Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytałam taki artykuł i teraz około 40-50% porodów w Polsce to CC
wiadomo, że duża z tego część to CC powtórne, czyli przy drugim lub kolejnym dziecku, no ale i tak dużo
Ja bym chciała SN mimo dużego strachu, że nie dam rady. U mnie na razie wszytko przebiega książkowo więc póki co nie ma przeciwwskazań. Ale pewnie okaże się na porodówce
-
Szczerze mowiac to ja sie ciesze z cesarki
Teraz rozmawialam z klezanka, ktora jest po naturalnym i do tej pory ja tylek boli
nie dosc, ze 2dni skorczy miala to jeszcze bole krzyzowe i sie bardzo meczyla, a teraz jest 10dni po porodzie i tez ja boli wszystko... Ja po cc po tygodniu juz sie dobrze czulam , a i bolu sie nie czuje podczas rodzenia... Wiadomo kazdy porod jest inny, ale ja wole jednak ta cesarke
muminka83 lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
muminka83 wrote:długo?? Myślę że nie aż tak długo. To taki czas też na dojście kobiety to względnego stanu.
nie no jasne, że trzeba dojść do siebie.. współczuję tylko naszym mężczyznomtym bardziej, że wiele z nas nie może już w czasie ciąży
A.Kasia, She86, Renka88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:hehe, myślę, że kilka tygodni po porodzie sex będzie ostatnią rzeczą o której się myśli. Gorzej z facetem
hihihi no nie wiem ja byłam tak napalona po 9 msc abstynencji że praktycznie zgwałciłam mężahihih i nie mogłam się doczekać. Czułam się fantastycznie
domiii, A.Kasia, Lula_w, Kasia24, Kate84, Madzialena90, kateee, Magda lena, anitka19953, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
domiii wrote:nie no jasne, że trzeba dojść do siebie.. współczuję tylko naszym mężczyznom
tym bardziej, że wiele z nas nie może już w czasie ciąży
Heh no ja mojemu wspolczuje... My mamy zakaz od poczatku, a gdzie tam koniec? i polog?Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyGośśś wrote:Szczerze mowiac to ja sie ciesze z cesarki
Teraz rozmawialam z klezanka, ktora jest po naturalnym i do tej pory ja tylek boli
nie dosc, ze 2dni skorczy miala to jeszcze bole krzyzowe i sie bardzo meczyla, a teraz jest 10dni po porodzie i tez ja boli wszystko... Ja po cc po tygodniu juz sie dobrze czulam , a i bolu sie nie czuje podczas rodzenia... Wiadomo kazdy porod jest inny, ale ja wole jednak ta cesarke
Gosia a Ty jakie miałaś znieczulenie przy cesarce? Bo ja miałam zewnątrzoponowe i okropnie je zniosłam. Ze 2 miesiące dochodziłam do siebieMiałam olbrzymi ból głowy i przez długi czas w ogóle nie miałam czucia w prawym udzie. Ale inne dziewczyny po takim znieczuleniu czuły się świetnie, niektóre tak jak pisze muminka po 12h śmigały po oddziale w czasie gdy ja zanim dałam radę przejść z łóżka do łazienki to zdążyłam 2 razy po drodze zasłabnąć
Ale przed porodem 2 tygodnie wyłącznie leżałam i może po prostu miałam kondycję do kitu? Z całego porodu martwi mnie właśnie tylko to, że nie będę później w stanie zająć się dzieckiem bo będę zdychać
-
domiii wrote:a ile trzeba czekać tak z ciekawości przy CC a ile przy SN?
Tak jak pisza dziewczyny, okres pologu 6 tygodni. Chociaz ja po porodzie sn nie krwawilam dlugo i wspolzylismy juz dokladnie 4 tygodnie po i bylo wszystko ok. A doznania nieziemskie;-)muminka83, domiii lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:hihihi no nie wiem ja byłam tak napalona po 9 msc abstynencji że praktycznie zgwałciłam męża
hihih i nie mogłam się doczekać. Czułam się fantastycznie
Dokladnie. Ja mialam ochote jak jeszcze z szwami po cieciu krocza chodzilam:-Pdomiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane, niestety nie nadrobię Was
Ja wczoraj cały dzień prawie w Poznaniu, dzisiaj szkoła i padam na pysk
Jutro idę po te wyniki do poradni genetycznej zobaczymy co tam mi powiedzą.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoruA.Kasia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja jestem po porodzie naturalnym oraz po cesarce i napiszę jedno - nigdy przenigdy nie zażyczyłabym sobie cesarki. Po CC nie mogłam dojść do siebie przez ponad miesiąc, a po porodzie naturalnym 2h po urodzeniu poszłam się wykąpać i NIC mnie już nie bolało. Fakt, skurcze bolą bardzo, ale od razu byłam "na chodzie". Poza tym jeśli nie ma medycznych wskazań do CC to dla dziecka o niebo lepszy jest SN....widzę że teraz dziewczyny myślą o swojej wygodzie bojąc się bólu a nie o dobrze dziecka.
Wiadomo, każdy ma prawo do własnego zdania, ale moje wyraziłam wyżej
Ps. Ale się objadłam na chrzcinach))
domiii lubi tę wiadomość
-
Hej, czy w II trymestrze można stosować Gyno-Femidazol? Zostało mi 2/3 opakowania jeszcze sprzed ciąży. Jestem po 2 kuracjach Natamycyną, ostatnią skończyłam 10 dni temu i mam straszny nawrót zapalenia, zaraz chyba oszaleję. A o Gyno-Femidazolu słyszałam różne opinie. Czy któraś z Was stosowała?
Edit: Nawet Lactovaginal i Clotrimazolum nie dają rady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 19:45
-
Kasiutaaaak tyle z mojego odpoczywania ,że o 10 wyszliśmy z domu na zakupy wyprawkowe i o 15 wróciliśmy do domu
szybko obiad i M pojechał do Gdańska ,nie lubię zostawać sama:( choć będąc tam tęsknię za Poznaniem ...Teraz już naprawdę leżę bo kręgosłup i podbrzusze mega bolą!
Poszaleliśmy dziś i lista nasza się prawie zapełniaale nie będę Wam wrzucać fotek i zaśmiecać forum bo jest tego naprawdę sporo hehe
Magdalena ja też jestem żelkoholikiem i to jeszcze tych najkwaśniejszych
Renka zdrówka!
Ksanka baaardzo się cieszę,że w końcu znalazł się normalny lekarz a przede wszystkim,że na usg z bobasem wszystko dobrze! Oby tak dalej
Teresa1992 ja też już dalej i nie czuję nic eh dobrze ,że w czwartek wizyta choć sobie pooglądam!
M+M ja też wciąż się zastanawiam jak to jest z tym bólem w szyjce i twardnieniu macicy eh i nadal mimo tylu wyjaśnień nie do końca kumamjakaś blondi ze mnie ,ale w czwartek mam wizytę i zapisane na kartce,żeby pokazać lekarzowi gdzie boli i w miarę powiedzieć gdzie i jak jest twardy i niech może on wytłumaczy obrazowo to zrozumiem w końcu!
Kasia24 my do 14 tc mieliśmy zakaz przed plamienie w 7 tc, leki na podtrzymanie i poprzednie poronienie ,ale później dostaliśmy zielone światło tylko jak to lekarz powiedział "bez szaleństw, na spokojnie" .Dziwi mnie odpowiedź Twojego bo ja mojego miesiąc temu pytałam nawet czy częste orgazmy nie szkodzą a on do mnie jak częste i musiałam się spowiadać
Muminko dzięki Twojej wiadomości o łożysku dziś dopisałam kolejną rzecz do zapytania mojego gina-gdzie ja mam łożysko bo ja nadal tego nie wiem hmmm a Wy wszystkie prawie tak
Co do porodu - jeśli cc jest planowana to ja widzę wiele korzyści, idziesz danego dnia na drugi dzień po sprawie, nie ma,że ciąża przenoszona itp. Moja koleżanka bardzo sobie chwali ,ale właśnie taką planowaną .Druga co w połowie porodu miała cc z konieczności już niekoniecznie. Inne nie chcą nawet wspominać sn ,a są takie co mówią ,że nie było tragedii ...NO i faktycznie bądź tu mądra?Ja chcę jak narazie sn ponieważ szybko chcę 2 dziecko ,a p CC trzeba podobno dłużej odczekać .No,ale najważniejsze ,żeby w którykolwiek sposób urodziła się bez komplikacji i zdrowa
I mój wczorajszy urodzinowy brzusio
I mój ukochany chrześniak
Lula_w, domiii, She86, baassiia, Kajola, Kasia24, Madzialena90, Martita88, Renka88, kateee, krówka_muffka, d'nusia, Izoleccc, Karka, M+M+?, anitka19953, muminka83, Teresa1992, Mietka 30:) lubią tę wiadomość