X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoi to chyba każdą z nas :)

jutro idę na usg myślicie,że powinno być wiadomo czy jest zarodek czy nie?

• kamka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tez sie przyZnam slaskie sosnowiec:-)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do jedzenia to jem wsztstko ale w duzo mniejszych ilosciach...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze tak, u mnie bylo pieknie widac zarodek a ciaza była w piatek 5t6d.

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że masz duże szanse, ja mam wizytę w środę i lekarz powiedział mi, że powinnam już widzieć serduszko.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak myślicie czy to jest normalne czy powiedzieć o tym lekarzowi we wtorek... nie moge nic kompletnie jeść . Przeważnie jem bułkę z pomidorem , i w dzień jakiś ryż z truskawkami , jem bo wiem że musze , wszystko co zjem to zwymiotuje, dziś zjadłam tylko jabłko obrane ze skórki a i tak poszło...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    dziewczyny jak myślicie czy to jest normalne czy powiedzieć o tym lekarzowi we wtorek... nie moge nic kompletnie jeść . Przeważnie jem bułkę z pomidorem , i w dzień jakiś ryż z truskawkami , jem bo wiem że musze , wszystko co zjem to zwymiotuje, dziś zjadłam tylko jabłko obrane ze skórki a i tak poszło...

Myślę, że powinnaś o tym powiedzieć swojemu lekarzowi. Być może podpowie Ci, co jeść, poleci jakieś witaminy.
    Rok temu moja koleżanka była w ciąży i bodajże do 5mc jadła same biszkopty, które i tak przeważnie zwracała. Do tego czasu schudła 5kg...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet mnie nie strasz...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kasiulek Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam.czy mogę dołączyć? termin mam na 8 marca z wyliczen.to moja druga ciaza.coreczka ma 20 miesiecy.

A.Kasia, Tova33, anie93lica lubią tę wiadomość

oar8vfxm9yoo80vz.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dziewczyny jak radzicie sobie przy wysypie pryszczy? Odkąd jestem w ciąży nie mogę ogarnąć swojej cery, nigdy nie miałam większych problemów a teraz pryszcz na pryszczu :/ Moja dermatolog uważa, że nie ma leku bezpiecznego w ciąży i jedyne co pozwoliła stosować to effaclar duo w małych ilościach, ale ja jestem chyba jedyną osobą na świecie której effaclar w ogóle nie pomaga...
    mam ten sam problem, wysypało mi strasznie plecy, dekold i twarz. Masakra normalnie.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulek wrote:
    witam.czy mogę dołączyć? termin mam na 8 marca z wyliczen.to moja druga ciaza.coreczka ma 20 miesiecy.
    hej :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • kasiulek Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile was tu jest?

oar8vfxm9yoo80vz.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    nawet mnie nie strasz...

Hehe, absolutnie nie miałam na celu Cię straszyć. Tylko warto wiedzieć, że takie ekstremalne przypadki też istnieją...Niestety nie ma na to lekarstwa...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam ja mam tylko dekolt i czolo wysypane,ale smaruje kremem i oliwa z oliwek i po malu schodzi ;)

• APS Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja cera tez gorsza ale nie ma tragedii.

niestety od paru dni coraz gorzej z jedzeniem. nie wymiotuje ale jest mi caly czas niedobrze i nie moge na nic patrzec. a ze ogolnie troche ze mnie lebioda to mnie juz bierze jakies przeziebienie, kicham od wczoraj, wydaje mi sie ze przez to ze jestem caly czas glodna :( kurcze nie chce sie pochorowac ale nie chce sie zmuszac do jedzenia :(

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam oczywiście go gina bo nie wytrzymałam ;d Mówił że to normalne ale musze wziąść leki. Całe szczęście że zgodził sie podać nazwy tych leków przez telefon bo są na recepte , mój tata jest weterynarzem więc z receptami nie mam problemu.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Uciekam stąd :( to niestety c. pozamaciczna. Trzymam kciuki za Was wszystkie, żebyście urodziły zdrowe dzieciaczki. A wy trzymajcie za nas, żeby się nam udało...

Trzymaj się , zobaczysz następnym razem na pewno się uda!Bedziemy trzymac za Was kciuki :-*

Nataszka wszystkiego najlepszego :)

Jeśli chodzi o jedzenie to ja mam teraz jakąś masakre, nic i nie podchodzi, niby głodna jestem ale jak zjem od razu mdłości, rano mdłości, wieczorem mdłości .Dzień zaczynam jeszcze w łóżku od euthyrxu po pol godzine sucharek i dopiero po kolejnych 15 min wstaje :P kąpać to sie moge tylko w ciagu dnia bo ani wieczorem ani rano nie daje rady. Piersi bola caly czas najbardziej nadal w nocy i wieczorem choc dzis to caly czas i to konkretnie....
    Wracajac do jedzenia ,wszystko co lubilam a i tak jestem bardzo wybredna jakos teraz nie podchodzi , moja ulubiona piers z kurczaka ble nawet, slodycze ble, herbate tez musialam zmienic na owocowe .Nadal najlepiej owoce i ostre chipsy :P Ah i nadal jadam maks polowe tego co jadlam normalnie bo wiecej nie daje rady...

Dziewczyny nie wytrzymalam dzis i kupilam w Tesco bodziaki za 38 zl z 55 5 szt:P wytlumaczylam sobie ze taka przecena ,ze trzeba kupic ale musialam szybko z tamtad wyjsc hehe bo duzo rzeczy o 50% w dol! Oby do konca sierpnia - moze na prenatalnych dowiem się płeć i bedzie mozna szalec :D
    wiecie tak chcialam sobie kupic bo mysle ze jak kupie to jak bym wieczyla ze wszystko bedzie ok....

Kasiulka Witaj masz termin dzien po mnie :)

km5szbmhexpco9m1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Nas już dużo! <3

Ja mam na razie cerę bardzo ładną, o wiele ładniejszą niż przed ciążą :o
    I wymiotów nie mam, tylko mdłości, ale da się żyć.

Ja piję kawę 1 dziennie, ale odrzuciło mnie całkowicie od słodyczy, gdzie wcześniej byłam słodką dziurką, tak teraz NIC. Same kwaśne i słone :D

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ponawiam pytanie, bo chyba mi nikt nie odpisał:

Czy smarujecie na tym etapie ciąży brzuszek (oliwki i kremy)?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55, bardzo mi kochana przykro! 3maj się! i nie poddawaj się! <3 Jestem z Tobą myślami!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ