X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, w takim razie może kwestie infekcji będę miała załatwioną. Co prawda te tampony z probiotykiem wymagają odpowiedniego przechowywania - do 25 stopni, bez bezpośrednich promieni słonecznych i nie w wilgotnym miejscu, co na wczasach często trudno zachować takie warunki, no ale mimo wszystko warto je mieć nawet jakby miała zostać tam tylko połowa z dobroczynnych bakterii - zawsze to coś.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewcztnki tak wlasnie leze i wykombinowalam co Zrobic zeby brzuchol (jajnik) nie bolal jak na boku leze... Podlozylam sobie z boku poduszke tak ze mi lekko podnosi brzuszek i narazie jest ok...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z mężem z objazdówki: teście + rodzice, w trakcie której poinformowaliśmy o fasolce. Ich reakcja: "w końcu!" :D

Ja też zostaję tutaj na forum. Przeniesienie na FB mi nie leży.

anie93lica lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goss to dobrze ze Twoj lekarz zdecydowal sie na leki, trzymam kciuki aby pomogly. niewiele wiem na temat strat w tak poznych tygodniach ale na pewno dziewczynom z poronieniami na wczesniejszym etapie ten zestaw lekow naprawde pomaga, oby tak bylo i w Twoim wypadku. tylko z tego co sie orientuje trzeba jak najszybciej wprowadzic te leki, niektorzy lekarze zalecaja je nawet juz w okresie staran. dlatego moze warto abys jak najszybciej poszla po recepte, bo widze ze masz juz 6 tydz.

Gośśś lubi tę wiadomość

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Karka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny czy do badań takich jak: Anty-HBs, HIV, USR to trzeba być na czczo?

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja donoszę z frontu walki z mdłościami, że po dniu zdychania na kanapie szwagierka przyniosła mi garść migdałów i potwierdzam - pomaga. Na tyle, że mogłam zjeść kanapkę, dojść do sypialni, zwinąć się w kłębek i czekać na lepsze czasy ;)

Karka lubi tę wiadomość

• ona. Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wolę zostać tutaj, a nie na facebook'u.
    Jutro o kciuki proszę, bo mam ważną rozmowę w obcym języku :/

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    jejku ale zmęczna dziś jestem.
    kochane czy ja jak jadę na chorwację mam mieć krem z filtrem 30 czy 50? nie opalam się nigdy bo ja lubię swą bladość :) tylko ceny 50 mnie powalają.

kupiłam zestaw do nurkowania :D
    Lekarzem nie jestem i co ja tam wiem... ale czy konsultowałaś to nurkowanie ze swoim ginem? Bo z tego co słyszałam i czytałam ciąża jest przeciwwskazaniem...

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja dzisiaj cały dzień chodzę śpiąca.. :( Nie mogę się doczekać wtorku i wizyty u gin, ale boję się trochę :( chciałabym, żeby już było po wszystkim, żeby mi powiedziała, że wszystko jest dobrze i bije serduszko..
    Migdały podobno rzeczywiście pomagają na mdłości, ale ja niestety jestem uczulona, więc muszę po prostu przeżyć. Ale jestem gotowa na takie poświęcenia, oby tym razem bylo wszystko ok :)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Aaa a do gina lecisz teraz gdzie do Polski czy do UK?
    W Londynie będziesz rodzić?

Pytam, bo wiem, ze czesc mam do Pl przylatuje rodzic.
    Ja osobiscie nie zamierzam.

tak w sumie to mialam leciec i tak na kilka dni do PL a ze przy okazji zajrze do gina. bede rodzic w Uk. siostra rodzila 3 lata temu bylam z nia przy porodzie takze bylo ok. a Ty mieszkasz w uk?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ale Nas już dużo! <3

Ja mam na razie cerę bardzo ładną, o wiele ładniejszą niż przed ciążą :o
    I wymiotów nie mam, tylko mdłości, ale da się żyć.

Ja piję kawę 1 dziennie, ale odrzuciło mnie całkowicie od słodyczy, gdzie wcześniej byłam słodką dziurką, tak teraz NIC. Same kwaśne i słone :D

mnie tez odrzucilo kompletnie od slodkiego chociaz nigdy jakos strasznie nie jadlam ale wiadomo jak przyszedl @ to zawsze cos bylo ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to takie nurkowanie z maską, rurką i płetwami na wodzie :)
    takie lajtowe

co do badań typu hiv hcv nie trzeba być na czczo :) można zrobić w dowolnej godzinie dnia.

miałam farbować włosy i mi się przysnęło (nic nowego w sumie)

Karka lubi tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każdej się zdarza przysnac w dzIen ;-)
    Kurde po tym duphastonie strasznie źle się czuje, niedobrze mi non stop, słabo mi się robi, ech, ale dla mojej fasoleczki z serduszkiem przecierpie wszystko;-)
    Czekamy do 20 lipca na kolejną wizytę, okaże się czy wszystko w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 22:30

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu tylko kobiet bierze ten duphaston albo luteinę?
    na wszelki wypadek lekarze przeisują czy jak?

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny... nieśmiało witam się i przyłączam się do Was - a większej śmiałości nabiorę pewnie po wizycie u lekarza :)

Od dwóch dni robię testy i cały czas wychodzi bladzioszek... więc na razie ciężko mi uwierzyć w to, że się udało - po 10 cyklach starań :)

Kalkulator wylicza termin na 19 marca :)

Mam nadzieję, że się rozgoszczę u Was na całe 9 miesięcy bo widzę, że tu wątek tętni życiem.

anie93lica, A.Kasia, Karolina@ lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku 10 lipca wystąpiło u mnie duże plamienie brązowe i wyladowalam na izbie przyjęć w szpitalu i tam się okazało ze mam odklejona komsowke w pewnym miejscu i lekarz przepisał mi duphaston aby zapobiec poronieniu i prawidłowo utrzymać ciążę.
    Plamienia powoli ustają ale jesscze są.
    Ale nas się dużo robi ;-);-);-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 22:35

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS te leki niby bierze sie w zespole antyfosfolipidowym ja go nie mam stwierdzonego bo badania dobre mi wyszly, ale moj gin powiedzial ze przy poronieniach nawykowych (bo do takich mnie zalicza) tez je podaja... Ja je juz biore ponad tydzien... a dokladnie od 4t4d

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    Goss, kochana było do 6 tygodnia, 20 i 25, to teraz musi być do 40 i nie inaczej! Trzymamy kciuki za Ciebie, musi być dobrze tym razem :)

kciuki sie na pewno przydadza :) tez mam nadzieje ze tym razem bedzie dobrze :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze przybywa nas!

MAM NADZIEJĘ,ŻE JUŻ ZADNA SIĘ NIE BĘDZIE MUSIAŁA ŻEGNAĆ Z NAMI!

A.Kasia, Love_life, Nataszka2200, Karolina@, anie93lica, roletka lubią tę wiadomość

• APS Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goss tak wiem ze zawsze podaja przy zespole antyfosfolipidowym, ale wlasnie jak sa niewyjasnione przyczyny a poronienia sa to najczesciej tez skutkuje, przynajmniej ja czytalam sporo wypowiedzi kiedy dziewczyny po kilku poronieniach szczesliwie urodzily dzieki tym lekom. wiadomo zawsze moze sie zdarzyc ze akurat przy ciazy na lekach zarodek bedzie miec wade genetyczna to wtedy one nic nie pomoga, ale to juz inna historia. ja mam przeciwciala ANA, stad moje zainteresowanie tym tematem, na razie sie nie zdecydowalam na ten zestaw bo nie ma jasnych wskazan tak jak przy zespole antyfosfolipidowym ale gdyby odpukac znow cos poszlo nie tak to przy kolejnej ciazy na pewno sie zdecyduje.
    bardzo Ci kibicuje aby to dzieciatko zostalo przy Tobie :*

Anielica ja tez sie strasznie czuje po luteinie, caly czas mdlosci, wzdecia, sennosc itd. dzisiaj caly dzien spedzilam w lozku to jeszcze w miare ok, ale podczas tygodnia jest bardzo ciezko :( ale tak jak piszesz wszystko jest do zniesienia, jesli tylko ma pomoc dzidziowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 23:09

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ