X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Eh naprawdę kochane nie ma na co się obrażać. Kasia nie napisała nic drażliwego. Uważam że lepiej napisać coś szczerze niż mówić to co ktoś chce usłyszeć. Jeśli czujecie ruchy to super. Zazdroszczę. Ja w trzeciej ciąży jeszcze nie czuje bo to co czuje to dla mnie bardziej moje organy :P

Dziś mam wizytę Prywatną plus omówienie wszystkich wyników. :D

Powodzenia :)

PS. podsuń jakiś pomysł na szybki obiad! jestem wyprana z pomysłów ;(

muminka83 lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka ty jestes z sosnowca??

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche sie nie dziwie Anecie. Moze troche ostro reaguje, ale rozumiem, ze mogla poczuc sie urazona. Tak jak pisze, kazdy odczuwa inaczej i kazdy ma do tego prawo. Juz tym bardziej powinny to rozumiec dziewczyny po przejsciach. Rozumiem, ze uwazacie Kasie za autorytet, bo ma wiedze wieksza niz niejedna z nas, ale tez nie jest nieomylna. Skoro ktos pisze o swoich odczuciach to inni nie powinni tego podwazac. Bo kazda pisze tu glownie o odczuciach i nie mozna z tym dyskutowac. Nie chce sie tu opowiadac po zadnej ze stron, ale staram sie kazda zrozumiec. I Anecie tez trzeba przyznac racje, czy komus sie to podoba czy nie.

She86, domiii, jagood, Karka, Est lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    U mnie sytuacja z baza sama się wyjaśniła bo mamy za stary samochód :P nie ma mamy takich metalowych podpinek do bazy. Pani w sklepie BoboWózki wyjaśniła nam, że Baza daje bardziej wygodę by nie motac się z pasami. Kolejna sprawa ta baza pasuje tylko do tego fotelika, który kupujemy na max 1,5 roku - koszt ok 600 zł. Pani zadała pytanie: Czy nie lepiej zainwestować te 600 zł w kolejny fotelik?
    Pierwszy raz spotkałam się ze sprzedawca nie wciskającym każdego produktu, a wiedziała, że nie mamy pojęcia na co zwrócić uwagę.

My pierwszy fotelik wybraliśmy Cybex Aton 4 :)

Renka, mówisz o bazach na isofixy i fakt, te bazy pasują do nowszych samochodów (większość chyba po 2008), ale jest też trochę baz na pasy. Tak naprawdę trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie jak często się będzie jeździć i zapoznać się z zasadami montażu. Przy bardzo częstych podróżach baza ma sens, bo poprawne wpięcie fotelika wymaga wprawy i czasu, ale jeśli ktoś będzie dziecko woził tylko do lekarza i raz do roku na wakacje to baza mija się z celem, bo dobrze zamontowany porządny fotelik będzie bezpieczny i bez niej. Ja wiem, że bardzo często będę dziecko pakować do samochodu na krótkich trasach i dlatego decyduję się na bazę. A co do kolejnego fotelika warto poczytać i zastanowić się nad wożeniem dziecka w fotelikach rwf (tyłem do kierunku jazdy) jak najdłużej, ponieważ zmniejsza to przeciążenia w kręgosłupie szyjnym dziecka.

No i bardzo ważne, żeby fotelik pasował do samochodu. Porządny sprzedawca powinien zaproponować przymierzenie do samochodu i pokazać Wam jak wygląda prawidłowy montaż.

Renka88, Lula_w lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sie udało wczoraj kupić fotelik Maxi Cosi Pebble razem z baza :) słyszałam o nim dużo pozytywnych opini wsród znajomych wiec byłam na niego zdecydowana. Oczywiście używany i za cenę taka jak sama baza w sklepie! Stan idealny, fotelik wyglada jak nowy wiec polecam rozejrzeć sie na ogłoszenia OLX :)

Dziewczyny nie ma sensu sie denerwować i brać wszystkiego do siebie bo i maluchy te wszystkie emocje czuja a im ma byc przecież miło i kolorowo :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Powodzenia :)

PS. podsuń jakiś pomysł na szybki obiad! jestem wyprana z pomysłów ;(

hehehe ja mam od wczoraj. Piersi z kurczaka mogą być z indyka bo takie ja miałam dajesz do marynaty z musztardy , jajka i oliwy. Następnie na grilla. Ziemniaczki - sałata jakaś :P

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    Muminka ty jestes z sosnowca??

Nie :D Jestem z Zabrza ale tam macie rewelacyjny Outlet i raz w roku jadę i zakupuję się na cały sezon :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Troche sie nie dziwie Anecie. Moze troche ostro reaguje, ale rozumiem, ze mogla poczuc sie urazona. Tak jak pisze, kazdy odczuwa inaczej i kazdy ma do tego prawo. Juz tym bardziej powinny to rozumiec dziewczyny po przejsciach. Rozumiem, ze uwazacie Kasie za autorytet, bo ma wiedze wieksza niz niejedna z nas, ale tez nie jest nieomylna. Skoro ktos pisze o swoich odczuciach to inni nie powinni tego podwazac. Bo kazda pisze tu glownie o odczuciach i nie mozna z tym dyskutowac. Nie chce sie tu opowiadac po zadnej ze stron, ale staram sie kazda zrozumiec. I Anecie tez trzeba przyznac racje, czy komus sie to podoba czy nie.

ale nikt Kasi nie uważa za autorytet. Kasia nic złego nie napisała. Zaznaczam że nawet pogratulowała ale wymieniła swoje obawy czy refleksje. Każda z nas wiele przeszła. Każda z nas mogłaby wiele powiedzieć ale obrażanie się z tego powodu jest dziwne bo życie nie rozpieszcza i nie raz spotka się dziewczyna z zdaniem które jej nie odpowiada.
    Jeśli czuje ruchy albo inaczej jeśli brzuch jej się rusza a partner czuje ruchy to fantastycznie. Same ruchy są możliwe do odczuwania jednak co do powłok brzusznych to uwierz mi że przed ciążą też brzuch mi chodził - a jednak nie było to dziecko a więc co było?? Nie chce też udowadniania kto ma rację. Jeśli dziewczyny czują się uważone to przykro mi i oczywiście potrafię wczuć się w ich położenie. Tak więc przepraszam jeśli i moja wypowiedź spowodowała zanik radości. Dziewczyny cieszcie się ciążą i patrzcie na siebie :-* a Kasia naprawdę nie miała nic złego na myśli <3

Kate84 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:43

Renka88 lubi tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sobie teraz przeglądam to nasze forum i wiele z was mówi o różnych bólach, odczuciach, stawianiach macicy itp cokolwiek.

Ja nie czuję kompletnie nic... od jakiegoś tygodnia zero jakichkolwiek odczuć... pobolewania, ciągnięcia , wszystko minęło ... sama nie wiem czy to dobrze czy to źle .Zaczynam się denerwować , że może coś nie tak :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny tak sobie teraz przeglądam to nasze forum i wiele z was mówi o różnych bólach, odczuciach, stawianiach macicy itp cokolwiek.

Ja nie czuję kompletnie nic... od jakiegoś tygodnia zero jakichkolwiek odczuć... pobolewania, ciągnięcia , wszystko minęło ... sama nie wiem czy to dobrze czy to źle .Zaczynam się denerwować , że może coś nie tak :(

To kochana się ciesz :-*

Lula_w, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka właśnie nie wiem, czy mam się cieszyć, że tak dobrze znoszę ciążę, czy się denerwować , że może coś ze mną nie tak ? Mam strasznie zmienne odczucia i nastroje ostatnio :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwaczny co myślicie o tym wynalazku huśtawka uspokajacz? Czego to już ludzie nie wymyślą :D

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia niezle cytrynki;)
    Poprawione. Ale autokorekta mnie dobija.
    Wiecie że ta milutka dyżurna z soboty, która tak walnela mi poronieniem nawet mi w karcie nic nie wpisała! Dziś na obchodzie lekarka się zdziwiła że miałam incydent!
    Ja nie mogę! Niezła etyka hipokryty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 10:40

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to ma ukrócić ten temat to przepraszam jeśli kogoś uraziłam. Trudno mi ogarnąć fakt, że komuś może na tyle przeszkadzać subiektywna opinia innej osoby, aby się obrazić i stwierdzić, że obrzydziłam jej ciążę. Wiele razy zaznaczałam, że ja lekarzem nie jestem, nie jestem tez nieomylna i proszę o traktowanie moich słów z pewnym dystansem. Mi też wielokrotnie zwrócono uwagę na to, że nie mam racji. Nie obrażam się o to no bo nie ma ludzi nieomylnych. A nieuprzejma nie byłam nigdy, a jeśli byłam to niezamierzenie.

Teresa1992, muminka83, anitka19953, Mietka 30:), M+M+? lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huśtawka fajna była. Tylko nie miałabym gdzie jej powiesić, pytanie czy rzeczywiście działa jak mowili

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 - a powiedz mi kochana bo widzę, że masz pojęcie w tym temacie - jak to jest z tymi 3pkt i 5pkt pasami bezpieczeństwa?

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Huśtawka fajna była. Tylko nie miałabym gdzie jej powiesić, pytanie czy rzeczywiście działa jak mowili

Ogólnie tez mi się spodobała ale byłby problem z miejscem gdzie ją zawiesić.

ksanka lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Muminka właśnie nie wiem, czy mam się cieszyć, że tak dobrze znoszę ciążę, czy się denerwować , że może coś ze mną nie tak ? Mam strasznie zmienne odczucia i nastroje ostatnio :P
    Niecierpliwa ciesz się i myśl że wszystko jest i będzie dobrze bo tylko tak musi być. Ale obserwuj ciebie i reaguj na każde niepokojące objawy

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Dziwaczny co myślicie o tym wynalazku huśtawka uspokajacz? Czego to już ludzie nie wymyślą :D
    Co do hustawki to my planujemy taka miec bo wozka nie bede tachala na gore zeby malucha pobujac wiec mysle ze sie przyda... A tymbardziej ze sporo moich znajomych takie mialo badz ma i sobie chwala...

Mania1718 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ