X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Anielica super, gratuluję córeczki :) i jaka duża !

Dziewczyny Piękne Brzuszki :)

Kaarolina A już wiesz kiedy ona będzie ?Na pewno wyjdzie dobrze i wszystko wtedy się wyjaśni!

MeAmerie Gratuluję synusia :) a CC się nie martw skoro tak trzeba,na pewno wszystko pójdzie dobrze!

Kasiu całe szczęście ,że z Mamą wszystko ok , to najważniejsze!

No tymi zakupami postanowiłam się pochwalić :)

cee7410eaea68cddmed.jpg

fde4cf69c77ad142med.jpg
    Zakochalam sie w tych bodziakach i bucikach...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m My już mamy wózeczek, dostaliśmy od znajomych po ich bliźniętach, stał u nich w piwnicy nie używany już X lat i postanowili nam go oddać, strasznie się ucieszyliśmy bo ceny wózków są naprawdę kosmiczne. I nawet gdybyśmy mieli kupować wózek to właśnie zdecydowalibyśmy się na komis albo szukalibyśmy używanego. Jest to jakaś starsza wersja wózka, bez gondolki ale za to jest w bardzo dobrym stanie i oni go używali od urodzenia dzieciaczków i później jako spacerówkę chyba przez kolejny rok bo później się przeprowadzili do mieszkania bez windy na ostatnim piętrze więc dzieciaki szybko się nauczyły chodzić bez wózka ;).
    Łóżeczka kupimy raczej nowe i to chyba w ikei już w październiku bo są całkiem ładne i nawet nie drogie ;). Później na listopad zaplanowaliśmy np foteliki, a na grudzień coś innego żeby jednak rozłożyć to na miesiące bo na jeden raz to za duży wydatek ;).

Kate84 zakupki cudooo <3

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak , dawaj znać jak badania.
    Powodzenia w szpitalu, będę trzymała kciuki, zeby wszystko przebieglo sprawnie i bezboleśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:29

She86 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate , cudne ubranka!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Witajcie kochane Marcówki,

Jesteście moją inspiracją i motywacją! Chcę być już tam gdzie Wy i w takim gronie, jak Wy <3

Denerwuje mnie taka niesprawiedliwość tego świata, że pijane baby z patologicznych środowisk rozmnażają się jak króliki a pary które bardzo chcą dziecka i mają do tego warunki nie mogą...

Trzymam kciuki Annak żeby los się odmienił i fasolka zagościła u Ciebie na całe 9 mcy a Ty w pełni mogła rozkoszować się macierzyństwem.

Ściskam mocno!

Love_life lubi tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 jutro bede wiedziec,bo jak wyszlam od Pani Genetyk to bylo juz za pozno.. jutro mojej Przyjaciolki Tesciowa postara sie mnie umowic(pracuje w tym szpitalu) a jak bede musiala sama , to bede dzwonic po prostu. Chcemy je wykonac bo nawet Pani Genetyk powiedziala, ze obrzeki tkani sa spore i nie nalegala na badanie, mowila ze to Nasz wybor, ale sa wady ktore mozna leczyc w brzuszku i moga uratowac dziecko w razie co.

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak - kochana dasz radę! Najważniejsze, że jest duża szansa na poznanie i wyeliminowanie przyczyny utraty ciąży. Trzymam kciuki za szybką identyfikację problemu i za piękną zieloną kropeczkę na końcu wykresu :) A już niebawem będziesz się nam mogła chwalić Twoim ślicznym brzuszkiem i żalić na różne ciążowe dolegliwości :) Buziaki :*

Kate84 - ciuszki jak dla prawdziwej księżkiczki <3

Kaarolina - medycyna daje teraz ogromne możliwości i trzymam kciuki, żeby pomogła Waszemu maleństwu wrócić do zdrowia. Ja ze swojej strony będę się za Was modlić o ten cud. Rok temu sama przeszłam amniopunkcję, jeśli miałabyś jakieś pytania to pisz śmiało!

muminka83 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dziekuje bardzo :* ja mam cicha nadzieje ze wyniki beda ok.. boje sie poronienia to logiczne, ale Tesciowa Przyjaciolki pytala to u nich w szpitalu Ci lekarze co sie tym zajmuja nie mieli ani jednego poronienia.

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina , bedzie dobrze, zobaczysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:25

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• arien Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski!

Słyszałam, że ktoś się rozpytywał tu o mnie, dziękuje, to niezwykle miłe <3
    Nie dam rady Was nadrobić, to jest zadanie niewykonalne :)
    U nas wszystko jest dobrze, ale absolutnie jakoś nie mam weny, żeby pisać, nic mądrego nie mam też do powiedzenia za bardzo. Ale chyba postaram się od nowa wdrożyć :)
    Zauważyłam dzisiaj po naciśnięciu piersi, że wydobywa się już z nich siara. Narazie sama nie leci, tylko po naciśnięciu.
    No i zaczęłam mieć zachcianki ciążowe :) Póki co na szczęscię są one zdrowe, bo mam straszliwą ochotę na kwaśne, najbardziej na grejpfruty i cytryny :) i chyba tyle u nas :)

A.Kasia, Est, kleo2426, She86, annak, Kate84, Karka, d'nusia, Kajola, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienku,
    Jesteś...! Cieszę się, że Cię wywołałam do tablicy :-)
    Martwiłam się o Ciebie. Super, że wszystko dobrze u Was! <3

Kaarolina,
    Bardzo Ci współczuję, że przechodzisz takie trudne chwile. Wyobrażam sobie, jak musisz się czuć i stresować... Ale, tak jak powiedziała A.Kasia, medycyna może teraz bardzo, bardzo dużo. Mam nadzieję, że w Waszym wypadku medycyna nawet nie będzie musiała pokazywać swoich możliwości, bo po prostu potwierdzi się, że wszystko jest dobrze! I że ta opuchlizna to nic groźnego, tylko jakaś przejściowa "uroda" Twojego dziecka.
    Trzymam mocno za Ciebie, za Was. Daj znać, jak tylko ustalisz termin badania, wyślemy wszystkie swoje pozytywne myśli w Waszą stronę.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak Trzymaj się tam jutro ,mam nadzieję ,że będzie szybko i bezboleśnie :-* Mam nadzieję,że przyczyna po tych badaniach się znajdzie i szybko dołączysz do ciężarówek :)

26Asia na Fb jest stronka dziecięca szafa 0-5 :) tam kupiłam parę ciuszków , jeszcze czekam za resztą :D

km5szbmhexpco9m1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak trzymam kciuki za udany zabieg mam nadzieje ze niedlugo bedziesz znow mogla powalczyc o dzidziunia i niedlugo pochwalisz sie nam osiagnieciami.
    A.Kasia przykro mi z powodu wypadku mamy, najwazniejsze ze z nia jest ok,
    Karolina mam nadzieje ze zabieg będzie bezproblemowy.trzymam za was kciuki

dziewczyny czy macie hakues info jak postepy u jacqueline? Jacqi jak nas czytasz to daj znac czy cos juz u was sie odmienilo.

dziewczyny dla tych co majs oroblem z szyjkami. Znalazlam cos co sie nazywa Polar Bear Position, jest to pozycja jogi ktora ma pomagac na problemy z szyjkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 20:56

bl9cuay3kworwxbg.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka,
    Razem z Jacqueline udzielamy się na różowej stronie, także wiem, że u niej nieźle.
    Miała już pierwszą @ po zabiegu i chyba wszystko idzie w dobrą stronę :-)
    Z tego co wiem, to zagląda tu na marcówkowy wątek, więc pewnie wkrótce więcej napisze sama.

anie93lica, ksanka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby poszło Wam jak najlepiej;)))))

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Gratuluję udanych wizyt :)
    Śliczne fotki maleństw, a bliźniaki wymiatają :)
    Piękne brzuszki wszystkie już takie okrąglutkie :)

Bodziaki też przesłodkie, aż nie mogę się doczekać kiedy dowiem się kto mieszka w moim brzuszku, żeby wreszcie udać się na zakupy :)

Miłego dnia.

Dzisiaj znowu będę trochę z doskoku Was czytała bo mam w planie strzyżenie psiaków i trochę mi z tym zejdzie :)

aniek_m lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako że dziś dzień chłopaka na 9:30 idę podejrzeć mojego chłopaka :-)

kleo2426, ksanka, Kate84, salomea, A.Kasia, Mania1718, Kajola, aniek_m, krówka_muffka, Mietka 30:), RudyTygrysek, kateee, domiii, anie93lica, Karka, Love_life, Martita88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Jako że dziś dzień chłopaka na 9:30 idę podejrzeć mojego chłopaka :-)

Super czekamy na relacje :)

M+M+? lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Gardło nie szczypie za to witaj kaszlu tu mam do Was pytanie o sposoby na kaszel? Strasznie się boję kaszlu w ciąży bo kiedyś czytałam że jest niebezpieczny. :(
    Miłego dnia :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • salomea Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zostaję w domu - przeziebiłam się i muszę iść do lekarza. Może i poszłabym do pracy, ale jutro mamy wyjazd do Warszawy rano i powrót w nocy, więc wolę nie ryzykować. I tak mam poczucie winy, że nie idę do pracy...

gg642n0aww2rhqzn.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ