!
    Ratunku co mogę wziąć domowego na angine w ciąży?

Obudziłam się z potwornie bolacym gardlem. :(

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ