X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze z gyno femidazolem lepiej nie kombinować na własna rękę. Poza tym natamycyna jest lekiem na infekcje grzybicze, femidazol na bakteryjne. To antybiotyk. Albo bierzesz pełna kuracje albo niepełna i nieskuteczna. Lepiej chyba spytać lekarza.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Hehe ... nie mówiąc o tym, że niektóre samice zjadają samców zaraz po zapłodnieniu. Kasia24 - to chyba najlepszy pomysł. Nie miałabyś wtedy problemu z seksem, bo nie byłoby z kim :P ;)

Kasia24 na następnej wizycie to mu powiedz o seksie :P

Kasia24 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Było, minęło :) Będzie lepiej!!! :)

No właśnie :) A słyszałam kiedyś o hipnoterapii przy porodzie, może trzeba zgłębić temat :D Orgazm przy porodzie naturalnym ciężko mi sobie wyobrazić (o czymś takim też słyszałam) ale ta hipnoterapia brzmi dobrze :D

salomea - niby w internecie dziewczyny piszą, że można brać ale ja bym najpierw zapytała ginka :/ Na własną rękę chyba bym nie brała :/ Przerypane z tymi infekcjami, ja też się z tym dziadostwem męczę od początku ciąży a wcześniej nie miałam żadnych problemów :/

• salomea Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Myśle ze z gyno femidazolem lepiej nie kombinować na własna rękę. Poza tym natamycyna jest lekiem na infekcje grzybicze, femidazol na bakteryjne. To antybiotyk. Albo bierzesz pełna kuracje albo niepełna i nieskuteczna. Lepiej chyba spytać lekarza.
    Hm to dziwne, ja jeszcze przed ciążą dostałam receptę na Femidazol i miałam wziąć tylko 5 z 15 globulek... A na ulotce wyczytałam, że właśnie jest na grzyby i drożdżaki. Martwię się, że te ciągłe infekcje od początku ciąży wpłyną jakoś na malucha :(

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - wyglądasz prze-śli-cznie! I młodziutko jak 16tka :D Faktycznie ciąża Ci służy, aby w ciąży chodzić i dzieci rodzić hehe

salomea - ja też się tym martwiłam ale mój lekarz mówi, że infekcje są częste w ciąży bo się ph zmienia i cośtam cośtam ;) Ponoć to nie zagraża dziecku. Ja teraz mam taką kurację, że jednego dnia mam się tam w środku wymaziać Pimafucinem - następnego zastosować lactovaginal a trzeciego dnia przerwa. I od nowa. A po 20 tygodniu ma mi dać Macmiror żebym się doleczyła do założenia pessaru. A nie możesz iść jutro do lekarza z tą infekcją? Albo chociaż zadzwonić i upewnić, że możesz wziąć ten Femidazol?

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:41

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie doczytalam. Pomyliłam z metronidazolem :) faktycznie mikonsol jest lekiem na infekcje grzybicze. Mimo wszystko spytaj lekarza. Generalnie stan zapalny jest pewnie gorszy niz tabletka. Od jutra bombarduj swojego lekarza :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja do cesarki mialam znieczulenie podpajeczynowkowe i dla mnie najgorsze byl pierwsze dwa dni jak wstalam, bo poprostu slabo mi sie robilo, ale tak jak Ty wczesniejsze dwa tyg spedzilam lezac plackiem w lozku na podtrzymaniu wiec wydaje mi sie ze to dalo najwiecej i oslabilo moj organizm... Pozniej juz mi nic nie bylo i bardzo dobrze sie czulam :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mietka 30:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Kasiu ja do cesarki mialam znieczulenie podpajeczynowkowe i dla mnie najgorsze byl pierwsze dwa dni jak wstalam, bo poprostu slabo mi sie robilo, ale tak jak Ty wczesniejsze dwa tyg spedzilam lezac plackiem w lozku na podtrzymaniu wiec wydaje mi sie ze to dalo najwiecej i oslabilo moj organizm... Pozniej juz mi nic nie bylo i bardzo dobrze sie czulam :)

No to w lutym/marcu jak pójdziemy na porodówkę z marszu to będziemy śmigać później jak sarenki :D

Lula_w, Kate84 lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

A.Kasia, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dziękuje bardzo :) jak miło poczuć się przez chwilę choć jak 16tka hehe szczególnie ,że wczoraj skończyłam dużooo więcej :P

Ja właśnie ogarnęłam mieszkanie, popakowałam do kartonów ,siatek i szaf nasze dzisiejsze zakupy, na plecy już nie mogę!także uciekam do łóżka z kolacją oczekując Master Chefa :D

Ja trzymam kciuki,żeby każda z nas miała poród taki jaki chce czy to CC czy SN wszystko jest dla ludzi :) byle by szybko i bez bólu :)

A.Kasia, Lula_w, Martita88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w - co racja to racja ;)

Kurcze, nie służą mi dni spędzane z mężem bo tak się przy nim dzisiaj obżarłam słodkiego, że mi uszami wychodzi :P Co najlepsze to nawet nie miałam ochoty ale że on wcinał to i ja - tak dla towarzystwa ;)

Lula_w, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem szczerze, ze ciesze sie z tej cesarki tez dla tego, ze po prostu jest duzo przypadkow gdzie przez porod naturalny dzieci sa chore lub po prostu cos idzie nie tak i pozniej dzieci maja problemy z barkami lub bioderkami, czy niedotlenienie... Za duzo juz przeszlam z ciazami i wole zeby mi dziecko od razu wyciagneli niz mam sie martwic, czy wszystko bedzie ok... A tak wyciagna, zaszyja i spokoj ...

Kasiu ja to tam na porodowce bede latac jak na skrzydlach hehe :P z radosci ze w koncu sie udalo :P

Kate pieknie wygladasz :) i slicznego masz juz brzusia :)

Kate84 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane:) co sądzicie o wielorazowych pieluszkach?

Karolcia, u mnie najpierw była większa przeziernosc karkowa, jak maluszek trochę podrosl, lekarze stwierdzili, że to jednak nie była przeziernosc tylko właśnie obrzęk, ale całego ciałka. później obrzęk zaczął się wchłaniac.. a lekarze stwierdzili wadę serca. Cholera, trzeba być dobrej myśli, myślami z Tobą:*

do czterech razy sztuka.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood - oo, jagood! Dobrze, że jesteś bo już tu był temat Twojej nieobecności ;) Co do pieluszek to znając życie nie będzie mi się chciało bawić z ich praniem ;) Pampers na tyłek, potem do kosza i nara ;)

Kate84, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:42

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z Karmelkiem? Bo chyba tez sie dluzszy czas juz nie odezwala. Chyba, ze cos przeoczylam...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:42

‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ