X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Anielica super, gratuluję córeczki :) i jaka duża !

Dziewczyny Piękne Brzuszki :)

Kaarolina A już wiesz kiedy ona będzie ?Na pewno wyjdzie dobrze i wszystko wtedy się wyjaśni!

MeAmerie Gratuluję synusia :) a CC się nie martw skoro tak trzeba,na pewno wszystko pójdzie dobrze!

Kasiu całe szczęście ,że z Mamą wszystko ok , to najważniejsze!

No tymi zakupami postanowiłam się pochwalić :)

cee7410eaea68cddmed.jpg

fde4cf69c77ad142med.jpg
    Zakochalam sie w tych bodziakach i bucikach...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m My już mamy wózeczek, dostaliśmy od znajomych po ich bliźniętach, stał u nich w piwnicy nie używany już X lat i postanowili nam go oddać, strasznie się ucieszyliśmy bo ceny wózków są naprawdę kosmiczne. I nawet gdybyśmy mieli kupować wózek to właśnie zdecydowalibyśmy się na komis albo szukalibyśmy używanego. Jest to jakaś starsza wersja wózka, bez gondolki ale za to jest w bardzo dobrym stanie i oni go używali od urodzenia dzieciaczków i później jako spacerówkę chyba przez kolejny rok bo później się przeprowadzili do mieszkania bez windy na ostatnim piętrze więc dzieciaki szybko się nauczyły chodzić bez wózka ;).
    Łóżeczka kupimy raczej nowe i to chyba w ikei już w październiku bo są całkiem ładne i nawet nie drogie ;). Później na listopad zaplanowaliśmy np foteliki, a na grudzień coś innego żeby jednak rozłożyć to na miesiące bo na jeden raz to za duży wydatek ;).

Kate84 zakupki cudooo <3

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak , dawaj znać jak badania.
    Powodzenia w szpitalu, będę trzymała kciuki, zeby wszystko przebieglo sprawnie i bezboleśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:29

She86 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate , cudne ubranka!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Witajcie kochane Marcówki,

Jesteście moją inspiracją i motywacją! Chcę być już tam gdzie Wy i w takim gronie, jak Wy <3

Denerwuje mnie taka niesprawiedliwość tego świata, że pijane baby z patologicznych środowisk rozmnażają się jak króliki a pary które bardzo chcą dziecka i mają do tego warunki nie mogą...

Trzymam kciuki Annak żeby los się odmienił i fasolka zagościła u Ciebie na całe 9 mcy a Ty w pełni mogła rozkoszować się macierzyństwem.

Ściskam mocno!

Love_life lubi tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 jutro bede wiedziec,bo jak wyszlam od Pani Genetyk to bylo juz za pozno.. jutro mojej Przyjaciolki Tesciowa postara sie mnie umowic(pracuje w tym szpitalu) a jak bede musiala sama , to bede dzwonic po prostu. Chcemy je wykonac bo nawet Pani Genetyk powiedziala, ze obrzeki tkani sa spore i nie nalegala na badanie, mowila ze to Nasz wybor, ale sa wady ktore mozna leczyc w brzuszku i moga uratowac dziecko w razie co.

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak - kochana dasz radę! Najważniejsze, że jest duża szansa na poznanie i wyeliminowanie przyczyny utraty ciąży. Trzymam kciuki za szybką identyfikację problemu i za piękną zieloną kropeczkę na końcu wykresu :) A już niebawem będziesz się nam mogła chwalić Twoim ślicznym brzuszkiem i żalić na różne ciążowe dolegliwości :) Buziaki :*

Kate84 - ciuszki jak dla prawdziwej księżkiczki <3

Kaarolina - medycyna daje teraz ogromne możliwości i trzymam kciuki, żeby pomogła Waszemu maleństwu wrócić do zdrowia. Ja ze swojej strony będę się za Was modlić o ten cud. Rok temu sama przeszłam amniopunkcję, jeśli miałabyś jakieś pytania to pisz śmiało!

muminka83 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dziekuje bardzo :* ja mam cicha nadzieje ze wyniki beda ok.. boje sie poronienia to logiczne, ale Tesciowa Przyjaciolki pytala to u nich w szpitalu Ci lekarze co sie tym zajmuja nie mieli ani jednego poronienia.

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina , bedzie dobrze, zobaczysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:25

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• arien Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski!

Słyszałam, że ktoś się rozpytywał tu o mnie, dziękuje, to niezwykle miłe <3
    Nie dam rady Was nadrobić, to jest zadanie niewykonalne :)
    U nas wszystko jest dobrze, ale absolutnie jakoś nie mam weny, żeby pisać, nic mądrego nie mam też do powiedzenia za bardzo. Ale chyba postaram się od nowa wdrożyć :)
    Zauważyłam dzisiaj po naciśnięciu piersi, że wydobywa się już z nich siara. Narazie sama nie leci, tylko po naciśnięciu.
    No i zaczęłam mieć zachcianki ciążowe :) Póki co na szczęscię są one zdrowe, bo mam straszliwą ochotę na kwaśne, najbardziej na grejpfruty i cytryny :) i chyba tyle u nas :)

A.Kasia, Est, kleo2426, She86, annak, Kate84, Karka, d'nusia, Kajola, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienku,
    Jesteś...! Cieszę się, że Cię wywołałam do tablicy :-)
    Martwiłam się o Ciebie. Super, że wszystko dobrze u Was! <3

Kaarolina,
    Bardzo Ci współczuję, że przechodzisz takie trudne chwile. Wyobrażam sobie, jak musisz się czuć i stresować... Ale, tak jak powiedziała A.Kasia, medycyna może teraz bardzo, bardzo dużo. Mam nadzieję, że w Waszym wypadku medycyna nawet nie będzie musiała pokazywać swoich możliwości, bo po prostu potwierdzi się, że wszystko jest dobrze! I że ta opuchlizna to nic groźnego, tylko jakaś przejściowa "uroda" Twojego dziecka.
    Trzymam mocno za Ciebie, za Was. Daj znać, jak tylko ustalisz termin badania, wyślemy wszystkie swoje pozytywne myśli w Waszą stronę.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak Trzymaj się tam jutro ,mam nadzieję ,że będzie szybko i bezboleśnie :-* Mam nadzieję,że przyczyna po tych badaniach się znajdzie i szybko dołączysz do ciężarówek :)

26Asia na Fb jest stronka dziecięca szafa 0-5 :) tam kupiłam parę ciuszków , jeszcze czekam za resztą :D

km5szbmhexpco9m1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak trzymam kciuki za udany zabieg mam nadzieje ze niedlugo bedziesz znow mogla powalczyc o dzidziunia i niedlugo pochwalisz sie nam osiagnieciami.
    A.Kasia przykro mi z powodu wypadku mamy, najwazniejsze ze z nia jest ok,
    Karolina mam nadzieje ze zabieg będzie bezproblemowy.trzymam za was kciuki

dziewczyny czy macie hakues info jak postepy u jacqueline? Jacqi jak nas czytasz to daj znac czy cos juz u was sie odmienilo.

dziewczyny dla tych co majs oroblem z szyjkami. Znalazlam cos co sie nazywa Polar Bear Position, jest to pozycja jogi ktora ma pomagac na problemy z szyjkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 20:56

bl9cuay3kworwxbg.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka,
    Razem z Jacqueline udzielamy się na różowej stronie, także wiem, że u niej nieźle.
    Miała już pierwszą @ po zabiegu i chyba wszystko idzie w dobrą stronę :-)
    Z tego co wiem, to zagląda tu na marcówkowy wątek, więc pewnie wkrótce więcej napisze sama.

anie93lica, ksanka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby poszło Wam jak najlepiej;)))))

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Gratuluję udanych wizyt :)
    Śliczne fotki maleństw, a bliźniaki wymiatają :)
    Piękne brzuszki wszystkie już takie okrąglutkie :)

Bodziaki też przesłodkie, aż nie mogę się doczekać kiedy dowiem się kto mieszka w moim brzuszku, żeby wreszcie udać się na zakupy :)

Miłego dnia.

Dzisiaj znowu będę trochę z doskoku Was czytała bo mam w planie strzyżenie psiaków i trochę mi z tym zejdzie :)

aniek_m lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że dziś dzień chłopaka na 9:30 idę podejrzeć mojego chłopaka :-)

kleo2426, ksanka, Kate84, salomea, A.Kasia, Mania1718, Kajola, aniek_m, krówka_muffka, Mietka 30:), RudyTygrysek, kateee, domiii, anie93lica, Karka, Love_life, Martita88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Jako że dziś dzień chłopaka na 9:30 idę podejrzeć mojego chłopaka :-)

Super czekamy na relacje :)

M+M+? lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Gardło nie szczypie za to witaj kaszlu tu mam do Was pytanie o sposoby na kaszel? Strasznie się boję kaszlu w ciąży bo kiedyś czytałam że jest niebezpieczny. :(
    Miłego dnia :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • salomea Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zostaję w domu - przeziebiłam się i muszę iść do lekarza. Może i poszłabym do pracy, ale jutro mamy wyjazd do Warszawy rano i powrót w nocy, więc wolę nie ryzykować. I tak mam poczucie winy, że nie idę do pracy...

gg642n0aww2rhqzn.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ