X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    np takie
    540x405_nosidelko-eurobaby-c-16747.jpg

Czyli w foteliku samochodowym. Spotkałam się z różnymi opiniami fizjoterapeutów na jego temat. Jedni mówią, żeby nie nadużywać przy dziecku jeszcze nie siedzącym a inni, że sprzyja naturalnej dla dziecka pozycji kręgosłupa i jest bezpieczny. Sama nie wiem co o tym myśleć, będę z dzieckiem u pediatry (po porodzie :P) to się zapytam.

Kaarolina - Co by nie było musisz być dzielna dla siebie i maluszka. A my to myślimy o Was ciepło i trzymamy kciuki.

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:41

krówka_muffka lubi tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Witajcie dziewczyny!!!
    Ratunku co mogę wziąć domowego na angine w ciąży?

Obudziłam się z potwornie bolacym gardlem. :(

Renka88 można wziąć Tantum Verde w sprayu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 11:35

Renka88, A.Kasia lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, Karolina trzymajcie się, jestem z wami myślami :-* Ja dzisiaj dziwnie się czuje, ciągnie mnie w jednej pachwinie, i nad spojeniem lonowym, już mam myśli ze może za nisko mam łożysko...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina i Ksanka tyle osòb na tym forum wysyła pozytywne myśli do was tak naprawdę że wszystkich stron Polski, że musi być dobrze. Ją sama wiem, że pierwszą ciążę od początku spisywałam na straty, nastawiałam się za namową innych że nie powinno przywiązywać się do ciąży bo ròżnie bywa i rzeczywiście stało się tak jak sobie wmawiałam. Natomiast teraz nie dopuszczano do siebie nic, najmniejszej negatywnej myśli. Lekarka ostatnio mi powiedziała że teraz dopiero możesz się zacząć cieszyć z ciąży a ją jej odpowiedziałam że cieszyłam się z niej od 4 tygodnia kiedy ją potwierdziłam wtedy też poszłam na l4 i do tej pory celebruje każdy dzień z dzidziusiem i wiem,że do marca będziemy mieć nudną ciążę z jeszcze niniejszym porodem. Gorąco ściskam☺

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, z tego co ja czytałam fizjoterapeuci nie zalecają noszenia przez dłuższy czas dziecka w foteliku ze względu na wymuszoną pozycję, w której brzuszek jest zagięty - plecki są wygięte i nóżki tak jakby przyciskają brzuszek. Ta pozycja jest niezbędna do zachowania bezpieczeństwa podczas jazdy, po prostu przy ew. wypadku ogranicza to uszkodzenia, ale poza samochodem dziecko powinno być w wózku - jasne do lekarza nie ma sensu zabierać całego wózka, bo dziecko posiedzi w foteliku tylko chwilę, ale na dłuższy spacer czy zakupy lepiej zrezygnować z fotelika. Podczas podróży też trzeba robić regularne przystanki (co 1-2h), żeby dziecko przez chwilę poleżało na płaskim - np. na pieluszce rozłożonej na siedzeniu czy na kocyku na trawie.

Lula_w lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 płucz gardło wodą i solą mi to przynosiło największą ulgę.

Renka88 lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka super strona 666;-p

Trzymajcie się dziewczyny, wszystko będzie dobrze;-*

Miłego dnia;)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis rano Staszek miał czkawkę :D Ale to śmieszne :) Pewnie jej dostał, bo zjadłam pół paczki żelek. Jestem żelkoholikiem!

Renka88, A.Kasia, anie93lica, Kate84, anitka19953, 26Asia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko, nie wyobrażam sobie co teraz czujesz.
    Ja mam badanie echa serca dziecka w Łodzi za miesiąc. Podobno jakaś mistrzyni ta pani doktor. Mnie przyjęła na nfz. Wystarczy skierowanie od swojego gina.

Ta opuchlizna dzieciątka może być związana z wadami serduszka. Między 20 a 27 tc koniecznie muszą Ci zrobić echo serca malca!!!!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 27 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krowka muffka ja teraz ogladam Czas honoru a z zagranicznych to homeland, gra o tron, damages,

krówka_muffka lubi tę wiadomość

q1ztgl8.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 18tygodniu :)

Ksanka trzymam kciuki za was :) daj znac co Ci gin powiedzial po usg... Mam nadzieje, ze to tylko jakis krwiaczek... :)

Karolina mam nadzieje, ze to nic powaznego i okaze sie, ze wystarcza jakies antybiotyki do wyleczenia...

Milej niedzieli :)

A.Kasia, She86, Kate84, 26Asia lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kuracja czas start!
    Płucze woda z solą himalajska.
    Wypilam czysta witaminę C z miodem. I zaczynam ssać propolki.
    Ginekolog kazała jeszcze 3 razy panadol wziąć ale przeciwbólowo ochronie się na noc.
    Oby pomogło.
    Pozdrawiam z łóżka i życzę Miłego dnia :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewajtis wrote:
    Krowka muffka ja teraz ogladam Czas honoru a z zagranicznych to homeland, gra o tron, damages,

Homeland <3 Uwielbiam!

Ja jeszcze polecam dwie serie True Detective. co to za serial. Ło matko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 11:09

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, zdrowiej. Dużo odpoczywaj i pij! W anginie nawodnienie jest bardzo ważne!!

Renka88 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg, lekarz byl lekko oburxony zachowaniem poprzedniczki.
    obraz na usg jest poprawny, dzidzius sie ruszal, serduszko 143
    diagnoza ze prawdopodobnie krwawienie z szyjki macicy. Ale nie robil badania bo i tak mam jutro klasyfikujace do pessara. I nie chcial naruszac

Magda lena, Dewajtis, A.Kasia, Karka, Anetq, M+M+?, Lula_w, d'nusia, muminka83, Martita88, Madzialena90, Kate84, krówka_muffka, anitka19953, 26Asia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 27 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena True Detective super ale tylko pierwszy sezon. Widzialas drugi? Porazka niestety

M+M+?, d'nusia lubią tę wiadomość

q1ztgl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją od rana nie odklejam rąk od swojego brzucha i śledzę ruchy mojej żabki.

• Dewajtis Znajoma

Wysłany: 27 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka super wiesci! No i witaj w gronie krwawiacych z szyjki. Z pessarem bedziesz spokojniejsza! Swietnie ze z malenstwem wszystko dobrze!

ksanka lubi tę wiadomość

q1ztgl8.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, uff! Dobrze, że dziś porządny lekarz na dyżurze się trafił.

ksanka lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ