X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ja się rzadko udzielam ale ostatnio ciężki czas za Nami. We wtorek czeka Nas spotkanie z Genetykiem w Olsztynie, oprócz tego muszę udać się do kardiologa, lekarz wychwycił jakieś problemy z moim sercem :/. Maluch w brzuszku jest strasznie opuchnięty co mnie strasznie martwi, zamiast cieszyć się ciążą to chodzimy z Mężem jacyś przygnębieni, chociaż staram się dla Synka funkcjonować normalnie, ale jest ciężko..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka jak się czujesz? W sumie to nie mogłam zasnąć i myślała o Tobie. Z tego co mi się wydaje lekarze nie chcą przesądzić z USG i doplerem bo jak się okazuje nie jest to do końca dobre dla dziecka.

Karolina a czym to opuchnięcie mogło by być spowodowane?

ksanka lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Na ten moment krwawienie ustalo, wypływa że mnie tylko brązowa wydzielina, ale w niewielkiej ilości. Brzuch nie boli, nie jest też twardy.Nastrój mam niestety kiepski.
    Jutro mam planowe usg i pewnie dopiero jutro coś zobaczą. Dokładnie tak jak mówisz nie chcą za często naruszać struktury. Dzis planuje leżeć i się nie ruszać.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka też się wkurzyłam na to co powiedziała Tobie lekarka, w ogóle Dziewczyny ja nie wiem czy ja jestem jakaś głupia ale ja nie rozumiem jak można leżeć w szpitalu i nie robią co dzień kontrolnego usg?! Mam nadzieję Kochana, że to było z jakiegoś krwiaka, że bobasek ok i wkrótce założą Tobie ten passer.

Dziewczyny nadrobiłam Was, ale ciężko się ustosunkować :-) witam nowe Marcowe Mamusie bo to kojarzę po nocnym czytaniu.

Świętowanie urodzin było super tym bardziej, że w końcu w Poznaniu więc byliśmy u moich rodziców, był brat z dwójką dzieci i dziadkowie, ciotka z kuzynka i wzięłam też swoją przyjaciółkę :-) tego mi było trzeba choć wróciliśmy wieczorem a ja od 8 na nogach i ból pleców i brzucha w nocy był ogromny, ale wzięłam nospe i jakoś się poprawiło :-)

Dziękuję Kochane za życzenia :-)

Muszę się pochwalić, że wszyscy zachwycali się moim brzuszkiem i tym jak pięknie w ciąży wyglądam, mówili że mam chodzić w ciąży non stop :-P Hehe jasne szczególnie że dopiero od niedawna lepiej się czuję :-D miłej niedzieli Piękne

ksanka, lula.91, M+M+?, Karka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetq powodem może być to że mam jakiegoś wirusa o którym nie wiem, jakaś choroba którą przechodzę ale nic nie wiem, robią mi badania w tym kierunku. Kolejnym powodem mogą być jakieś choroby genetyczne albo cokolwiek innego.. Mam nadzieję, że to pierwsze bo wtedy są największe szanse donoszenia ciąży..

• Dewajtis Znajoma

Wysłany: 27 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze kaarolina pewnie bardzo sie stresujesz. Ja rowniez trzymam kciuki za Wasze zdrowie!

Ksanka jak mi sie konczy krwawienie to jest wlasnie takie brazowe a potem przechodzi bezowe. Jak to moj lekarz mowi "kawa z mlekiem". To juz stara krew, oczyszczasz sie z resztek i juz po krwawieniu. Mysle ze mamy to samo. Juz 5x krwawilam ale za kazdym razem sie atresuje. Wiem co teraz czujesz. Mysli kraza tylko dookola dziecka a czas do wizyty plynie tak wooooolno

q1ztgl8.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina Ciężko cokolwiek napisać pocieszającego w takiej chwili :( Mam nadzieję, że szybko Cie zdiagnozują i podadzą jakieś leki. Nie wyobrażam sobie, co teraz musisz przechodzić :( Będę za Was trzymać kciuki. Dawaj znać co jakiś czas czy coś nowego się dowiedziałaś.

Ad wagi ja mam +2kg i jest to poniżej średniej na ten tydzień, no ale wg mnie wystarczający, bo ja jestem niewielka (158cm i teraz wążę 52.8 ) więc też pewnie mniej przytyje niż średnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 08:45

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jest łatwo... wszyscy w koło powtarzają co bedzie to będzie masz już Synka... To co mam mieć w dupie, bo mam już jedno dziecko ja nie rozumiem tych ludzi, jak tak można powiedzieć komukolwiek.. przecież to jest żyjąca istotka a nie jakaś rzecz :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 08:51

Dewajtis lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    No nie jest łatwo... wszyscy w koło powtarzają co bedzie to będzie masz już Synka... To co mam mieć w dupie, bo mam już jedno dziecko ja nie rozumiem tych ludzi, jak tak można powiedzieć komukolwiek.. przecież to jest żyjąca istotka a nie jakaś rzecz :(

Masz rację kochana. Przykro mi że musisz to przechodzić jednak pamiętaj że do momentu jak jest nadzieja warto cieszyć się i wierzyć. Na chwilę obecną dziecko żyje i to jest najważniejsze. Nic innego się nie liczy. Trzymam kciuki za wyniki w poradni genetycznej. Sama do niej uczęszczam i wiem co to za stres - ja muszę czekać do 3 trymestru by poznać informację czy moje dziecko odziedziczy moją chorobę genetyczną bo dopiero można najwcześniej ją rozpoznać na tym ostatnim Usg. Jednak jestem dobrej myśli. :-* Bądź dobrej myśli. :-*

Dawno coś nie odzywała się jagood. Kochana napisz cokolwiek :-* Mam nadzieję że u ciebie okey :-*

A ja się witam z wami w 15 tygodniu :-* Jupii jeeee

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Kochana trzymam za Was kciuki, tak jak Muminka napisała trzeba wierzyć i być dobrej myśli. Ja bardzo mocno Wam życzę, żeby szybko zdiagnozowali co jest grane i, żeby pomogli dzidziusiowi. Tak jak mówisz każda noszona przez Nas ciąża jest dla Nas ważna i chcemy ją donosić i po 9 miesiącach cieszyć się trzymanym w rękach bobasem. Myśl pozytywnie! :-*

muminka83 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Kaarolina - bardzo mi przykro, że musisz przechodzić przez tak ciężkie chwile. Rozumiem, że skoro przyczyn szukają u Ciebie to z maluszkiem wszystko ok i nie ma żadnych uwidocznionych wad układu pokarmowego i moczowego? Trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze i mam nadzieję, że jesteście pod dobrą opieką specjalistów. Tulę mocno :*

ksanka - już by mocno stratni nie byli jakby zrobili to USG. No nic, trzeba czekać. Ważne, że krwawienie ustało a Ty leż i wstawaj tylko do toalety. Najlepiej połóż się tak, żeby tyłek był wyżej niż reszta, dzięki temu maksymalnie odciążysz szyjkę. Nie wiem czy u Ciebie w szpitalu mają takie regulowane łóżka, u mnie nie mieli i mąż musiał mi poduszkę z domu przywieźć, żeby podłożyć pod biodra.

Kate84 - fajnie, że impreza się udała :) Dziś pewnie będziesz odpoczywać w łóżku, więc miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:23

ksanka lubi tę wiadomość

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w niedzielny poranek!
    Ksanko kochana,aż mi brak słów na takie zachowanie lekarza! Nie mieści mi się to w głowie, lekarze doskonale wiedzą,że kobiety w ciąży bardzo potrzebują wsparcia i dobrego słowa...:(Konowały!

Powiem Wam,że dołączam do mam, które czują ruchy maleństwa!!:))Zwłaszcza wieczorem jak się położę ;)

Kajola, ksanka, d'nusia, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie seriale do oglądania polecacie ???
    Ja wczoraj oglądałam film "Seks w wielkim mieście2" i tak mi się cały serial przypomniał(polecam!),że fajnie byłoby coś wieczorami pooglądać i choć przez chwilę przestać myśleć,zamartwiać się...

• baassiia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam filmy na youtube i często takie noworodki w nosidełku trzymają, moje pytanie - czy to jest ok dla takiego maluszka, tzn dla plecków?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wlasnie byl obchod i dzisiejszy dyzurny lekarz - mlody chlopak powiedzial ze wezmie mnie na usg by sprawdzic czy jest ok.
    Teraz leze z nogami wyzej i wstaje tylo na siku.
    Mam tez nadzieje se moj prowadzacy do mnie tez podejdzie.

dzieki kochane za wsparcie

ja caly czas probuje nakrecac sie pozytywnie ale to nie takie latwe

Karolina mam nadzieje ze wszystko bedzie u was dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:44

d'nusia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, trzymaj się!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksaneczko jesteśmy z Tobą!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia - ale jakiego typu nosidełko masz na myśli? Wklej fotkę bo są różne.

krówka_muffka - ja niewiele doradzę, bo moje ulubione seriale to m.in "Bones" czy "Zabójcze umysły" :D Książki jakie czytam to też najczęściej kryminały i thrillery. Jeśli chcesz odmóżdżający serial to pamiętam, że lubiłam oglądać "One tree hill". No i kultowych "Przyjaciół" też polecam :)

ksanka - no to czekamy na wieści. Oby pomyślne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:55

krówka_muffka lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    np takie
    540x405_nosidelko-eurobaby-c-16747.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:56

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia no wlaśnie prenatalne też nie wyszły za dobrze dlatego mamy konsultacje genetyczną w Olsztynie i tam będą decydować czy czeka Nas amniopunkcja czy nie, a mi robią badania żeby wykluczyć wirusy, które mogą być przyczyną obrzęku Malucha...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 10:03

‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ