Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:np takie
Czyli w foteliku samochodowym. Spotkałam się z różnymi opiniami fizjoterapeutów na jego temat. Jedni mówią, żeby nie nadużywać przy dziecku jeszcze nie siedzącym a inni, że sprzyja naturalnej dla dziecka pozycji kręgosłupa i jest bezpieczny. Sama nie wiem co o tym myśleć, będę z dzieckiem u pediatry (po porodzie) to się zapytam.
Kaarolina - Co by nie było musisz być dzielna dla siebie i maluszka. A my to myślimy o Was ciepło i trzymamy kciuki. -
Renka88 wrote:Witajcie dziewczyny!!!
Ratunku co mogę wziąć domowego na angine w ciąży?
Obudziłam się z potwornie bolacym gardlem.
Renka88 można wziąć Tantum Verde w sprayuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 11:35
Renka88, A.Kasia lubią tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
Ksanka, Karolina trzymajcie się, jestem z wami myślami :-* Ja dzisiaj dziwnie się czuje, ciągnie mnie w jednej pachwinie, i nad spojeniem lonowym, już mam myśli ze może za nisko mam łożysko...
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyKarolina i Ksanka tyle osòb na tym forum wysyła pozytywne myśli do was tak naprawdę że wszystkich stron Polski, że musi być dobrze. Ją sama wiem, że pierwszą ciążę od początku spisywałam na straty, nastawiałam się za namową innych że nie powinno przywiązywać się do ciąży bo ròżnie bywa i rzeczywiście stało się tak jak sobie wmawiałam. Natomiast teraz nie dopuszczano do siebie nic, najmniejszej negatywnej myśli. Lekarka ostatnio mi powiedziała że teraz dopiero możesz się zacząć cieszyć z ciąży a ją jej odpowiedziałam że cieszyłam się z niej od 4 tygodnia kiedy ją potwierdziłam wtedy też poszłam na l4 i do tej pory celebruje każdy dzień z dzidziusiem i wiem,że do marca będziemy mieć nudną ciążę z jeszcze niniejszym porodem. Gorąco ściskam☺
-
Basia, z tego co ja czytałam fizjoterapeuci nie zalecają noszenia przez dłuższy czas dziecka w foteliku ze względu na wymuszoną pozycję, w której brzuszek jest zagięty - plecki są wygięte i nóżki tak jakby przyciskają brzuszek. Ta pozycja jest niezbędna do zachowania bezpieczeństwa podczas jazdy, po prostu przy ew. wypadku ogranicza to uszkodzenia, ale poza samochodem dziecko powinno być w wózku - jasne do lekarza nie ma sensu zabierać całego wózka, bo dziecko posiedzi w foteliku tylko chwilę, ale na dłuższy spacer czy zakupy lepiej zrezygnować z fotelika. Podczas podróży też trzeba robić regularne przystanki (co 1-2h), żeby dziecko przez chwilę poleżało na płaskim - np. na pieluszce rozłożonej na siedzeniu czy na kocyku na trawie.
Lula_w lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolinko, nie wyobrażam sobie co teraz czujesz.
Ja mam badanie echa serca dziecka w Łodzi za miesiąc. Podobno jakaś mistrzyni ta pani doktor. Mnie przyjęła na nfz. Wystarczy skierowanie od swojego gina.
Ta opuchlizna dzieciątka może być związana z wadami serduszka. Między 20 a 27 tc koniecznie muszą Ci zrobić echo serca malca!!!!
-
Witam sie w 18tygodniu
Ksanka trzymam kciuki za wasdaj znac co Ci gin powiedzial po usg... Mam nadzieje, ze to tylko jakis krwiaczek...
Karolina mam nadzieje, ze to nic powaznego i okaze sie, ze wystarcza jakies antybiotyki do wyleczenia...
Milej niedzieliA.Kasia, She86, Kate84, 26Asia lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
To kuracja czas start!
Płucze woda z solą himalajska.
Wypilam czysta witaminę C z miodem. I zaczynam ssać propolki.
Ginekolog kazała jeszcze 3 razy panadol wziąć ale przeciwbólowo ochronie się na noc.
Oby pomogło.
Pozdrawiam z łóżka i życzę Miłego dnia
-
Dewajtis wrote:Krowka muffka ja teraz ogladam Czas honoru a z zagranicznych to homeland, gra o tron, damages,
HomelandUwielbiam!
Ja jeszcze polecam dwie serie True Detective. co to za serial. Ło matko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 11:09
-
Jestem po usg, lekarz byl lekko oburxony zachowaniem poprzedniczki.
obraz na usg jest poprawny, dzidzius sie ruszal, serduszko 143
diagnoza ze prawdopodobnie krwawienie z szyjki macicy. Ale nie robil badania bo i tak mam jutro klasyfikujace do pessara. I nie chcial naruszacMagda lena, Dewajtis, A.Kasia, Karka, Anetq, M+M+?, Lula_w, d'nusia, muminka83, Martita88, Madzialena90, Kate84, krówka_muffka, anitka19953, 26Asia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny