X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka19953 wrote:
    Kochana praktyczny 12 października o 13. Teoretyczny miałam i zdalam 73/74
    Super gratulacje - ale z ciebie kujon ;) mam nadzieję że praktyczny też Ci pójdzie jak po maśle.
    A powiedz mi czy jako element egzaminu jest teraz również pierwsza pomoc?
    I dalsze pytanie _ dziewczyny a wy bylyście\ idziecie na kurs pierwszej pomocy dla malucha?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:29

anitka19953 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka19953 wrote:
    Kochana praktyczny 12 października o 13. Teoretyczny miałam i zdalam 73/74

Trzymamy kciuki żebyś zdała za 1 razem :D Kobiety to świetni kierowcy, sami egzaminatorzy mi to mówili :) A że się czasem zdarzy taka niemota jak ja to tylko wyjątek potwierdzający regułę :D Ja zdałam za 5!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:30

anitka19953, muminka83, Martita88 lubią tę wiadomość

• anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie ma pierwszej pomocy, tylko sama teoria książkowa :-) ale ja teorie zdalam za drugim razem bo za pierwszym razem oblala na pytaniu " czy podczas jazdy samochodem trzeba zachować szczególną ostrożność " zaznaczyłam ze " tak" a tu się okazało ze " nie"
    A co do kursu pierwszej pomocy to takowy jest w szkole rodzenia :-)

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka ja miałam kurs pierwszej pomocy w liceum, ale nie dostaliśmy żadnego potwierdzenia o jego odbyciu ;/ Teraz na studiach z racji specjalności : Pedagogika wczesnoszkolna i przedszkolna także mieliśmy kurs pierwszej pomocy głównie z myślą o niemowlakach i dzieciach do 10 roku życia także myślę, że sobie odpuszczę , bo wiedzę myślę, że mam :)

ksanka lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, chciałabym za pierwszym razem,żeby mieć to już z głowy. A co będzie to będzie :-) będę się starała zdać żeby potem mieć wygodę i jeździć samochodem a nie męczyć się w komunikacji miejskiej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:33

ksanka lubi tę wiadomość

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja właśnie też się panicznie baję, odkładałam temat dłuuugi czas ale w końcu zebrałam się w sobie i poszłam na kurs. Ale nie jeżdżę za często bo aż mnie w dołku ciśnie jak mam wsiąść do auta :/ No nie nadaję się do tego i tyle :/

Magda lena - mam identycznie, co z tego że mam prawko jak nie jeżdżę :/ Może jakbym od razu po zdaniu egzaminu częściej prowadziła to byłoby inaczej ale mąż nie miał czasu ze mną pojeździć a sama się bałam :/

Dziewczyny, trzeba się przełamać, spróbować polubić jazdę, Kasiu, Madziu, jak gdzieś jedziecie to poproście męża żeby siedział obok i Wam podpowiadał jak coś. Oczywiście jeśli nie mamy do czynienia z cholerykiem, który nie potrafi trzymać nerw na wodzy. Na spokojnie, bez nerwów i z każdą jazdą będzie lepiej.

A.Kasia, Magda lena, ksanka lubią tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdałam dopiero za 7 razem, ale zdawałam w Radomiu, mówią że to najgorszy ośrodek , żeby zdać :P 2 razy przerwał mi egzaminator jazdę bez powodu, instruktorka kazała mi się odwoływać, ale było już za późno .

Ale teraz , gdy jeżdżę już ponad 2 lata wszyscy mi mówią, że naprawdę w jeździe radzę sobie dobrze :)

• Love_life Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5a27e8148da.jpg

Dużo tego nie ma ale to już jakiś początek
    - ręcznik kąpielowy zapinany na szyję dla mamy żeby nie była mokra jak wyciąga bobasa
    - butelka z podgrzewaczem który podgrzewa mleczko w 60 sekund starcza na 300x
    - buteleczki które sterylizujemy w mikrofali w 3 minuty różne rozmiary
    - termometr, termometr łazienki i kąpieli, gruszka do czyszczenia noska

Kajola, Mania1718, A.Kasia, muminka83, anitka19953, krówka_muffka, ksanka, She86, 26Asia, Kate84, d'nusia lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - komplet 2 miseczek z przyssawkami

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja z takim zapytaniem...
    Co sądzicie o takiej wanience do kąpieli???
    http://allegro.pl/ok-baby-wanienka-profilowana-onda-kolory-0-12-i5229705867.html

Warto, nie warto? Wszelkie sugestie i porady mile widziane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:48

mhsv3e5ehjywnm6i.png

Wysłany: 28 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:
    http://allegro.pl/ok-baby-wanienka-profilowana-onda-kolory-0-12-i5229705867.html

Mi taką wanienkę kupiła teściowa także wyboru nie miałam :) Ale wydaję mi się, że ogólnie zda egzamin - mam taką nadzieję. Aczkolwiek moja mama mówi, że to bez sensu . Każdy widzi plusy i minusy .

• ksanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie był mój prowadzący rzucił komentarz że pewnie założą mi pessar i puszcza do domu. Ale najpierw niech założą.
    No i tak jak moj maz śmiał się, gin Zaczął że gdyby nie ta ciąża to dawno powinnam dostać lanie na dupe!
    Rozsmieszyl mnie i pozytywnie nastroil, świetny facet z tego gina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:55

Mania1718, anitka19953, A.Kasia, Kajola, kateee, Lula_w, d'nusia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life - super zakupy, szczególnie ten ręczniczek mi się podoba. Sama się takim przyglądałam i chętnie posłucham opinii kogoś, kto będzie używał :)

*Beacik* - o kurcze, jaki fajny wynalazek! Ciekawa jestem opinii dziewczyn, które mają dzieciaczki bo sama jestem ciekawa czy taka wanienka by się sprawdziła :)

Love_life lubi tę wiadomość

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Mi taką wanienkę kupiła teściowa także wyboru nie miałam :) Ale wydaję mi się, że ogólnie zda egzamin - mam taką nadzieję. Aczkolwiek moja mama mówi, że to bez sensu . Każdy widzi plusy i minusy .

No własnie... Nasze mamy przyzwyczajone są do tych zwykłych wanienek bo wtedy nie było wyboru...
    Ale ja np. boję się bardzo tych kąpieli w takiej zwykłej wanience...

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:

Ja kupilam taka

http://www.ebay.co.uk/itm/Tippitoes-Mini-Bath-White-Grey-Baby-Infant-Newborn-Foam-Headrest-Support-New-/161321623767?hash=item258f84a0d7

Czy sie sprawdzi? nie wiem... Z dwojka dzieci uzywalam zwyklych, teraz chcialam sprobowac cos innego.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna wanienka, wy myślcie, testujecie i dzielcie się opiniami a ja na gotowe zbiorę opinie i bez stresu kupie całą wyprawkę zgodnie z waszymi rekomendacjami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 12:03

bl9cuay3kworwxbg.png

Wysłany: 28 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:
    No własnie... Nasze mamy przyzwyczajone są do tych zwykłych wanienek bo wtedy nie było wyboru...
    Ale ja np. boję się bardzo tych kąpieli w takiej zwykłej wanience...

Ja mam to samo,o kąpieli w zwykłej myślę z wielkim niepokojem, a taka jest moim zdaniem naprawdę super :) Ale zobaczymy...

• Love_life Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania super ta wanienka ja właśnie chcialam biała a ta z szarym tez swietnie wygląda

Mania1718 lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:

Kochana, na pewno warto! jeśli mamy w naszych czasach takie udogodnienia to czemu mamy z nich nie korzystać? :)
    ja kupiłam wanienkę z taką wkładką gąbką wyprofilowaną na ciałko malucha i na pewno nam to pomoże :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Robaczek89 - a powiedz mi kochana bo widzę, że masz pojęcie w tym temacie - jak to jest z tymi 3pkt i 5pkt pasami bezpieczeństwa?

Kasia, przyznam, że co do pasów cały czas mam mętlik w głowie. Tak na logikę 5-punktowe są bezpieczniejsze, bo lepiej trzymają, dają mniej szans na wychylenie się jednej z części ciała poza obrys fotelika przy wypadku. Z drugiej strony ciężko znaleźć fotelik z 5-pkt pasami, wybór jest naprawdę niewielki. Ja waham się ciągle między Romer Baby Safe Plus II a /maxi Cosi Pebble. Tak są drogie, ale w przypadku bezpieczeństwa dla mnie nie ma dyskusji i chodzenia na skróty.

Ja mam prawo jazdy od kilku lat i lubię jeździć. Natomiast mój mąż jeszcze się prawka nie dorobił i trochę mnie to irytuje, bo zawsze ja muszę robić za kierowcę.

Kasia i inne dziewczyny, które obawiają się jazd a wiedzą, że z maluchem jeździć choć trochę będą musiały. Może pomyślcie o wykupieniu sobie kilku godzin jazd z instruktorem? Można to potraktować jako część wyprawki :) takie zwiększenie komfortu swojego i bezpieczeństwa dziecka. Można potrenować manewry, które nie wychodzą, parkowanie pod przychodnią itp. Pewnie wystarczy 3-4h, a to nie jest taki duży koszt.

Co do kursu pierwszej pomocy to ja miałam parę lat temu specjalny kurs pomocy pediatrycznej, a na początku tego roku taki krótszy pierwszej pomocy u dzieci i dorosłych, więc czuję się wyedukowana :)

Ta wanienka Manii wydaje mi się fajna, bo z jednej strony lepiej trzyma się dziecko, a z drugiej nie ma ograniczeń z boku, jak ta na Allegro, więc nie będzie bobasowi ciasno.

Mania1718, anitka19953, A.Kasia, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ