X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marcówki!

Ja rozpoczęłam 16 tydzień przeziębieniem :(

W niedzielę jest impreza mojego partnera, który świętuje 30tkę a mnie rozkłada ehhhh

34bwkw7izri68fev.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Witajcie dziewczyny :)

Gardło nie szczypie za to witaj kaszlu tu mam do Was pytanie o sposoby na kaszel? Strasznie się boję kaszlu w ciąży bo kiedyś czytałam że jest niebezpieczny. :(
    Miłego dnia :)

Renka mnie gin powiedział, że na kaszel w ciąży można spokojnie brać syrop prawoślazowy. Wracaj do zdrowia!

Renka88 lubi tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    A ja dziś zostaję w domu - przeziebiłam się i muszę iść do lekarza. Może i poszłabym do pracy, ale jutro mamy wyjazd do Warszawy rano i powrót w nocy, więc wolę nie ryzykować. I tak mam poczucie winy, że nie idę do pracy...

Kochana rozumiem Cię, ale Twoje zdrowie i maluszka najważniejsze!

Ja w zeszłym tygodniu byłam od środy do piątku na urlopie, żeby się podkurować ale przeziębienie nie przeszło i jestem teraz na chorobowym, co poradzimy, specjalnie się nie przeziębiamy przecież :) Kiedys w takim stanie chodziłam do pracy, ale teraz muszę byc odpowiedzialna

I witam się w 17 tygodniu! :) Jeszcze tydzień i zacznę 5 miesiąc, nie mogę się doczekać! :D

salomea, Mania1718, kleo2426 lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, na szczęście cała ciąża bez chorobowy :)
    she super, ja też już ni mogę się doczekać 5 miesiąca !

She86, muminka83 lubią tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. :D

<3

Renka88, anie93lica, Love_life lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znalazłam jeszcze coś takiego

http://www.prenalen.pl/nasze-produkty/jestem-w-ciazy

Ja mam tabletki na gardło i są spoko :)

Renka88 lubi tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Leżenie w ciąży jest do kitu :/ Od tego leżenia wczoraj wieczorem tak mnie bolały plecy i brzuch, że już sama nie wiedziałam czy faktycznie mnie boli czy sobie wmawiam. No-spa nie pomogła, więc w końcu położyłam się spać. Dobrze, że za 10 dni wizyta...

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Kasiu, mam nadzieje,ze z mama wszystko w porzadku,ale domyślam się ile się strachu najadłaś::***
    M+M=? trzymam kciuki kochana, daj znać jak będziesz po:* na pewno wszystko będzie dobrze:*

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dasz radę! ja z Pierwszym Synkiem przeleżałam 4miesiące jak trzeba to się da :) oby szybko minęło te 10 dni.

I data na amniopunkcje ustalona na 12.10 ..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    A.Kasia dasz radę! ja z Pierwszym Synkiem przeleżałam 4miesiące jak trzeba to się da :) oby szybko minęło te 10 dni.

Trzymamy kciuki kochana:*

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    A ja dziś zostaję w domu - przeziebiłam się i muszę iść do lekarza. Może i poszłabym do pracy, ale jutro mamy wyjazd do Warszawy rano i powrót w nocy, więc wolę nie ryzykować. I tak mam poczucie winy, że nie idę do pracy...

salomea znam ten ból...ja wczoraj dostałam L4 od lekarza w związku z tą moją tylną ścianą a klientów mam zapisanych do końca grudnia...ale pocieszył mnie że za 4 tygodnie może będzie lepiej i pozwoli mi pracować...

Dzień Dobry!

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Widzę, że sezon na choróbska się rozpoczął pełną parą. Ja póki co się trzymam dzielnie i zamierzam w tym stanie wytrwać jak najdłużej. Ta seria leków dla kobiet w ciąży o której pisała Aniek_m dostępna jest w Rossmanie od ręki.
    Od dzisiejszej nocy pierwszy raz twardniała mi macica. W nocy jak wstałam na siku tak mnie zabolało, aż się zgięłam w pół. Ale magnez już wypiłam, mam nadzieję, że zaraz popuści.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny rozpoczęcia nowego tygodnia a tym, które choróbsko łapie życzę dużo dużo zdrówka :) Ja 5 miesiąc zaczynam już w piątek! Jakbyście o tym nie wspomniały to bym zupełnie przegapiła :D

Kaarolina - no to trzymamy kciuki już od teraz :* A powiedz mi, amnio będziesz miała przeprowadzone w szpitalu? I czy zostawią Cię później na obserwację?

Mania1718, muminka83, She86 lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 18 tygodniu <3 To już 5 miesiąc! !!

Dziewczyny wczorajsza sesja brzuszków, dzidziulków i ubranek jest boska :) Aż mordka się cieszy jak to oglądam :)

Karolina@ i ja od dwóch dni odczuwam twardnienie macicy... jadę zakupić dzisiaj magnez i zwalniam tępo ( wczoraj od rana do 19 wieczór na pełnych obrotach )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 09:20

A.Kasia, Madzialena90, Kajola, krówka_muffka, Mietka 30:), ksanka, d'nusia, She86, 26Asia lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Karolina - kciukam mocno!

34bwkw7izri68fev.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry :) Leżenie w ciąży jest do kitu :/ Od tego leżenia wczoraj wieczorem tak mnie bolały plecy i brzuch, że już sama nie wiedziałam czy faktycznie mnie boli czy sobie wmawiam. No-spa nie pomogła, więc w końcu położyłam się spać. Dobrze, że za 10 dni wizyta...

A.Kasia - trzymaj się dzielnie! Wiem, że Cię to już denerwuje, ale na szczęście jesteś w domku i masz internet :D Poproś może kogoś o stały dopływ prasy i książek, może to też pomoże zabić czas i zajmie głowę czymś innym :) :*

34bwkw7izri68fev.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie odnośnie stomatologa. Na ostatniej wizycie moja gin kazała mi się przejść do takiego lekarza, aby wpisał mi w karcie ciąży opinię o moim uzębieniu. Też musieliście iść do stomatologa? U mnie akurat nie ma z tym problemu, bo jestem pod stałą opieką stomatologa.
    Dodatkowo pytałam, czy trzeba odwiedzić innych lekarzy, np. okulistę, jednak moja gin powiedziała, że tylko stomatolog jest obowiązkowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 09:31

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • aniek_m Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Mam do Was pytanie odnośnie stomatologa. Na ostatniej wizycie moja gin kazała mi się przejść do takiego lekarza, aby wpisał mi w karcie ciąży opinię o moim uzębieniu. Też musieliście iść do stomatologa? U mnie akurat nie ma z tym problemu, bo jestem pod stałą opieką stomatologa.
    Dodatkowo pytałam, czy trzeba odwiedzić innych lekarzy, np. okulistę, jednak moja gin powiedziała, że tylko stomatolog jest obowiązkowy...

Ja dostałam takie zalecenie w rozpisce z Luxmedu, że do końca 1 trymestru mam sprawdzić uzębienie i stomatolog ma krótko napisać w karcie ciąży swoją opinię. Natomiast na temat okulisty cisza...

Karolina@ lubi tę wiadomość

34bwkw7izri68fev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniek_m - dzięki ;) Już mam tak dość prasy, internetu i książek, że poważnie rozważam zaopatrzenie się w przyrządy do robienia na drutach :D

Karolina@ - póki co nie dostałam żadnych zaleceń co do wizyty u stomatologa. W poprzedniej ciąży też mi nic nie mówili... Być może jeszcze się doczekam ale ja przed ciążą zrobiłam porządek z uzębieniem, więc nie będę miała z tym problemów.

Karolina@ lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość przeziębiona, i ja niestety też..
    II trymestr, który miał być taki cudowny, dla mnie jest do dupy, ciągle coś mi się dzieje.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ