X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka jest jeszcse inna metoda zewnetrzna, oklady z soli bochenskiej.
    bierzesz pol szklanki soli bohenskiej i wrzucasz na patelnie by podsuszyc i rozgrzac. Kolor stanie sie taki bielszy, takze sorawdz palcem najoierw czy nie za goraca. Nastepnie wrzuc te sol w bawelniany woreczek lub skarpetke i obloz bolaca szyje, pozostaw do wystygniecia, jak juz zdejmiesz oklad sol wyrzuc. Nie korzystaj ponownie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 11:34

Renka88 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetq wrote:
    Ją od rana nie odklejam rąk od swojego brzucha i śledzę ruchy mojej żabki.
    To możliwe aby juz czuć ruchy maleństwa? Chyba że to Twoja kolejna ciąża:)
    Jesteśmy na tym samym etapie a ja nic nie czuje albo zawsze myślę że to coś się w jelitach przelewa.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ksanka, tego nie znałam :)

Cieszę się że u Ciebie lepiej :*

ksanka lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Jesteśmy na tym samym etapie a ja nic nie czuje albo zawsze myślę że to coś się w jelitach przelewa.

Hmm ja też na tym samym etapie i też nic nie czuję. Czasami takie jakby burczenie, ale zwalam to na mój brzuch . Ale jak ktoś jest w ciąży już po raz kolejny to może :) No wiadomo dużo robi też postura kobiety.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja trochę dalej i też nic nie czuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:

No właśnie dlatego jestem taka podekscytowany bo to moją pierwszą ciąża a ruchy wyczuwa nawet mąż jak przyłożył rękę do brzucha. Mam wrażenie jakby wewnątrz jakąś żabką sobie pływała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodatkowo tłuszczu na brzuchu miałam, tylko że zawsze byłam drobnej postury ciała. No i moją rodzicielka mòwiła że też wcześnie czuła ruchy.

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetq wrote:
    A dodatkowo tłuszczu na brzuchu miałam, tylko że zawsze byłam drobnej postury ciała. No i moją rodzicielka mòwiła że też wcześnie czuła ruchy.
    Ja tez jestem bardzo drobna, przed ciążą waga 42/43 kg przy wzroście 158. Hmmm chyba dziś postaram się wczuć w moje ciało może też coś poczuje i nie zwale tego na jelita:D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetq wrote:
    No właśnie dlatego jestem taka podekscytowany bo to moją pierwszą ciąża a ruchy wyczuwa nawet mąż jak przyłożył rękę do brzucha. Mam wrażenie jakby wewnątrz jakąś żabką sobie pływała.

Ekspertem nie jestem, to moja druga ciąża i też bardzo wcześnie w obu ciążach poczułam ruchy ale nie ma takiej fizycznej możliwości, aby Twój partner już poczuł ruchy dziecka przez powłoki brzucha. Może czuje jak Ci się w brzuchu przelewa ale niestety to nie maluszek :) ja wiem, że każda by chciała jak najwcześniej i wcale się nie dziwię ;) I sorry, że muszę Cię rozczarować :)

Gośśś, muminka83 lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia właśnie zastanawiałam się najbardziej nad tym że partner też czuje cokolwiek bo jednak ruchy na tak wczesnym etapie to delikatne muskania od środka. Hmmm muszę posłuchać swojego ciała może tez coś poczuje. Na pewno uspokoiło by mnie to przed wizytą którą mam za półtora tygodnia :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nikogo nie muszę przekonywać, jeśli twierdzicie że nie ma takiej fizycznej możliwości to może mamy jakieś omamy. Mimo wszystko dalej pozwolę mężowi śledzić jak mi się w brzuchu ,,przelewa,,.☺

muminka83, Martita88 lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem tez jest to raczej nie mozliwe, tym bardziej ze to jest moja 3 ciaza w ktorej czuje ruchy i wiem ze dopiero tak ok 20tyg to widac i czuc je przez skore...

A.Kasia lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:41

Gośśś, A.Kasia, pekinka82, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetq - ależ my tu nie chcemy Ci niczego na siłę wmawiać i naprawdę życzymy Ci, żebyście oboje poczuli ruchy maluszka jak najwcześniej. Niestety fizjologia człowieka pewne rzeczy warunkuje i nie mamy na to wpływu. Ruchy dziecka dla kogoś z zewnątrz są wyczuwalne naprawdę dużo dużo później niż dla nas, tak naprawdę to i my same długo nie wyczujemy ręką tych ruchów, czujemy je od środka i mózg przenosi te odczucia na dłonie ale póki dziecko nie jest na tyle duże i silne aby swoim ciałkiem stawić opór macicy, mięśniom i powłokom brzusznym to nie da się ich namacalnie odczuć. Nie obrażaj się na nas, to nie nasza wina, że tak działa ludzki organizm i głoszą nauki medyczne :)

Gośśś, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka to super wieści że z Maluszkiem wszystko dobrze :)

Magdalena też mi ginekolog mówił, że może to być wada serduszka ale teraz kljest troszkę za wcześnie żeby to stwierdzić tym bardziej, że może to być jakaś malutka wada.. no nic teraz trzeba czekać na wszystkie wyniki..

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa :)

Co do ruchów to czuję delikatne "motylki w brzuchu" na dole :)

muminka83 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    A.Kasia właśnie zastanawiałam się najbardziej nad tym że partner też czuje cokolwiek bo jednak ruchy na tak wczesnym etapie to delikatne muskania od środka. Hmmm muszę posłuchać swojego ciała może tez coś poczuje. Na pewno uspokoiło by mnie to przed wizytą którą mam za półtora tygodnia :)

Tygrysku, w nic się nie wsłuchuj tylko cierpliwie poczekaj ;) Pamiętam jak sama w pierwszej ciąży leżałam, wsłuchiwałam w swoje ciało i zastanawiałam się czy to to? Może to jelita a może dziecko? A może mi się jednak wydaje? I tak siedziałam i się zastanawiałam a jak w końcu mi synek przydzwonił to nie miałam już żadnych wątpliwości bo nie da się tego pomylić z czymś innym :) W pierwszej ciąży jest ciężko bo tak naprawdę każda z nas odczuwa pierwsze ruchy inaczej i nie wiadomo czego się spodziewać ;) W każdym razie każda z nas się doczeka - jedna w 18 tyg, inna w 24 ale żadnej to nie ominie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostawiam sprawę bez komentarza.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka bardzo się cieszę, że trafił się normalny lekarz. co do krwawienia z szyjki to właśnie mówiono mi, że ono jest jednorazowe, dość obfite i czerwona krew. ja tak miałam. Na szczęście od tamtego incydentu mija właśnie 3 tygodnie! Ale cały ten czas leżałam w łóżku, mało kręciłam się po domu, mąż wszystko za mnie robił za co mu dziękuję.
    Dalej mam zamiar odpoczywać bo mam zwolnienie aż do 8 października, które pewnie będzie już przedłużane do porodu.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dwa pytania. Po pierwsze, na czym polegają bóle szyjki macicy? Tzn w jaki sposób je odczuwacie? Wiem, że to indywidualna sprawa, ale ja mam tak życiowo problem z obrazowaniem swoich dolegliwości (nigdy nie umiem powiedzieć co mnie konkretnie boli, tylko że coś tam boli). Czy można to np. porównać to dyskomfortu po mocnm stosunku lub jeździe na rowerze po wertepach :-) ? Po drugie, jak odczuwacie twardnienie macicy? Czy wasz brzuch jest jest cały czas miękki, a tylko wyczuwalna macica twarda, czy to raczej napięcie całego brzucha? Oczywiście nie chcę się nakręcać, ale ostatnio zauważyłam pewne zmiany, w środę idę na wizytę kontrolną i zastanawiam się, czy mam to komunikować, czy to czasem nie problem - jak pisała a.Kasia - psychosomatyczny...(lub problem baby czytającej internet).

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Tygrysku, w nic się nie wsłuchuj tylko cierpliwie poczekaj ;) Pamiętam jak sama w pierwszej ciąży leżałam, wsłuchiwałam w swoje ciało i zastanawiałam się czy to to? Może to jelita a może dziecko? A może mi się jednak wydaje? I tak siedziałam i się zastanawiałam a jak w końcu mi synek przydzwonił to nie miałam już żadnych wątpliwości bo nie da się tego pomylić z czymś innym :) W pierwszej ciąży jest ciężko bo tak naprawdę każda z nas odczuwa pierwsze ruchy inaczej i nie wiadomo czego się spodziewać ;) W każdym razie każda z nas się doczeka - jedna w 18 tyg, inna w 24 ale żadnej to nie ominie :)
    Ok cierpliwie poczekam na pierwsze ruchy mojego maluszka:)
    A mam jeszcze pytanie odnośnie twardnienia macicy, kiedy wyczuwacie to? Na siedząco czy jak stoicie czy może jak leżycie?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ