X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita - nie powiem, że sama się nie stresowałam. Pobeczałam się przy M jak mu mówiłam o tym HCG i ile urosło :/ Jednak on i moja mama konsekwentnie mi wpierali, że to wczesna ciąża i będzie dobrze. Dużo mi to dało :) Ciężko jest się nie stresować, ale po czasie stwierdziłam, że co ma być to będzie. W necie krąży wiele historii o złych przyrostach i było ok jak i odwrotnie. Więc dałam sobie spokój z czytaniem i porównywaniem ;)

Co do kawy - mnie na razie nie odrzuciło, choć czasem robi mi się troche niedobrze po wypiciu (pije z mlekiem i cukrem ;) Mdłości jeszcze mnie nie dopadły, czasem troche mi niedobrze tak bez powodu.

W pierwszej ciąży za to jak miałam mdłości, to mogłam pić tylko kawe :D Tak na kubek 250ml 1,5 łyżeczki rozpuszczalnej, tyle samo cukru i 1/4 kubka mleka ;) Wody ani niczego innego nie mogłam pić. Budziłam się o 8 powiedzmy i do 11 z łóżka nie wychodziłam prawie, z wyjątkiem toalety, bo mi niedobrze było, piłam kawe i w międzyczasie z 1kg czereśni jadłam ;) Dopiero od południa mogłam coś normalnego zjeść. Nie jadłam dużo wtedy a i tak prze I trymestr przybyło mi wtedy 4kg ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dziewczyny, ponawiam pytanie, bo chyba mi nikt nie odpisał:

Czy smarujecie na tym etapie ciąży brzuszek (oliwki i kremy)?

kilka stron temu pisałyśmy o tym :)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nadążam za Wami :P Szukałam, ale nie mogłam znaleźć :D

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 62 stronie się zaczyna.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam schiza bo sutki przestały być wrażliwe :-/ staram się myśleć że to nie musi oznaczać najgorszego, ale jest ciężko bo te sutki to jedyny objaw jaki miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 14:47

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czasem do Was zaglądam to się wtrącę :)
    Roletka, mnie co kilka dni przestają boleć piersi i to nie oznacza nic złego :)
    Też panikowałam, ale z maluszkiem wszystko dobrze! Ciesz się, że jest chwila spokoju :)

/////Lutówka 2016

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • maskora Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Haj Helloł :P Ja się nie udzielałam ostatnio bo miałam "bieg rzeźnika" czyli konie sesji, ale wczoraj ostatni egzamin i już spokój, mam wakacje :-) Wczoraj też byłam na ognisku, wróciliśmy ok 3 w nocy, dziś mnie jeszcze nogi bolą...

Bardzo mi przykro z powodu strat niektórych z Was :( przytulam mocno!

Co do balsamowania, to ja ogolnie mam nawykowe wcieranie w siebie mazideł, tydzień temu zakupiłam neutrogene do bardzo suchej skóry w rossmanie bo była promocja i z 25 zł/ 16 :-) ogólnie ma być tłuste, neutrogenę uwielbiam. Jak się skończy też będzie palmers ( kiedyś stosowałam na rozstępy po odchudzaniu)

Jedzenie też mnie na razie jakoś odrzuca, dziś tylko śniadanko jakaś jajecznica i do teraz nie mogę nic w siebie wmusić tylko piję kompot z wiśni ciągle :D

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz dopiero zaczęło mdlić... obiadu nie dojadłam:(
    Jutro pójdę po sklepach obczaję ten Palmers co polecacie. Mnie piersi bolą i rosną nadal, mąż ze wzrostu zachwycony;)
    Słuchajcie wczoraj powiedzieliśmy wreszcie naszym rodzicom:) Teście to się na mnie od razu rzucili, a moja mama znieruchomiała na łóżku i zaczęła płakać, z 5 min, mój tata też wryty w siedzenie, widzieliśmy że oczka mu się zeszkliły:)
    Dziadkom naszym powiedzieliśmy, że będą pradziadkami, też mega zadowoleni:)
    Nic tylko czekać na wizytę z bijącym serduszkiem teraz:)

A.Kasia, Tova33, anie93lica lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Ja uzywam mamaperfecta na rozstepy...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Magdalena ja wczoraj napisalam duży wywód czym i jak sie smaruje bo ja jade juz od 2 tyg z tematem :)

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    A ja dzisiaj mam schiza bo sutki przestały być wrażliwe :-/ staram się myśleć że to nie musi oznaczać najgorszego, ale jest ciężko bo te sutki to jedyny objaw jaki miałam
    ja tez tak mam ze przestaly byc wrazliwe i to po plamieniu jakie mialam... mega sie tym denerwuje... ale lekarz powiedzial ze to krwawienie malenstwu nie zagraza.

• Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też stały się mniej wrażliwe i to od dzisiaj. Ale nawet w opisie "o tobie" w BBF 7 tydzień jest napisane "Często na tym etapie wrażliwość piersi już nieco ustępuje", także sądzę że nie ma co się przejmować dziewczyny :)

ciri22 lubi tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale se pospalam po obiedzie i polezalam az teraz lepiej sie czuje;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to pocieszenie :) ja mam tak ze rano nic nie boli a pod wieczor zaczyynam je czuc...

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Moge dolaczyc? Czytam Was od poczatku ale teraz dopiero zdecydowalam sie dolaczyc :) Jest was tu dosyc sporo ale to fajnie :)

To jest moja 4 ciaza, niestety nie mam ani jednego dzidziusia :( dla tego teraz jestem pelna obaw o ta fasolke ktora we mnie rosnie i o to czy tym razem bedzie wszystko ok... Jutro mam wizyte u gina wiec sie okaze czy widac juz serduszko :)

anie93lica, Chamomilla lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu prawie wcale piersi nie czuję... Takie tam delikatne pobolewanie ale da się znieść.
    Do smarowania planuję przetestować bio oil. Siostra chwaliła, że bardzo dobry i nawet starym rozstępom daje radę - stają się mniej widoczne. Tylko pewnie cena powala, ciekawe jak z wydajnością. Spróbuję tez palmers. Potem się okaże co lepsze dla mnie. Oliwek nie lubię, tłuste to to takie... Ale ciekawe jakie będą te moje wybrane...

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos, pewnie ze możesz dołączyć i trzymam kciuki żeby się wszystko udało.:-)
    Odrzuca mnie od jedzenia, co tu zrobić.
    A co do cery i pryszczy to tez mam ten problem, nigdy nie miałam trądziku a teraz wyskakują jakieś cholery niedobre. Plamienie coraz mniejsze czyli duphaston pomaga, senność wzmożona.
    A jak tam się czujecie? :-*

Gośśś lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ale zmęczna dziś jestem.
    kochane czy ja jak jadę na chorwację mam mieć krem z filtrem 30 czy 50? nie opalam się nigdy bo ja lubię swą bladość :) tylko ceny 50 mnie powalają.

kupiłam zestaw do nurkowania :D

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie nie mam problemow z jedzeniem ... Jest mi troche nie dobrze ale nie wymiotuje, piersi tez mnie nie bola, heh wolalabym miec troche objawow ciazowych przynajmniej wiedzialabym ze jest wszystko ok a tak... :/ Jak narazie nie smaruje sie niczym na rozstepy, moze ok 10tyg zaczne...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym kupila 50 tam strasznie szybko lapie slonce a o poparzenia latwo... ja w Polsce w przeciagu 30minut zbierania rzeczy do samochodu tak sie spalilam ze skora zaczela prawie od razu schodzic...

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ