WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AKasia byliśmy w Smyku Megastore tam gdzie jest ten tor dla wózków :) Ogólnie mi bardzo na obrazkac podobał się wózek Bebetto, ale na żywo okazał się marny i sprzedawca odradzał. Wybraliśmy Baby design lupo comfort. Polecam sklep Tosia.pl jest bardzo tanio. No i ten wózek ma gondole i spacerówkę, a do tego pasuje fotelik Maxi Cosi. Plus trzeba jeszcze adapter do auta. Mysle o rynku wtórnym, z tymże trzeba sprawdzić, żeby fotelik nie byl uszkodzony.

Martita88 lubi tę wiadomość

• anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się w 16 tygodniu :-)

Mania1718, A.Kasia, kleo2426, d'nusia, Kajola, ksanka, krówka_muffka, Kate84, Madzialena90, She86, muminka83, Martita88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka - nic się nie martw, nawet jeśli coś się tam bezboleśnie napina to pewnie są to skurcze braxtona hicksa i one są dla szyjki bezpieczne :) Ciesz się ze spotkania z dzieciaczkiem a my trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze:)

Madzialena90 - Madzia a cukry miałaś badane? Zapytaj lekarza na wizycie bo niby mega dużo na wadze nie przybrałaś ale może warto byłoby sprawdzić cukry?

ksanka - nieeee, wolałabym sobie pospać ;) Poczekaj na obchód, przyczyn plamienia może być dziesiątki i pewnie też taka, o której piszesz jest możliwa. Zobaczymy co Twój lekarz powie.

d'nusia - też myślę o zakupie fotelika z drugiej ręki głównie dlatego, że myślę nad bazą do samochodu (chyba tylko foteliki z bazą mają 5 pkt w testach zderzeniowych?). Nowe foteliki z bazą kosztują mega dużo :/ No ale tak jak piszesz - trzeba mieć pewność, że są nieuszkodzone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz w TVN o gadżetach dla niemowlaka

A.Kasia, Kajola, ksanka, Mania1718, Renka88, Kate84, anitka19953 lubią tę wiadomość

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, pamiętaj, że gwiazdki to nie tylko bezpieczeństwo. Zapoznając się z testami warto sprawdzić właśnie część dotyczącą bezpieczeństwa, bo na gwiazdki wpływają też takie kwestie jak łatwe czyszczenie czy prosty montaż, a także to ile miejsca zajmuje w samochodzie fotelik. Z tego co zdążyłam się dowiedzieć baza przede wszytskim ułatwia użytkowanie fotelika i zapewnia poprawny montaż, a do tego zwiększa bezpieczeństwo przy zderzeniu bocznym, za to nieco zmniejsza przy zderzeniu czołowym. Tu masz fajny artykuł na ten temat: http://mamygadzety.pl/fotelik-0-13-kg-z-baza-czy-bez/
    http://mamygadzety.pl/10-punktow-o-tym-jak-nie-kupowac-fotelika-samochodowego/

d'nusia lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 - o, dzięki! Ja w tym temacie błądzę jak dziecko we mgle ;( Ostatnio jak szukałam fotelika to kierowałam się tym:

http://fotelik.info/pl/testy/wszystkie/ocena/malejaco/index.html

Ale z tego co piszesz, to chyba faktycznie nie na to co trzeba zwracałam uwagę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 09:54

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!

Pozdrawiam z Łóżka! Nocka średnio przespana, bo gardło szczypało.

Właśnie piję Witaminę C :) A za chwilę idę płukać gardło wodą z wodą utlenioną.

Powodzenia na Wizytach!

Miłego Dnia :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją się z przykroścą żegnam z wami, bo całkowicie została mi zepsuta chwilą, ktòra powinna być najpiękniejszą w życiu. Życze wszystkim zdrowej ciąży i niedowiarkom by wreszcie poczuł ruchy wtedy będą wiedzieć, że nie da się pomylić ich ze wzdęcia. I pamiętajcie że każda kobieta i każda ciąża jest inną zanim zhejtujecie kolejną ,,debiutantkę,,.

Kasia24 lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    AKasia byliśmy w Smyku Megastore tam gdzie jest ten tor dla wózków :) Ogólnie mi bardzo na obrazkac podobał się wózek Bebetto, ale na żywo okazał się marny i sprzedawca odradzał. Wybraliśmy Baby design lupo comfort. Polecam sklep Tosia.pl jest bardzo tanio. No i ten wózek ma gondole i spacerówkę, a do tego pasuje fotelik Maxi Cosi. Plus trzeba jeszcze adapter do auta. Mysle o rynku wtórnym, z tymże trzeba sprawdzić, żeby fotelik nie byl uszkodzony.

Co Ty mówisz? :( a mi ta w necie ten Babetto się podobał ;( buuuuuu. Teraz mi smutno!!!!!!

d'nusia lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, jak samopoczucie. Jak gardziolko? Mam nadzieję że trochę lepiej.
    Co do płukania gardła, postaraj się jeszcze czymś się natłuscic. Np łyk wolno splywajacej oliwy, nie wiem jak to jest w ciąży ale też można rozgrywa Wit A-e.
    Ewentualnie do natluszczania śrub sobie cytrynowa oliwę. Cytryny wymoczone w sodzie, umyj pod wodą bieżącą, pokrój w plasterki i zalej oliwa z oliwek. Odstaw na pół godziny niech przetestuje a później łykaj wolno co jakiś czas po łyżeczkę od herbaty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 10:33

Renka88 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:46

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • domiii Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

na dzień dobry cudowny filmik:
    https://www.facebook.com/UOLNoticias/videos/vb.124493634232128/1109539799060835/?type=2&theater

miłego dnia :)

Magda lena, anitka19953, Kajola, 26Asia, Kasia24 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetq wrote:
    Ją się z przykroścą żegnam z wami, bo całkowicie została mi zepsuta chwilą, ktòra powinna być najpiękniejszą w życiu. Życze wszystkim zdrowej ciąży i niedowiarkom by wreszcie poczuł ruchy wtedy będą wiedzieć, że nie da się pomylić ich ze wzdęcia. I pamiętajcie że każda kobieta i każda ciąża jest inną zanim zhejtujecie kolejną ,,debiutantkę,,.

Anetko, nie wygłupiaj się, zostań z Nami, nie bierz tego tak bardzo do siebie:)A najpiękniejszą chwilą będzie jak zobaczysz swoje maleństwo i ukochasz:))Daj na luuuuz dziewczyno!

She86, anitka19953, muminka83, Mania1718, jagood lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zaczynają się sposoby usypiamia dziecka z ibiszowa

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetq. Odpuść troszkę :) Nikt tu nie był nieuprzejmy i niemiły. Nie denerwuj się i nie bierz tak do siebie tego forum :)
    Nieeee opuszczaj Nas!

muminka83 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:46

Magda lena, ksanka lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kamka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika to my mamy z mikrusa ktory byl w komplecie z wozkiem opinie ma w miare dobre ale nie czarujmy sie podstawa jest poprawne zamontowanie fotelika w aucie...

Renka88, Lula_w lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh naprawdę kochane nie ma na co się obrażać. Kasia nie napisała nic drażliwego. Uważam że lepiej napisać coś szczerze niż mówić to co ktoś chce usłyszeć. Jeśli czujecie ruchy to super. Zazdroszczę. Ja w trzeciej ciąży jeszcze nie czuje bo to co czuje to dla mnie bardziej moje organy :P

Dziś mam wizytę Prywatną plus omówienie wszystkich wyników. :D

anitka19953, Magda lena, Renka88, Lula_w, Kate84, d'nusia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po obchodzie, ma dziś zostać ocenione łożysko i szyjka i niestety jeszcze mnie potrzymaja przez sobotni incydent.
    No nic. Ważne że jest plan

Mania1718, Lula_w, Kajola lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena - Madzia jedź obejrzeć sobie w sklepie :) Wiele osób z mojego otoczenia ma Bebetto i są zadowolone. Z wózkiem jak ze wszystkim innym - każdy ma inne wymagania i gust :)

ksanka - autokorekta w telefonie czasem potrafi mega rozbawić :D Cytryny wypoczywające w sądzie <3 ;)

Renka88 - muszę sprawdzić czy u mnie się da zamontować bo ja tak sobie wybieram a potem będzie wielkie zdziwienie...

ksanka lubi tę wiadomość

‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ