Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tesciowa mi leczo wczoraj przyniosła i na obiad zjadłam i teraz tez jeszcze jem cos czuje ze i na kolacje posmakuje:D jest ostry a mimo wzyszystko do pieprzyłam jeszcze;D
-
nick nieaktualnydziewczynki kochane... chyba nie jest dobrze...
byłam na usg i nie widac zarodka a pęcherzyk ma 5 mm...
pani doktor mówi,że nic nie widzi, ale żeby się na razie nie martwić...
zgłupiałam...
okres miałam 29 maja...cykle mam nieregularne między 29 a 33 dni
29 czerwca beta wyszła 32,7
6 lipca 540.5
10 lipca 1503
na usg 6 lipca pęcherzyk miał 3,3 mm...czy nie za wolno przyrasta??
wiem że ciąza może być młodsza, ale żeby zarodka nie było?
żądnych plamień nie mam
co myślicie? -
Kochane temperatura rośnie i spada to normalne:) ja przestałam mierzyć bo tylko bym się stresowała każdym spadkiem poza tym wole nie grzebać już termometrem bo boję się że naruszę szyjkę która i tak jest już po przejściach, na temp wpływa progesteron który utrzymuje ciąże jak już wykształci się łożysko ono przejmuje utrzymanie ciąży i temp może spadać
jeść surowego nie powinno się w ogóle nie tylko w ciąży (tylko piszę jak mnie uczyli bo sama uwielbiam np tatar i nie mam oporów ) nie tylko ze względu na toxo, mogą być w surowym np tez larwy różnych piękności albo inne bakterie, wirusy
ale nas przybyło można by zaktualizować listę ale nie wiem czy jusiakpp jeszcze zagląda -
nick nieaktualny
-
Saxa niestety nie pomogę bo się nie znam ;/ ale mam nadzieję że się kropek szybko ujawni
-
Sexatilla kiedy wyjezdzasz? moze zrob jeszcze 1 bete i zobacz czy sie ladnie podwaja?
zakladajac ze Twoja dzisiejsza bhcg wynosi ok 3000-4000 to ma prawo nie byc jeszcze zarodka. tylko dobrze by bylo wiedziec czy na pewno ladnie przyrasta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 17:36
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Saxa tylko pamiętaj jak będziesz robić betę że powyżej 1000 ona potrafi zwolnić i przyrastać o 100% co 3-4 dni nawet
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Saxa tak przy pustym też wzrasta ale jesteśmy dobrej myśli że A.Kasia ma racje i to wina sprzętu i wstydziocha Grocha
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ona. wrote:Idz do apteki i powiedz jaki masz problem, u mnie to zadziałało. Pani dała mi globulki i powiedziała, że są bezpieczne i dla mnie i co dla mniej najważniejsze dla dziecka.
Może i Tobie coś dadzą, albo chociaż powiedzą co robić, żeby mniej uciążliwe było.
Ja polecam pacjentom Feminella Vagi, a przede wszystkim preparaty doprowadzające do odpowiedniego pH przez zawartość bakterii, czyli Provag lub Lactovaginal. Ostatnio konsultowałam to w dodatku z ginekologiem i jak najbardziej Provag i Lactovaginal można stosować w ciąży. Jeśli chodzi o mój farmaceutyczny pogląd na skład itp. to jestem bardziej za Lactovaginal, ale nie będę Was zanudzać, czemu co i jakA.Kasia, Trelka lubią tę wiadomość
-
saxatilia wrote:tylko dlaczego ten pecherzyk taki mały?
zoi ile ma Twoj pecherzyk??
niestety nie powiem Ci, bo nie jest okrągły i babka mierzyła średnią z chyba 3 wymiarów. Ale wyceniła go na 5t2d. Mówiła, że to zupełnie normalne, że w takim małym nic nie ma i mam się zupełnie nie martwić. A i ona ma dobry sprzęt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:11
-
nick nieaktualny
-
Saxatilia spójrz na pozytywy, wiesz już że nie jest to ciąża pozamaciczna, więc już jeden krok do przodu z czego trzeba się cieszyć. Tak samo jak poprzedniczki sądzę, że albo słaby sprzęt albo zwyczajnie trzeba jeszcze poczekać. Każda z nas jest inna i nasze dzidziusie też różnie się rozwijają jedne najpierw szybciej później zwalniają, a inne pomalutku na początku a później nadganiają. Nie ma co się teraz martwić. Głowa do góry! Ja też mam swoje obawy, ale nic martwieniem się nie pomogę dzidziusiowi, tylko zaszkodzę. Więc nie ma co się martwić.
A poza tym spójrz tak: Pani doktor powiedziała, że na razie nic nie widać, ale żebyś się nie martwiła- pomyśl że ona zna swój sprzęt i przebieg wielu ciąż i skoro tak powiedziała, to jest to całkiem normalne i nie jest to nic dziwnego, że teraz nie widać, a dopiero później będzie widać.saxatilia, Est, Anielka29 lubią tę wiadomość