X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to biorę 50. nurkować i tak będę w koszulce bo to plecy w wodzie od razu się palą :)

boję się jutrzejszego usg, w zasadzie nie wiem dlaczego, ale obawy są.

jeszcze 4 dni do pracy i jadę, zostawię was na 2 tygodnie to nie martwcie się,że sobie poszłam :P

• kasiulek Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co sadzicie o tym zeby przeniesc sie na facebook jesli wszystkie sa? ile szt osob tu jest?jak duzo?

oar8vfxm9yoo80vz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie chcę żeby na fejsie znajomi widzieli do jakiej grupy dołączyłam czy coś...

A.Kasia, anie93lica, Chamomilla lubią tę wiadomość

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też przeniesienie na fb nie odpowiada.

Saxatilla, jak będziesz nurkować to pamiętaj o mocnym wysmarowaniu pośladków i ud z tyłu, bo łatwo sobie zjarać przy zanurzeniu :).

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczy tak jak grupa jest zamknieta nikt nie zauwazy ze dolaczylas do nie, ani co piszesz ale wydaje mi sie ze tu jest lepiej bo jest wieksza prywatnosc:)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Mi też przeniesienie na fb nie odpowiada.

Saxatilla, jak będziesz nurkować to pamiętaj o mocnym wysmarowaniu pośladków i ud z tyłu, bo łatwo sobie zjarać przy zanurzeniu :).

no i w koszulce bo plecy spala :)

saxatilia i Masza bedą nurkować :P
    chłopu mojemu się imię Masza dla dziewczynki nie podoba :)

• kasiulek Koleżanka

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzilo mi tajna grupe utworzona przez nas.nikt nic nie widzi i nie wie.jak staralam sie o dzidzie i bylam tu i tez tak pisalysmy tu ale dla wygody przenioslysmy sie na fb.poznalysmy sie blizej a nawet bardzo blisko i mimo ze nasze dzieci maja 1,5 roku nadal jest grupa i preznie dziala.ale okej.nie namawiam.dalam tylko taki pomysl.

oar8vfxm9yoo80vz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak będą wszystkie chciały to dla mnie ok.

dziewczyny na wakacje trzeba wziąć kartę ciąży, kwas foliowy, ja wezmę jakieś globulki w razie jakbym grzyba załapała i co jeszcze? takich typowo dla ciężarówek?

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny:) Ja juz po urodzinkach na szczescie bo taka senna jestem ;) u mnie z objawów to piersi bolą ale bardziej na wieczór jak sciagam stanik:)a tak z rana male mdłosci:) ale rodzinnie jeszcze nic nie mowie tylko moja mama wie :) męża rodizce nie:)czekam az zobacze serduszko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 19:29

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • APS Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goss witamy! i trzymamy kciuki aby tym razem wszystko sie udalo! duzo przecierpialas Kochana :( bylas juz u lekarza i bierzesz w tej ciazy jakies leki, zeby zapobiec kolejnemu poronieniu? bo chyba po tylu przejsciach masz zdiagnozowana przyczyne i jakies konkretne wskazania?

Gośśś lubi tę wiadomość

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby jest prywatność ale na google można nas znaleźć i każdy może to niestety czytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 19:46

ug37zbmh9r9sv292.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie kiedy przekazałyście lub planujecie przekazać dobrą nowinę rodzinie / znajomym? Ja mamie myślę powiedzieć po 1 wizycie czyli kolo 6 tygodnia, a znajomym hmm sama nie wiem. Pierwszy trymestr ryzykowny, więc nie wiem, czy jest to dobry pomysł mówić tak wcześnie

Dzisiaj już u rodziny męża na grillu miałam taką sytuacje, że wszyscy mi piwo wciskali :/ Wiec za długo w tajemnicy też nie ma sensu tego trzymać, bo tylko się trzeba tłumaczyć głupio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 19:49

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mi wczoraj alkohol na urodzinach babci. Ale się wymigalam :-)

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja dzis na urodzinach nie podałąm alkoholu:P hahaha mysle kiedy isc do gnana wizye;/ jutro według @ 5 tydzien zaczynam 8 lat temu poroniłam w 9 tyg a ponad rk tmu miałam pusty pecherzyk plodowy i nie wiem co mam robic...zrobic sobie progesteron? boide na bete z rana i na tarczyce

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulek wrote:
    chodzilo mi tajna grupe utworzona przez nas.nikt nic nie widzi i nie wie.jak staralam sie o dzidzie i bylam tu i tez tak pisalysmy tu ale dla wygody przenioslysmy sie na fb.poznalysmy sie blizej a nawet bardzo blisko i mimo ze nasze dzieci maja 1,5 roku nadal jest grupa i preznie dziala.ale okej.nie namawiam.dalam tylko taki pomysl.

Ja się nie piszę, wolę zostać tutaj.

anie93lica lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam tak że cokolwiek zjem to później tak jakby na żołądku coś leżało i to jest męczące. Oprócz tego mega wzdęcia i zgaga, ale jakoś sobię radzę ;)
    Piersi bolały mnie tylko trochę a teraz jakby mniej więc nie wiem o co kaman. Według kalendarza jutro zaczynam 5 tydzień woęc chyba jeszcze za wcześnie na jakieś objawy :) tak mi się wydaje :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS tak bylam juz u lekarza i mam dosyc konkretny zestaw lekow :/ duphaston, luteine, clexan, acard, encorton,kwas foliowy15mg i witaminy...
    Niestety nie wiem do tej pory dla czego stracilam moje malenstwa bo kazde z innej przyczyny (pierwsze ciaza obumarla w 6tyg, w drugiej u corki wykryli bezczaszkowie i urodzilam ja w 20tyg a w trzeciej w 22tyg odeszly mi wody lezalam na podtrzymaniu i w 25tyg przez cc urodzilam coreczke, niestety zyla tylko 11 dni :( ) wszystkie badania ktore robilam wyszly dobre wiec do tej pory nie mam zdjagnozowanej przyczyny... Troche przeszlam i mam nadzieje ze tym razem sie uda ...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    jak będą wszystkie chciały to dla mnie ok.

dziewczyny na wakacje trzeba wziąć kartę ciąży, kwas foliowy, ja wezmę jakieś globulki w razie jakbym grzyba załapała i co jeszcze? takich typowo dla ciężarówek?

Ja przy tak dużym kontakcie z wodą to bym kombinowała z tamponami, bo jednak mamy teraz łatwo zmienne pH pochwy. Wiem, że moja koleżanka stosowała tampony w ciąży jak chodziła na basen, ale powiem szczerze, że nie wiem czy można. Miałam ostatnio zapytać się gina, bo ja bez ciąży mam duże skłonności do zakażeń, a co dopiero teraz. No ale zapomniałam się dopytać ;/ natomiast wiem, bo pytałam, że jak najbardziej można Lactovaginal co jakiś czas zaaplikować żeby doprowadzić do odpowiedniego stanu pH - takie w razie co, a nawet jak już coś się dzieje to też.

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można tampony do pływania zakładać, mój ginekolog mówił, że to dobry pomysł. W słonej wodzie chyba ciężko coś złapać, ale na wszelki wypadek można w aptece kupić paczkę specjalnych tamponów z probiotykiem.

Chamomilla lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goss, kochana było do 6 tygodnia, 20 i 25, to teraz musi być do 40 i nie inaczej! Trzymamy kciuki za Ciebie, musi być dobrze tym razem :)

f2wle6ydyez5rsng.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ