Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie, że możesz chyba tylko ja tu siedzę tak późno, reszta śpi
-
A ja właśnie się obudziłam i złapałam chwilę na śledzenie forum:p
Dziewczyny powiedzcie co stosujecie na zakażenie/grzybicę? Wizytę mam dopiero za tydzień a zaczyna się coś dziać... Co jakiś czas piecze lub swędzi:( niestety po tabletkach antykoncepcyjnych stałam się mega podatna na infekcje i masz! Złapało mnie w ciąży!www.kobiecastronamamy.pl - wszystkie twarzy kobiety będącej mamą! -
Love_life wrote:tak w sumie to mialam leciec i tak na kilka dni do PL a ze przy okazji zajrze do gina. bede rodzic w Uk. siostra rodzila 3 lata temu bylam z nia przy porodzie takze bylo ok. a Ty mieszkasz w uk?
Ja we Francji. -
Trelka wrote:A ja właśnie się obudziłam i złapałam chwilę na śledzenie forum:p
Dziewczyny powiedzcie co stosujecie na zakażenie/grzybicę? Wizytę mam dopiero za tydzień a zaczyna się coś dziać... Co jakiś czas piecze lub swędzi:( niestety po tabletkach antykoncepcyjnych stałam się mega podatna na infekcje i masz! Złapało mnie w ciąży!Trelka lubi tę wiadomość
-
Codziennie ktoś przybywa - i dobrze
Trelka - wieszkurcze nie pamiętam jak to się nazywa, ale gin mówił mi coś o globulkach dopochwowych z witaminą C ( coś żeby zakwasić środowisko). 1 globulka co drugi wieczór, a dopiero w II trymestrze można jakieś leczenie farmakologiczne A tak zewnętrznie to Clotrimazolum 2xdziennie
JA dziś czuje się troche jakbym kaca miała - po weselu i poprawinach jestem Wieczorem wczoraj jak się rozbierałam to myślałam,że zaraz w toalecie wyląduje (jakoś niedobrze mi się zrobiłoTrelka lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Hej:) jak znajdę chwilę to spróbuję nadrobić. U nas wyjazdowy weekend a teraz mnóstwo pakowania, bo przeprowadzamy się w przyszłym miesiącu i już powoli najmniej potrzebne rzeczy pakuję.
Na grzybicę w poprzedniej ciąży dostałam clotrimazol w kremie i ginekolog kazał mi najpierw co dwa dni a potem raz na dwa tygodnie stosować lactovagical. Niby pomagało, ale jakaś taka wrażliwa byłam aż do końca ciąży.Nataszka2200 lubi tę wiadomość
-
Anielka29 jeses o jeden dzen do przodu ode mnie;) Ja juz byłąm z rana na badaniach na becie i progesteronie:) po 16 wynik na intercie bede miec;)
Anielka29 lubi tę wiadomość
-
w srode de do gina i mam nerwa ale wole isc wczesniej tak na wszelki wyapdek czuje sie inaczej jak w tamej ciazy oby maleństwo sie dobrze zagniedziło mój malutki pajacy:*
-
Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi, clotrimazol na szczęście mam, a zaraz biegnę do apteki może mnie pani czymś poratuje:)
Też modliłam się o mdłości, bo uslyszałam od lekarza, że to dobrze świadczy o rozwoju ciąży (mimo że moja mama urodziła czwórkę dzieci i ani razu nie wymiotowała;)). Teraz co rano zmuszam się do jedzenia i tak aż do obiadu. Na szczęście póki co wymioty też mnie omijają, ale mdli mnie przeokropnie...www.kobiecastronamamy.pl - wszystkie twarzy kobiety będącej mamą! -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny.
Ja też słyszałam, że jak kobieta w ciąży ma mdłości to podobno dobrze wróży. Ja już (albo dopiero) od tygodnia borykam się z porannymi mdłościami i mam dość. Codziennie rano toczę walkę jak wstać z łóżka nie lądując od razu przy kibelku...
Wybieram się właśnie do sklepu, min. po migdały, ale wybrać się nie mogę. Cały czas mam wrażenie, że zaraz będę wymiotować. Dziewczyny podobno tak ok 10tc to przechodzi? -
nick nieaktualny