Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anetq wrote:Ale dlaczego wkładasz tyle wysiłku żeby udowodnić, że to jest niemożliwe. Napisałam już że nie zależy mi by kogoś przekonywać, a tylko chce jak wszystkie dziewczyny dzielić się swoimi przeżyciami z ciąży. A nie jestem tu jedyna która ma za sobą jakąś traumę więc po prostu pozwól mi i innym pisać co czują i cieszyć się tym stanem, a nie w ,,10" poście z kolei podważaj to co piszę.
Ja wiem co widziałam i co czułam. Wiem też co inni widzieli co się dzieje na moim brzuchu. Serce i rozum matki wiedzą swoje. Ja chociaż mam nagrany nawet filmik jak to wygląda, to nie pokażę, bo nie muszę przekonywać obcych osób w internecie do tego jaka jest prawda. Tym bardziej jak widzę, że i tak "nic nie wiem i to na pewno niemożliwe"
Tylko tu, na tym forum się z tym spotkałam. W innych miejscach po napisaniu, że widzę i czuję Maleństwo nikt mi nie zarzucał i nie próbował udowodnić, że się mylę..
Anetq, Karka lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry!
18 tydzień, 5 miesiąc aaahhhhh
Synek w przedszkolu, śniadanko się robi, poczytam co tam pisałyście bo 2 dni z rzędu miałam chrzest...dzisiaj niby wolne, ale zakupy przed-urlopowe trzeba poczynić, a jutro UWAGA - wizyta! Zobaczę moją kruszynkęKajola, Kate84, kleo2426, Martita88, A.Kasia, krówka_muffka, She86, kofeinka, d'nusia, Renka88, ksanka, Mania1718, Madzialena90, muminka83, kateee, Lula_w, Love_life, Mietka 30:), 26Asia, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lula w jak przyjdzie paczka to na pewno dam znać, hmmm tylko oby przyszła do czwartku bo później znowu Gdańsk i chciałabym je mieć z sobą już
Choć skoro się okazało, że wchodzę jeszcze w swoje sukienki to tamte ciuchy mogą być za duże
Dziewczyny bez przesady tu też nikt się na Was nie rzucił, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie tak jak Wy, że to na pewno ruchy tak inni, że to fizycznie niemożliwe.
Nie róbmy tu proszę niezdrowej atmosfery i nie miejmy pretensji bo po co nam to?Ja tam Słucham tych bardziej doświadczonych Mam ponieważ to moja pierwsza tak wysoka ciąża, a nawet jak mam inne zdanie na jakiś temat to ok przecież fajnie, że możemy tu o wszystkim pogadać.
Było i jest tutaj ciepło i miło i niech tak pozostanieja w końcu czekam na nasze spotkanie w centrum Polski Hihi
Martita88, ksanka, kleo2426, Kajola, d'nusia, Renka88, muminka83, Lula_w, jagood, Mietka 30:), Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Witam z rana
Dziewczyny ja wczoraj zrobiłam porządek z ciuszkami, które przywiozła mi teściowa. Niestety albo stety wszystkie są większe, więc wyprawkę w rozmiarze 56-62 i tak muszę zrobić. Zastanawiam się tylko , gdzie mogę kupić fajne ciuszki w miare przyzwoitej cenie. Bo u mnie w hurtowni dziecięcej (w moim mieście) śpioszki z kaftanikiem jakiekolwiek za 50 zł...Może jakieś pomysły?edyś lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Kate zgadzam się, bez sensu atakować się wzajemnie i zarzucić innym zła wolę bo to nie o to chodzi.
Tyle wsparcia co tu jest i ile tu dostajemy to mega.
Dziewczyny które mają doświadczenie w bardzo fajny sposób podpowiadają debiutantkom.
Każda z nas może mieć własne zdanie, odczucia i oczywiście intuicja matki itp, ale niektóre rzeczy są trudne do zweryfikowania.
Te z dziewczyn które weszły w opozycję mogą zawsze skonsultować że swoim lekarzem, ale on też pewnie nic nie będzie wiedział.
Chciałabym by atmosfera była taka jak dotychczas. A nie jatszona przez bezsensowne zarzuty o imputowaniu tego i owego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 09:06
d'nusia, krówka_muffka, Kajola, Kate84, Magda lena, A.Kasia, Martita88, kofeinka, anitka19953, Mania1718, Renka88, Gośśś, muminka83, kateee, Lula_w, Mietka 30:), Izoleccc, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Dziś mam wizytę o 18.15 i proszę o kciuki, zawsze pomagają!:*Kajola, Kate84, ksanka, Magda lena, A.Kasia, wiewiórka17, kleo2426, Mania1718, Martita88, Madzialena90, kofeinka, Gośśś, muminka83, baassiia, kateee, Lula_w, M+M+?, She86, jagood, Mietka 30:), Karka, 26Asia, Izoleccc, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Witam z rana
Dziewczyny ja wczoraj zrobiłam porządek z ciuszkami, które przywiozła mi teściowa. Niestety albo stety wszystkie są większe, więc wyprawkę w rozmiarze 56-62 i tak muszę zrobić. Zastanawiam się tylko , gdzie mogę kupić fajne ciuszki w miare przyzwoitej cenie. Bo u mnie w hurtowni dziecięcej (w moim mieście) śpioszki z kaftanikiem jakiekolwiek za 50 zł...Może jakieś pomysły?
Kiedyś któraś dziewczyna podawała stronkę
http://www.szafa-bobasa.pl/
Ceny są rewelacyjne:-)Magda lena, A.Kasia, muminka83, Kasia24 lubią tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
nick nieaktualnyDzień dobry
A ja padam na ryjek. Nie dość, że śniły mi się totalne głupoty to jeszcze mąż uznał za dobry pomysł obudzenie mnie o 4:30, żebym sobie super księżyc pooglądała
Idę na śniadanie, ogarniam z wierzchu burdel poniedzielny i kładę się pod koc.
Anetq, ona. - ja już miałam tego wcale nie komentować, ale napisze dwa słowa. Tak jak Kate powiedziała - nikt tu się na Was nie rzucił. Dziwnym trafem, chociaż tworzymy to forum od dawna, do tej pory potrafiłyśmy ze sobą uprzejmie rozmawiać i nawet jeśli czasem się ze sobą nie zgadzamy to dyskusja jest miła i na poziomie. Przeczytajcie sobie oba moje posty i wskażcie mi, gdzie byłam dla Was niemiła. Uprzejmie wyraziłam swoje zdanie - wolno mi bo to forum a nie kółko wzajemnej adoracji. Jeśli moje sceptyczne podejście do pewnych zjawisk skutkuje dla Was mniejszą radością z ciąży to przepraszam (chociaż dziwne to dla mnie, że aż tak Wam zależy na tym aby każdy przyznał Wam rację). Tak jak napisałam - cieszę się razem z Wami chociaż nie mam obowiązku przyklasnąć temu w co ciężko mi uwierzyć. Na temat całego tematu napisałam dwa posty, zupełnie nie mam pojęcia jaki to ma związek z czyjąkolwiek traumą na jakiejkolwiek płaszczyźnie i nie ja zagrałam tą kartą. Jestem na tym forum od samego początku i NIKT do tej pory nie zarzucał mi tego, że odbieram mu radość, zabraniam pisać czegokolwiek czy tez że jestem nieuprzejma. Tak więc nie uważam, abym to ja tu stwarzała problem. Dziękuję, koniec tematu z mojej strony.
krówka_muffka, Kajola, Martita88, ksanka, kofeinka, Kate84, Renka88, Gośśś, perła ziemi, muminka83, Lula_w, Mietka 30:), Kasia24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć ludki!
A ja się witam w 15 tygodniu
jeszcze tydzień pracy. Mój szef jest super, chodzę do pracy tylko w dobre dni na kilka godzin, żeby dopilnować mój zespół. Wszystko mamy juz zaplanowane kto zajmie moje miejsce także GIT. Za tydzień wizyta, mdłości ustają i wraca energia.
Kupiona wanienka, 5 body i smoczek, wózek wybrany i fotelik.
Brzuch stoi w miejscu chyba.
Co do sklepów to cz to jest Zara czy Reserved wszyscy produkują w Azji, wiec w LPP cena produkcji także wynosi pare groszy... W dodatku pracownicy maja umowy śmieciowe i marne zarobki. Biznes to biznes
Pozdrawiam Was wszystkie gorąco.A.Kasia, Mania1718, Madzialena90, Kate84, anitka19953, ksanka, baassiia, Lula_w lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyksanka - Ty pisz jak tam noc
I dawaj znać po obchodzie!
krówka_muffka - trzymam kciuki mocno :* Ale Ci fajnie, zobaczysz maluszkaja dopiero tydzień temu byłam a już tęsknie za tym widokiem
d'nusia - zazdroszczę super szefa i zakupówPodziel się wyborem wózka i fotelika, ja niby wózek mam ogarnięty ale z fotelikiem jestem w czarnej d...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 09:23
kofeinka, muminka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykrówka_muffka
Trzymam kciuki kochana
Ja jeszcze muszę poczekać do 8-go, a czas jakby stanął w miejscu.
Dzisiaj odbieram wyniki PAPPA i też proszę o kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 09:26
krówka_muffka, kofeinka, d'nusia, A.Kasia, Kajola, ksanka, Magda lena, Lula_w, M+M+?, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Lula w jak przyjdzie paczka to na pewno dam znać, hmmm tylko oby przyszła do czwartku bo później znowu Gdańsk i chciałabym je mieć z sobą już
Choć skoro się okazało, że wchodzę jeszcze w swoje sukienki to tamte ciuchy mogą być za duże
Dziewczyny bez przesady tu też nikt się na Was nie rzucił, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie tak jak Wy, że to na pewno ruchy tak inni, że to fizycznie niemożliwe.
Nie róbmy tu proszę niezdrowej atmosfery i nie miejmy pretensji bo po co nam to?Ja tam Słucham tych bardziej doświadczonych Mam ponieważ to moja pierwsza tak wysoka ciąża, a nawet jak mam inne zdanie na jakiś temat to ok przecież fajnie, że możemy tu o wszystkim pogadać.
Było i jest tutaj ciepło i miło i niech tak pozostanieja w końcu czekam na nasze spotkanie w centrum Polski Hihi
Dla mnie to też pierwsza ciąża i wiele rzeczy jest dla mnie nowych. Ale nie rozumiem takiego upierania się, że coś jest niemożliwe. Widocznie jest. Te które czują co czują, chcą się tylko podzielić tą informacją, nikt nie musi nas na siłę ciągle przekonywać, że to niemożliwe..
Ale koniec tematu, bo i tak ani jedna ani druga strona nie ustąpi. -
A.Kasia wrote:krówka_muffka[/b] - trzymam kciuki mocno :* Ale Ci fajnie, zobaczysz maluszka
ja dopiero tydzień temu byłam a już tęsknie za tym widokiem
Też się cieszę, ale jednocześnie martwię, dziś rano jak wstałam to taką twardą kulkę miałam po jednej stronie, boję się że to już macica sie zaczęła stawiać:/boję się o szyjkę..ech puściło po chwili,nie sądzę żeby to mała się tak wygięła..Pamiętam Kasiu jak się cieszyłyśmy razem z Tobą tydzień temu po wizycie i Twoją rewelacyjną relację..
-
nick nieaktualnyMadzialena90 wrote:dzień dobry dziewczynki
miłego dnia wam życzę...
ksanka- co tam u Ciebie?
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
gratuluje kolejnym mamusiom wejścia w 5 miesiąć jak i rozpoczęcia nowych tygodni ciąży..
ale się dzisiaj strasznie zdziwiłam jak weszłam na wagę kurczę 6,5kg do przodu jejku nie spodziewałam się tego...
jak tam u was z wagą????
Ja ważę się raz w tygodniu i poprzednio miałam 1kg na plus a w ostatni piątek znowu 0,4kg na minus także u mnie ta waga nadal skacząca raz góra raz dół L)Madzialena90 lubi tę wiadomość
-
Kajola wrote:Kiedyś któraś dziewczyna podawała stronkę
http://www.szafa-bobasa.pl/
Ceny są rewelacyjne:-)
Niecierpliwa dokładanie o tej samej stronie chciałam Tobie napisać
No i zapomniałam się przywitać w 18 tygodniu i 5 miesiącu jejejej , niech szybko zleci chcę już się witać w 6tym
Madzialena ja się też ważę co tydzień i wskoczyłam właśnie na wagę i nadal brakuje 0,5 kg do wagi wyjściowej ,no le już rośnie.Ciekawe jak będzie w czwartek na wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 09:33
kleo2426, krówka_muffka, Madzialena90, A.Kasia, Kajola lubią tę wiadomość
-
Noc dobra tylko zlapala mnie bezsenność podczas zaćmienia (ale nie umysłu)
Kasiu czy warto było oglądać księżyc?
Na razie z niecierpliwością czekam na obchod i mam nadzieję że incydent z soboty nie opóźni pessara. M tylko będzie musiał gdzieś go kupić. A chciałabym by założyli mi to jak najszybciej.
Poza tym tak obserwując moje ciało to zastanawiam się nad jedną kwestia po usg w środę zaczęła mi się taka dziwna wydzielina jak zielony Gil z nosapo krwawieniu jak obserwuje teraz moje wydzieliny już dziś wróciły do normy - jest kolor mleczny i zastanawiam się czy podczas usg nie pojawiła się jakaś rana, która zaczęła się fleic i w sobotę strupek odpadł przyprawiajac mnie o zawał niemalże
To są moje dywagacje ale może prawdopodobne
Powodzenia na wizytach i spotkaniach z dzidziulami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 09:34
-
Witam kobietki
Nieodzywałam się troszkę ale czytam was codziennie
Chciałabym się pochwalić ze coraz bardziej czuję czuję ruchy mojego maleństwa
Zakupiłam nowy monitor bo poprzedni nie ma dobrych opini. Nie doczytałam i zakup był nieudany.
Ksanka myślami jestem z Tobą i cały czas kibicuję Ci z całego serca.Madzialena90, A.Kasia, ksanka, krówka_muffka, Kate84, muminka83, kateee, She86, jagood, Martita88, Mietka 30:), Izoleccc lubią tę wiadomość
[/link]