Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to super, w takim razie może kwestie infekcji będę miała załatwioną. Co prawda te tampony z probiotykiem wymagają odpowiedniego przechowywania - do 25 stopni, bez bezpośrednich promieni słonecznych i nie w wilgotnym miejscu, co na wczasach często trudno zachować takie warunki, no ale mimo wszystko warto je mieć nawet jakby miała zostać tam tylko połowa z dobroczynnych bakterii - zawsze to coś.
-
Goss to dobrze ze Twoj lekarz zdecydowal sie na leki, trzymam kciuki aby pomogly. niewiele wiem na temat strat w tak poznych tygodniach ale na pewno dziewczynom z poronieniami na wczesniejszym etapie ten zestaw lekow naprawde pomaga, oby tak bylo i w Twoim wypadku. tylko z tego co sie orientuje trzeba jak najszybciej wprowadzic te leki, niektorzy lekarze zalecaja je nawet juz w okresie staran. dlatego moze warto abys jak najszybciej poszla po recepte, bo widze ze masz juz 6 tydz.
Gośśś lubi tę wiadomość
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
nick nieaktualnyA ja donoszę z frontu walki z mdłościami, że po dniu zdychania na kanapie szwagierka przyniosła mi garść migdałów i potwierdzam - pomaga. Na tyle, że mogłam zjeść kanapkę, dojść do sypialni, zwinąć się w kłębek i czekać na lepsze czasy
Karka lubi tę wiadomość
-
saxatilia wrote:jejku ale zmęczna dziś jestem.
kochane czy ja jak jadę na chorwację mam mieć krem z filtrem 30 czy 50? nie opalam się nigdy bo ja lubię swą bladość tylko ceny 50 mnie powalają.
kupiłam zestaw do nurkowania -
Cześć dziewczyny ja dzisiaj cały dzień chodzę śpiąca.. Nie mogę się doczekać wtorku i wizyty u gin, ale boję się trochę chciałabym, żeby już było po wszystkim, żeby mi powiedziała, że wszystko jest dobrze i bije serduszko..
Migdały podobno rzeczywiście pomagają na mdłości, ale ja niestety jestem uczulona, więc muszę po prostu przeżyć. Ale jestem gotowa na takie poświęcenia, oby tym razem bylo wszystko ok -
ona. wrote:Aaa a do gina lecisz teraz gdzie do Polski czy do UK?
W Londynie będziesz rodzić?
Pytam, bo wiem, ze czesc mam do Pl przylatuje rodzic.
Ja osobiscie nie zamierzam.
tak w sumie to mialam leciec i tak na kilka dni do PL a ze przy okazji zajrze do gina. bede rodzic w Uk. siostra rodzila 3 lata temu bylam z nia przy porodzie takze bylo ok. a Ty mieszkasz w uk?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Magda lena wrote:Ale Nas już dużo!
Ja mam na razie cerę bardzo ładną, o wiele ładniejszą niż przed ciążą :o
I wymiotów nie mam, tylko mdłości, ale da się żyć.
Ja piję kawę 1 dziennie, ale odrzuciło mnie całkowicie od słodyczy, gdzie wcześniej byłam słodką dziurką, tak teraz NIC. Same kwaśne i słone
mnie tez odrzucilo kompletnie od slodkiego chociaz nigdy jakos strasznie nie jadlam ale wiadomo jak przyszedl @ to zawsze cos bylo[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualny
-
Chyba każdej się zdarza przysnac w dzIen
Kurde po tym duphastonie strasznie źle się czuje, niedobrze mi non stop, słabo mi się robi, ech, ale dla mojej fasoleczki z serduszkiem przecierpie wszystko;-)
Czekamy do 20 lipca na kolejną wizytę, okaże się czy wszystko w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 22:30
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny... nieśmiało witam się i przyłączam się do Was - a większej śmiałości nabiorę pewnie po wizycie u lekarza
Od dwóch dni robię testy i cały czas wychodzi bladzioszek... więc na razie ciężko mi uwierzyć w to, że się udało - po 10 cyklach starań
Kalkulator wylicza termin na 19 marca
Mam nadzieję, że się rozgoszczę u Was na całe 9 miesięcy bo widzę, że tu wątek tętni życiem.
anie93lica, A.Kasia, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
W moim przypadku 10 lipca wystąpiło u mnie duże plamienie brązowe i wyladowalam na izbie przyjęć w szpitalu i tam się okazało ze mam odklejona komsowke w pewnym miejscu i lekarz przepisał mi duphaston aby zapobiec poronieniu i prawidłowo utrzymać ciążę.
Plamienia powoli ustają ale jesscze są.
Ale nas się dużo robiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 22:35
-
APS te leki niby bierze sie w zespole antyfosfolipidowym ja go nie mam stwierdzonego bo badania dobre mi wyszly, ale moj gin powiedzial ze przy poronieniach nawykowych (bo do takich mnie zalicza) tez je podaja... Ja je juz biore ponad tydzien... a dokladnie od 4t4dAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Chamomilla wrote:Goss, kochana było do 6 tygodnia, 20 i 25, to teraz musi być do 40 i nie inaczej! Trzymamy kciuki za Ciebie, musi być dobrze tym razem
kciuki sie na pewno przydadza tez mam nadzieje ze tym razem bedzie dobrzeAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualny
-
Goss tak wiem ze zawsze podaja przy zespole antyfosfolipidowym, ale wlasnie jak sa niewyjasnione przyczyny a poronienia sa to najczesciej tez skutkuje, przynajmniej ja czytalam sporo wypowiedzi kiedy dziewczyny po kilku poronieniach szczesliwie urodzily dzieki tym lekom. wiadomo zawsze moze sie zdarzyc ze akurat przy ciazy na lekach zarodek bedzie miec wade genetyczna to wtedy one nic nie pomoga, ale to juz inna historia. ja mam przeciwciala ANA, stad moje zainteresowanie tym tematem, na razie sie nie zdecydowalam na ten zestaw bo nie ma jasnych wskazan tak jak przy zespole antyfosfolipidowym ale gdyby odpukac znow cos poszlo nie tak to przy kolejnej ciazy na pewno sie zdecyduje.
bardzo Ci kibicuje aby to dzieciatko zostalo przy Tobie :*
Anielica ja tez sie strasznie czuje po luteinie, caly czas mdlosci, wzdecia, sennosc itd. dzisiaj caly dzien spedzilam w lozku to jeszcze w miare ok, ale podczas tygodnia jest bardzo ciezko ale tak jak piszesz wszystko jest do zniesienia, jesli tylko ma pomoc dzidziowi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 23:09
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników