Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
anitka19953 wrote:Kochana praktyczny 12 października o 13. Teoretyczny miałam i zdalam 73/74
mam nadzieję że praktyczny też Ci pójdzie jak po maśle.
A powiedz mi czy jako element egzaminu jest teraz również pierwsza pomoc?
I dalsze pytanie _ dziewczyny a wy bylyście\ idziecie na kurs pierwszej pomocy dla malucha?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:29
anitka19953 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanitka19953 wrote:Kochana praktyczny 12 października o 13. Teoretyczny miałam i zdalam 73/74
Trzymamy kciuki żebyś zdała za 1 razemKobiety to świetni kierowcy, sami egzaminatorzy mi to mówili
A że się czasem zdarzy taka niemota jak ja to tylko wyjątek potwierdzający regułę
Ja zdałam za 5!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:30
anitka19953, muminka83, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Nie nie ma pierwszej pomocy, tylko sama teoria książkowa
ale ja teorie zdalam za drugim razem bo za pierwszym razem oblala na pytaniu " czy podczas jazdy samochodem trzeba zachować szczególną ostrożność " zaznaczyłam ze " tak" a tu się okazało ze " nie"
A co do kursu pierwszej pomocy to takowy jest w szkole rodzenia -
Ksanka ja miałam kurs pierwszej pomocy w liceum, ale nie dostaliśmy żadnego potwierdzenia o jego odbyciu ;/ Teraz na studiach z racji specjalności : Pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna także mieliśmy kurs pierwszej pomocy głównie z myślą o niemowlakach i dzieciach do 10 roku życia także myślę, że sobie odpuszczę , bo wiedzę myślę, że mam
ksanka lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dziękuję dziewczyny, chciałabym za pierwszym razem,żeby mieć to już z głowy. A co będzie to będzie
będę się starała zdać żeby potem mieć wygodę i jeździć samochodem a nie męczyć się w komunikacji miejskiej..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:33
ksanka lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Ja właśnie też się panicznie baję, odkładałam temat dłuuugi czas ale w końcu zebrałam się w sobie i poszłam na kurs. Ale nie jeżdżę za często bo aż mnie w dołku ciśnie jak mam wsiąść do auta
No nie nadaję się do tego i tyle
Magda lena - mam identycznie, co z tego że mam prawko jak nie jeżdżęMoże jakbym od razu po zdaniu egzaminu częściej prowadziła to byłoby inaczej ale mąż nie miał czasu ze mną pojeździć a sama się bałam
Dziewczyny, trzeba się przełamać, spróbować polubić jazdę, Kasiu, Madziu, jak gdzieś jedziecie to poproście męża żeby siedział obok i Wam podpowiadał jak coś. Oczywiście jeśli nie mamy do czynienia z cholerykiem, który nie potrafi trzymać nerw na wodzy. Na spokojnie, bez nerwów i z każdą jazdą będzie lepiej.A.Kasia, Magda lena, ksanka lubią tę wiadomość
-
Ja zdałam dopiero za 7 razem, ale zdawałam w Radomiu, mówią że to najgorszy ośrodek , żeby zdać
2 razy przerwał mi egzaminator jazdę bez powodu, instruktorka kazała mi się odwoływać, ale było już za późno .
Ale teraz , gdy jeżdżę już ponad 2 lata wszyscy mi mówią, że naprawdę w jeździe radzę sobie dobrzeSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5a27e8148da.jpg
Dużo tego nie ma ale to już jakiś początek
- ręcznik kąpielowy zapinany na szyję dla mamy żeby nie była mokra jak wyciąga bobasa
- butelka z podgrzewaczem który podgrzewa mleczko w 60 sekund starcza na 300x
- buteleczki które sterylizujemy w mikrofali w 3 minuty różne rozmiary
- termometr, termometr łazienki i kąpieli, gruszka do czyszczenia noska
Kajola, Mania1718, A.Kasia, muminka83, anitka19953, krówka_muffka, ksanka, She86, 26Asia, Kate84, d'nusia lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Hej dziewczyny. Ja z takim zapytaniem...
Co sądzicie o takiej wanience do kąpieli???
http://allegro.pl/ok-baby-wanienka-profilowana-onda-kolory-0-12-i5229705867.html
Warto, nie warto? Wszelkie sugestie i porady mile widzianeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:48
-
*Beacik* wrote:Hej dziewczyny. Ja z takim zapytaniem...
http://allegro.pl/ok-baby-wanienka-profilowana-onda-kolory-0-12-i5229705867.html
Warto, nie warto? Wszelkie sugestie i porady mile widziane
Mi taką wanienkę kupiła teściowa także wyboru nie miałamAle wydaję mi się, że ogólnie zda egzamin - mam taką nadzieję. Aczkolwiek moja mama mówi, że to bez sensu . Każdy widzi plusy i minusy .
Właśnie był mój prowadzący rzucił komentarz że pewnie założą mi pessar i puszcza do domu. Ale najpierw niech założą.
No i tak jak moj maz śmiał się, gin Zaczął że gdyby nie ta ciąża to dawno powinnam dostać lanie na dupe!
Rozsmieszyl mnie i pozytywnie nastroil, świetny facet z tego ginaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:55
Mania1718, anitka19953, A.Kasia, Kajola, kateee, Lula_w, d'nusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLove_life - super zakupy, szczególnie ten ręczniczek mi się podoba. Sama się takim przyglądałam i chętnie posłucham opinii kogoś, kto będzie używał
*Beacik* - o kurcze, jaki fajny wynalazek! Ciekawa jestem opinii dziewczyn, które mają dzieciaczki bo sama jestem ciekawa czy taka wanienka by się sprawdziłaLove_life lubi tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Mi taką wanienkę kupiła teściowa także wyboru nie miałam
Ale wydaję mi się, że ogólnie zda egzamin - mam taką nadzieję. Aczkolwiek moja mama mówi, że to bez sensu . Każdy widzi plusy i minusy .
No własnie... Nasze mamy przyzwyczajone są do tych zwykłych wanienek bo wtedy nie było wyboru...
Ale ja np. boję się bardzo tych kąpieli w takiej zwykłej wanience... -
Ja kupilam taka
http://www.ebay.co.uk/itm/Tippitoes-Mini-Bath-White-Grey-Baby-Infant-Newborn-Foam-Headrest-Support-New-/161321623767?hash=item258f84a0d7
Czy sie sprawdzi? nie wiem... Z dwojka dzieci uzywalam zwyklych, teraz chcialam sprobowac cos innego.[/link]
-
Fajna wanienka, wy myślcie, testujecie i dzielcie się opiniami a ja na gotowe zbiorę opinie i bez stresu kupie całą wyprawkę zgodnie z waszymi rekomendacjami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 12:03
anitka19953 lubi tę wiadomość
-
*Beacik* wrote:No własnie... Nasze mamy przyzwyczajone są do tych zwykłych wanienek bo wtedy nie było wyboru...
Ale ja np. boję się bardzo tych kąpieli w takiej zwykłej wanience...
Ja mam to samo,o kąpieli w zwykłej myślę z wielkim niepokojem, a taka jest moim zdaniem naprawdę superAle zobaczymy...
Kochana, na pewno warto! jeśli mamy w naszych czasach takie udogodnienia to czemu mamy z nich nie korzystać?
ja kupiłam wanienkę z taką wkładką gąbką wyprofilowaną na ciałko malucha i na pewno nam to pomożeanitka19953 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Robaczek89 - a powiedz mi kochana bo widzę, że masz pojęcie w tym temacie - jak to jest z tymi 3pkt i 5pkt pasami bezpieczeństwa?
Kasia, przyznam, że co do pasów cały czas mam mętlik w głowie. Tak na logikę 5-punktowe są bezpieczniejsze, bo lepiej trzymają, dają mniej szans na wychylenie się jednej z części ciała poza obrys fotelika przy wypadku. Z drugiej strony ciężko znaleźć fotelik z 5-pkt pasami, wybór jest naprawdę niewielki. Ja waham się ciągle między Romer Baby Safe Plus II a /maxi Cosi Pebble. Tak są drogie, ale w przypadku bezpieczeństwa dla mnie nie ma dyskusji i chodzenia na skróty.
Ja mam prawo jazdy od kilku lat i lubię jeździć. Natomiast mój mąż jeszcze się prawka nie dorobił i trochę mnie to irytuje, bo zawsze ja muszę robić za kierowcę.
Kasia i inne dziewczyny, które obawiają się jazd a wiedzą, że z maluchem jeździć choć trochę będą musiały. Może pomyślcie o wykupieniu sobie kilku godzin jazd z instruktorem? Można to potraktować jako część wyprawkitakie zwiększenie komfortu swojego i bezpieczeństwa dziecka. Można potrenować manewry, które nie wychodzą, parkowanie pod przychodnią itp. Pewnie wystarczy 3-4h, a to nie jest taki duży koszt.
Co do kursu pierwszej pomocy to ja miałam parę lat temu specjalny kurs pomocy pediatrycznej, a na początku tego roku taki krótszy pierwszej pomocy u dzieci i dorosłych, więc czuję się wyedukowana
Ta wanienka Manii wydaje mi się fajna, bo z jednej strony lepiej trzyma się dziecko, a z drugiej nie ma ograniczeń z boku, jak ta na Allegro, więc nie będzie bobasowi ciasno.Mania1718, anitka19953, A.Kasia, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość