X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to biorę 50. nurkować i tak będę w koszulce bo to plecy w wodzie od razu się palą :)

boję się jutrzejszego usg, w zasadzie nie wiem dlaczego, ale obawy są.

jeszcze 4 dni do pracy i jadę, zostawię was na 2 tygodnie to nie martwcie się,że sobie poszłam :P

• kasiulek Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co sadzicie o tym zeby przeniesc sie na facebook jesli wszystkie sa? ile szt osob tu jest?jak duzo?

oar8vfxm9yoo80vz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie chcę żeby na fejsie znajomi widzieli do jakiej grupy dołączyłam czy coś...

A.Kasia, anie93lica, Chamomilla lubią tę wiadomość

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też przeniesienie na fb nie odpowiada.

Saxatilla, jak będziesz nurkować to pamiętaj o mocnym wysmarowaniu pośladków i ud z tyłu, bo łatwo sobie zjarać przy zanurzeniu :).

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczy tak jak grupa jest zamknieta nikt nie zauwazy ze dolaczylas do nie, ani co piszesz ale wydaje mi sie ze tu jest lepiej bo jest wieksza prywatnosc:)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Mi też przeniesienie na fb nie odpowiada.

Saxatilla, jak będziesz nurkować to pamiętaj o mocnym wysmarowaniu pośladków i ud z tyłu, bo łatwo sobie zjarać przy zanurzeniu :).

no i w koszulce bo plecy spala :)

saxatilia i Masza bedą nurkować :P
    chłopu mojemu się imię Masza dla dziewczynki nie podoba :)

• kasiulek Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzilo mi tajna grupe utworzona przez nas.nikt nic nie widzi i nie wie.jak staralam sie o dzidzie i bylam tu i tez tak pisalysmy tu ale dla wygody przenioslysmy sie na fb.poznalysmy sie blizej a nawet bardzo blisko i mimo ze nasze dzieci maja 1,5 roku nadal jest grupa i preznie dziala.ale okej.nie namawiam.dalam tylko taki pomysl.

oar8vfxm9yoo80vz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak będą wszystkie chciały to dla mnie ok.

dziewczyny na wakacje trzeba wziąć kartę ciąży, kwas foliowy, ja wezmę jakieś globulki w razie jakbym grzyba załapała i co jeszcze? takich typowo dla ciężarówek?

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny:) Ja juz po urodzinkach na szczescie bo taka senna jestem ;) u mnie z objawów to piersi bolą ale bardziej na wieczór jak sciagam stanik:)a tak z rana male mdłosci:) ale rodzinnie jeszcze nic nie mowie tylko moja mama wie :) męża rodizce nie:)czekam az zobacze serduszko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 19:29

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • APS Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goss witamy! i trzymamy kciuki aby tym razem wszystko sie udalo! duzo przecierpialas Kochana :( bylas juz u lekarza i bierzesz w tej ciazy jakies leki, zeby zapobiec kolejnemu poronieniu? bo chyba po tylu przejsciach masz zdiagnozowana przyczyne i jakies konkretne wskazania?

Gośśś lubi tę wiadomość

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby jest prywatność ale na google można nas znaleźć i każdy może to niestety czytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 19:46

ug37zbmh9r9sv292.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie kiedy przekazałyście lub planujecie przekazać dobrą nowinę rodzinie / znajomym? Ja mamie myślę powiedzieć po 1 wizycie czyli kolo 6 tygodnia, a znajomym hmm sama nie wiem. Pierwszy trymestr ryzykowny, więc nie wiem, czy jest to dobry pomysł mówić tak wcześnie

Dzisiaj już u rodziny męża na grillu miałam taką sytuacje, że wszyscy mi piwo wciskali :/ Wiec za długo w tajemnicy też nie ma sensu tego trzymać, bo tylko się trzeba tłumaczyć głupio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 19:49

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mi wczoraj alkohol na urodzinach babci. Ale się wymigalam :-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja dzis na urodzinach nie podałąm alkoholu:P hahaha mysle kiedy isc do gnana wizye;/ jutro według @ 5 tydzien zaczynam 8 lat temu poroniłam w 9 tyg a ponad rk tmu miałam pusty pecherzyk plodowy i nie wiem co mam robic...zrobic sobie progesteron? boide na bete z rana i na tarczyce

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulek wrote:
    chodzilo mi tajna grupe utworzona przez nas.nikt nic nie widzi i nie wie.jak staralam sie o dzidzie i bylam tu i tez tak pisalysmy tu ale dla wygody przenioslysmy sie na fb.poznalysmy sie blizej a nawet bardzo blisko i mimo ze nasze dzieci maja 1,5 roku nadal jest grupa i preznie dziala.ale okej.nie namawiam.dalam tylko taki pomysl.

Ja się nie piszę, wolę zostać tutaj.

anie93lica lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam tak że cokolwiek zjem to później tak jakby na żołądku coś leżało i to jest męczące. Oprócz tego mega wzdęcia i zgaga, ale jakoś sobię radzę ;)
    Piersi bolały mnie tylko trochę a teraz jakby mniej więc nie wiem o co kaman. Według kalendarza jutro zaczynam 5 tydzień woęc chyba jeszcze za wcześnie na jakieś objawy :) tak mi się wydaje :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS tak bylam juz u lekarza i mam dosyc konkretny zestaw lekow :/ duphaston, luteine, clexan, acard, encorton,kwas foliowy15mg i witaminy...
    Niestety nie wiem do tej pory dla czego stracilam moje malenstwa bo kazde z innej przyczyny (pierwsze ciaza obumarla w 6tyg, w drugiej u corki wykryli bezczaszkowie i urodzilam ja w 20tyg a w trzeciej w 22tyg odeszly mi wody lezalam na podtrzymaniu i w 25tyg przez cc urodzilam coreczke, niestety zyla tylko 11 dni :( ) wszystkie badania ktore robilam wyszly dobre wiec do tej pory nie mam zdjagnozowanej przyczyny... Troche przeszlam i mam nadzieje ze tym razem sie uda ...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    jak będą wszystkie chciały to dla mnie ok.

dziewczyny na wakacje trzeba wziąć kartę ciąży, kwas foliowy, ja wezmę jakieś globulki w razie jakbym grzyba załapała i co jeszcze? takich typowo dla ciężarówek?

Ja przy tak dużym kontakcie z wodą to bym kombinowała z tamponami, bo jednak mamy teraz łatwo zmienne pH pochwy. Wiem, że moja koleżanka stosowała tampony w ciąży jak chodziła na basen, ale powiem szczerze, że nie wiem czy można. Miałam ostatnio zapytać się gina, bo ja bez ciąży mam duże skłonności do zakażeń, a co dopiero teraz. No ale zapomniałam się dopytać ;/ natomiast wiem, bo pytałam, że jak najbardziej można Lactovaginal co jakiś czas zaaplikować żeby doprowadzić do odpowiedniego stanu pH - takie w razie co, a nawet jak już coś się dzieje to też.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można tampony do pływania zakładać, mój ginekolog mówił, że to dobry pomysł. W słonej wodzie chyba ciężko coś złapać, ale na wszelki wypadek można w aptece kupić paczkę specjalnych tamponów z probiotykiem.

Chamomilla lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goss, kochana było do 6 tygodnia, 20 i 25, to teraz musi być do 40 i nie inaczej! Trzymamy kciuki za Ciebie, musi być dobrze tym razem :)

f2wle6ydyez5rsng.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ