X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita - nie powiem, że sama się nie stresowałam. Pobeczałam się przy M jak mu mówiłam o tym HCG i ile urosło :/ Jednak on i moja mama konsekwentnie mi wpierali, że to wczesna ciąża i będzie dobrze. Dużo mi to dało :) Ciężko jest się nie stresować, ale po czasie stwierdziłam, że co ma być to będzie. W necie krąży wiele historii o złych przyrostach i było ok jak i odwrotnie. Więc dałam sobie spokój z czytaniem i porównywaniem ;)

Co do kawy - mnie na razie nie odrzuciło, choć czasem robi mi się troche niedobrze po wypiciu (pije z mlekiem i cukrem ;) Mdłości jeszcze mnie nie dopadły, czasem troche mi niedobrze tak bez powodu.

W pierwszej ciąży za to jak miałam mdłości, to mogłam pić tylko kawe :D Tak na kubek 250ml 1,5 łyżeczki rozpuszczalnej, tyle samo cukru i 1/4 kubka mleka ;) Wody ani niczego innego nie mogłam pić. Budziłam się o 8 powiedzmy i do 11 z łóżka nie wychodziłam prawie, z wyjątkiem toalety, bo mi niedobrze było, piłam kawe i w międzyczasie z 1kg czereśni jadłam ;) Dopiero od południa mogłam coś normalnego zjeść. Nie jadłam dużo wtedy a i tak prze I trymestr przybyło mi wtedy 4kg ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dziewczyny, ponawiam pytanie, bo chyba mi nikt nie odpisał:

Czy smarujecie na tym etapie ciąży brzuszek (oliwki i kremy)?

kilka stron temu pisałyśmy o tym :)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nadążam za Wami :P Szukałam, ale nie mogłam znaleźć :D

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 62 stronie się zaczyna.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam schiza bo sutki przestały być wrażliwe :-/ staram się myśleć że to nie musi oznaczać najgorszego, ale jest ciężko bo te sutki to jedyny objaw jaki miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 14:47

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czasem do Was zaglądam to się wtrącę :)
    Roletka, mnie co kilka dni przestają boleć piersi i to nie oznacza nic złego :)
    Też panikowałam, ale z maluszkiem wszystko dobrze! Ciesz się, że jest chwila spokoju :)

/////Lutówka 2016

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • maskora Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Haj Helloł :P Ja się nie udzielałam ostatnio bo miałam "bieg rzeźnika" czyli konie sesji, ale wczoraj ostatni egzamin i już spokój, mam wakacje :-) Wczoraj też byłam na ognisku, wróciliśmy ok 3 w nocy, dziś mnie jeszcze nogi bolą...

Bardzo mi przykro z powodu strat niektórych z Was :( przytulam mocno!

Co do balsamowania, to ja ogolnie mam nawykowe wcieranie w siebie mazideł, tydzień temu zakupiłam neutrogene do bardzo suchej skóry w rossmanie bo była promocja i z 25 zł/ 16 :-) ogólnie ma być tłuste, neutrogenę uwielbiam. Jak się skończy też będzie palmers ( kiedyś stosowałam na rozstępy po odchudzaniu)

Jedzenie też mnie na razie jakoś odrzuca, dziś tylko śniadanko jakaś jajecznica i do teraz nie mogę nic w siebie wmusić tylko piję kompot z wiśni ciągle :D

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz dopiero zaczęło mdlić... obiadu nie dojadłam:(
    Jutro pójdę po sklepach obczaję ten Palmers co polecacie. Mnie piersi bolą i rosną nadal, mąż ze wzrostu zachwycony;)
    Słuchajcie wczoraj powiedzieliśmy wreszcie naszym rodzicom:) Teście to się na mnie od razu rzucili, a moja mama znieruchomiała na łóżku i zaczęła płakać, z 5 min, mój tata też wryty w siedzenie, widzieliśmy że oczka mu się zeszkliły:)
    Dziadkom naszym powiedzieliśmy, że będą pradziadkami, też mega zadowoleni:)
    Nic tylko czekać na wizytę z bijącym serduszkiem teraz:)

A.Kasia, Tova33, anie93lica lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Ja uzywam mamaperfecta na rozstepy...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Magdalena ja wczoraj napisalam duży wywód czym i jak sie smaruje bo ja jade juz od 2 tyg z tematem :)

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    A ja dzisiaj mam schiza bo sutki przestały być wrażliwe :-/ staram się myśleć że to nie musi oznaczać najgorszego, ale jest ciężko bo te sutki to jedyny objaw jaki miałam
    ja tez tak mam ze przestaly byc wrazliwe i to po plamieniu jakie mialam... mega sie tym denerwuje... ale lekarz powiedzial ze to krwawienie malenstwu nie zagraza.

• Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też stały się mniej wrażliwe i to od dzisiaj. Ale nawet w opisie "o tobie" w BBF 7 tydzień jest napisane "Często na tym etapie wrażliwość piersi już nieco ustępuje", także sądzę że nie ma co się przejmować dziewczyny :)

ciri22 lubi tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale se pospalam po obiedzie i polezalam az teraz lepiej sie czuje;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to pocieszenie :) ja mam tak ze rano nic nie boli a pod wieczor zaczyynam je czuc...

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Moge dolaczyc? Czytam Was od poczatku ale teraz dopiero zdecydowalam sie dolaczyc :) Jest was tu dosyc sporo ale to fajnie :)

To jest moja 4 ciaza, niestety nie mam ani jednego dzidziusia :( dla tego teraz jestem pelna obaw o ta fasolke ktora we mnie rosnie i o to czy tym razem bedzie wszystko ok... Jutro mam wizyte u gina wiec sie okaze czy widac juz serduszko :)

anie93lica, Chamomilla lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu prawie wcale piersi nie czuję... Takie tam delikatne pobolewanie ale da się znieść.
    Do smarowania planuję przetestować bio oil. Siostra chwaliła, że bardzo dobry i nawet starym rozstępom daje radę - stają się mniej widoczne. Tylko pewnie cena powala, ciekawe jak z wydajnością. Spróbuję tez palmers. Potem się okaże co lepsze dla mnie. Oliwek nie lubię, tłuste to to takie... Ale ciekawe jakie będą te moje wybrane...

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos, pewnie ze możesz dołączyć i trzymam kciuki żeby się wszystko udało.:-)
    Odrzuca mnie od jedzenia, co tu zrobić.
    A co do cery i pryszczy to tez mam ten problem, nigdy nie miałam trądziku a teraz wyskakują jakieś cholery niedobre. Plamienie coraz mniejsze czyli duphaston pomaga, senność wzmożona.
    A jak tam się czujecie? :-*

Gośśś lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ale zmęczna dziś jestem.
    kochane czy ja jak jadę na chorwację mam mieć krem z filtrem 30 czy 50? nie opalam się nigdy bo ja lubię swą bladość :) tylko ceny 50 mnie powalają.

kupiłam zestaw do nurkowania :D

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie nie mam problemow z jedzeniem ... Jest mi troche nie dobrze ale nie wymiotuje, piersi tez mnie nie bola, heh wolalabym miec troche objawow ciazowych przynajmniej wiedzialabym ze jest wszystko ok a tak... :/ Jak narazie nie smaruje sie niczym na rozstepy, moze ok 10tyg zaczne...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym kupila 50 tam strasznie szybko lapie slonce a o poparzenia latwo... ja w Polsce w przeciagu 30minut zbierania rzeczy do samochodu tak sie spalilam ze skora zaczela prawie od razu schodzic...

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ