X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama i teściowa strasznie chciałyby parkę a mnie i partnerowi jest wszystko jedno - byle zdrowe były :)

Połówkowe robię w pierwszym tygodniu listopada + do tego echo serduszek bo ponoć w ciąży bliźniaczej to mocno wskazane.

muminka83, Lula_w lubią tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam pytanie do dziewczyn, które robiły USG u doktora Lewczuka, bo ja także u niego bylam. Połowkowe tez u niego robicie? I gdzie będziecie rodzic?

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam USG 2tygodnie temu to wzruszyłam się strasznie jak widziałam jak sie ruszają w środku. Mi nic lekarz nie wspominał jeszcze o echu serduszek.Na ostatnim usg słyszałam jak biją i on coś tam sprawdzał, ale nie mówił co w tym momencie robi. Ale powiedział, że wszystko w porządku, że serduszka 4komorowe, wszystko ładnie jak narazie rozwinięte. Wiec mam nadzieję i wierzę że wszystko będzie dobrze :).

A też masz tak często badania na krew i mocz? Bo ja co miesiąc muszę robić.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Anielica , byłaś z narzeczonym ? Chce wziąć swojego w poniedziałek i nie wiem jak to zrobić , wejść z nim czy najpierw sama?

Byłam z nim ale nie wchodził, zapomniałam go zawołać, na wcześniejszym usg był.
    Jak juz omówiłam z lekarzem sprawy formalne, to zawowalam narzeczonego z poczekalni i stał obok i patrzył na usg ;) lekarz mnie wtedy rozsmieszyl, nazywał mojego M sprawca ;p

Aa zapomniałam dodać że lekarz przepisał mi żelazo i magnez.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane melduję co po wizycie....
    Maleństwo ma 15,8 cm i waży 220g, wszystko ok, i dołączam do mam które spodziewają się chłopca :) :) :)
    Jest jedna zła wiadomość - na pewno będe miała cesarkę, niby spodziewałam się tego, ale do końca wierzyłam że uda się SN...

Marlena, anie93lica, Est, Dorka87, She86, domiii, Kasia24, Gośśś, Karolina@, Kate84, Karka, kateee, Izoleccc, baassiia, Kajola, Magda lena, skowroneczka87, d'nusia, Lilou1984, Madzialena90, Love_life, Martita88, Lula_w, M+M+?, Mietka 30:), krówka_muffka, Hannia123 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Ja mialam USG 2tygodnie temu to wzruszyłam się strasznie jak widziałam jak sie ruszają w środku. Mi nic lekarz nie wspominał jeszcze o echu serduszek.Na ostatnim usg słyszałam jak biją i on coś tam sprawdzał, ale nie mówił co w tym momencie robi. Ale powiedział, że wszystko w porządku, że serduszka 4komorowe, wszystko ładnie jak na razie rozwinięte. Wiec mam nadzieję i wierzę że wszystko będzie dobrze :).

A też masz tak często badania na krew i mocz? Bo ja co miesiąc muszę robić.

Krew i mocz tez mam badane co miesiąc a lekarz prowadzący powiedział, że chce mnie widzieć co 3 tygodnie bo to ciąża bliźniacza i wymaga częstszego nadzoru.

O tym echo serca powiedziało mi dwóch lekarzy więc coś w tym chyba jest. Powiedziano mi też że mogę zrobić USG 3D/4D żeby zobaczyć dokładnie twarz dzieci czy np nie mają rozszczepu wargi. Na takim USG widać dokładnie tkanki miękkie a na tym zwykłym niestety nie.

Znów zapłacę jak za zboże za to wszystko no ale przecież zdrowie dzieci nie ma ceny ;)

34bwkw7izri68fev.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Kochane melduję co po wizycie....
    Maleństwo ma 15,8 cm i waży 220g, wszystko ok, i dołączam do mam które spodziewają się chłopca :) :) :)
    Jest jedna zła wiadomość - na pewno będe miała cesarkę, niby spodziewałam się tego, ale do końca wierzyłam że uda się SN...

Lubie to za dane o malenstwie!;)
    A czemu cesarka? Bo ja jak zwykle nie w temacie.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    A i mam pytanie do dziewczyn, które robiły USG u doktora Lewczuka, bo ja także u niego bylam. Połowkowe tez u niego robicie? I gdzie będziecie rodzic?

ja pisałam wczoraj, że jestem umówiona na połówkowe również do dr Lewczuka
    a rodzić będę w szpitalu Św. Zofii :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Gratuluję wszystkim pomyślnych wizyt a Tobie Kaarolina życzę dużo sił i pomyślnych wyników badań.

Czytałam Was w miarę na bieżąco ale już nie pamiętam co komu miałam napisać :/ Beznadziejny dzień dziś, nie dość, że jestem zupełnie bez sił to jeszcze moja mama miała wypadek samochodowy i to już mnie zupełnie rozbiło. Na szczęście nic poważnego się nie stało, samochód do kasacji ale to nieistotne, ważne że mama zdrowa. Miłego wieczoru wszystkim! Aha, dzisiejsza galeria brzuszków wspaniała :) Aż się sama buzia uśmiecha na myśl kto tam w środku szaleje :)

anie93lica lubi tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Lubie to za dane o malenstwie!;)
    A czemu cesarka? Bo ja jak zwykle nie w temacie.

2 lata temu miałam wycinanego guza z macicy, znajdował się na tylnej ścianie, i wdł. lekarza ta ściana nie wygląda za dobrze i obawia się czy wytrzyma, ważne aby dzidzia nie miała więcej niż 3,2-3,5 kg. Poza tym przy porodzie, podczas parcia może mi po prostu pęknąć. I to dla lekarza jest za duże ryzyko.
    Termin CC najprawdopodobniej 19.02

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam co zrobić z tym z polowkowym, bo mam juz umówione w Luxmedzie, ale tam podobno sprzęt maja slaby... Ja także w św. Zofii-najlepszy szpital!

domiii lubi tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m niestety zauważyłam ile kosztuje ciąża bliźniacza, już pomijam wyprawkę na później. U mojego lekarza usg 3d/4d kosztuje 360zł... Wiec ja podziękuję nie chodzi o to, że mi szkoda czy coś bo na zdrowiu nie można oszczędzać, ale u mnie w rodzinie jakiś wad genetycznych czy poważnych chorób nie było dlatego liczę, że moje dzieci też będą zdrowe :). Generalnie po USG wyliczył mi ryzyko tych wszystkich wad które mógłby wystąpić to jest 1:8500. Powiedział, że prawdopodobieństwo jest znikome :). A co do wizyt chodzę jak narazie co miesiąc, lekarz poinformował mnie, że narazie nie ma potrzeby częściej się spotykać chyba że coś by się działo to mam jechać na IP. Wiem, że czym bliżej będzie do porodu to na pewno tym częściej będę odwiedzać gabinet. W ogole tam gdzie chodzę jest jakaś masakra - 2 piętro bez windy ;). Teraz wchodze bez problemu, ale zawsze siedząc w poczekalni myśle o tym jak ja się tu wdrapię za pare miesięcy ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia 3maj się cieplutko! Strasznie mi przykro z powodu tego co się przytrafiło Twojej Mamie, najważniejsze że jest cała i zdrowa. W takich momentach to kij z autem, najważniejsze że się żyje i jest wszystko dobrze :*.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt - ciąża bliźniacza to majątek!

USG obowiązkowe na pewno trzeba zrobić, echo serca chyba też do tego dorzucę. 3D/4D jest na mojej liście ale na razie pod znakiem zapytania.

W ostatni weekend pojeździliśmy z partnerem po sklepach aby rozeznać się cenach wózków dla bliźniaków - MASAKRA. Ani nie było dużego wyboru - wszystko na zamówienie a jak już coś było to ceny były kosmiczne :( Zaczęliśmy się zastanawiać nad wózkami z komisów bo na nowe nie bedzie nas raczej stać...

Kasia24 lubi tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica super, gratuluję córeczki :) i jaka duża !

Dziewczyny Piękne Brzuszki :)

Kaarolina A już wiesz kiedy ona będzie ?Na pewno wyjdzie dobrze i wszystko wtedy się wyjaśni!

MeAmerie Gratuluję synusia :) a CC się nie martw skoro tak trzeba,na pewno wszystko pójdzie dobrze!

Kasiu całe szczęście ,że z Mamą wszystko ok , to najważniejsze!

No tymi zakupami postanowiłam się pochwalić :)

cee7410eaea68cddmed.jpg

fde4cf69c77ad142med.jpg

anie93lica, 26Asia, Kasia24, Est, Kajola, Vincent, Karka, Karolina@, She86, d'nusia, domiii, M+M+?, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Cudo! :D

34bwkw7izri68fev.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Hej dziewczynki :) Gratuluję wszystkim pomyślnych wizyt a Tobie Kaarolina życzę dużo sił i pomyślnych wyników badań.

Czytałam Was w miarę na bieżąco ale już nie pamiętam co komu miałam napisać :/ Beznadziejny dzień dziś, nie dość, że jestem zupełnie bez sił to jeszcze moja mama miała wypadek samochodowy i to już mnie zupełnie rozbiło. Na szczęście nic poważnego się nie stało, samochód do kasacji ale to nieistotne, ważne że mama zdrowa. Miłego wieczoru wszystkim! Aha, dzisiejsza galeria brzuszków wspaniała :) Aż się sama buzia uśmiecha na myśl kto tam w środku szaleje :)

Przez przypadek polubiłam ;(

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dobrze ze z mama wszystko ok :)

Kate boskie te zakupy :) :D

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane Marcówki,

Jestem tu z Wami cały czas, podczytuję z ukrycia Wasze posty, kibicuję Wam, trzymam za Was i martwię się, kiedy jest Wam źle (tego ostatniego oby było jak najmniej).
    Oglądałam Wasze piękne krągłości i studiowałam wyniki badań. Gratulacje!! Mnóstwo wspaniałych wieści. Świetnie wyglądacie. Niektóre brzuszki wyglądają już na bardzo zaawansowane :-D
    W ogóle to tak daleko już jesteście w Waszych ciążach... Aaaa!! Czad :-)

Ksanko,
    Kochana, trzymam za Ciebie, żebyś w tym szpitalu odpoczęła ;-) i żeby wszystko było dobrze. Cieszę się, że tak dobrze się Tobą opiekują. Twój optymizm jest tak fantastyczny, że nawet mnie się udziela :-)

Dziewczyny, dawno nie odzywała się Arien. Czy wiecie co u niej? Wszystko ok?
    Arien, daj znać!

A u mnie niestety okazało się dziś, że macica źle się oczyściła i jutro, 5 tygodni po indukcji, muszę zameldować się do szpitala na zabieg :-( Na szczęście już wiem, z czym to się je. Poprzednio było to samo. No i idę o szpitala, o którym Dorka napisała, że jest najlepszy (z czym się zgadzam :-)).
    Poza tym spłynęły mi już wszystkie wyniki badań, które zrobiłam po stracie ciąży. No i wyszły 3 rzeczy, które dają nadzieję na znalezienie przyczyny. Niektóre bardzo ważne. Pojutrze mam wizytę, na której, mam nadzieję, okaże się co dalej. A więc, pomimo słabych perspektyw na jutro, patrzę z nadzieją w przyszłość.

Jesteście moją inspiracją i motywacją! Chcę być już tam gdzie Wy i w takim gronie, jak Wy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:21

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Anielica super, gratuluję córeczki :) i jaka duża !

Dziewczyny Piękne Brzuszki :)

Kaarolina A już wiesz kiedy ona będzie ?Na pewno wyjdzie dobrze i wszystko wtedy się wyjaśni!

MeAmerie Gratuluję synusia :) a CC się nie martw skoro tak trzeba,na pewno wszystko pójdzie dobrze!

Kasiu całe szczęście ,że z Mamą wszystko ok , to najważniejsze!

cee7410eaea68cddmed.jpg

fde4cf69c77ad142med.jpg
    piękne !! gdzie takie cuda kupiłaś ?

Ja dzisiaj oglądałam wózki i chyba kupimy carmelo, ciężki zakup ....nie potrafię się zdecydować

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ