Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja mama i teściowa strasznie chciałyby parkę a mnie i partnerowi jest wszystko jedno - byle zdrowe były
Połówkowe robię w pierwszym tygodniu listopada + do tego echo serduszek bo ponoć w ciąży bliźniaczej to mocno wskazane.muminka83, Lula_w lubią tę wiadomość
-
Ja mialam USG 2tygodnie temu to wzruszyłam się strasznie jak widziałam jak sie ruszają w środku. Mi nic lekarz nie wspominał jeszcze o echu serduszek.Na ostatnim usg słyszałam jak biją i on coś tam sprawdzał, ale nie mówił co w tym momencie robi. Ale powiedział, że wszystko w porządku, że serduszka 4komorowe, wszystko ładnie jak narazie rozwinięte. Wiec mam nadzieję i wierzę że wszystko będzie dobrze
.
A też masz tak często badania na krew i mocz? Bo ja co miesiąc muszę robić.
-
aleksandrazz wrote:Anielica , byłaś z narzeczonym ? Chce wziąć swojego w poniedziałek i nie wiem jak to zrobić , wejść z nim czy najpierw sama?
Byłam z nim ale nie wchodził, zapomniałam go zawołać, na wcześniejszym usg był.
Jak juz omówiłam z lekarzem sprawy formalne, to zawowalam narzeczonego z poczekalni i stał obok i patrzył na usglekarz mnie wtedy rozsmieszyl, nazywał mojego M sprawca ;p
Aa zapomniałam dodać że lekarz przepisał mi żelazo i magnez. -
Kochane melduję co po wizycie....
Maleństwo ma 15,8 cm i waży 220g, wszystko ok, i dołączam do mam które spodziewają się chłopca
Jest jedna zła wiadomość - na pewno będe miała cesarkę, niby spodziewałam się tego, ale do końca wierzyłam że uda się SN...Marlena, anie93lica, Est, Dorka87, She86, domiii, Kasia24, Gośśś, Karolina@, Kate84, Karka, kateee, Izoleccc, baassiia, Kajola, Magda lena, skowroneczka87, d'nusia, Lilou1984, Madzialena90, Love_life, Martita88, Lula_w, M+M+?, Mietka 30:), krówka_muffka, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Kasia24 wrote:Ja mialam USG 2tygodnie temu to wzruszyłam się strasznie jak widziałam jak sie ruszają w środku. Mi nic lekarz nie wspominał jeszcze o echu serduszek.Na ostatnim usg słyszałam jak biją i on coś tam sprawdzał, ale nie mówił co w tym momencie robi. Ale powiedział, że wszystko w porządku, że serduszka 4komorowe, wszystko ładnie jak na razie rozwinięte. Wiec mam nadzieję i wierzę że wszystko będzie dobrze
.
A też masz tak często badania na krew i mocz? Bo ja co miesiąc muszę robić.
Krew i mocz tez mam badane co miesiąc a lekarz prowadzący powiedział, że chce mnie widzieć co 3 tygodnie bo to ciąża bliźniacza i wymaga częstszego nadzoru.
O tym echo serca powiedziało mi dwóch lekarzy więc coś w tym chyba jest. Powiedziano mi też że mogę zrobić USG 3D/4D żeby zobaczyć dokładnie twarz dzieci czy np nie mają rozszczepu wargi. Na takim USG widać dokładnie tkanki miękkie a na tym zwykłym niestety nie.
Znów zapłacę jak za zboże za to wszystko no ale przecież zdrowie dzieci nie ma ceny -
MeAmerie wrote:Kochane melduję co po wizycie....
Maleństwo ma 15,8 cm i waży 220g, wszystko ok, i dołączam do mam które spodziewają się chłopca
Jest jedna zła wiadomość - na pewno będe miała cesarkę, niby spodziewałam się tego, ale do końca wierzyłam że uda się SN...
Lubie to za dane o malenstwie!
A czemu cesarka? Bo ja jak zwykle nie w temacie. -
Dorka87 wrote:A i mam pytanie do dziewczyn, które robiły USG u doktora Lewczuka, bo ja także u niego bylam. Połowkowe tez u niego robicie? I gdzie będziecie rodzic?
ja pisałam wczoraj, że jestem umówiona na połówkowe również do dr Lewczuka
a rodzić będę w szpitalu Św. Zofii -
nick nieaktualnyHej dziewczynki
Gratuluję wszystkim pomyślnych wizyt a Tobie Kaarolina życzę dużo sił i pomyślnych wyników badań.
Czytałam Was w miarę na bieżąco ale już nie pamiętam co komu miałam napisaćBeznadziejny dzień dziś, nie dość, że jestem zupełnie bez sił to jeszcze moja mama miała wypadek samochodowy i to już mnie zupełnie rozbiło. Na szczęście nic poważnego się nie stało, samochód do kasacji ale to nieistotne, ważne że mama zdrowa. Miłego wieczoru wszystkim! Aha, dzisiejsza galeria brzuszków wspaniała
Aż się sama buzia uśmiecha na myśl kto tam w środku szaleje
anie93lica lubi tę wiadomość
-
anie93lica wrote:Lubie to za dane o malenstwie!
A czemu cesarka? Bo ja jak zwykle nie w temacie.
2 lata temu miałam wycinanego guza z macicy, znajdował się na tylnej ścianie, i wdł. lekarza ta ściana nie wygląda za dobrze i obawia się czy wytrzyma, ważne aby dzidzia nie miała więcej niż 3,2-3,5 kg. Poza tym przy porodzie, podczas parcia może mi po prostu pęknąć. I to dla lekarza jest za duże ryzyko.
Termin CC najprawdopodobniej 19.02 -
aniek_m niestety zauważyłam ile kosztuje ciąża bliźniacza, już pomijam wyprawkę na później. U mojego lekarza usg 3d/4d kosztuje 360zł... Wiec ja podziękuję nie chodzi o to, że mi szkoda czy coś bo na zdrowiu nie można oszczędzać, ale u mnie w rodzinie jakiś wad genetycznych czy poważnych chorób nie było dlatego liczę, że moje dzieci też będą zdrowe
. Generalnie po USG wyliczył mi ryzyko tych wszystkich wad które mógłby wystąpić to jest 1:8500. Powiedział, że prawdopodobieństwo jest znikome
. A co do wizyt chodzę jak narazie co miesiąc, lekarz poinformował mnie, że narazie nie ma potrzeby częściej się spotykać chyba że coś by się działo to mam jechać na IP. Wiem, że czym bliżej będzie do porodu to na pewno tym częściej będę odwiedzać gabinet. W ogole tam gdzie chodzę jest jakaś masakra - 2 piętro bez windy
. Teraz wchodze bez problemu, ale zawsze siedząc w poczekalni myśle o tym jak ja się tu wdrapię za pare miesięcy
-
Fakt - ciąża bliźniacza to majątek!
USG obowiązkowe na pewno trzeba zrobić, echo serca chyba też do tego dorzucę. 3D/4D jest na mojej liście ale na razie pod znakiem zapytania.
W ostatni weekend pojeździliśmy z partnerem po sklepach aby rozeznać się cenach wózków dla bliźniaków - MASAKRA. Ani nie było dużego wyboru - wszystko na zamówienie a jak już coś było to ceny były kosmiczneZaczęliśmy się zastanawiać nad wózkami z komisów bo na nowe nie bedzie nas raczej stać...
Kasia24 lubi tę wiadomość
-
Anielica super, gratuluję córeczki
i jaka duża !
Dziewczyny Piękne Brzuszki
Kaarolina A już wiesz kiedy ona będzie ?Na pewno wyjdzie dobrze i wszystko wtedy się wyjaśni!
MeAmerie Gratuluję synusiaa CC się nie martw skoro tak trzeba,na pewno wszystko pójdzie dobrze!
Kasiu całe szczęście ,że z Mamą wszystko ok , to najważniejsze!
No tymi zakupami postanowiłam się pochwalić
anie93lica, 26Asia, Kasia24, Est, Kajola, Vincent, Karka, Karolina@, She86, d'nusia, domiii, M+M+?, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Hej dziewczynki
Gratuluję wszystkim pomyślnych wizyt a Tobie Kaarolina życzę dużo sił i pomyślnych wyników badań.
Czytałam Was w miarę na bieżąco ale już nie pamiętam co komu miałam napisaćBeznadziejny dzień dziś, nie dość, że jestem zupełnie bez sił to jeszcze moja mama miała wypadek samochodowy i to już mnie zupełnie rozbiło. Na szczęście nic poważnego się nie stało, samochód do kasacji ale to nieistotne, ważne że mama zdrowa. Miłego wieczoru wszystkim! Aha, dzisiejsza galeria brzuszków wspaniała
Aż się sama buzia uśmiecha na myśl kto tam w środku szaleje
Przez przypadek polubiłam ;( -
Witajcie kochane Marcówki,
Jestem tu z Wami cały czas, podczytuję z ukrycia Wasze posty, kibicuję Wam, trzymam za Was i martwię się, kiedy jest Wam źle (tego ostatniego oby było jak najmniej).
Oglądałam Wasze piękne krągłości i studiowałam wyniki badań. Gratulacje!! Mnóstwo wspaniałych wieści. Świetnie wyglądacie. Niektóre brzuszki wyglądają już na bardzo zaawansowane
W ogóle to tak daleko już jesteście w Waszych ciążach... Aaaa!! Czad
Ksanko,
Kochana, trzymam za Ciebie, żebyś w tym szpitalu odpoczęłai żeby wszystko było dobrze. Cieszę się, że tak dobrze się Tobą opiekują. Twój optymizm jest tak fantastyczny, że nawet mnie się udziela
Dziewczyny, dawno nie odzywała się Arien. Czy wiecie co u niej? Wszystko ok?
Arien, daj znać!
A u mnie niestety okazało się dziś, że macica źle się oczyściła i jutro, 5 tygodni po indukcji, muszę zameldować się do szpitala na zabiegNa szczęście już wiem, z czym to się je. Poprzednio było to samo. No i idę o szpitala, o którym Dorka napisała, że jest najlepszy (z czym się zgadzam
).
Poza tym spłynęły mi już wszystkie wyniki badań, które zrobiłam po stracie ciąży. No i wyszły 3 rzeczy, które dają nadzieję na znalezienie przyczyny. Niektóre bardzo ważne. Pojutrze mam wizytę, na której, mam nadzieję, okaże się co dalej. A więc, pomimo słabych perspektyw na jutro, patrzę z nadzieją w przyszłość.
Jesteście moją inspiracją i motywacją! Chcę być już tam gdzie Wy i w takim gronie, jak WyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:21
-
Kate84 wrote:Anielica super, gratuluję córeczki
i jaka duża !
Dziewczyny Piękne Brzuszki
Kaarolina A już wiesz kiedy ona będzie ?Na pewno wyjdzie dobrze i wszystko wtedy się wyjaśni!
MeAmerie Gratuluję synusiaa CC się nie martw skoro tak trzeba,na pewno wszystko pójdzie dobrze!
Kasiu całe szczęście ,że z Mamą wszystko ok , to najważniejsze!
No tymi zakupami postanowiłam się pochwalić
Ja dzisiaj oglądałam wózki i chyba kupimy carmelo, ciężki zakup ....nie potrafię się zdecydować