Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja byłam na badaniach dzisiaj, wszystkie podstawowe z krwi + beta i progesteron. Te ,ciążowe' ok. 18 na internecie mam sprawdzić. Kurcze.. długo, no nie? A morfologia itp. jutro 15:30 zapisałam się do lekarza rodzinnego po odbiór i na konsultacje. A na 18:45 jutro do gin . W końcu ten dzień nastanie..
Ja wczoraj schizowałam z ciążą pozamaciczną i pustym jajem.. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
nataliano to z tą chrzestną to zabobon - ludzie wymyślili. Ale jak uważasz, to jest kwestia prywatna. Nie musisz się przyznawać, przecież to początek, później możesz powiedzieć, że nie wiedziałaś -
nick nieaktualny
-
Ja bym nic nie mówiła Możesz nie wiedzieć, no nie?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny idę sprzątać... nie chce, ale musze już sie potykam o wszystko
Nataszka2200, marcysia lubią tę wiadomość
-
widze ze ie tylko ja dzis byłm na krwi;d czekam do 16 b wyniki juz bede miecna diagnostyce:Dpierwsza beta to sie ak nie boje ale jak bee cekac w srode to umre z nerwów chybaa;(
-
Co do globulek z Wit c które można w ciąży to vitagyn c jakoś tak ja sama stosowałam i polecam
Nas wczoraj naszło na przytulanki mój się śmieje że bliźniaki sobie machniemy i wtedy się zamknie fabryke ;P Siedzę teraz sama z dzieciakami u teściów i czekam aż wróci z pracy a jeszcze tyle czasu do 17 potem wracamy do siebie hehe masakra ja mam ciągle sny i tych bliźniakach dzisiaj mi się śniło ze dzieci płaczą automatycznie usiadłam i mówi no juz idę a mój K pyta o co chodzi mówię no do dzieci a on przecież dzieci śpią ahaha
PS. Współczuję mamusiom aniołków My spróbujemy może za 4-6 dni heheWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:40
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyNie rozumiem o co chodzi z tym zabobonem. Już takie głupoty ludzie wymyślają, że mój mały umysł tego nie ogarnia. Jeśli to dla kogoś ma być problem to bym powiedziała i niech sobie sami decydują. Ale zanim tu nie wspomniałyście o tym to nawet by mi do głowy nie przyszło, że bycie chrzestną w ciąży może być jakimś problemem.
Ja na badania jeszcze nie idę póki serduszka nie usłyszę. Jutro się dowiem co i jak i jeśli wszystko dobrze się rozwija to wtedy się wybiorę. A co do pustego jaja to trzeba chyba wprowadzić zasadę na forum nie gadania o pustym jaju Nosz w życiu bym się czymś takim nie denerwowała gdybym tu na forum nie wyczytała Dołączą do nas jakieś świeżynki uradowane ciążą a potem przeczytają o tych pustych jajcach i będą się stresowaćChamomilla, Nataszka2200, Trelka lubią tę wiadomość
-
Trochę ogarnęłam - chyba wystarczy Haha macie racje A cd. zabobonów, wiem o istnieniu takiego czegoś, ale osobiście nie wierzę, bo wtedy z domu nie można by się ruszać Ja zrobiłam badania, głównie dlatego, żeby wiedzieć na podstawie nich, czy wszystko jest dobrze przede wszystkim chodziło mi o progesteron, ale i tak miałam skierowanie na wszystkie więc porobiłam od razu.
-
Witam wszystkie spodziewające się dziewczyny.Ja również chciałabym dolaczyc do tego grona. To moja pierwsza ciąża więc jestem nieco w tym zagubiona powiedzcie mi proszę czy któraś z was ma Hashimoto i niedoczynność tarczycy? Jeśli temat był juz poruszany przekierujcie mnie na odpowiednia stronę
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Codziennie ktoś przybywa - i dobrze
Trelka - wieszkurcze nie pamiętam jak to się nazywa, ale gin mówił mi coś o globulkach dopochwowych z witaminą C ( coś żeby zakwasić środowisko). 1 globulka co drugi wieczór, a dopiero w II trymestrze można jakieś leczenie farmakologiczne A tak zewnętrznie to Clotrimazolum 2xdziennie
JA dziś czuje się troche jakbym kaca miała - po weselu i poprawinach jestem Wieczorem wczoraj jak się rozbierałam to myślałam,że zaraz w toalecie wyląduje (jakoś niedobrze mi się zrobiło
Z ulotki:
'Lek może być stosowany w ciąży i w okresie karmienia piersią jedynie w przypadku, gdy w opinii lekarza jest to zdecydowanie konieczne.'
Tak więc ja bym nie ryzykowała, sama jak tylko przeczytałam ta informacje i jak jedna z dziewczyn na forum mi napisala ze nie wolno od razu odstawilam.