WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam, Kochane jesteście :-*

muminka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka19953 wrote:
    Jesteście takie pełne optymizmu, a ja zawsze taka odważna byłam a teraz.. No dziś im trochę podniesiemy ciśnienie... A też długo zwklekalismy bo zawsze coś a to goście byli a to tata miał operacje, z siostra po lekarzach bo też ma problemy zdrowotne..no ale dziś powiemy nawet jak za ścianą będzie siostra i jej chłopak.

Jakby co to pamiętaj, że Twoja mama rodząc Ciebie też miała 21 lat :D Dobrze będzie, naprawdę :* Przedstawcie im swój plan na to wszystko, pokażcie, że jesteście odpowiedzialni i dacie sobie radę a spojrzą na wszystko inaczej. No i dla nich też fajnie, młodzi ludzie to będą mieli siłę ganiać za wnukami :D

anitka19953, Est lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie dobrze, może będą mieli szok ale i tak się ogarna i będą się cieszyli. Ty możesz pomyśleć nad kontrargumentami.
    Trzymam kciuki za spokojne spotkanie

anitka19953, Mania1718 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ja zaszłam ciążę mając 19 lat. Nikt z mojej rodziny nie był zadowolony tym faktem :/ Po niedługim czasie sytuacja zmieniła się 180 stopni. A jak córka przyszła na świat to dziadkowie oszaleli na jej punkcie :)

PS doszedł monitor drugi :D Serce bije jak dzwon! !! Tętno w granicach 130-150 <3

anitka19953, A.Kasia, Lula_w, kateee, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]

Wysłany: 28 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powiemy im dziś wieczorem, dziękuję Wam :-* trzymajcie kciuki i zrelacjonuje potem jaka była ich reakcja. Oby inna niż myślę :-) Kasia, tak mama miała 21 lat ale zawsze słyszę " kiedyś były inne czasy" " ja pracowałam, planowaliśmy, chcieliśmy" a jak ja im powiem ze planowałam i chciałam to powiedzą ze jestem nieodpowiedzialna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka19953 wrote:
    No to powiemy im dziś wieczorem, dziękuję Wam :-* trzymajcie kciuki i zrelacjonuje potem jaka była ich reakcja. Oby inna niż myślę :-) Kasia, tak mama miała 21 lat ale zawsze słyszę " kiedyś były inne czasy" " ja pracowałam, planowaliśmy, chcieliśmy" a jak ja im powiem ze planowałam i chciałam to powiedzą ze jestem nieodpowiedzialna.

Plany planami a życie życiem :) Czekamy na relację i trzymamy kciuki z całych sił za same pozytywne reakcje :*

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Skoro tak to dla dziecka nie jest to groźne :) Tylko nie wiem czy można maściami na opryszczkę smarować, może dziewczyny doradzą. Mi pomaga ten olejek tamanu, prócz pokruszonej polopiryny jest dla mnie najlepszy do leczenia oprychy. Niestety polopiryny nie wolno w ciąży :/

Można nawet trzeba. Ja w pierwszej ciąży też miałam. Trzeba dbac o higienę rąk tylko byleby nie przenieść na inne organy.

A teraz mykam na wizytę

A.Kasia, anitka19953, Love_life, Kajola, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kamka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Super gratulacje - ale z ciebie kujon ;) mam nadzieję że praktyczny też Ci pójdzie jak po maśle.
    A powiedz mi czy jako element egzaminu jest teraz również pierwsza pomoc?
    I dalsze pytanie _ dziewczyny a wy bylyście\ idziecie na kurs pierwszej pomocy dla malucha?
    Ja nie ide ale tylko Ze wzgledu na to ze mam kurs pierwszej pomocy zrobiony na studium...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:
    Hej dziewczyny. Ja z takim zapytaniem...
    Co sądzicie o takiej wanience do kąpieli???
    http://allegro.pl/ok-baby-wanienka-profilowana-onda-kolory-0-12-i5229705867.html

Warto, nie warto? Wszelkie sugestie i porady mile widziane :)
    Co do wanienki to powiem wam szczerze ze ja jej nie kupuje bo mam w domu prostokatna miske podobnych wymiarow co wanienka wiec moja cora bedzie sie w misce kapala:-) ( jednym slowem berakmiejsca i szkoda kasy...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie! :)))

Później nadrobię te kilka stronek czytania, a teraz chciałam jedynie napisać, że życzę Wam wszystkim pięknego i pogodnego poniedziałku ;)

muminka83 jesteśmy na tym samym etapie ciąży widzę ;)

A.Kasia, anitka19953 lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka19953 również trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze :)

Powodzenia na wizytach dziewczyny :)

Mnie się przedwczoraj wieczorem wydawało, że czuję jakby mi rybka przepłynęła w brzuszku :))

Foteliki i wózki to dla mnie czarna magia, zapisuję sobie Wasze wybory i będę podpatrywać ;) Na kimś muszę się wzorować:D
    My mamy stare auto i to 3drzwiowe... Nie stać nas na zmianę niestety w najbliższym czasie. Baza nie wchodzi w grę.

Do wanienki odradzam gąbeczkę bo może być siedliskiem bakterii, ale to moje zdanie, i któraś wrzuciła foto zakupów - ten ręcznik dla mamy to niezły gadżet:P A co do gruszki do nosa - od położnych na warsztatach słyszałam stanowcze NIE, lepiej aspiratorek do noska Katarek do odkurzacza albo Frida :)

Ja byłam przeciwna prawu jazdy na 18 - bo wszyscy robią, w końcu rok później zdałam za 1 razem :) I nie żałuję, też boję się za szybko jechać czy w nocy, ale to mega przydatne, szczególnie teraz jak dzidzia będzie.

A kurs pierwszej pomocy mamy mieć na szkole rodzenia :)

anitka19953, ksanka lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • kamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka19953 wrote:
    Co do twojego pytania ja z moim slubu tez nie mam planowalismy na 2017 i dziecko tego nie zmienia jest chciane planowane i nasi rodzice musieli to przyjac a pytanie o slub kwituje u wszystkich prostym pytaniem " czy to ze podpiszemy akt slubu da nam wieksza pewnosc tego ze bedziemy razem niz to zemamy dziecko?" uwierz ze zawsze odp brzmi NIE wiec po co mi "papierek na szybko"??

ksanka, anitka19953, A.Kasia lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ksanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko musi być ok.
    Jesteście wspaniałe.
    A tak krótko z sali szpitalnej. Byłam na usg, winowajca krwawienia znany- przodujace łożysko, muszą mnie jeszcze przytrzymać. By poobserwowac czy nie będzie więcej krwawien. I w razie skurczy dadzą mi kroplowke na rozluźnienie
    Ja jestem optymistycznie nastawiona bo musi być dobrze. Mąż sprząta a ja się coraz lepiej czuje.

anitka19953, A.Kasia, kamka, Karka, Mania1718, domiii, Kajola, paola87, skowroneczka87, Lula_w, Renka88, Mietka 30:), Madzialena90, Martita88, Est, kateee, Kate84, Izoleccc lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka dobrze ze wiedza co jest przyczyna bo teraz moga dzialac:-)

ksanka lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Ksanka jak to musimy w ciąży uważać, niby to nie choroba, a jednak raz coś podniesiemy czy coś i mogą być kłopoty... Życzę Ci żebyś szybko wyszła ze szpitala bo tam nigdy nie jest fajnie i żeby wszystko było dobrze :)

ksanka lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam wyniki są ok ryzyko małe, tak powiedziała dr
    W połowie października mam się rejestrować na USG II trymestru, czyli to połówkowe.

:D

Kajola, krówka_muffka, domiii, Lula_w, ksanka, Karka, anitka19953, paola87, A.Kasia, Mietka 30:), Martita88, Mania1718, M+M+?, baassiia, Kate84, d'nusia, 26Asia, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:43

anitka19953, A.Kasia, Martita88, Mania1718 lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki, mam za pol godz pierwsza jazde na prawko a stresa mam ogromnego:-( w dodatku pada deszcz masakra

Karka, anitka19953, ksanka, Kajola, Martita88, Izoleccc lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, wiadomo, ich reakcja będzie na pewno wybuchowa na początku, ale tego na pewno się spodziewasz. Mieli na Ciebie inne plany i nagle muszą sobie wszystko w głowach poprzestawiać, no i ta obawa jak to teraz będzie. Ale jestem pewna, że szybko im przejdzie :) Są młodzi, to myślę, że zrozumieją prędzej niż później i będą Cię wspierać :) Skoro jesteś od nich zależna spróbuj spokojnie powiedzieć im, że nadal chcesz studiować, że wiesz że będzie czasem ciężko, ale bardzo liczysz na ich dalszą pomoc i wsparcie. Myślę, że to ich właśnie zmartwi najbardziej, że przerwiesz studia, itp. Musisz ich zapewnić, że nadal myślisz o swojej przyszłości i to ich wsparcie będzie dla Ciebie teraz najważniejsze.
    A tak od siebie, to powiem Ci, że zazdroszczę Ci że będziesz taką młodą mamusią :) Zobaczysz, jeszcze wszyscy będziecie później bardzo szczęśliwi z takiego obrotu sprawy ;) Moi rodzice są i zawsze byli bardzo konserwatywni , a mama kiedyś mi powiedziała coś w stylu "szkoda jednak, że na studiach w ciążę nie zaszłaś, latałoby już jedno takie małe" ;)

anitka19953, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję jeszcze raz, jesteście nieocenione :-*

‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ