Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAKasia byliśmy w Smyku Megastore tam gdzie jest ten tor dla wózków
Ogólnie mi bardzo na obrazkac podobał się wózek Bebetto, ale na żywo okazał się marny i sprzedawca odradzał. Wybraliśmy Baby design lupo comfort. Polecam sklep Tosia.pl jest bardzo tanio. No i ten wózek ma gondole i spacerówkę, a do tego pasuje fotelik Maxi Cosi. Plus trzeba jeszcze adapter do auta. Mysle o rynku wtórnym, z tymże trzeba sprawdzić, żeby fotelik nie byl uszkodzony.
Martita88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykrówka_muffka - nic się nie martw, nawet jeśli coś się tam bezboleśnie napina to pewnie są to skurcze braxtona hicksa i one są dla szyjki bezpieczne
Ciesz się ze spotkania z dzieciaczkiem a my trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze:)
Madzialena90 - Madzia a cukry miałaś badane? Zapytaj lekarza na wizycie bo niby mega dużo na wadze nie przybrałaś ale może warto byłoby sprawdzić cukry?
ksanka - nieeee, wolałabym sobie pospaćPoczekaj na obchód, przyczyn plamienia może być dziesiątki i pewnie też taka, o której piszesz jest możliwa. Zobaczymy co Twój lekarz powie.
d'nusia - też myślę o zakupie fotelika z drugiej ręki głównie dlatego, że myślę nad bazą do samochodu (chyba tylko foteliki z bazą mają 5 pkt w testach zderzeniowych?). Nowe foteliki z bazą kosztują mega dużoNo ale tak jak piszesz - trzeba mieć pewność, że są nieuszkodzone.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 09:44
-
nick nieaktualny
-
Kasia, pamiętaj, że gwiazdki to nie tylko bezpieczeństwo. Zapoznając się z testami warto sprawdzić właśnie część dotyczącą bezpieczeństwa, bo na gwiazdki wpływają też takie kwestie jak łatwe czyszczenie czy prosty montaż, a także to ile miejsca zajmuje w samochodzie fotelik. Z tego co zdążyłam się dowiedzieć baza przede wszytskim ułatwia użytkowanie fotelika i zapewnia poprawny montaż, a do tego zwiększa bezpieczeństwo przy zderzeniu bocznym, za to nieco zmniejsza przy zderzeniu czołowym. Tu masz fajny artykuł na ten temat: http://mamygadzety.pl/fotelik-0-13-kg-z-baza-czy-bez/
http://mamygadzety.pl/10-punktow-o-tym-jak-nie-kupowac-fotelika-samochodowego/d'nusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobaczek89 - o, dzięki! Ja w tym temacie błądzę jak dziecko we mgle ;( Ostatnio jak szukałam fotelika to kierowałam się tym:
http://fotelik.info/pl/testy/wszystkie/ocena/malejaco/index.html
Ale z tego co piszesz, to chyba faktycznie nie na to co trzeba zwracałam uwagęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 09:54
-
nick nieaktualnyJą się z przykroścą żegnam z wami, bo całkowicie została mi zepsuta chwilą, ktòra powinna być najpiękniejszą w życiu. Życze wszystkim zdrowej ciąży i niedowiarkom by wreszcie poczuł ruchy wtedy będą wiedzieć, że nie da się pomylić ich ze wzdęcia. I pamiętajcie że każda kobieta i każda ciąża jest inną zanim zhejtujecie kolejną ,,debiutantkę,,.
Kasia24 lubi tę wiadomość
-
d'nusia wrote:AKasia byliśmy w Smyku Megastore tam gdzie jest ten tor dla wózków
Ogólnie mi bardzo na obrazkac podobał się wózek Bebetto, ale na żywo okazał się marny i sprzedawca odradzał. Wybraliśmy Baby design lupo comfort. Polecam sklep Tosia.pl jest bardzo tanio. No i ten wózek ma gondole i spacerówkę, a do tego pasuje fotelik Maxi Cosi. Plus trzeba jeszcze adapter do auta. Mysle o rynku wtórnym, z tymże trzeba sprawdzić, żeby fotelik nie byl uszkodzony.
Co Ty mówisz?a mi ta w necie ten Babetto się podobał ;( buuuuuu. Teraz mi smutno!!!!!!
d'nusia lubi tę wiadomość
-
Renka, jak samopoczucie. Jak gardziolko? Mam nadzieję że trochę lepiej.
Co do płukania gardła, postaraj się jeszcze czymś się natłuscic. Np łyk wolno splywajacej oliwy, nie wiem jak to jest w ciąży ale też można rozgrywa Wit A-e.
Ewentualnie do natluszczania śrub sobie cytrynowa oliwę. Cytryny wymoczone w sodzie, umyj pod wodą bieżącą, pokrój w plasterki i zalej oliwa z oliwek. Odstaw na pół godziny niech przetestuje a później łykaj wolno co jakiś czas po łyżeczkę od herbaty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 10:33
Renka88 lubi tę wiadomość
-
Anetq wrote:Ją się z przykroścą żegnam z wami, bo całkowicie została mi zepsuta chwilą, ktòra powinna być najpiękniejszą w życiu. Życze wszystkim zdrowej ciąży i niedowiarkom by wreszcie poczuł ruchy wtedy będą wiedzieć, że nie da się pomylić ich ze wzdęcia. I pamiętajcie że każda kobieta i każda ciąża jest inną zanim zhejtujecie kolejną ,,debiutantkę,,.
Anetko, nie wygłupiaj się, zostań z Nami, nie bierz tego tak bardzo do siebie:)A najpiękniejszą chwilą będzie jak zobaczysz swoje maleństwo i ukochasz:))Daj na luuuuz dziewczyno!She86, anitka19953, muminka83, Mania1718, jagood lubią tę wiadomość
-
Eh naprawdę kochane nie ma na co się obrażać. Kasia nie napisała nic drażliwego. Uważam że lepiej napisać coś szczerze niż mówić to co ktoś chce usłyszeć. Jeśli czujecie ruchy to super. Zazdroszczę. Ja w trzeciej ciąży jeszcze nie czuje bo to co czuje to dla mnie bardziej moje organy
Dziś mam wizytę Prywatną plus omówienie wszystkich wyników.anitka19953, Magda lena, Renka88, Lula_w, Kate84, d'nusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda lena - Madzia jedź obejrzeć sobie w sklepie
Wiele osób z mojego otoczenia ma Bebetto i są zadowolone. Z wózkiem jak ze wszystkim innym - każdy ma inne wymagania i gust
ksanka - autokorekta w telefonie czasem potrafi mega rozbawićCytryny wypoczywające w sądzie
Renka88 - muszę sprawdzić czy u mnie się da zamontować bo ja tak sobie wybieram a potem będzie wielkie zdziwienie...
ksanka lubi tę wiadomość