Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Renka88 wrote:Witajcie dziewczyny
Gardło nie szczypie za to witaj kaszlu tu mam do Was pytanie o sposoby na kaszel? Strasznie się boję kaszlu w ciąży bo kiedyś czytałam że jest niebezpieczny.
Miłego dnia
Renka mnie gin powiedział, że na kaszel w ciąży można spokojnie brać syrop prawoślazowy. Wracaj do zdrowia!Renka88 lubi tę wiadomość
-
salomea wrote:A ja dziś zostaję w domu - przeziebiłam się i muszę iść do lekarza. Może i poszłabym do pracy, ale jutro mamy wyjazd do Warszawy rano i powrót w nocy, więc wolę nie ryzykować. I tak mam poczucie winy, że nie idę do pracy...
Kochana rozumiem Cię, ale Twoje zdrowie i maluszka najważniejsze!
Ja w zeszłym tygodniu byłam od środy do piątku na urlopie, żeby się podkurować ale przeziębienie nie przeszło i jestem teraz na chorobowym, co poradzimy, specjalnie się nie przeziębiamy przecieżKiedys w takim stanie chodziłam do pracy, ale teraz muszę byc odpowiedzialna
I witam się w 17 tygodniu!Jeszcze tydzień i zacznę 5 miesiąc, nie mogę się doczekać!
salomea, Mania1718, kleo2426 lubią tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Leżenie w ciąży jest do kitu
Od tego leżenia wczoraj wieczorem tak mnie bolały plecy i brzuch, że już sama nie wiedziałam czy faktycznie mnie boli czy sobie wmawiam. No-spa nie pomogła, więc w końcu położyłam się spać. Dobrze, że za 10 dni wizyta...
-
salomea wrote:A ja dziś zostaję w domu - przeziebiłam się i muszę iść do lekarza. Może i poszłabym do pracy, ale jutro mamy wyjazd do Warszawy rano i powrót w nocy, więc wolę nie ryzykować. I tak mam poczucie winy, że nie idę do pracy...
salomea znam ten ból...ja wczoraj dostałam L4 od lekarza w związku z tą moją tylną ścianą a klientów mam zapisanych do końca grudnia...ale pocieszył mnie że za 4 tygodnie może będzie lepiej i pozwoli mi pracować...
Dzień Dobry! -
Witajcie dziewczyny. Widzę, że sezon na choróbska się rozpoczął pełną parą. Ja póki co się trzymam dzielnie i zamierzam w tym stanie wytrwać jak najdłużej. Ta seria leków dla kobiet w ciąży o której pisała Aniek_m dostępna jest w Rossmanie od ręki.
Od dzisiejszej nocy pierwszy raz twardniała mi macica. W nocy jak wstałam na siku tak mnie zabolało, aż się zgięłam w pół. Ale magnez już wypiłam, mam nadzieję, że zaraz popuści. -
nick nieaktualnyGratuluję dziewczyny rozpoczęcia nowego tygodnia a tym, które choróbsko łapie życzę dużo dużo zdrówka
Ja 5 miesiąc zaczynam już w piątek! Jakbyście o tym nie wspomniały to bym zupełnie przegapiła
Kaarolina - no to trzymamy kciuki już od teraz :* A powiedz mi, amnio będziesz miała przeprowadzone w szpitalu? I czy zostawią Cię później na obserwację?Mania1718, muminka83, She86 lubią tę wiadomość
-
Witam się w 18 tygodniu
To już 5 miesiąc! !!
Dziewczyny wczorajsza sesja brzuszków, dzidziulków i ubranek jest boskaAż mordka się cieszy jak to oglądam
Karolina@ i ja od dwóch dni odczuwam twardnienie macicy... jadę zakupić dzisiaj magnez i zwalniam tępo ( wczoraj od rana do 19 wieczór na pełnych obrotach )Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 09:20
A.Kasia, Madzialena90, Kajola, krówka_muffka, Mietka 30:), ksanka, d'nusia, She86, 26Asia lubią tę wiadomość
[/link]
-
A.Kasia wrote:Dzień dobry
Leżenie w ciąży jest do kitu
Od tego leżenia wczoraj wieczorem tak mnie bolały plecy i brzuch, że już sama nie wiedziałam czy faktycznie mnie boli czy sobie wmawiam. No-spa nie pomogła, więc w końcu położyłam się spać. Dobrze, że za 10 dni wizyta...
A.Kasia - trzymaj się dzielnie! Wiem, że Cię to już denerwuje, ale na szczęście jesteś w domku i masz internetPoproś może kogoś o stały dopływ prasy i książek, może to też pomoże zabić czas i zajmie głowę czymś innym
:*
-
Mam do Was pytanie odnośnie stomatologa. Na ostatniej wizycie moja gin kazała mi się przejść do takiego lekarza, aby wpisał mi w karcie ciąży opinię o moim uzębieniu. Też musieliście iść do stomatologa? U mnie akurat nie ma z tym problemu, bo jestem pod stałą opieką stomatologa.
Dodatkowo pytałam, czy trzeba odwiedzić innych lekarzy, np. okulistę, jednak moja gin powiedziała, że tylko stomatolog jest obowiązkowy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 09:31
-
Karolina@ wrote:Mam do Was pytanie odnośnie stomatologa. Na ostatniej wizycie moja gin kazała mi się przejść do takiego lekarza, aby wpisał mi w karcie ciąży opinię o moim uzębieniu. Też musieliście iść do stomatologa? U mnie akurat nie ma z tym problemu, bo jestem pod stałą opieką stomatologa.
Dodatkowo pytałam, czy trzeba odwiedzić innych lekarzy, np. okulistę, jednak moja gin powiedziała, że tylko stomatolog jest obowiązkowy...
Ja dostałam takie zalecenie w rozpisce z Luxmedu, że do końca 1 trymestru mam sprawdzić uzębienie i stomatolog ma krótko napisać w karcie ciąży swoją opinię. Natomiast na temat okulisty cisza...Karolina@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaniek_m - dzięki
Już mam tak dość prasy, internetu i książek, że poważnie rozważam zaopatrzenie się w przyrządy do robienia na drutach
Karolina@ - póki co nie dostałam żadnych zaleceń co do wizyty u stomatologa. W poprzedniej ciąży też mi nic nie mówili... Być może jeszcze się doczekam ale ja przed ciążą zrobiłam porządek z uzębieniem, więc nie będę miała z tym problemów.Karolina@ lubi tę wiadomość