Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTova33 wrote:Leeila dziękuję
U mnie ponowna beta w czwartek i może w piątek USG. Myślicie, że będzie coś widać już? to będzie 5tyg +5dni...
Ja bym poczekała z tydzień. U mojego ginka, specjalisty od usg na najlepszym sprzęcie w 6 tyg widać było tylko pęcherzyk i ciałko żółtkowe. Nie ma po co się narażać na niepotrzebny stres. Lekarz kazał mi przyjść za 10 dni, to będzie 6tyg+5 dni i ponoć już wszystko powinno być widać. W sumie nawet ovu zaleca pierwszą wizytę u ginka w 7 tyg ciąży, jakby nie recepta na duphaston to bym tak wcześnie nie szła... -
nick nieaktualny
-
ona. wrote:Nataszka wszystkiego naj
Love_life gdzie mieszkasz, że na lotnisku jestes? Do PL lecisz?
witam nowe mamusie:)
ja jem co jadlam, mdlosci poki co brak
Dolnośląskie Wroclaw[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
kate55 wrote:Uciekam stąd to niestety c. pozamaciczna. Trzymam kciuki za Was wszystkie, żebyście urodziły zdrowe dzieciaczki. A wy trzymajcie za nas, żeby się nam udało...
Trzymaj się kochana przyjdzie i na Ciebie czas trzymam kciuki dbaj o siebie :*[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Witam wszystkie nowe mamusie Dużo nas się robi
Kate - trzymaj się mocno ! Miejmy nadzieję, że niedługo dołączysz ponownie do grona zaciążonych
Martita88 wrote:Cześć Dziewczyny! Gratuluje każdej Fasolki!
Mi program wyliczył termin na 22 marca
Mam do Was pytanko - 4 dni przed okresem zrobiłam test był bladziutki więc pojechałamna betę i wyszło 17,9 i teraz strasznie się martwię że to tak malutko...
Weź się nie stresuj niepotrzebnie:) Ja miałam 2 dni przed planowaną @ tylko 16,1 a po 4 dobach 39 ;/ Po tygodniu było 1513,3 A 4 dni po ostatniej becie na usg było widać pęcherzy ciążowy z pęcherzykiem żółtkowymMartita88 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Hej, widzę, że wiele z Was rezygnuje z kawy, ale jedna kawa dziennie na pewno nie zaszkodzi, powinna tylko być słaba, a jeśli dodatkowo dodacie mleko to będziecie miały dawkę białka i wapnia z głowy . Co do herbat owocowych to należy unikać tych z liśćmi malin, bo mogą wywoływać skurcze macicy. Owoce malin są ok, na liście trzeba uważać.
Chamomilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak radzicie sobie przy wysypie pryszczy? Odkąd jestem w ciąży nie mogę ogarnąć swojej cery, nigdy nie miałam większych problemów a teraz pryszcz na pryszczu Moja dermatolog uważa, że nie ma leku bezpiecznego w ciąży i jedyne co pozwoliła stosować to effaclar duo w małych ilościach, ale ja jestem chyba jedyną osobą na świecie której effaclar w ogóle nie pomaga...
-
Cześć Dziewczyny!
Kate - strasznie mi przykro. Trzymaj się mocno!
Nataszka - mieszkamy dość blisko siebie, bo ja z powiatu mikołowskiego
U mnie z mdłościami co dzień to gorzej, a odkąd biorę luteinę to już kosmos. żyję praktycznie na samych warzywach i owocach. Czasami uda mi się zjeść jakąś kromkę chleba. Dzisiaj rano byłam w kościele, jednak w połowie musiałam wyjść na podwórko bo żołądek miałam w gardle i bałam się, że w każdej chwili mogę wymiotować. No i oczywiście pomodliłam się dziewczyny za każdą z Was i za aniołkowe mamy.
Miłej niedzieliNataszka2200 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:Dziewczyny jak radzicie sobie przy wysypie pryszczy? Odkąd jestem w ciąży nie mogę ogarnąć swojej cery, nigdy nie miałam większych problemów a teraz pryszcz na pryszczu Moja dermatolog uważa, że nie ma leku bezpiecznego w ciąży i jedyne co pozwoliła stosować to effaclar duo w małych ilościach, ale ja jestem chyba jedyną osobą na świecie której effaclar w ogóle nie pomaga...
A.Kasia - moja koleżanka borykała się z takim problemem w ciąży. Wiem, że miała jakieś specjalne leki od dermatologa, których nazwy niestety nie pamiętam. Z takich naturalnych metod to przemywała pryszcze rumiankiem, stosowała jakąś maskę z drożdży. Kojarzy mi się też jakaś maść siarkowa, czy mydło siarkowe? -
nick nieaktualny