Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje przeziębienie powoli mija. Polecam syrop Prenalen - nie wiem na ile pomógł ale trochę lepiej się po nim czuję- pomimo tego, ze w składzie ma syrop glukozowo-fruktozowy (no błagam w lekach jak już to powinien być cukier).
W sobotę idę na wesele więc chce być zdrowa!A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Robaczek89 wrote:Domii, mam pytanie do Ciebie, bo o ile pamiętam robilaś USG prenatalne u dra Lewczuka w Babka Medica tak jak ja. Czy połówkowe planujesz u tego samego lekarza? Jeśli tak to kiedy się wybierasz?
Robaczku, tak miałam u dr Lewczuka USG prenatalne i byłam bardzo zadowolona z poziomu wykonania badania i ogólnie z osoby Pana doktora.
Jestem umówiona do niego również na połówkowe na 12.10. -
Robaczek89 wrote:Ja z mojego pakietu medycznego mam połówkowe 19 października (21tc), a na ostatniej wizycie w piątek mój lekarz nie zrobił mi niestety usg i nie widziałam dzieciaczka. W związku z tym zastanawiam się nad zrobieniem dodatkowego połówkowego płatnie, w 19tc. czyli za tydzień. Co o tym sądzicie?
a dlaczego chcesz robić 2? nie jesteś zadowolona z lekarza z pakietu medycznego? będziesz miała u tego samego co prenatalne?
bo jeśli masz dobrego lekarza to nie widzę sensu wydawania kaski na dwa połówkowe -
Wróciłam. Szyjka macicy się wydłużyła tym razem zmierzyła poprzez USG ma 45 mm. Z dzieckiem wspaniale. Fikał jak akrobata trudno było cokolwiek zmierzyć. Nogi krzyżował - wyciągał haha zabawne to było. Lekarka potwierdziła że nadal jej zdaniem to dziewuszka jednak ja nadal sceptyczna jestem przynajmniej do połówkowego.
Szczęśliwa i uspokojona na maxa. Kolejna wizyta u niej 9 października ale na NFZ by dostać skierowanie na pozostałe badania krwi.A.Kasia, M+M+?, anitka19953, Mania1718, skowroneczka87, Lula_w, Kajola, Gośśś, Madzialena90, perła ziemi, paola87, ksanka, baassiia, Renka88, Karka, Kate84, She86, Martita88, krówka_muffka, Est, d'nusia, kleo2426, 26Asia, Izoleccc, Mietka 30:), jagood lubią tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Polin a ten syrop jest na kaszel czy po prostu na przeziębienie ogólnie ?
Ogólnie na przeziębienie. Typowo na kaszel chyba nie mają nic z tej serii.
Na pewno są jakieś pastylki na gardło, coś do nosa i tabletki zamiast syropu na przeziębienie. -
a jeszcze co do wanienek to znajomi mają taką
http://merlin.pl/Fisher-Price-Wanienka-kapielowa-Akwarium_Fisher-Price/browse/product/206,558751.html
bardzo ją sobie chwalą i nie bali się kąpać młodego sami:) -
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:muminka - cudne wieści
Co do przeziębienia to widziałam ostatnio w aptece coś takiego:
http://www.prenatale.pl/produkty/preparat-na-objawy-grypy-i-przeziebienia-w-ciazy-prenatal-gripcare
Ktoś może stosował? Działa?
Moja ginekolog odradza takie syropki. Twierdzi że lepiej samemu zrobić i faktycznie jak bierze mnie coś robię sobie sama podobny syropek i pomaga. Gardło płucze ciepłą wodą z sodą. :-* Kiedyś brałam syropek Prenatal w pierwszej ciąży. Jednak nie pamiętam jakie dał efekty
-
Muminka swietne wiesci
Trzymam kciuki za pozostale wizyty
Co do prawka to ja zdalam za pierwszym razem i teraz nie wyobrazam sobie zycia bez auta i prawka
Dostalam troche brzoskwin i stwierdzilam, ze zrobie z nich dzem hehe wyszly mi dwa takie wieksze sloikia ze brzoskwinie byly male to samego obierania mialam 2 godziny
wiecej roboty niz jedzenia
Ale chociaz dzien mi szybciej zlecial hehe
muminka83, kleo2426, A.Kasia, Love_life lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
polin wrote:No ja sobie pozamawiałam 100% sok malinowy i żurawinowy -jutro powinny być to już tylko to będę pić + imbir, cytryna, miód.
Nie chciałam brać żadnych syropków itp. ale w piątek wieczorem poległam.I tam jest napisane żeby 3 razy dziennie pić 10 ml conajmniej 30 minut przed jedzeniem, a ja myślałam, że to coś takiego na zasadzie Paoli
Ale w sumie tak jest szybciej, wlewam do połowy kieliszka, dolewam trochę wody i siup z kielona
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Ksanka dobrze, ze znalezli przyczyne krwawienia
teraz przynajmniej wiesz na co zwrocic uwage i bedziesz wiedziec, ze musisz bardziej uwazac na siebie i wiecej odpoczywac
ksanka lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
dziewczyny melduję że u nas ok
Emilka ma 180g !!!Marlena, baassiia, Gośśś, domiii, Karka, muminka83, Lula_w, ksanka, Renka88, ryjkek, Kajola, Madzialena90, Kate84, She86, Martita88, krówka_muffka, Est, kateee, Mania1718, RudyTygrysek, MeAmerie, d'nusia, skowroneczka87, M+M+?, kleo2426, paola87, A.Kasia, 26Asia, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość