Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ksanka krwswienie wystapilo w 13t2d po badaniu ginekologicznym poprzedniego dnia. Prawdopodobnie bylo z nadzerki ale nikt na 100% tego nie mogl stwierdzic. Powiedzieli tylko,ze nie widac krwiaka ani odklejania lozyska a dziecko na genetycznym pare dni pozniej fikalo.wtedy szyjke mialam chyba 38mm i to bylo dobrze. Najlepsze w tym wszystkim jest to,ze jutro przez maraton warszawski blokuja mi dojazd do szpitala i ewentualny powrot
o ile przed 10 dojade do szpitala o tyle jesli bedzie wszystko dobrze i mnie puszcza to nie mam jak wrocic
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyMartka89 - u nas to każda ma inaczej - jedne tyją, drugie chudną
Ja np schudłam kilka kilo i póki co nadal jestem na minusie w odniesieniu do wagi początkowej. Nie ma chyba co generalizować z tą wagą bo to kwestia dość indywidualna. Tu jest fajny artykuł na ten temat:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/prawidlowa-waga-w-ciazy-czyli-ile-moze-przytyc-przyszla-mama_37266.html
A tu fajny kalkulator obliczający optymalną wagę w kolejnych tygodniach ciąży:
http://noworodek.pl/index.php?sm=4&ope=1 -
pap86 wrote:Ksanka krwswienie wystapilo w 13t2d po badaniu ginekologicznym poprzedniego dnia. Prawdopodobnie bylo z nadzerki ale nikt na 100% tego nie mogl stwierdzic. Powiedzieli tylko,ze nie widac krwiaka ani odklejania lozyska a dziecko na genetycznym pare dni pozniej fikalo.wtedy szyjke mialam chyba 38mm i to bylo dobrze. Najlepsze w tym wszystkim jest to,ze jutro przez maraton warszawski blokuja mi dojazd do szpitala i ewentualny powrot
o ile przed 10 dojade do szpitala o tyle jesli bedzie wszystko dobrze i mnie puszcza to nie mam jak wrocic
1. Któryś ze skrzepow które na usg wykrył mi lekarz oproznil się
2. Któreś z badań spowodowało krwiaka bo na papierze też była taka cienka blonka jak np gdy sparzyć się w język
I mam nadzieję że to było to, a nie coś z dzidziuniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 22:57
-
Co do wagi to tez na minusie jestem ale lekarz mowi ze u kazdego inaczej. Niektore kobiety tyja rownomiernie cala ciaze a innym nagle waga skacze. Niby najwiecej sie tyje miedzy 20 a 30 tyg. Ale domyslam sie ze to osobnicze. Kazda ciaza inna i tycie pewnie tez. Oj tam... Wszystko zrzucimy po porodzie ☺
A.Kasia, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Martka89 wrote:A ja mam pytanie z nieco innej beczki. Przytyłam 3 kg. To normalny przyrost na ten etap ciąży? Generalnie zawsze bardzo pilnowałam swojej wagi i teraz tez stałe ja kontroluje. Chciałam porównać z wami dziewczyny
-
Ksanka, wydaje mi się, że skoro krwawienie ustało, to faktycznie musiało wiązać się z podrażnieniem lub tym krwiakiem. Gdyby działo się coś złego, to z pewnością krwawienie trwałoby dłużej. Postaraj się spokojnie przeczekać noc, a my wszystkie tu wysyłamy do Ciebie pozytywne wibracje.
ksanka lubi tę wiadomość
-
Martka89 wrote:A ja mam pytanie z nieco innej beczki. Przytyłam 3 kg. To normalny przyrost na ten etap ciąży? Generalnie zawsze bardzo pilnowałam swojej wagi i teraz tez stałe ja kontroluje. Chciałam porównać z wami dziewczyny
Przytyłam ok. 2,5 kg. Startowałam od wagi 57,5kg. Tylko ja nie miałam żadnych mdłości, nie wymiotowałam i miałam wilczy apetyt.
-
nick nieaktualnyW pierwszym trymestrze schudłam z 57-58 do 54-55. Caly czas utrzymuje sie u mnie waga 54- 55. Nie mam zbytnio apetytu, brzucha tez zbytnio nie widać. Dwa tygodnie temu byłam na kontroli u gina i powiedział, że to są kwestie indywidualne a do porodu prawdopodobnie przytyje ok 7kg. I na tym etapie nie mam się przejmować tym, że nie nam zbytnio apetytu i waga stoi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie uwierzycie, ale dosłownie czuje jak dziecko pływa mi w brzuchu. Już nie wiem czy matka wariatka ze mnie, czy poprosru te wszystkie stukania, łaskotania i dziwne rzeczy w ostatnim czasie ktòre oczywiście brałam za wzdęcia to były pierwsze ruchy. No i teraz to wogòle nie zasnę.
Magda lena, ksanka, krówka_muffka, Karka, ona., Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Mój mały wieczorem wariował w brzuszku jak szalony. W dzień jest ospały, a wieczorem szaleje
Ah Dziewczyny. Wiem co czujecie z tymi plamieniami/krwawieniami.
Ja do 13 tc krwawiłam z polipa + dodatkowo kilka krwiaków. Każda krew doprowadzała mnie to szału i obłędu.
Do tej pory odczuwam to w psychice. Każda wizyta w toalecie itp to dla mnie stres
Ksanka, dla mnie to dziwne, że lekarz dyżurujący w nocy nie zrobił Ci usg... Kuźwa.
A ta położna co tak chlapnęła to jebnięta. Też na taką raz trafiłam u siebie "poronienia nie powstrzymamy..." pfffff. Jędza! Wypruta z resztek człowieczeństwa.
A czujesz ruchy malucha? Bo jeśli pamiętam pisałaś, że poczułaś już. -
Hej Magda Lena, to nie była położna co tak powiedziała tylko lekarz dyzurujacy!
Położna starała się mnie uspokajac.
Co do ruchów to kilka dni ttemu czułam jakieś lekkie puknięcia. Ale teraz tak nie bardzo wiem czy to to. Jestem tłuszczowa i to moja pierwsza ciąża w 17 tyg.
Jak na razie na podkładce czysto. A na papierze jak się podcieralam to tylko niewielkie brunatne uplawy.
Na razie leże raz na lewym raz na prawym i staram się myśleć pozytywnie
Jak pytałam czy mogłyby mi zmierzyć tętno dzidziusia powiedziały że ciąża jest jeszcze za mała i nie chcą dociskac brzucha