X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze z gyno femidazolem lepiej nie kombinować na własna rękę. Poza tym natamycyna jest lekiem na infekcje grzybicze, femidazol na bakteryjne. To antybiotyk. Albo bierzesz pełna kuracje albo niepełna i nieskuteczna. Lepiej chyba spytać lekarza.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Hehe ... nie mówiąc o tym, że niektóre samice zjadają samców zaraz po zapłodnieniu. Kasia24 - to chyba najlepszy pomysł. Nie miałabyś wtedy problemu z seksem, bo nie byłoby z kim :P ;)

Kasia24 na następnej wizycie to mu powiedz o seksie :P

Kasia24 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Było, minęło :) Będzie lepiej!!! :)

No właśnie :) A słyszałam kiedyś o hipnoterapii przy porodzie, może trzeba zgłębić temat :D Orgazm przy porodzie naturalnym ciężko mi sobie wyobrazić (o czymś takim też słyszałam) ale ta hipnoterapia brzmi dobrze :D

salomea - niby w internecie dziewczyny piszą, że można brać ale ja bym najpierw zapytała ginka :/ Na własną rękę chyba bym nie brała :/ Przerypane z tymi infekcjami, ja też się z tym dziadostwem męczę od początku ciąży a wcześniej nie miałam żadnych problemów :/

• salomea Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Myśle ze z gyno femidazolem lepiej nie kombinować na własna rękę. Poza tym natamycyna jest lekiem na infekcje grzybicze, femidazol na bakteryjne. To antybiotyk. Albo bierzesz pełna kuracje albo niepełna i nieskuteczna. Lepiej chyba spytać lekarza.
    Hm to dziwne, ja jeszcze przed ciążą dostałam receptę na Femidazol i miałam wziąć tylko 5 z 15 globulek... A na ulotce wyczytałam, że właśnie jest na grzyby i drożdżaki. Martwię się, że te ciągłe infekcje od początku ciąży wpłyną jakoś na malucha :(

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - wyglądasz prze-śli-cznie! I młodziutko jak 16tka :D Faktycznie ciąża Ci służy, aby w ciąży chodzić i dzieci rodzić hehe

salomea - ja też się tym martwiłam ale mój lekarz mówi, że infekcje są częste w ciąży bo się ph zmienia i cośtam cośtam ;) Ponoć to nie zagraża dziecku. Ja teraz mam taką kurację, że jednego dnia mam się tam w środku wymaziać Pimafucinem - następnego zastosować lactovaginal a trzeciego dnia przerwa. I od nowa. A po 20 tygodniu ma mi dać Macmiror żebym się doleczyła do założenia pessaru. A nie możesz iść jutro do lekarza z tą infekcją? Albo chociaż zadzwonić i upewnić, że możesz wziąć ten Femidazol?

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:41

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie doczytalam. Pomyliłam z metronidazolem :) faktycznie mikonsol jest lekiem na infekcje grzybicze. Mimo wszystko spytaj lekarza. Generalnie stan zapalny jest pewnie gorszy niz tabletka. Od jutra bombarduj swojego lekarza :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja do cesarki mialam znieczulenie podpajeczynowkowe i dla mnie najgorsze byl pierwsze dwa dni jak wstalam, bo poprostu slabo mi sie robilo, ale tak jak Ty wczesniejsze dwa tyg spedzilam lezac plackiem w lozku na podtrzymaniu wiec wydaje mi sie ze to dalo najwiecej i oslabilo moj organizm... Pozniej juz mi nic nie bylo i bardzo dobrze sie czulam :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mietka 30:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Kasiu ja do cesarki mialam znieczulenie podpajeczynowkowe i dla mnie najgorsze byl pierwsze dwa dni jak wstalam, bo poprostu slabo mi sie robilo, ale tak jak Ty wczesniejsze dwa tyg spedzilam lezac plackiem w lozku na podtrzymaniu wiec wydaje mi sie ze to dalo najwiecej i oslabilo moj organizm... Pozniej juz mi nic nie bylo i bardzo dobrze sie czulam :)

No to w lutym/marcu jak pójdziemy na porodówkę z marszu to będziemy śmigać później jak sarenki :D

Lula_w, Kate84 lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

A.Kasia, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dziękuje bardzo :) jak miło poczuć się przez chwilę choć jak 16tka hehe szczególnie ,że wczoraj skończyłam dużooo więcej :P

Ja właśnie ogarnęłam mieszkanie, popakowałam do kartonów ,siatek i szaf nasze dzisiejsze zakupy, na plecy już nie mogę!także uciekam do łóżka z kolacją oczekując Master Chefa :D

Ja trzymam kciuki,żeby każda z nas miała poród taki jaki chce czy to CC czy SN wszystko jest dla ludzi :) byle by szybko i bez bólu :)

A.Kasia, Lula_w, Martita88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w - co racja to racja ;)

Kurcze, nie służą mi dni spędzane z mężem bo tak się przy nim dzisiaj obżarłam słodkiego, że mi uszami wychodzi :P Co najlepsze to nawet nie miałam ochoty ale że on wcinał to i ja - tak dla towarzystwa ;)

Lula_w, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem szczerze, ze ciesze sie z tej cesarki tez dla tego, ze po prostu jest duzo przypadkow gdzie przez porod naturalny dzieci sa chore lub po prostu cos idzie nie tak i pozniej dzieci maja problemy z barkami lub bioderkami, czy niedotlenienie... Za duzo juz przeszlam z ciazami i wole zeby mi dziecko od razu wyciagneli niz mam sie martwic, czy wszystko bedzie ok... A tak wyciagna, zaszyja i spokoj ...

Kasiu ja to tam na porodowce bede latac jak na skrzydlach hehe :P z radosci ze w koncu sie udalo :P

Kate pieknie wygladasz :) i slicznego masz juz brzusia :)

Kate84 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane:) co sądzicie o wielorazowych pieluszkach?

Karolcia, u mnie najpierw była większa przeziernosc karkowa, jak maluszek trochę podrosl, lekarze stwierdzili, że to jednak nie była przeziernosc tylko właśnie obrzęk, ale całego ciałka. później obrzęk zaczął się wchłaniac.. a lekarze stwierdzili wadę serca. Cholera, trzeba być dobrej myśli, myślami z Tobą:*

do czterech razy sztuka.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagood - oo, jagood! Dobrze, że jesteś bo już tu był temat Twojej nieobecności ;) Co do pieluszek to znając życie nie będzie mi się chciało bawić z ich praniem ;) Pampers na tyłek, potem do kosza i nara ;)

Kate84, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:42

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z Karmelkiem? Bo chyba tez sie dluzszy czas juz nie odezwala. Chyba, ze cos przeoczylam...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:42

‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ